Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kabinet negeert OMT, wil geen langere kerstvakantie

  •  
09-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
202 keer bekeken
  •  
arieslob
Het demissionaire kabinet wil geen langere kerstvakantie voor scholen. Op Twitter schrijft de demissionaire minister van Onderwijs Arie Slob dat het zijn “inzet” is om de scholen tot en met 24 december open te houden.
Het Outbreak Management Team had het kabinet geadviseerd om de kinderen wel een week eerder vrij te geven. Eerder in de pandemie zijn schoolsluitingen en vakanties zeer effectief gebleken in het omlaag brengen van het aantal infecties.
Bovendien vinden er nu veel besmettingen plaats op basisscholen, omdat de kinderen niet zijn ingeënt tegen het coronavirus. Door kinderen eerder vrij te geven, neemt bovendien de kans af dat zij hun grootouders tijdens het kerstfeest besmetten, zo is het idee.
Ook de Algemene Onderwijsbond (AOb) staat welwillend tegenover het idee om de vakantie te vervroegen. Veel klassen zitten thuis omdat leerkrachten in quarantaine zitten.
Denemarken besloot woensdag wel om de basisscholen al over een week te sluiten vanwege het oplopend aantal besmettingen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.