Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kamerlid Hiddema (FvD): 'Weg met strengere straffen, bewapen burgers en we lijken op de PVV'

  •  
23-03-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
514 keer bekeken
  •  
Start verkiezingscampagne Forum voor Democratie

© 2017-02-03 10:03:58 AMSTERDAM - Thierry Baudet en Theo Hiddema bij de aftrap van de verkiezingscampagne van Forum voor Democratie. ANP EVERT ELZINGA

Fractiediscipline, dat is waar het in Den Haag vaak om draait. De neuzen dezelfde kant op, anders weten anderen niet wat ze aan je hebben en het voedt wantrouwen. Dat is soms lastig bij grote fracties van 15 personen of meer. Maar bij de kersverse partij Forum voor Democratie van Thierry Baudet blijkt de fractiediscipline al lastig in een tweemansfractie. Mr Theo Hiddema, de tweede man naast de zelfverklaarde ‘grootste intellectueel van Nederland’ neemt nu al afstand van het gedachtengoed van Baudet. Nog voordat hij officieel als Kamerlid is geïnstalleerd.
In een interview met De Telegraaf keert hij zich tegen het partijprogramma van FvD dat strengere straffen eist en invoering van het Amerikaanse principe ‘drie keer veroordeeld worden leidt automatisch tot levenslang’. “Hiddema vindt dat maar niks. Strenge straffen zijn bovendien nu al mogelijk, redeneert hij,” aldus De Telegraaf. En: hij erkent dat FvD “nauwelijks” verschilt van de PVV. Baudet verklaart vandaag nog in het AD dat hij niet naast de PVV in de Kamerbankjes wil zitten: “Baudet wil niet bij de PVV zitten omdat hij zijn partij als een middenpartij beschouwt.”
Hiddema is er ook voorstander van dat burgers zich bewapenen:
"Zijn oude pleidooi om een vuurwapen aan te schaffen, blijft Hiddema als politicus herhalen. Het is te onveilig in sommige streken en het duurt te lang voor de politie er is, meent de strafpleiter. Maar hij roept op om het wel via de legale weg te verkrijgen. “Regel een wapenvergunning, mensen!” "
Daarnaast is Hiddema van mening dat criminele aanleg wordt bepaald door de geboorteplaats. Hij beweert dat Marokkanen afkomstig uit het gebied rond het Rif-gebergte ‘agressiever’ zijn. Zijn bewijs? “De huizen van bewaring zitten overvol.” Dat bewijst dan ook dat bankiers niet crimineel zijn. Er zitten immers geen bankiers in de gevangenis.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.