Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Kwart van de VS wordt onleefbaar heet als gevolg van klimaatcrisis

Temperaturen lopen op tot boven de 50 graden Celsius
Joop

Kabinet pakt watertekort aan

  •  
05-08-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4443 keer bekeken
  •  
image3

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

Vervatte
Vervatte5 aug. 2022 - 14:25

Men pakt het watertekort niet aan, maar gaan proberen om het restant beter te beheren.

Gio Servas
Gio Servas5 aug. 2022 - 6:29

Er is helemaal geen water tekort, er is tekort aan inzicht op watermanagement. In Nederland weet men al descennia dat we niet zozeer water moeten afvloeien, maar moeten opslaan, maar men blijft maar doorgaan met afvloeien. Aanpassen blijkt nogal moeilijk te zijn voor het land wat zogenaamd het beste van de wereld is met watermanagement.

4 Reacties
vdbemt
vdbemt5 aug. 2022 - 8:49

Zo weten we al decennia lang dat het niet goed gaat met de natuur en het klimaat, dat er fraudes gaande zijn, zoals de toeslagenfraude, dat de Groningse bodem niet bestand is tegen het boren van gas, dat huizen versterkt moeten worden. We weten al redelijk lang dat de huisvesting, met name voor de gemiddelde en lage inkomens, een groot probleem is. Dat de ICT bij de overheid een enorme teringzooi is. Het lijkt me dat we vast moeten stellen dat decennialang neo-liberale regeringen dat naast hun neerleggen en slechts belang hechten aan kapitaal. Niet aan het land zelf, de burgers, hun gezondheid en hun leefomgeving.

HaloOfFlies
HaloOfFlies5 aug. 2022 - 9:44

"...er is tekort aan inzicht op watermanagement." Hoezo? Daar hebben we toch een koning voor? Of is die weer op vakantie?

LaBou
LaBou 5 aug. 2022 - 10:48

Als je te veel afvloeit blijf je zitten met een tekort. Maar ik begrijp dat dat ietwat te moeilijk voor je is.

DanielleDefoe
DanielleDefoe5 aug. 2022 - 11:54

Rijkswaterstaat en de waterschappen zijn nogal conservatieve "lichamen" die niet zo snel van richting veranderen. Boeren hebben dmv geborgde zetels een sterke positie binnen de waterschappen.