Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kamer dreigt gokbeleid Teeven te dwarsbomen

  •  
07-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
140 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Meerderheid vindt dat staatssecretaris Teeven te weinig doet om gokverslaving te voorkomen
Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat staatssecretaris Teeven plannen maakt om gokverslaving tegen te gaan. Doet hij dit niet dan dreigen de partijen de liberalisering van de gokmarkt te dwarsbomen. Dat meldt NOS.
Regeringspartij CDA is om: Teeven doet te weinig om gokverslaving te voorkomen.  De PvdA, SP, GroenLinks en de ChristenUnie hebben reeds hun zorgen geuit over de plannen van de staatssecretaris.
Teeven (VVD) wil het gokken via internet legaliseren en wil naast Holland Casino meer aanbieders op de markt. Het is de bedoeling dat een nieuwe organisatie, de Kansspelautoriteit, voortaan toezicht gaat houden op de markt.
De Tweede Kamer vindt dat die organisatie te weinig mogelijkheden krijgt om uitwassen tegen te gaan. Woensdag praat de Kamer met Teeven over zijn kansspelbeleid.
Update 15.45
Staatssecretaris Fred Teeven heeft tijdens het debat aangekondigd illegale online gokbedrijven, die illegaal bezig zijn, zo mogelijk aan te pakken. Dat meldt NRC Handelsblad.
Robin Linschoten, van de branchevereniging Stichting Online Gaming Nederland (Stiog), stelt dat online gokbedrijven in de toekomst zullen doorgaan met hun activiteiten, ook wanneer ze geen vergunning toegekend krijgen.
Teeven: “Het is onacceptabel in een rechtsstaat dat mensen zeggen: we zijn illegaal, we blijven illegaal en we gaan er gewoon mee door.”
Verslaafd aan Joop?: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.