Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

PvdA-Kamerlid Arib stapt op

Voelt zich niet meer veilig na 'dolkstoot' Vera Bergkamp
Joop

Kamerlid Hiddema (FvD): 'Weg met strengere straffen, bewapen burgers en we lijken op de PVV'

  •  
23-03-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
89 keer bekeken
  •  
Start verkiezingscampagne Forum voor Democratie

© 2017-02-03 10:03:58 AMSTERDAM - Thierry Baudet en Theo Hiddema bij de aftrap van de verkiezingscampagne van Forum voor Democratie. ANP EVERT ELZINGA

Fractiediscipline, dat is waar het in Den Haag vaak om draait. De neuzen dezelfde kant op, anders weten anderen niet wat ze aan je hebben en het voedt wantrouwen. Dat is soms lastig bij grote fracties van 15 personen of meer. Maar bij de kersverse partij Forum voor Democratie van Thierry Baudet blijkt de fractiediscipline al lastig in een tweemansfractie. Mr Theo Hiddema, de tweede man naast de zelfverklaarde ‘grootste intellectueel van Nederland’ neemt nu al afstand van het gedachtengoed van Baudet. Nog voordat hij officieel als Kamerlid is geïnstalleerd.
In een interview met De Telegraaf keert hij zich tegen het partijprogramma van FvD dat strengere straffen eist en invoering van het Amerikaanse principe ‘drie keer veroordeeld worden leidt automatisch tot levenslang’. “Hiddema vindt dat maar niks. Strenge straffen zijn bovendien nu al mogelijk, redeneert hij,” aldus De Telegraaf. En: hij erkent dat FvD “nauwelijks” verschilt van de PVV. Baudet verklaart vandaag nog in het AD dat hij niet naast de PVV in de Kamerbankjes wil zitten: “Baudet wil niet bij de PVV zitten omdat hij zijn partij als een middenpartij beschouwt.”
Hiddema is er ook voorstander van dat burgers zich bewapenen:
"Zijn oude pleidooi om een vuurwapen aan te schaffen, blijft Hiddema als politicus herhalen. Het is te onveilig in sommige streken en het duurt te lang voor de politie er is, meent de strafpleiter. Maar hij roept op om het wel via de legale weg te verkrijgen. “Regel een wapenvergunning, mensen!” "
Daarnaast is Hiddema van mening dat criminele aanleg wordt bepaald door de geboorteplaats. Hij beweert dat Marokkanen afkomstig uit het gebied rond het Rif-gebergte ‘agressiever’ zijn. Zijn bewijs? “De huizen van bewaring zitten overvol.” Dat bewijst dan ook dat bankiers niet crimineel zijn. Er zitten immers geen bankiers in de gevangenis.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (145)

msj_meijerink
msj_meijerink24 mrt. 2017 - 10:02

Ze kunnen beter de naam wijzigen in ForumvanDementie. BTW: de wijze hoe Baudet de microfoon vasthoudt, roept bij mij heel scabreuze gedachten op!

Paul250371
Paul25037124 mrt. 2017 - 7:29

Hiddema kijkt op de foto net alsof hij een windje heeft gelaten en het inwendige plezier dat Bidet het windje gaat ruiken begint net in zijn brein te ontspruiten. Boefje die Hiddema, op zijn oude dag en je kan zeggen over Hiddema wat je wilt, zijn zijn windjes nog steeds functioneel.

Joe Speedboot
Joe Speedboot23 mrt. 2017 - 21:45

Bassie en Adriaan 2.0.

H.Witte
H.Witte23 mrt. 2017 - 21:32

Elk weldenkend mens begrijpt dat wapens teruggedrongen moeten worden en dat niet het arsenaal nog eens moet worden uitgebreid of willen we met het voornemen van Hiddema de onderwereld nog gemakkelijker bedienen. Dat Hiddema maar doet waarvoor hij gekozen is; zich verdiepen in dossiers van lopende kwesties waarover binnenkort een gedegen standpunt van hem wordt verlangd. Helaas; we weten dat dit zijn insteek helemaal niet is. Hiddema gaat een poosje scoren met one-liners om na een maand of vijf, waarschijnlijk kort na Prinsjesdag, want zo'n podium laat hij natuurlijk niet aan zich voorbij gaan, zijn zetel aan nummer 3 op de lijst te geven en terug te keren naar zijn praktijk. 'Het was eventjes wel leuk en met kiezers heb ik niks'. Ik hoor het hem zeggen.

H.Witte
H.Witte23 mrt. 2017 - 21:11

Waarom zie ik toch die microfoon symbool staan voor de verhouding tussen beide heren?

1 Reactie
pvlaren
pvlaren27 mrt. 2017 - 16:32

Beschaafd.

Ryder
Ryder23 mrt. 2017 - 16:21

Als je de maatschappij ONveiliger wilt maken, dan moet je wapenbezit gemakkelijker maken. Elke criminoloog kan je dat uitleggen. Zo'n advocaat als Hiddema zou dat moeten weten. De standpunten van Hiddema een beetje kennende, kan iedereen behalve Baudet nog veel lol aan hem beleven.

Doofenschmirtz
Doofenschmirtz23 mrt. 2017 - 16:14

Burgers bewapenen leidt tot veel meer vuurwapen misbruik. Kijk naar hoeveel doden in Amerika vallen door legale vuurwapens. Dat is erg veel en dan tel ik niet eens de doden die vallen door volgens de wet geoorloofd schieten op inbrekers bijvoorbeeld. Burgers bewapenen leidt uitsluitend tot meer geweld.

2 Reacties
thunderbird2
thunderbird224 mrt. 2017 - 18:49

Nonsens. Zwitserland, Canada, Noorwegen etc.

stokkickhuysen
stokkickhuysen27 mrt. 2017 - 20:00

@Thunderbird Geen nonsens: http://www.pbs.org/newshour/rundown/how-do-u-s-gun-laws-compare-to-other-countries/ De landen met de meeste vuurwapens hebben de meeste moorden.

Cliff Clavin
Cliff Clavin23 mrt. 2017 - 16:12

Hiddema is onze eigen Boer Koekoek - met een scheutje Harm van Riel in zijn karakter erbij. 'Three Strikes And You're Out' is barbaars. In Amerikaland, een tirannie in wording, heeft dat 'principe' tot heel veel ellende geleid. Wel begrijpelijk: gevangenen zijn in de V.S. vaak produkten, geen mensen. Produkten die geld opleveren, voor corrupte rechters en voor de private firma's die gevangenissen beheren. Hoe langer de straf, hoe rijker die rechters en die bedrijven. Ook weer leuke kapitaalaggregatie. Baudet heeft maar één functie in Nederland: die van poseur. Ik zou niet verbaasd zijn als Milo Yiannopoulos een intiem vriendje van hem is. Wat een gedoe weer. Merde!

4 Reacties
Windowjan
Windowjan23 mrt. 2017 - 18:57

Frank, Hoe weet je dat allemaal? – werk je bij de AIVD? ;-)

Paul250371
Paul25037124 mrt. 2017 - 7:48

Ik zou niet verbaasd zijn als Milo Yiannopoulos een intiem vriendje van hem is. Ongetwijfeld en niet zijn enige maar 1 ding staat buiten kijf: bij elk intiem vriendje, waarbij, tijdens de intimiteit, Baudet zijn ogen kan sluiten, je kunt zijn rassenleer boeken er op afstoffen, denkt hij met volle overgave aan Pim, die naar lavendel ruikt.

Friedrich Feuerbach
Friedrich Feuerbach24 mrt. 2017 - 10:30

"Produkten die geld opleveren, voor corrupte rechters en voor de private firma’s die gevangenissen beheren. Hoe langer de straf, hoe rijker die rechters en die bedrijven." Ja, dat mag je gerust een perverse prikkel noemen.

Cliff Clavin
Cliff Clavin24 mrt. 2017 - 11:12

@ Windowjan (19:57u) - touché! ;)

Bart Bakker
Bart Bakker23 mrt. 2017 - 15:40

Gelukkig leest de gemiddelde bezoeker hier niet goed genoeg in welke context Hiddema zijn aanbeveling tot wapenbezit deed. Dat framet natuurlijk wel lekker makkelijk, en dat framen gaan we hard nodig hebben om links nog kleiner te maken dan het onlangs op het verkiezingsmoment al werd. Zodoende wordt er niet geleerd van dat gedemoniseer, paginavulling voor reaguurders wordt hoofddoel, en zo gaan we samen met elkaar op een veel rechtsere toekomst af. Voorwaarts ! :-)

4 Reacties
Django3
Django323 mrt. 2017 - 20:56

Maar verlicht ons dan, o wijze, en geef ons dan die door ons met node gemiste context waarbinnen Hiddema zijn evangelie verkondigde. Met gortdroge keeltjes verheugen wij onszelf in het vooruitzicht ons te laven aan deze nog onbekende bron van contextuele kennis. Ontsluit de hermetische waarheid achter de zinvolheid van particulier wapenbezit en laat deze tot ons komen.

Paul250371
Paul25037124 mrt. 2017 - 7:31

Ja, inderdaad, verlicht ons (wellicht heeft geenstijl er een mening over en die kan je dan lekker weer hier plakken)

Bart Bakker
Bart Bakker24 mrt. 2017 - 9:05

Vooruit, omdat je me niet onterecht als 'wijze' benoemt, zal ik mijn enorme kennis met je delen. Als je op google even 'hiddema' en 'pistool' typt, kom je bij een 2013 P&W interview waar Hiddema naadloos uitlegt wat hij zei, waarom hij dat zei, en wat hij bedoelde. Leerzamer dan dat : te zien hoe geschreven pers, tv en blogs omgaan met mensen en meningen die hen niet aanstaan, vooral om clickbait en leeghoofdige reacties te genereren. Dat beangstigt me eerlijk gezegd meer en meer. Trumpificatie overal. Oja, voor ik het vergeet, een glaasje water voor jullie gortdroge keeltjes.

stokkickhuysen
stokkickhuysen27 mrt. 2017 - 19:52

@Bart bakker 'Gelukkig leest de gemiddelde bezoeker hier niet goed genoeg in welke context Hiddema zijn aanbeveling tot wapenbezit deed.' Wel interessant, eerst zeggen dat er niet goed genoeg gelezen wordt, dan verwijzen naar een videofragment 2013, en dan tot slot de schrijver van 'framing' beschuldigen. Waar het hart vol van is loopt de mond van over zullen we maar zeggen

Libertain
Libertain23 mrt. 2017 - 15:18

Baudet tegen Hiddema op de foto: "Theo, heb je het speedboot al klaar staan?"

joloe
joloe23 mrt. 2017 - 14:03

Joe Speedboot 23 maart 2017 at 12:49 Onder slachtoffers versta ik niet alleen moorden, wat dacht je van die vele huis overvallen die de mensen een trauma voor het leven bezorgen, wat dacht je van die helden die een oud omaatje Total löss slaan voor een paar centen. Als ik een vuurwapen had dan wist ik hem wel te vinden bij onuitgenodigd bezoek, ik vind dus als je het nodig vind om in te breken of nog erger iemand te overvallen dat je automatisch je rechten verspeeld.

3 Reacties
Joe Speedboot
Joe Speedboot23 mrt. 2017 - 20:14

'wat dacht je van die vele huis overvallen die de mensen een trauma voor het leven bezorgen, wat dacht je van die helden die een oud omaatje Total löss slaan voor een paar centen.' Hoer erg het ook is, die ga je niet oplossen/voorkomen door vuurwapens vrij te geven. Beleid in de VS toont aan dat dat niet werkt.

Paul250371
Paul25037124 mrt. 2017 - 6:55

En dat dan je kind in je laatje grabbelt, je pistool vindt en dan per ongeluk zijn zusje doodschiet. Dit soort risico's loop je gelukkig nooit als je wapens vrij geeft.

Zandb
Zandb24 mrt. 2017 - 7:27

vanderzwet U kunt wel zeggen, dat iemand uw huis binnendrong of u of een ander bedreigde of weet ik wat..... Maar is dat dan ook zo? Een beetje misdadiger heeft dan toch alle mogelijkheden om met zijn misdaad weg te komen? Het gaat er dan ook niet zo zeer om, dat mensen geen vuurwapens zouden mogen. Maar meer dat er dan helemaal niet meer valt uit te maken wie er fout zat. Vandaar de wat "simpeler" maatregel: Niemand mag een vuurwapen, tenzij...... Dat levert problemen op, helaas is dat waar. Maar als mensen als regel vuurwapens mogen, levert dat veel en veel meer problemen op. (Al was het alleen maar het aantal rechtszaken!)

Joepie4
Joepie423 mrt. 2017 - 13:56

Volgens de grondwet dienen alle tweede kamerleden te stemmen zonder last of ruggespraak. https://nl.wikipedia.org/wiki/Stemmen_zonder_last_of_ruggespraak Dat je zo gewend bent aan fractiediscipline betekent nog niet dat die goed is. Het lijkt nu alsof de kamer 150 onafhankelijke leden heeft. In werkelijkheid zijn zij helemaal niet onafhankelijk. Als een kamerlid de fractiediscipline eens een keer doorbreekt dan is dat landelijk nieuws. Tebens betekent het met grote waarschijnlijkheid het einde van de carriere van het betreffende kamerlid: weg kans op burgemeester benoeming! Dit betekent dat binnen de gevestigde partijen een kleine schimmige minderheid alles voor het zeggen heeft. De macht in nederland rust in feite bij dioe lieden. En die lieden zitten vaak niet eens in de tweede kamer!

Kim Hilman
Kim Hilman23 mrt. 2017 - 13:47

Het gekijf op deze pagina alleen al toont nut en noodzaak van dit tegendraadse tweetal ruimschoots aan. Een ander geluid is blijkbaar nogal schrikken, maar monotone meningen leiden tot intellectuele armoede. Daarom: verwelkom de dissidente mening en maak het niet monddood met seksisme- en racisme- frames.

Uilenspiegel
Uilenspiegel23 mrt. 2017 - 12:12

Verloren stemmen op mafkezen. S.V.P. geen aandacht aan schenken.

Popiejopie3
Popiejopie323 mrt. 2017 - 11:46

Gesponsord door de NRA, de jagersvereniging en de Nederlandse vereniging van schietclubs. Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek die laat zien dat het land met de meeste wapens op plek 103 staat in veiligste landen ter wereld. Mafkezen.

3 Reacties
frankie2
frankie224 mrt. 2017 - 9:10

Popiejopie 23 maart 2017 at 12:46 Gesponsord door de NRA, de jagersvereniging en de Nederlandse vereniging van schietclubs. U heeft vast wel een bron, voor zo,n kreet? (not)

Popiejopie3
Popiejopie324 mrt. 2017 - 16:34

Frankie Zo klink je als een wetenschapper..dat is het frame dat je zoekt...toch? Vele bronnen...

frankie2
frankie226 mrt. 2017 - 12:35

Popiejopie 24 maart 2017 at 17:34 Vele bronnen… Doe mij er maar 1 die bewijst wat u beweerd. Lukt niet he.

Ver Bazing
Ver Bazing23 mrt. 2017 - 11:39

Ik zag het al aankomen: 'pappy' and 'sonny' gaan spoedig hun eigen weg. Weliswaar beiden 'dandy' en met een al dan niet gespeelde luchthartige 'verpakking' van een in wezen reactionaire boodschap, maar toch duidelijk zeer verschillend in menig opzicht. Want 'pappy' is anders dan 'sonny' geen 'poseur', maar een rasacteur met een intelligent gespeeld sarcasme (een inzender hier op Joop typeerde deze observatie van mij positief als zeffspot) en m.i. een bewuste keuze als politieke eendagsvlieg tbv van de 'mooie ogen 'van 'sonny'. Ik schreef het reeds eerder hier op Joop: de persoonlijke -haast frivole- verpakking van 'pappy' en 'sonny' doet de noodzakelijke ernst van hun politieke boodschap grotendeels teniet! Als je van theater houdt dan heeft 'pappy' nog heel wat verrassingen voor 'den volke' in petto! Theater in de TK jongens en meisjes: heus waar! Genieten dus van dit 'clownesk duo' zolang dat nog mogelijk is!

1 Reactie
Ver Bazing
Ver Bazing23 mrt. 2017 - 11:45

Wat Bram niet lukte, lukt Threo wel: reclame maken voor eigen merk!

bob b.
bob b.23 mrt. 2017 - 11:36

Met je buks vanuit een kasteelraam of geboefte schieten en parbleu roepen als er een neer gaat is natuurlijk ook leuk. Maar stel je eens een straat in de volksbuurt voor, waar messen glinsteren en afgezaagde lopen je toe grijnzen zodra je er een voet zet. Dat is geen romantiek. Hiddema kan mooi oreren en dat zou een lust voor de kamer kunnen zijn maar laat het bij zijn tekst blijven. Baudet doet een moedige poging zich te onderscheiden van Wilders en dan komt daar Heer Hiddema om dat beeld aan barrels te knallen. Kerel toch.

joloe
joloe23 mrt. 2017 - 11:25

Zelf bewapenen? Dat had al jaren geleden moeten gebeuren zo als je tegenwoordig beschermt wordt door overheid en politie is om te huilen. En die verhalen die je nu hoort over meer slachtoffers door wapens kan je gerust met een wassen neus nemen want hoeveel slachtoffers zijn er nu dagelijks ?kijk eens naar de ellende om je heen , een wapen op straat is niet nodig maar je huis en haard beschermen met desnoods een vuurwapen moet kunnen.

5 Reacties
Joe Speedboot
Joe Speedboot23 mrt. 2017 - 11:49

' want hoeveel slachtoffers zijn er nu dagelijks ?' Vorig jaar ongeveer ca 1 moord per drie dagen op een bevolking van 17 miljoen. In bijv de VS (vrij vuurwapenbezit en ca 300 moorden per dag op een bevolking van 300 miljoen) kunnen ze alleen maar van dat soort extreem lage cijfers dromen.

Drents Bartje
Drents Bartje23 mrt. 2017 - 14:27

Joe Speedboot, je bent goed op de hoogte van de cijfers, maar weet je ook wie die 1 moord per drie dagen in Nederland pleegden?? Waren daar Henkie, Kees, Karel of Gerrit bij betrokken, of waren dat namen van je-weet-wel ??

Ziegler
Ziegler23 mrt. 2017 - 15:42

Anders gesteld: - ned. 7 per jaar per miljoen. - VS 365 per jaar per miljoen

Ryder
Ryder23 mrt. 2017 - 16:11

"Waren daar Henkie, Kees, Karel of Gerrit bij betrokken, of waren dat namen van je-weet-wel ?? " Wat maakt het uit door wie je vermoord wordt? Je suggestie klopt overigens niet. De meeste moorden vinden in de relationele sfeer plaats. In slechts 13% van de gevallen kennen dader en slachtoffer elkaar niet.

Joe Speedboot
Joe Speedboot23 mrt. 2017 - 17:00

'maar weet je ook wie die 1 moord per drie dagen in Nederland pleegden??' Ga dat zelf maar opzoeken. Eén ding weet ik wel: de meeste moorden worden al sinds mensenheugenis gewoon gepleegd in de familiesfeer. Henkie, Kees, Karel, Gerrit of Dion en Hero met de losse handjes vallen daar ook onder. Ook interessant: de moordcijfers zijn in NL al een aantal jaren dalend. Voor 2001 werden er gemiddeld ruim 2x zoveel moorden per jaar gepleegd als in 2016. http://mens-en-samenleving.infonu.nl/diversen/78340-moorden-in-nederland-feiten-en-cijfers.html

RoodGevaar
RoodGevaar23 mrt. 2017 - 11:22

Jurist Hiddema heeft bedenkelijke standpunten ten aanzien van de werking van de Nederlandse rechtsstaat. Hij kan Wilders een handje geven, want Geert denkt ook dat de rechterlijke macht overwegend wordt bevolkt door progressieven. Dat uitgerekend de Verenigde Staten van Amerika als voorbeeld moet worden genoemd als misdaadbestrijding eerste klasse is op zich al belachelijk. Thierry Baudet wordt nu reeds in verlegenheid gebracht.

Damaru2
Damaru223 mrt. 2017 - 10:58

Wat een feest, nu er naast de PVV nog een partij is die rechts in het politieke spectrum geplaatst kan worden kunnen er dubbel zoveel artikelen over geschreven worden. Lekker FvD bashen! Het mooie is dat links dit vanuit angst doet, angst dat mensen daadwerkelijk in gaan zien waar ons mooie landje naartoe gaat. ipv het bashen zou je natuurlijk ook in gesprek kunnen gaan en met argumenten proberen deze discussie te winnen. Nadeel is alleen dat er geen argumenten te bedenken zijn voor Links, althans geen feitelijke, alles op emotie en dan maar hopen dat het aanslaat. Dit is wat we al jaren zien, de windmolen maffia, de veroordeelde criminele campagne leider van GL, het verdraaien van waarheden. Het is ongelooflijk dat men dit nog steeds niet ziet.

5 Reacties
Zandb
Zandb23 mrt. 2017 - 13:58

Damaru Dit geldt met name voor u zelf: "Ipv het bashen zou je natuurlijk ook in gesprek kunnen gaan en met argumenten proberen deze discussie te winnen." U zoekt geen gesprek, "basht" alleen maar en levert geen enkel argument.

Ryder
Ryder23 mrt. 2017 - 16:30

"Lekker FvD bashen! Het mooie is dat links dit vanuit angst doet, angst dat mensen daadwerkelijk in gaan zien waar ons mooie landje naartoe gaat." Hiddema basht zichzelf door dergelijke uitlatingen te doen in een interview. Je hoeft alleen maar toe te kijken hoe die fractie gaat imploderen. Met zo'n Hiddema als fractiegenoot heb je geen vijanden nodig.

Joe Speedboot
Joe Speedboot23 mrt. 2017 - 18:41

'de windmolen maffia, de veroordeelde criminele campagne leider van GL, het verdraaien van waarheden.' Grappig, zo'n zin opschrijven en anderen verwijten dat ze bashen. Om je eigen woorden maar even te herhalen: 'ipv het bashen zou je natuurlijk ook in gesprek kunnen gaan en met argumenten proberen deze discussie te winnen.'. Iets met splinter & balk..

Paul250371
Paul25037124 mrt. 2017 - 7:04

Werkt het ontspannend zo maar Fact free blaten?

frankie2
frankie224 mrt. 2017 - 9:16

Damaru 23 maart 2017 at 11:58 ipv het bashen zou je natuurlijk ook in gesprek kunnen gaan en met argumenten proberen deze discussie te winnen. Nadeel is alleen dat er geen argumenten te bedenken zijn voor Links, althans geen feitelijke, alles op emotie en dan maar hopen dat het aanslaat. Klopt! Alles wat je hier leest, is: mag niet, en kan niet! Links wordt steeds kleiner bij elke verkiezingen, maar leren doen ze er niet van. Ze blijven demoniseren, en schelden, in plaats van mee te denken over oplossingen. Racist/fascist/xenofoob/islamofoob, en nu ook vaak seksist, is alles wat te berde brengen. Wat een armoe!

Drents Bartje
Drents Bartje23 mrt. 2017 - 10:39

In 1982 ben ik een tijd gedetineerd geweest, het was in de tijd dat een slof astronauten nog een geeltje opbracht, iets waarvoor men tegenwoordig naar bureau HALT wordt gestuurd of 40 uur moet papiertjes prikken. In die tijd had ik bij "ons" géén enkele buitenlander, dubbelpaspoorter of zo, als collega medegevangene. Anno 21e eeuw......(al ingezet vanaf halverwege de jaren 90 van de vorige eeuw).....U mag 2 x raden. Zelf bewapenen?? prima plan! voor iedereen toegankelijk maken en niet alleen voor hij of zij die de wegen weten te bewandelen om aan iets te komen.

2 Reacties
Zandb
Zandb23 mrt. 2017 - 13:55

Logisch Bart U geeft het zelf al aan: vroeger werd er blijkbaar minder streng gestraft.

Paul250371
Paul25037124 mrt. 2017 - 7:07

Dus t/m 1982 pleegden de buitenlander / dubbelpaspoorter geen misdaden of deed de politie toen nog niet aan profileren?

dijkhuis2
dijkhuis223 mrt. 2017 - 10:38

Wilders heeft straks moeite om zijn 19 kikkers in de kruiwagen te houden. Baudet lukt het zelfs niet om zijn ene kikker in de kruiwagen te krijgen. Dat wordt lachen met die populisten . . . puur volksvermaak.

4 Reacties
Damaru2
Damaru223 mrt. 2017 - 11:27

GL is zo populistisch als maar zijn kan, schaart u die onder hetzelfde "probleem" en, is het ingaan tegen de partijdiscipline niet iets om verheugd over te zijn? Gewoon eerlijk je eigen mening geven ipv iets wat van bovenaf word opgelegd? Lijkt me een zegen voor onze politiek

dijkhuis2
dijkhuis223 mrt. 2017 - 17:53

@Darmaru . . . GL is op D66 na de meest elitaire partij in ons parlement. Populisten keren zich per definitie tegen de elite, zij denken dat ze het gewone volk vertegenwoordigen. . . . Ik zie GL dus als extreem anti-populistisch . . . GL ziet zich zelf als de voorhoede die het domme volk de weg moet wijzen. Het zou me overigens niet verbazen als een GL kamerlid zich uit de kamer terugtrekt omdat hij/zij vroeger lid was van RaRa of de ziedende bintjes. Op deze jeugdzonden na denk ik dat GLers nette mensen zijn, die niet aan zetelroof doen. PS het FvD is paradoxaal genoeg tegelijk elitair en populistisch . . . zeg maar de PVV voor hoogopgeleide veelverdieners . . . het wordt spannend om te zien wat Baudet in de praktijk zal blijken te zijn

Paul250371
Paul25037124 mrt. 2017 - 7:02

@ Damaru "Gewoon eerlijk je eigen mening geven ipv iets wat van bovenaf word opgelegd? Lijkt me een zegen voor onze politiek." U hebt dus ook respect voor de heren van Denk?

dijkhuis2
dijkhuis224 mrt. 2017 - 11:22

@Damaru Prima dat iedereen zijn eigen mening geeft. Maar anderen hoeven er geen "respect" voor te hebben, zeker niet als het evidente onzin is. . . . Anderen moeten m.i. met goede argumenten fel tegen foute meningen in te gaan . . . De oorspronkelijke mening-hebber doet er goed aan de kritiek serieus te nemen. Zelf ben ik wel blij met DENK, de PvdA was in het verleden te veel geneigd minderheden naar de mond te praten. Nu DENK bestaat heeft dat geen zin meer. . . . Echter ik hen geen enkel respect voor DENK. Inhoudelijk doen ze aan slachtofferdenken dat ons geen steek verder helpt. Echt flauw is dat ze zich opstellen als de Nederlandse vleugel van Erdogan's AKP, maar het vertikken om uit te leggen wat er zo goed aan Erdogan is.

blues boy
blues boy23 mrt. 2017 - 10:32

http://www.supercoloring.com/sites/default/files/styles/coloring_full/public/cif/2016/01/gunslinger-about-to-draw-his-guns-coloring-page.jpg Hiddema wil van ons allemaal een revolverheld maken :-)

Ziegler
Ziegler23 mrt. 2017 - 10:24

De amusementswaarde van de debatten in de 2e kamer zullen in ieder geval stijgen met deze partij. Wie weet stijgt de kwaliteit van het debat. Laten we positief blijven.

1 Reactie
Ziegler
Ziegler23 mrt. 2017 - 10:25

zal stijgen

goedefaq
goedefaq23 mrt. 2017 - 10:14

Hij beweert dat Marokkanen afkomstig uit het gebied rond het Rif-gebergte ‘agressiever’ zijn. Zijn bewijs? “De huizen van bewaring zitten overvol.” Van een advocaat zou je toch mogen verwachten, dat hij weet wat bewijs is. Bewoners van een huis van bewaring moeten in 90% van de gevallen nog voor een rechter komen (waarna ze in een gevangenis belanden, als ze niet worden VRIJgesproken). Met andere woorden: je bent onschuldig totdat het tegendeel bewezen is. Je kunt dus ook net zo makkelijk beweren, dat Marokkanen afkomstig uit het gebied rond het Rif-gebergte erg lieve mensen zijn en dat ze vaak onschuldig van hun vrijheid worden beroofd. Bewijs? “De huizen van bewaring zitten overvol.”

1 Reactie
Paul250371
Paul25037124 mrt. 2017 - 7:42

Bewijs? “De huizen van bewaring zitten overvol.” Inderdaad een zeldzaam domme en ook wel teleurstellende opmerking / conclusie. Hoe ouder hoe gekker.

Meta Foor3
Meta Foor323 mrt. 2017 - 10:09

do not worrie........... dit zijn typisch figuren die vrijwel nooit in de kamer zijn behalve als er TV camera's zijn. voor de rest folklore en geen last, samen met Denk

Voice
Voice23 mrt. 2017 - 9:45

Het klopt dat er veel Marokkanen in de gevangenis zitten. Maar wat ook klopt, is dat er eigenlijk geen echt recht bestaat en waarheid al helemaal niet. Er wordt gezegd, dat er in een rechtbank RECHT wordt gesproken. Dat gezegd hebbend wil dat niet zeggen dat er naar de WAARHEID gehandeld wordt. Bankiers en hele rijke criminelen en multinationals kunnen zich de beste advocaten in de hand nemen, die zich bezig houden hoe ze fouten kunnen vinden in de procedures en welk regeltje ze tegen een ander regeltje of wet kunnen wegstrepen. Daarmee wil het niet zeggen dat iemand iets wel of niet gedaan heeft, het betekent alleen maar dat volgens de regels van het spel de persoon in kwestie niet 'schuldig' is. In een rechtbank moet je niet zijn voor DE WAARHEID, je bent ervoor RECHT en RECHT hebben kan zo krom zijn als een banaan.

3 Reacties
Don Quichote
Don Quichote23 mrt. 2017 - 11:04

volgens kwamen woorden van bijna gelijke strekking van een Nederlandse politicus..... hoon was zijn deel.

Zandb
Zandb23 mrt. 2017 - 13:53

Voice Dat is niet meer dan een paradox; juist omdat het recht boven de waarheid gaat, daarom kan iets wat recht gesproken is, krom zijn. De waarheid bestaat in het recht niet, zonder dat daar bewijs voor is. Als ik zeg, dat u mij geslagen heeft en u zegt dat het niet zo is, dan onthoudt het recht zich een oordeel over de waarheid, omdat dat op willekeur berust; u wordt vrijgesproken, wat ook de waarheid mag zijn. Wat wilt u daar aan doen? Als ik zeg, dat u mij geslagen heeft en het is zichtbaar dat ik geslagen ben. Vervolgens heb ik drie onafhankelijke getuigen zo weten te manipuleren, dat ze zeggen, dat ze gezien hebben dat u mij geslagen heeft ook al is dat beslist niet het geval, dan neemt de rechtbank dat voor de waarheid veroordeelt u. Wat wilt u daar aan doen? Don Vito Iedereen die willekeur tot recht verheft, verdient hoon. Als je het recht moet corrigeren omdat het krom is, dan kan dat alleen als het recht dat mogelijk maakt.

Paul250371
Paul25037124 mrt. 2017 - 7:57

anb "Iedereen die willekeur tot recht verheft, verdient hoon. Als je het recht moet corrigeren omdat het krom is, dan kan dat alleen als het recht dat mogelijk maakt." Zoals je dit weet te koppelen aan "hoon" van Don Vito is dit echt een briljante opmerking.

frankie2
frankie223 mrt. 2017 - 9:36

Ik zie dat hij weinig schokkends heeft gezegd. Dat criminele aanleg gelinkt is aan afkomst, dat geloof ik gelijk. De 40 jaar ervaring als strafpleiter zal hier in de doorslag geven waarschijnlijk. En een wapenvergunning kunnen we allemaal aanvragen, dus dat is ook niets nieuws. Mooi man die Hiddema!

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen28 mrt. 2017 - 14:52

'Dat criminele aanleg gelinkt is aan afkomst, dat geloof ik gelijk.' Geloof je dat criminaliteit genetisch meer in een bepaalde bevolkingsgroep voorkomt of geloof je dat criminaliteit erfelijk is? linkjes linkjes

Bouwman2
Bouwman223 mrt. 2017 - 9:28

Deze mr Hiddema is tamelijk bizar. De enige vraag die ik heb is loopt je toko zo slecht dat je moet bijverdienen? Overigens is het duidelijk dat dit lege Forum de vluchtheuvel is voor hen die de PVV niet chic genoeg vinden.

Stientje2
Stientje223 mrt. 2017 - 9:25

Zou er iets mis zijn met Hiddema? Ik bedoel maar, hij is al aardig op leeftijd. Hij heeft zich al eens eerder ingezet voor vuilniszakken op straat??????? Baudet is zó slim, die profiteert alleen maar van zijn naam. Maar daar zal Baudet nu wel last van krijgen i.v.m. de uitspraken van Hiddema. Dan tóch niet zo'n slim jongetje? En...............................v.w.b. witte boorden criminaliteit, als daar wat aan zou kunnen gebeuren dan zouden de gevangenissen overvol zijn.

H.Witte
H.Witte23 mrt. 2017 - 9:18

Baudet is met zijn FvD veschenen om de democratie meer inhoud te geven, maar hij bereikt het tegendeel. Onze democratie is gebaat bij een verhoging van de kiesdrempel. Het zorgt er niet alleen voor dat projectielen met hun achterlijke gedachtes de Kamer betreden (wapenvergunning voor ieder) Versnippering, of versplintering zo u wilt, leidt tot kleinere politieke eenheden van weldenkend en in het geval van FvD minder weldenkend vermogen in de Tweede Kamer. Een Kamer waarin die politieke eenstemmigheden zich voortdurend geconfronteerd en belast weten met een grote hoeveelheid aan vraagstukken. Grote vraagstukken, kleine vraagstukken en kleinere vraagstukken. Vraagstukken waarvan de complexiteit veelal enorm is, steeds ingewikkelder wordt en waarvan de samenhang tussen de diverse problematieken vaak evident is. Alle fracties kennen bij het aan de slag gaan met hun vertegenwoordigende roeping een moment van totale ontnuchtering. stapels verslagen en rapporten Een worsteling staat te beginnen. Kleine fracties zijn door de personele samenstelling en mogelijkheden onmogelijk in staat al die vraagstukken die ze op hun bordje gelegd zien te behappen. Delegeren is er niet bij. Zij zullen er zelf mee aan de slag moeten en zich genoodzaakt zien keuzes te maken. Vraagstukken waarmee electoraal gescoord kan worden en die derhalve doorgaans vooral de meerderheid dienen en vraagstukken waarover binnen de fractie zelf wat kennis of toevallige interesse in huis is zullen de aandacht krijgen. Vele, vooral minder in het oog springende, problematieken en onderwerpen die minderheden raken zullen in Delft ondergespit worden en noodgedwongen aan stof en rag worden overgeleverd. De samenhang die er vaak tussen de verschillende onderwerpen is zal volledig buiten het gezichtsveld blijven. Kortom; versplintering is verarming, verschraling van het debat en dus van de democratie. Kleinere fracties zullen zich niettemin willen blijven profileren en omdat ze niet aan behoorlijke dossierkennis toekomen, schieten ze zo nu en dan maar wat losse flodders af in de hoop dat die een breed publiek welgevallig zijn. Daar komt nog eens bij dat kleinere fracties wellicht gevoeliger zullen zijn voor lobbyisten. Zij zullen, bij gebrek aan tijd de verleiding niet kunnen weerstaan om de invalshoeken met betrekking tot vraagstukken van deze lobbyisten over te nemen en er de schijn van aandacht voor het probleem mee op kunnen houden. Kleine fracties zijn derhalve een verarming voor het debat in brede zin.

5 Reacties
alchemist2
alchemist223 mrt. 2017 - 11:17

Partijen als GL, D66, SP, CU, PVV en de PvdD zijn allemaal als kleine fracties begonnen. Als je de kiesdrempel verhoogt dan hou je uiteindelijk een te machtige politieke elite over die niet meer te corrigeren valt door de burgers. Het grootste pluspunt van democratie met een lage kiesdrempel is juist dat we hiermee voorkomen dat de macht langdurig bij een kleine politieke elite terechtkomt, zoals in landen als de VS het geval is, die je eerder als een twee-partijen dictatuur dan als een ware democratie kan omschrijven. Dat kleine fracties gevoeliger zijn voor lobbyisten is natuurlijk flauwekul: zie ook de VS, waar de politiek tot een speelbal is verworden van de lobbyisten.

Django3
Django323 mrt. 2017 - 12:40

"Baudet is met zijn FvD veschenen om de democratie meer inhoud te geven, maar hij bereikt het tegendeel." Nogal wiedes, want dat verhaal van 'meer inhoud geven' was voor de bühne, om de stemmen binnen te harken, maar de werkelijke reden om de politiek in te gaan was om zo zijn carriere een extra slinger te geven. Kamerlidsalaris voor de komende vier jaar en wachtgeld daarna, nu al hengeltjes uitgooien richting leuke bestuursbaantjes in de toekomst, lekker veel tijd om boekjes te schrijven zonder zich zorgen te hoeven maken waar de huur van betaald moet worden, TV optredentje hier en daar en de gelegenheid om in kamerdebatten aan schaamteloze zelfpijperij te doen. En zo schiet het 'meer inhoud geven' er bij in, ten voordele van de grote Baudetpromotieshow. "Onze democratie is gebaat bij een verhoging van de kiesdrempel." Nee, nee, driewerf nee. We hebben nu op een rpachtige manier de zelfreinigende werking gezien van onze democratie. Er is namelijk al een soort kiesdrempel, en da's de kiesdeler. Als je daaronder duikelt, zoals bv bij art1kel of VNL, dan kom je automatisch niet in de kamer. Het dode hout wordt dus al op een adequate manier weggesneden. En daarbij, wat een redelijke kiesdrempel lijkt te zijn bij een opkomst van 90% is een monsterlijke opgave als de opkomst onder 70% duikelt. Dan is het opeens een bijna onneembare drempel.

Ryder
Ryder23 mrt. 2017 - 16:45

"zullen in Delft ondergespit worden en noodgedwongen aan stof en rag worden overgeleverd" Is dat je hobby, zelf spreekwoorden verzinnen?

Windowjan
Windowjan23 mrt. 2017 - 18:36

''Kleine fracties zijn derhalve een verarming voor het debat in brede zin.'' Henk, Bij de vorige tweede Kamerverkiezingen had groen links welgeteld vier zetels. Had deze partij toen dus ook geen bestaansrecht?

H.Witte
H.Witte23 mrt. 2017 - 21:24

Beste Ryder, inderdaad, naast gedichten verzin ik ook gezegdes, zoals deze drie op Baudet: 1. Het is een misverstand te veronderstellen dat aan een maatkostuum ook de man die het draagt valt af te meten; 2. Een goed spreker weet te zwijgen; 3. Alwetend is dommer dan onwetend.

HelemaalGelijk
HelemaalGelijk23 mrt. 2017 - 9:16

Wat is het toch met mensen die al een prachtig leven achter zich hebben, zoals Fortuin en Hiddema, om dan toch de politiek in te willen? Grootheidswaanzin? Denken dat het land behoefte aan je heeft? En qua vuurwapens, kijk eens in de VS en zie hoeveel mensen zich daadwerkelijk het leven hebben gered omdat ze een vuurwapen droegen versus het aantal dodelijke slachtoffers door ongelukken en dergelijke. Is duidelijk dat vuurwapens meer kapot maken dan je lief is.

Paul250371
Paul25037123 mrt. 2017 - 9:14

Aan de plaats waar iemand vandaan komt vast kunnen stellen of iemand agressiever oid is. Dan ben je dus echt niet goed.

9 Reacties
kindval
kindval23 mrt. 2017 - 10:56

U denkt echt dat cultuur geen rol kan spelen als het om agressief gedrag gaat?

thunderbird2
thunderbird223 mrt. 2017 - 11:56

Ja, goed was Relus ter Beek, die dutchbat vrijwel ongewapend naar Srebrenica stuurde...

Willem Straxic
Willem Straxic23 mrt. 2017 - 12:22

@kindval Je hebt gelijk witte Nederlanders kunnen best wel agressief zijn, ik zie het bijna elke weekend in Westland

Paul250371
Paul25037123 mrt. 2017 - 13:56

@ Kindval Als dit het geval is dan is Amerika de nummer 1 met het aantal geïnitieerde oorlogen (sinds WO2), dus een Amerikaan is per definitie agressiever? Houd toch op.

Zandb
Zandb23 mrt. 2017 - 14:08

kindval Cultuur speelt een rol als het om gedrag gaat. Net als opvoeding. Als we zeker, vanaf papier, een bepaalde cultuur of een bepaalde opvoeding absoluut 100% verantwoordelijk voor het gedrag konden houden, kijk, dan hadden we er wat aan. Maar helaas: het feit, dat iemand uit het RIF-gebergte komt, kan van alles en niets betekenen. thunderbird En die Ter Beek, die kwam zeker niet uit het RIF-gebergte. Want dan was Duchtbat wel bewapend naar Srebrenica gegaan en dan was daar vast niets ernstigs gebeurd. Waaruit we maar weer kunnen leren, beste beeldbuiskindertjes, dat elk nadeel weer zijn voordeel heeft en andersom.

kindval
kindval23 mrt. 2017 - 16:09

Zandb. Het enige dat ik wil beweren is dat cultuur ook een rol speelt, naast allerlei andere zaken ....en natuurlijk is het evident dat gedrag niet volledig bepaald wordt door cultuur en opvoeding alleen, maar dat betekent niet dat het niet zinvol is om ook naar die aspecten te kijken..

Paul250371
Paul25037124 mrt. 2017 - 7:22

@ Zandb Was het niet Voorhoeve?

Zandb
Zandb24 mrt. 2017 - 7:33

kindval Natuurlijk moeten we dat onderzoeken en daar aandacht aan besteden. Maar hier hebben we te maken met een Hiddema, die een bepaalde genetische aanleg koppelt aan de plek waar je geboren bent. En u "corrigeert" dat in uw reactie tot cultuur, die bepaalt. Gelukkig blijkt nu, dat u dat op een heel andere manier bedoelt.

kindval
kindval24 mrt. 2017 - 10:06

Zandb..waar heeft Hiddema het over een genetische aanleg? In het interview heeft hij het over culturele bagage en nergens over genetische aanleg. Of heb ik soms iets gemist?

CharlesdeValois
CharlesdeValois23 mrt. 2017 - 8:54

Als aankomende politici denken dat criminele aanleg komt door daar waar je wieg staat waarom verplaatsen ze die wieg dan niet? Dat zou dan bovenaan prioriteit moeten krijgen. En dan maar kijken of ze gelijk hebben.

Archie Bunker
Archie Bunker23 mrt. 2017 - 8:28

Goed om te zien dat er (nog) iemand is die zegt wat hij ziet, zonder zich genoodzaakt te voelen om dit eerst langs de meetlat van links-politiek-correcte statistieken en onderzoeken te leggen.

4 Reacties
Friedrich Feuerbach
Friedrich Feuerbach23 mrt. 2017 - 10:48

Ik begrijp dat rechts politiek-correcte mensen feiten uit onderzoeken en statistieken graag naast zich neerleggen?

Django3
Django323 mrt. 2017 - 13:49

Archie Bunker Je doet je naam wel eer aan. Man...

Zandb
Zandb23 mrt. 2017 - 14:17

Archie Wie nergens over nadenkt kan alles zeggen en doen, dat klopt. Maar dat je blij moet zijn, met zulke mensen als volksvertegenwoordiger, dat gaat mij te ver.

Paul250371
Paul25037124 mrt. 2017 - 7:15

Een kleuter volet zich ook niet genoodzaakt om zijn gebrabbel eerst langs de meetlat van links-politiek-correcte statistieken en onderzoeken te leggen.

Dunya2
Dunya223 mrt. 2017 - 8:21

Het heeft met sociaal economisch redenen te maken, sociale uitsluiting, minderwaardigheidscomplex, maar ook met een mentaliteit onder degenen die in achterstandswijken wonen, dat ze willen pronken met snel geld verdienen, grote auto's etc en elkaar daarover over ophitsen. Thuis ook weinig geïnvesteerd wordt in ontwikkeling van het kind, kind geen enkele taal normaal beheerst en in kan uitdrukken, mentaliteit meer gericht is op aanzien door grote auto's, veel geld en teveel gericht op het buitenland. En slachtofferrol kind ingeprent wordt. Ook te weinig geïnvesteerd door de overheid in deze mensen om zich fijn te voelen in deze maatschappij.

2 Reacties
ona2
ona223 mrt. 2017 - 10:41

Vaak is het ook gewoon een kwestie van laag IQ. Straatcrimineeltjes zijn meestal niet zo intelligent. Daar zal overheidsingrijpen niet veel in veranderen.

Dunya2
Dunya223 mrt. 2017 - 15:59

@Ona Daar zal het deels ook mee te maken hebben. Alleen ben ik ervan overtuigd dat overheid, maar ook school kan zorgen dat dit aandeel daalt, waar uiteindelijk iedereen van profiteert. I Een deel van de Surinamers hebben in de jaren 80 flinke problemen gehad en voor overlast gezorgd. Dat is nu heel anders geworden. Antillianen zijn geen moslims, maar zij zijn ook oververtegenwoordigd in de criminaliteit. Ook hun positie moet verbeterd worden. In het algemeen moet in kwetsbare jongeren geïnvesteerd worden. Beter onderwijs voor deze doelgroep is een van de aandachtspunten.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon23 mrt. 2017 - 8:04

Ik moet iedere keer gniffelen als ik een foto van dit spraakmakende duo zie, hier gaan we nog veel plezier aan beleven in de TK. Overigens is Hiddema in mijn ogen de echte intellectueel, heerlijk relativerend en vol zelfspot. Ik denk dat Baudet Hiddema de ruimte gunt voor een afwijkend standpunt, hij is immers wars van rigide partijdiscipline en fractiedoctrines. Zijn uitspraak dat criminaliteit ook biologisch is bepaald, is bij mij weten nooit onomstotelijk aangetoond. Het zijn vooral culturele factoren die de hogere prevalentie verklaren.

4 Reacties
Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon23 mrt. 2017 - 8:49

Partijdoctrines en fractiediscipline

Friedrich Feuerbach
Friedrich Feuerbach23 mrt. 2017 - 10:41

"Zijn uitspraak dat criminaliteit ook biologisch is bepaald, is bij mij weten nooit onomstotelijk aangetoond." Gelukkig maar! Als ik het goed begrijp is Hiddema dus een racistische intellectueel. Baudet gaat misschien nog wel spijt krijgen van zijn keuze voor Hiddema, want echt lekker samenwerken zit er natuurlijk niet in. Wat dat betreft staan er lager op de lijst waarschijnlijk. betere keuzes. Met Hiddema zullen er wel meer tegenstrijdigheden binnen de fractie aan het licht komen, al kan het ook zo zijn dat hij daar snel aan zal wennen: Zo zijn zijn eigen voorstel voor referenda en het sterk ideologische karakter van FvD nogal in tegenspraak met zijn voorstel voor een zakenkabinet.

Paul250371
Paul25037124 mrt. 2017 - 7:20

Als een Hiddema beweert dat criminaliteit ook biologisch is bepaald dan kan dom Nederland ontspannen want als zelfs jouw intellectueel dit soort bagger loopt te verkondigen dan kan de lopendebandarbeider en de schoonmaker wellicht ook een keer winnen met triviant.

Paul250371
Paul25037124 mrt. 2017 - 8:04

Ik zei "dom Nederland" Ik bedoelde te zeggen; "een ieder die zich heimelijk dom voelt."

alchemist2
alchemist223 mrt. 2017 - 8:02

“Baudet wil niet bij de PVV zitten omdat hij zijn partij als een middenpartij beschouwt.” Met andere woorden, er is geen verschil met de 'CentrumPartij'? Of 'Centrumdemocraten'?

JaapvdN
JaapvdN23 mrt. 2017 - 7:57

90% van de bevolking van de gavangenissen is man. De mannen zijn zwaar oververtegenwoordigd in het criminele circuit. Daar zou de politiek eerst iets aan moeten doen, voordat ze kijken naar de nationaliteit van de (groot-)vader van de dader.

2 Reacties
RoBru
RoBru23 mrt. 2017 - 10:02

Een mogelijkeverklaring hiervoor is tweeledig: - de spreiding in IQ is bij mannen groter dan bij vrouwen: meer pieken (dus meer Stephen Hawkings en Gary Kasparows) en meer dalen (dus meer criminelen) - mannen zijn biologisch geneigd om indruk te willen maken (op 'de vrouwtjes') en meer gevaar of risico op te zoeken. Maar ja, dat is statistiek.

dijkhuis2
dijkhuis223 mrt. 2017 - 10:44

@JaapvdN . . . ik ben dol op cijfers . . . ze zijn vaak onthullend . . . ken je deze al 100% van de bevolking van de gevangenis heeft een moeder . . . het is dus duidelijk waar we de oorzaken van criminaliteit moeten zoeken.

Meta Foor3
Meta Foor323 mrt. 2017 - 7:52

is ook mijn opvatting en ervaring (niet dat van die bankiers)

omaoeverloos
omaoeverloos23 mrt. 2017 - 7:51

Fractiediscipline is juist iets wat niet bij de parlementaire democratie hoort, volgens mij zelfs wettelijk niet kn worden afgedwongen, maar helaas wl gemeengoed geworden is.

5 Reacties
HelemaalGelijk
HelemaalGelijk23 mrt. 2017 - 9:17

Inderdaad. Het "zonder last of ruggespraak" gedeelte van de grondwet is vrijwel vergeten. Jammer.

kindval
kindval23 mrt. 2017 - 10:52

Zo is het oma, er zitten al veel te lang te weinig mensen in de kamer die zich echt onafhankelijk durven op te stellen.

dijkhuis2
dijkhuis223 mrt. 2017 - 10:57

@oma . . . in uw grenzeloze wijsheid heeft u het goed gezien . . . alle Kamerleden zijn zonder last of ruggespraak gekozen . . . de gekozenen op de PVV lijst hebben het volste recht om naar het FvD over te stappen . . . als Baudet het spel goed speelt heeft hij over twee jaar minstens 11 zetels.

Django3
Django323 mrt. 2017 - 12:27

"..volgens mij zelfs wettelijk niet kn worden afgedwongen" Sterker nog, ip ondergraaft fractiediscipline de vrijheid en onafhankelijkheid die de kieswet beoogt door te stellen dat kamerleden zonder last of ruggespraak moeten kunnen stemmen. Tegen de fractiediscipline ingaan betekent bij sommige fracties politieke zelfmoord. En dus heeft fractiediscipline wel iets van afpersing/chantage. Maarja die kieswet gaat er ook vanuit dat je op individuele politici stemt, zonder politieke partijen daarbij te benoemen. Alsof je op ongebonden en 'vrije' politici stemt en niet op partijleden. Maar even over de 'kwestie Hiddema': Het was natuurlijk te verwachten dat deze úberparvenu, parvenu sr, zich niet laat leiden, sturen, muilkorven of beteugelen, door junior. Dat gaat nog wat worden de komende jaren.

Paul250371
Paul25037124 mrt. 2017 - 7:38

Dat vond DENK ook. Ik kan mij niet heugen dat ze daar op dit forum een attaboy voor hebben gehad maar dat terzijde. (Wilders ook trouwens, en meerdere dissidenten die het kartel der partijen wilden ontvluchten)

harald2
harald223 mrt. 2017 - 7:39

Leuk een muziek Django genoot die ook politiek bewust is. We gaan nog wel wat te lachen krijgen met die FvD. Zou Hiddema al gek worden van dat piano gepingel? Beetje tegengeluid op de PVV lijkt me prima

Hjs2
Hjs223 mrt. 2017 - 7:17

Dat bankiers niet vastzitten bewijst alleen de witte boorden criminaliteit veel minder bestraft wordt. De kul dat "systeembanken" niet om kunnen vallen is daar een mooi voorbeeld van. Er is niets veranderd, zie ook het verhaal van de oversluit diefstal bij hypotheken. Niks nieuws onder ze zon.

2 Reacties
Martin007
Martin00723 mrt. 2017 - 9:21

Om die oversluitdiefstal te voorkomen, moet je AFLOSSEN. Als je meer dan 10 % hebt afgelost, neem je een tweede hypotheek bij een goedkopere bank en lost daarmee 10 % van je dure hypotheek af (zonder extra kosten dus). Maar als jij 30 jaar lang de volle mep belastingaftrek wil hebben, het onderste uit de kan dus.......

Friedrich Feuerbach
Friedrich Feuerbach23 mrt. 2017 - 10:46

Kwestie van klassenjustitie inderdaad. Zie ook het recente geval van Camiel Eurlings, die zijn vriendin mishandelde en strafvervolging kon afkopen.

Jaacob52
Jaacob5223 mrt. 2017 - 7:15

Hiddema zegt dat er een verband is tussen aanleg criminele aanleg en geboorteplaats, in dit verband het Rif gebergte. Volgens mij klopt dat als je naar de cijfers kijkt van onze gevangenisbewoners.

5 Reacties
Karingin
Karingin23 mrt. 2017 - 8:55

En die cijfers heb jij paraat?? Ennuh, wat is criminele aanleg, waar blijkt dat uit? Kun je dat in iemands DNA ontdekken? Zit er iets in het water of in de lucht daar, dat de genen aantast? En ik maar denken dat de rassenleer na de WOII was ontkracht...ben heel benieuwd naar jouw bewijzen voor het tegendeel.

Zandb
Zandb23 mrt. 2017 - 9:53

Jaacob Het klopt dat je de bevolking van de gevangenis statistisch kunt indelen naar allerlei maatstaven: huidskleur, geslacht, afkomst, religie, hoeveel paspoorten ze hebben, blauwe ogen, rood haar, seksuele voorkeur. En wie weet, kun je daar, als er een significant verschil met vergelijkbare groepen vindt, een verklaring voor bedenken. Maar welke verklaring ook, er is altijd een andere mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld concluderen, dat mensen dan dommer of juist slimmer zijn, of juist minder doortrapt, of dat ze steeds met de nek aan worden gekeken en hen uiteindelijk weinig anders overblijft dan zich gaan te gedragen zoals ze worden behandeld.... Waarom dan uitgerekend denken dat mensen afkomstig uit het RIF-gebergte "in aanleg agressiever" "DE" verklaring vormt?

ona2
ona223 mrt. 2017 - 10:46

Hoeveel van die bajesklanten zijn daadwerkelijk geboren in het Rif?

Jaacob52
Jaacob5223 mrt. 2017 - 12:35

Beste Zandb, de mensen die in de gevangenis verblijven zijn daar terecht gekomen door een rechterlijke uitspraak, u bent iemand telkens op de rechtspraak hamert, vandaar deze opmerking. het is verder statistisch bewezen dat er verhoudingsgewijs veel Marokkanen door de rechter daartoe zijn veroordeeld, ook is bewezen dat die bewuste Marokkanen of hun voorgeslacht uit het gebeid van het Rif gebergte afkomstig zijn.

Zandb
Zandb23 mrt. 2017 - 14:23

Jaacob Als de overgrote meerderheid van gevangenen dan uit het RIF-gebergte afkomstig is - cijfers zijn wel leuk overigens - waarom zouden ze dan per se qua aanleg agressiever zijn dan andere mensen? En dan niet dommer of slimmer of minder doortrapt of gewetenlozer of ....... Dat is wat ik u in feite vraag.

RU486
RU48623 mrt. 2017 - 7:13

Mooie lieve foto. Doet mij een beetje denken aan Gerard Reve en zijn matroosje.

1 Reactie
Poezenmens
Poezenmens23 mrt. 2017 - 11:05

Ik ga voor Jut en Jul. ????

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*23 mrt. 2017 - 7:10

Naast de 20 clowns bij de PVV-fractie, zijn er weer twee hysterische clowns erbij, vanaf vandaag, in het Parlement. Triest. Gelukkig zijn er nog de PvdA, D66, GroenLinks, de SP, de Pvdd, CU en Denk in het Parlement, met samen 69 zetels, om wat weerwoord te geven, namens eerlijk, fatsoenlijk en beschaafd Nederland. Ik wens ze allemaal, deze 69 kamerleden van deze zeven partijen, heel veel succes.

10 Reacties
Theo Hiddemeister
Theo Hiddemeister23 mrt. 2017 - 8:46

DENK eerlijk, fatsoenlijk en beschaafd noemen????????????

Josef K
Josef K23 mrt. 2017 - 8:50

'namens eerlijk, fatsoenlijk en beschaafd Nederland' In Mokum zeggen we dan: wat een kapsones!

Gerda rozendal
Gerda rozendal23 mrt. 2017 - 9:00

Juist: Denk dus, namens eerlijk, fatsoenlijk en beschaafd Nederland.

Paddy3
Paddy323 mrt. 2017 - 9:14

Denk namens eerlijk, fatsoenlijk en beschaafd Nederland?

Martin007
Martin00723 mrt. 2017 - 9:19

You are making a big mistake. In het europarlement zit D666 in de LIBERALE fractie, samen met hun vriendjes van de VVD. In D666 zit net zo veel fatsoen als in Dracula.

Jhonathan
Jhonathan23 mrt. 2017 - 9:34

@ PeaceLoveNamasteuitMokum 23 maart 2017 at 08:10, Fatsoenlijk en beschaafd Nederland in één zin met Denk.

Voice of Reason
Voice of Reason23 mrt. 2017 - 9:47

Het feit dat je de gehele PVV en FvD wegzet als clowns maar denk ziet als de verdedigers van fatsoenlijk en beschaafd Nederland laat zien dat je de realiteit uit het oog hebt verloren.

Jan_boel
Jan_boel23 mrt. 2017 - 11:00

Ha ha ha Denk wel wegzetten als beschaafd en bijvoorbeeld de VVD, CDA en 50+niet (staan niet in je lijstje) geeft wel aan dat we vanaf nu jouw posts niet meer serieus hoeven te nemen

Damaru2
Damaru223 mrt. 2017 - 12:57

gelukkig, wat zouden we moeten als het niet fatsoenlijk is.... man man man

Paul250371
Paul25037123 mrt. 2017 - 13:58

Ik vond het partijprogramma van DENK fatsoenlijker dan de VVD/ PVV.

Django3
Django323 mrt. 2017 - 7:05

"Dat bewijst dan ook dat bankiers niet crimineel zijn. Er zitten immers geen bankiers in de gevangenis." Rare populistische vergelijking. Immers iedereen die in de gevangenis zit is (bewezen) crimineel. Maar niet iedere (bewezen) crimineel zit in de gevangenis. Je kunt dus niet deze (overigens onbewezen) stelling over bankiers aanvoeren om de zg onzin van Hiddema's uitspraak aan te tonen.

7 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens23 mrt. 2017 - 7:24

@ Django Dat Hiddema onzin spreekt blijkt uit zijn teksten op zich. Aanvullend bewijs is daarvoor niet nodig.

Zandb
Zandb23 mrt. 2017 - 8:01

Django Hiddema redeneert, dat als er van een bepaalde bevolkingsgroep significant meer mensen in de gevangenis zitten, dan komt door een bepaalde aanleg (bijvoorbeeld voor agressief gedrag). Inderdaad is het zo, dat mensen die niet in de gevangenis zitten dezelfde aanleg kunnen hebben; ze zitten alleen niet in de gevangenis. Ik bedoel dus: Volgens mij toont u aan, dat Hiddema onzin beweert. Verder vind ik het erg jammer dat onze discussies steeds ontaarden. Ik formuleer helaas veel te vaak veel te slordig. (Geen enkele verklaring voor, geen enkel excuus). Maar in de discussie over Rutte vind ik echt dat u de fout in gaat: Vandaar (hier, want anders leest u het niet?) het volgende citaat van Rutte. Ik hoop dat u uw mening omtrent mij daardoor wilt herzien. Lukt dat niet, dan is het niet anders. Citaat brief Rutte: "We voelen een groeiend ongemak wanneer mensen onze vrijheid misbruiken om hier de boel te verstieren, terwijl ze juist naar ons land zijn gekomen voor die vrijheid. Mensen die zich niet willen aanpassen, afgeven op onze gewoontes en onze waarden afwijzen. Die homo’s lastigvallen, vrouwen in korte rokjes uitjouwen of gewone Nederlanders uitmaken voor racisten. Ik begrijp heel goed dat mensen denken: als je ons land zo fundamenteel afwijst, heb ik liever dat je weggaat. Dat gevoel heb ik namelijk ook. Doe normaal of ga weg."

Django3
Django323 mrt. 2017 - 10:31

Boenders Ik heb het niet over Hiddema's uitspraak gehad. Ik heb alleen gezegd dat de vergelijking met bankiers nergens op gebaseerd is en populistisch is. Het is in wezen een onnodig tendentieuze uitspraak die suggereert dat een groot deel, zoniet de meerderheid, van de bankiers een crimineel is, die ook nog eens sluw zijn straf weet te ontlopen.

Django3
Django323 mrt. 2017 - 10:43

Zandb Lees nou zelf dat citaat nog eens goed. Is dit gericht tegen alle allochtonen in Nederland, zoals jij blijft volhouden, of alleen tegen degenen die zich op de manier misdragen zoals Rutte sus in dut citaat schetst?

Django3
Django323 mrt. 2017 - 12:12

sus in dut? dus in dit!

Zandb
Zandb23 mrt. 2017 - 14:32

Django Ik zal echt te dom zijn voor deze wereld maar ik zie werkelijk alleen maar dat Rutte niet alle Nederlanders aanspreekt maar specifiek "mensen die de vrijheid misbruiken, terwijl ze juist naar dit land zijn gekomen.......". Er zijn, denk ik dan maar, blijkbaar ook mensen die de vrijheid misbruiken maar die zijn niet naar ons land gekomen en die bedoelt Rutte dus niet. Hoe het is, is het, maar ok zou het heel vervelend vinden als u denkt dat ik maar zo wat van me zit te beweren.

Django3
Django323 mrt. 2017 - 18:49

Zand "ik zie werkelijk alleen maar dat Rutte niet alle Nederlanders aanspreekt maar specifiek “mensen die de vrijheid misbruiken, terwijl ze juist naar dit land zijn gekomen……" Ja daar heb je wel gelijk in, maar dat hij de autochtone raddraaiers buiten beschouwing liet was niet aan de orde en ook niet de essentie in het artikel. De schrijfster daarvan stelde nl in haar artikel dat ELKE allochtoon in Nederland zich door deze woorden ongewenst of aangesproken voelde. En da's een heel ander statement met een heel andere lading. Dat statement bestreed ik door te zeggen dat zij dus slecht heeft geluisterd naar Rutte en dat zijn oproep alleen voor een specifiek groepje allochtonen bedoeld was nl de raddraaiers onder hen. En als allochtonen zich dit wel aantrekken zij dan wel tot de groep raddraaiers zullen behoren. Niemand trekt tenslotte de schoen aan als 'ie niet past, zal ik maar zeggen.

Michiel van Reenen
Michiel van Reenen23 mrt. 2017 - 7:01

Wel in IJsland.

1 Reactie
Martin108
Martin10823 mrt. 2017 - 7:14

Daar hebben ze minder last van zondebokken.