Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.
Zo, ik ga maar vast een buffertje aanleggen voor de komende verhoging van het ongewenste en niet werkende eigen risico. Want als dit kabinet zulks belooft is altijd het tegenovergestelde het uiteindelijke resultaat.
Deze zorgverzekeringwet is het troetelkind van de VVD, destijds ingevoerd door Hoogervorst. Door marktwerking in de zorg zouden de diverse zorgverzekeringen met elkaar gaan concurreren en de kosten dalen. Weer een grote inschattingsfout van de VVD mbt de marktwerking, waar we alleen maar slechter van worden. De zorgverzekeringsmijen gingen namelijk niet concurreren maar fuseren. De kosten van de zorgverzekering gaan naar een draconische hoogte en deze gaat onheroepelijk ten onder. Voor de burgers wordt het allemaal onbetaalbaar, zij zijn het kind van de rekening. Schippers heeft al aangegeven dat we er rekening mee moeten houden dat we de komende 4 jaar, jaarlijks premieverhogingen krijgen. We krijgen hier Amerikaanse toestanden!
Misschien een flauwe grap maar: "Laat ik heel helder zijn. Komen die 12.000 extra mensen er? Ja. We hebben dat afgesproken in het regeerakkoord en dat gaan we dus gewoon doen." Zouden ze hier ook de politie-truc uithalen, in de vorm van 5.000 worden er niet ontslagen, en 7.000 als patienten zijn samen 12000 mensen extra de zorg in?
Al is de leugen van Rutte nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel. Dit was immers sluiks ingebakken in het regeerakkoord volgens het CPB MEV 2011-2015 en maakt uiteraard geen onderdeel uit van de koopkrachtplaatjes. `De feitelijke zorguitgaven stijgen met 4% reëel per jaar. Technisch is aangenomen dat 'ongewijzigd beleid' bij de zorg betekent dat de collectieve financiering van de groei beperkt blijft tot het groeitempo van het bbp en de groei als gevolg van de vergrijzing, samen een groei van 3%. Deze aanname impliceert dat de eigen betalingen sterk stijgen. Het volgende kabinet heeft uiteraard de keuze om als alternatief de zorgpremies meer te laten stijgen, dan wel maatregelen te treffen om de stijging van de zorgkosten te beperken.` http://tinyurl.com/66vs8z9
Ja dat wordt de grootste goocheltruc van dit kabinet. Hoe toveren we er 12.000 mensen bij in de zorg. Gekke Geert heeft het geëist en Geertjes wil is wet.... Nu serieus: We hebben in een reportage van even geleden bij Eenvandaag kunnen zien dat de ouderenzorg een gigantisch imagoprobleem heeft. Er zijn wel genoeg jongeren die willen werken in de zorg, maar.... ze willen nog niet dood gevonden worden in een verpleeghuis of iedere andere vorm van ouderenzorg. En ze weten waar ze het over hebben, want ze lopen er allemaal stage en zijn dan voorgoed genezen. De tijdsdruk is gigantisch, de aandacht voor de mensen minimaal, mensen worden behandeld als een produkt dat 1 keer per 24 uur verschoond moet worden. Over de enorme papierwinkel (vooral ingegeven door Haags wantrouwen) en de veel te grote managementlagen hebben we dan maar niet. Ik weet helaas waar ik het over heb, omdat mijn vader sinds bijna 8 jaar in een verpleeghuis verblijft en de bezuinigingsmaatregelen waar we mee geconfronteerd worden steeds ridiculer worden... De minister gelooft kennelijk in sprookjes. Succes Edith! Ik roep de linkse partijen op om in de volgende campagne geen gelegenheid achterwege te laten om rechts deze gebroken beloften in te wrijven.
Ik wil het Ziekenfondssysteem terug. Of iets vergelijkbaars. Er wordt gesold met aannames van uitkomsten uit de Praktijk en dus expres verkeerde rekenmethodes gehanteerd. Fuck de VVD.
In Den Haag wordt een groot feest georganiseerd voor Medisch Centrum Haaglanden. Zij vieren 12.5 jaar samenwerking tussen twee ziekenhuizen. Hoeveel zal dat gaan kosten voor al het personeel? Muziek,hapjes en drankjes,tel uit je winst.
Toevallig hadden we er laatst nog een hele discussie over, over het nieuwe zorgstelsel. Vooorheen onstonden er vele bejaardehuizen, zodat de oudere alles bij de hand hadden en de verzorging goed geregeld was ( jaren zeventig?) In de jaren negentig en daarna werden er vele bejaardenhuizen gesloten, men vond het te duur, en vonden dat de ouderen maar zo veel mogelijk zelfstandig met gebruik van thuiszorg en vele andere mogelijkheden, zoals scootmobiel, tafeltje dekje, ov taxi, noem maar op, om te voorkomen dat ze in een verzorgingstehuis terecht kwamen. De bejaardehuis was té duur gevonden, en voor een verzorgingshuis in aanmerking te komen moet je aan een lijst van eisen voldoen om toegelaten te worden. Ik vraag mij af wat eigenlijk nu goedkoper is in 2011. Mensen langzaam thuis laten wegkwijnen met een thuiszorg die veel kost, thuisverpleging tafeltje dekje, noem maar op. Of een bejaardehuis waar je nog een beetje aanspraak heb door zo veel mogelijk gesamelijk te eten, stimuleren, kopje koffie te drinken. Ik vraag mij af wat beter goedkoper is de bejaardehuizen voorheen, of het zorgsysteem voor ouderen zoals het nu is.
In een bejaardehuis van de jaren zeventig zou ik persoonlijk nog niet begraven willen worden, laat staan wonen.