Joop

Kamerlid Yücel over Facebook-censuur. En: staatsgreep tegen Pechtold

  •  
11-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Het duo Kee & Van Jole bespreekt ook deze week de Haagse politiek bij De Nieuws BV. Dit keer krijgen ze gezelschap van PvdA-Kamerlid Keklik Yücel. Facebook verwijderde haar profiel nadat ze een kritische posting over Turkije had geplaatst. Hoe kon dat gebeuren?
Kee, parlementair redacteur bij Pauw, bespreekt de opmerkelijke uitdager van Alexander Pechtold voor het lijsttrekkerschap: Ton Visser uit Oirschot. De taxichauffeur kondigt op zijn eigen website een staatsgreep aan, vertelt Van Jole, eindredacteur van Joop.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (19)

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen12 mei 2016 - 7:40

Wat mensen maar niet willen snappen is dat we geen klant zijn bij Facebook, maar het product. Zij verkopen onze gegevens aan adverteerders. De adverteerders zijn de klanten, niet de accounthouders. Het Kamerlid eiste op hoge toon informatie, maar dat recht heeft ze helemaal niet, lees de voorwaarden van Facebook. Dat een Kamerlid dat maar niet inziet vindt ik schrijnend! Ben je het niet eens met publicatiebeleid van Facebook? Ben je het oneens met de grootschalige schending van de privacy door Facebook? Delete dan je account! We hebben dus geen enkele zeggenschap over de handel en wandel van Facebook. En Facebook laat zich ook niet ringeloren door een parlementslid uit Nederland. Ze hebben een commercieel belang en daaraan is vrijheid van publiceren ondergeschikt. Dat weten we allemaal. Daarom is dat getamboureer zo volslagen belachelijk en contraproductief. Dat kan veel slimmer! Straf Facebook, verwijder massaal je account!

2 Reacties
omaoeverloos
omaoeverloos12 mei 2016 - 9:25

"Straf Facebook, verwijder massaal je account! " Vergeefse oproep, verstandige mensen hebben uberhaupt geen account.

LodeHere
LodeHere12 mei 2016 - 9:56

Mijn beschermengel liet me al heel lang geleden weten weg te blijven van een Facebook account... en toen zag ik ook nog dit: https://www.youtube.com/results?search_query=facebook+spying+on+you Het is mij al veel genoeg hier te roddelen. ; )

LodeHere
LodeHere11 mei 2016 - 21:17

Chantage van Turkije: "Turkey will send migrants back to EU if visa-free deal fails – Erdogan party’s MP" https://www.rt.com/news/342682-turkey-send-migrants-eu/

2 Reacties
voxpopuli2
voxpopuli212 mei 2016 - 6:17

Ik heb gisteren tenenkrommend van verbazing gekeken naar dat geblast van de "architect" van deze EU deal , de HR knaus , die met droge ogen beweerde dat geen visumdeal slecht is voor de mensenrechten in Turkije omdat dan de jongeren, studenten en intellectuelen Turkije niet vrij kunnen verlaten , die zijn nl Anti erdogan. Vreemde redenatie....

LodeHere
LodeHere12 mei 2016 - 10:18

Vandaag bekendgemaakt: "Outrage as Ukrainian witch-hunt site leaks personal info of ‘terrorist-collaborating journalists’" https://www.rt.com/news/342724-journalists-data-leak-ukraine/ De persoonlijke gegevens van alle journalisten van de bekende nieuwsdiensten zoals Reuters, CNN, BBC, RT, enz. die iets doorgaven van wat Kiev in Zuid-Oost Oekraïne deed met de militaire acties (waarbij duizenden onschuldige burgers omkwamen en er zo'n 1.5 miljoen naar Rusland vluchtten) zijn nu voor iedereen te zien op Internet. Ze worden allemaal "de vijanden van Oekraïne" genoemd. Dus het is voor al die internationale journalisten levensgevaarlijk in dat land geworden. Helemaal met zoveel neo-nazi nationalisten.

rbakels
rbakels11 mei 2016 - 19:50

Pechtold is een ideaal biegbeeld. Veel organisaties maken de fout dat ze de functie van stuurman en boegbeeld door elkaar halen.

[verwijderd]
[verwijderd]11 mei 2016 - 19:09

--- Dit bericht is verwijderd —

4 Reacties
robvaniren
robvaniren12 mei 2016 - 5:22

Juist door profielloosheid kan D66 profiteren van al die mensen die twijfelen tussen links en rechts en zich merkwaardigerwijze wel verplicht voelen te stemmen.De linkse dan wel rechtse politieke vleugels kunnen dan om beurten D66 gebruiken louter om hun getal/aantal zetels.Zo wekken ze de indruk, mee te tellen, en zijn ze 'vanzelf' belangrijk. Het CDA vervulde daarvoor diezelfde rol..

JanB2
JanB212 mei 2016 - 7:36

D66 is gewoon een zwalkend schip. Mochten ze zitting krijgen in een volgend kabinet (wat ik niet hoop want dat moet dan per definitie een rechts kabinet zijn) dan nemen de kiezers bij de eerstvolgende verkiezingen weer gillend de benen. Dat is tot nu toe na elke deelname aan een kabinet door deze roeptoeteraars nog zo geweest. Heeft niets te maken met linkse partijen. D66 maakt van elke regeringsdeelname een puinhoop en maakt z'n beloften niet waar. En dan hou je weinig kiezers binnenboord. De hoger opgeleiden vertrekken in de regel als eersten: ik was er ooit zelf één van. En juist omdat ik hoger ben opgeleid komt het geen moment in me op om uitgerekend nu, bij deze koers, op dit neoliberale anachronisme te stemmen. Progressief is deze club namelijk niet te noemen, eerder destructief. Hun "hervormingen" zijn in de regel dan ook geen vooruitgang maar een terugval naar de jaren 50 of nog eerder. Het huidige gedachtengoed van D66 is dan ook precies datgene waar de EU aan kapot is gegaan. Kapot? Kapot ja. Zo noem je namelijk een unie waar een meerderheid van de europese bevolking zich vanaf heeft gekeerd of vanaf dreigt te keren en die mede daardoor geen deuk meer in een pak boter weet te slaan.

dijkhuis2
dijkhuis212 mei 2016 - 8:22

D66 Economische hervormingen = een neoliberale race to the bottom. D66 Beter onderwijs = meer geld voor onderwijsbestuurders en hun hofhouding, minder geld naar het primaire proces. Jos Elbers de oprichter van InHolland was D66 erelid. Dat hij het nog steeds is zegt alles wat je over D66 en onderwijs hoeft te weten. D66 Radicale verduurzaming ?? kun je daarvan voorbeelden geven ?? D66 Uitgesproken pro Europese koers ?? Zijn ze echt voor een EU die tegengas geeft aan de Neo Liberale race to the bottom? Zijn ze echt voor het reguleren van de industrie om het milieu te redden? Zijn ze echt voor een EU waar geld vloeit van “rijke” naar “arme” landen? Of kunnen we D66 beter zien als het lokale filiaal van de global minotaur?- - D66 progressief ?? Hebben ze echt de boodschap van de tweede industriële revolutie begrepen. Die revolutie is is maar 10 jaar weg. Een toekomst gerichte partij ontwikkelt nu stimulerend en flankerend beleid (o.a. een of andere vorm van basisinkomen).

Ulltrafox
Ulltrafox12 mei 2016 - 16:17

Lamme.... D66 heeft kunnen stijgen door het gedram tegen de PPV van een geboren demagoog; Pechtold. Het gelieg bij de VVD en de vele schandalen daar komt daar ook nog bij opgetelt en zie daar de winst. Dat Pechtold zelf ook een selctieve zwijger is en een grote leugenaar; die zich graag laat lobbyen in de oekraiene neemt het domme D66 plebs voor lief.

LodeHere
LodeHere11 mei 2016 - 18:25

Ik denk dat Facebook hier bang voor is, helemaal omdat het in dit geval om Facebook in Turkije gaat, dus niet eens in het buitenland: NOS: "Nu ook aangifte Erdogan tegen Duitse krantenuitgever" http://nos.nl/artikel/2104084-nu-ook-aangifte-erdogan-tegen-duitse-krantenuitgever.html Wat zou er gaan gebeuren als Brussel Erdogan zijn zin zou geven in het volgende? Drie dagen geleden: de Volkskrant: "Erdogan: EU-lidmaatschap is strategisch doel voor Turkije" http://www.volkskrant.nl/buitenland/erdogan-eu-lidmaatschap-is-strategisch-doel-voor-turkije~a4297243/

Okke2
Okke211 mei 2016 - 16:12

Wel gemeen om zo lacherig te doen over Ton Visser, de politiek is ons niet allemaal met een gouden lepel ingegeven.

Savanne Rotsmoel
Savanne Rotsmoel11 mei 2016 - 15:23

Facebook heeft de afgelopen weken systematisch kritische posts en Erdogan-humor verwijderd. Interessant is dat moordverwensingen aan het adres van Trump en Wilders wel gewoon blijven staan. Wellicht zetelt de censuur-afdeling van Facebook in Ankara. Dat zou heel toepasselijk zijn, en het verklaart het een en ander.

4 Reacties
Ben Joop
Ben Joop11 mei 2016 - 18:42

Kunt u een voorbeeld geven? Ik denk dat u liegt.

Ben Joop
Ben Joop11 mei 2016 - 18:44

Ik bedoel voorbeelden van moordverwensingen aan het adres van Wilders.

il viaggiatore
il viaggiatore12 mei 2016 - 0:34

@ Ben Joop Ik weet niet of ze er nog steeds zijn, maar ze zijn er wel. Ook via twitter komen de bedreigingen met regelmaat binnen. http://puu.sh/oODHr/df7391bdef.jpg Mahir Mohammed was overigens ook nog eens lid van Jong D`66. Na wat druk heeft hij zijn account verwijderd, niet vanuit censuur van twitter, maar door druk/ophef van buitenaf. Afentoe afdwalen in de riolen van Social Media zullen Uw wereldbeeld verbreden.

robvaniren
robvaniren12 mei 2016 - 5:23

Kunnen we graag hier van afdwalen weer terugkeren naar de vermeende vooringenomenheid /opportunisme van Facebook?