Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kamervoorzitter Arib bezorgd over agressieve demonstranten

  •  
14-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
75 keer bekeken
  •  
Coronaprotest op Het Plein

© DEN HAAG - De politie beeindigt een demonstratie tegen de nieuwe aangescherpte coronamaatregelen op Het Plein in Den Haag. ANP BART MAAT

Khadija Arib heeft de Haagse burgemeester Jan van Zanen een brandbrief gestuurd. De Kamervoorzitter maakt zich grote zorgen over agressieve demonstranten voor de deur van de Kamer. “Steeds meer demonstraties gaan gepaard met geschreeuw richting Kamerleden en ook het fysiek aanklampen van Kamerleden.”
Deze zomer deed Arib al aangifte tegen de complotdenkers die CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt achtervolgden. Een noemde Omtzigt een ‘kankermongool’ en dreigde hem dood te slaan. Premier Rutte werd onlangs in de buurt van de Kamer belaagd. Ook de demonstraties van vorige week waarop honderden mensen op afkwamen, waren voor veel Kamerleden ‘zeer intimiderend’, schrijft Arib.
“Wij begrijpen heel goed dat mensen naar het Binnenhof komen om Kamerleden te ontmoeten, hun mening te verkondigen en zo invloed uit te oefenen op de besluitvorming”, aldus de Kamervoorzitter. Maar Arib maakt zich wel zorgen over ‘het aantal demonstraties dat in de directe omgeving van de Tweede Kamer plaatsvindt’. Ze vraagt de Haagse burgemeester om demonstranten vaker naar andere plaatsen, zoals het Malieveld, te sturen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.