Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kabinet wil afschaffing wet-Hillen snel door de Kamer jassen

  •  
16-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
408905545_3a6de20fd7_o
De wet-Hillen geeft huiseigenaren die hun hypotheek reeds hebben afgelost een belastingvoordeel. Daar wil het huidige kabinet een einde aan maken. Hoewel de coalitiepartijen (VVD, CDA, D66 en ChristenUnie) zeggen te hechten aan een zorgvuldige wetsbehandeling, lijken ze de afschaffing van wet-Hillen nu door de Kamer te willen jassen. Verwachting is dat de Kamer de afschaffing volgende week al zal aannemen, tot grote ontsteltenis van onder meer 50PLUS dat inmiddels sabotageacties heeft aangekondigd.
De coalitiepartijen willen het belastingvoordeel per 1 januari 2019 afschaffen. De wet-Hillen bestaat amper tien jaar, er is dan ook kritiek op het kabinet dat het de wet nu al wil afschaffen. ‘Dit geeft burgers het onbehaaglijke gevoel dat zij te maken hebben met een onbetrouwbare overheid’. Sylvester Schenk van het Register van Belastingadviseurs noemt het zelfs ‘rattenvangerswetgeving’:
"Mensen worden eerst verleid achter een toverfluit aan te lopen en lossen af op hun huis, vervolgens wordt de wet afgeschaft en moeten ze belasting betalen."
De overheid wil met de afschaffing van de wet-Hillen over ruim 30 jaar 1 miljard euro besparen.
cc-foto: Alix Guillard
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.