Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

‘Kabinet vindt middelvinger tegen Poetin belangrijker dan leefbare aarde’

  •  
04-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
950 keer bekeken
  •  
ellendeckwitz

De overheid is een campagne begonnen om ons aan te zetten om minder energie te verbruiken. Op de begeleidende site staat dat “steeds meer Nederlanders energie willen besparen. Nou ja, met de stijgende prijzen is het meer moeten dan willen”, constateert Druktemaker Ellen Deckwitz. “Alsof al niet was gebleken dat de overheid sowieso te weinig gas had ingekocht, handig dat de oorlog kan worden ingezet om dat te verdoezelen.”

Deckwitz valt nog meer op. Dat we door te besparen Poetin raken én geld besparen wordt volop benadrukt. “Er stond in hele kleine lettertjes dat het trouwens ook leuk is om op je energieverbruik te letten omdat je zo klimaatverandering kunt tegengaan. En daar werd ik sip van. Het zegt iets over de prioriteiten van het kabinet. Eérst de middelvinger tegen Poetin, vervolgens geld en pas daarna een leefbare aarde voor de volgende generaties.”

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.