Joop

Kamer wil zzp'ers ontzien bij AOW

  •    •  
11-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bouwhelmen.jpg
PvdA wil zelfstandige ondernemers tegemoet komen met pensioenleeftijd
Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat bij het verhogen van de AOW-leeftijd ook rekening wordt gehouden met zelfstandig ondernemers.
Zogeheten zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) zijn bijvoorbeeld veel in de bouw actief en doen ook zwaar werk. Maar zij worden in het kabinetsplan voor een hogere pensioenleeftijd niet ontzien, omdat ze geen werknemer zijn.
Fractievoorzitter Mariëtte Hamer van de PvdA heeft vorige maand bij de ledenraad van haar partij al aangegeven dat ze een voorziening voor de zzp’ers wil. Ook CDA, ChristenUnie en VVD lijken van dit plan gecharmeerd.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

Clouseau
Clouseau11 nov. 2009 - 21:17

65=65 en dat voor iedereen. En als het dan 67 moet worden dan ook echt voor iedereen, behalve Ambtenaren die mogen tot 68.

KeesMaf
KeesMaf11 nov. 2009 - 21:17

Al die uitzonderingen gaan het weer nodeloos ingewikkeld maken. Ik ben zelf ZZP-er, maar werkzaam in de IT. Extreem licht werk, fysiek gezien dan. Kan ik nog wel tot m'n 80e doen. Mag ik dan ook stoppen met 65? Of komt er een uitzondering die alleen voor ZZP-ers met een zwaar vak geldt? Eens met Jack van Diesen: 65=65. Of 67=67. Maar wel hetzelfde voor iedereen a.u.b.

Klukkluk2
Klukkluk211 nov. 2009 - 21:17

Ik ben ook zzp-er, ik wil helemaal niet stoppen met werken mop 65 of 67 of wanneer dan ook. Het houd me jong en geeft me het gevoel van lekker bezig te zijn. Of mag dat niet? Moet ik gaan genieten van ijdel nietsdoen? Het blijkt dat van mensen die met pensioen gaan binnen 3 jaar 50% dood gaat of ernstig wordt. Dat geeft toch te denken niet waar? Nee lekker doorwerken als je dat kan en wilt is mijn devies.

Secco2
Secco211 nov. 2009 - 21:17

De Tweede Kamer hoeft mij helemaal niet tegemoet te komen met mijn pensioenleeftijd. Die bepaal ik zelf. Ik heb als zzp-er een eigen pensioenvoorziening moeten opbouwen [daar bestaan vreemd genoeg geen collectieve fondsen voor] en ga me vervolgens echt niet laten voorschrijven wanneer ik met werken zou mogen of moeten stoppen.