Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

Kamer: Huurder moet aanpassing woning kunnen eisen

  •  
28-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-JacquesMonasch300.jpg
Voorstel van PvdA, SP en GroenLinks kan op steun rekenen van D66, CDA en PVV
Een meerderheid in de Tweede Kamer wil huurder meer rechten geven om hun huis te laten opknappen. Dat meldt de nieuwssite NU.nl. Een wetsvoorstel van het vorige kabinet werd onlangs door de ministers Donner (Binnenlandse Zaken) en Opstelten (Justitie) ingetrokken. Een nieuw voorstel van PvdA, GroenLinks en SP kan rekenen op steun van D66, het CDA en de PVV.
Het oude wetsvoorstel, waarbij verhuurders verplicht kunnen worden huurwoningen te verbeteren, zou volgens de ministers alleen maar voor extra regeldruk zorgen en nauwelijks een aanvulling zijn op de bestaande wetgeving, zo meldt NU.nl.
Jacques Monasch (PvdA) stelt echter dat er met het wetsvoorstel veel meer mogelijk zou zijn.
“Nu is het alleen mogelijk om verhuurders op te roepen energiebesparende aanpassingen aan het huis doen, in ruil voor huurverhoging. In de nieuwe, ingetrokken wet mag de huurder van alles voorstellen, waaronder bijvoorbeeld aanpassingen tegen inbraak.

Meer over:

politiek, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

Pjotrs
Pjotrs28 apr. 2011 - 13:59

"In de nieuwe, ingetrokken wet mag de huurder van alles voorstellen" Is er een wet nodig om iets voor te mogen stellen?

roestig
roestig28 apr. 2011 - 13:59

leuk voorstel! maar waarom dit beperken tot huurwoningen? ik wil ook graag bij de slager een speklapje bestellen en eisen dat hij dat van de ossenhaas snijdt.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen28 apr. 2011 - 13:59

Ik wil 1 extra verdieping met 3 extra slaapkamers, een biljartzaal. En oh ja ook graag 3 ha extra grond en een oprijlaan. Hoe moet ik dat als verhuurder betalen? Voorfincanciering terug te verdienen met huurverhoging wordt in mijn geval lastig. Krankzinnig voorstel. Een huurder die iets beters wil kian zo iets nieuws zoeken en de huur opzeggen.

1 Reactie
tijsraman
tijsraman28 apr. 2011 - 13:59

Voorbeelden die wat realistischer zijn: -de douche kan niet geventileerd worden en daardoor zit er schimmel aan de muur. -het tocht in de slaapkamers omdat de kozijnen verzakt zijn. -in de winter is het niet hard te stoken omdat de isolatie slecht is en er geen dubbel glas in de ramen zit. Vaak wordt er niets meer aan oude huizen gedaan omdat ze op de nominatie staan om gesloopt te worden. Dat gebeurt echter nog niet omdat de nieuwbouw niet gerealiseerd kan worden.