Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kabinet wil op 21 april avondklok opheffen en terrassen openen

  •  
07-04-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
terrassen

© DEN HAAG - Gesloten terrassen in het centrum van Den Haag . Stoelen en tafels zijn op het terras geplaatst. De horeca blijft voorlopig gesloten.De oproep van de Amsterdamse burgemeester Femk

Het demissionaire kabinet dat er maar niet in slaagt om het vaccinatietempo flink op te voeren, werkt aan een plan om de coronamaatregelen te versoepelen. Dat melden de NOS en RTL Nieuws.
"In het openingsplan wordt als eerste stap beschreven dat terrassen en winkels kunnen openen. Ook de avondklok kan worden opgeheven. Het aantal bezoekers thuis wordt verruimd, van 1 naar 2 personen."
De volgende coronapersconferentie van het kabinet staat gepland voor volgende week dinsdag. Voordat Mark Rutte en Hugo de Jonge de versoepelingen bekendmaken, worden ze eerst voorgelegd aan het Outbreak Management Team.
Woensdag werden er 6.409 nieuwe besmettingen en 23 sterfgevallen gemeld. Ook werden er 57 mensen opgenomen op de intensive care. Daar liggen nu in totaal 776 coronapatiënten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.