Joop

Kabinet biedt met uitzetting bedreigde kinderen geen hoop

  •    •  
10-09-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
27971596697_1b4ae9d3c7_o

© cc-foto: Sacha de Rosner https://flic.kr/p/JBKKbz

Het kabinet gaat niet opnieuw kijken naar de regeling voor het Kinderpardon. Die humanitaire maatregel werd in de vorige kabinetsperiode afgedwongen door de PvdA maar de uitvoering biedt de meeste kinderen geen enkele soelaas. Het merendeel van de aanvragen om in aanmerking te komen voor de pardon-regelijnhg wordt afgewezen, ook al wonen de kinderen meer dan vijf jaar in Nederland.
Meer dan 100.000 mensen hebben zich via petitie-site De Goede Zaak met een reeks petities geschaard achter verruiming van het Kinderpardon.
"Kom in actie voor ruim 400 gewortelde kinderen die uitgezet dreigen te worden! Teken de petitie #zezijnalthuis en stuur nu je eigen gemeente een bericht via de actie kinderpardongemeenten. Wij verzoeken om een wet en verblijfsrecht voor álle gewortelde kinderen in Nederland, want ze zijn al thuis."
Die oproep vindt vooralsnog geen gehoor bij coalitiepartner D66, zo blijkt uit de reactie van Alexander Pechtold bij de NOS :
"In het regeerakkoord staat dat het kinderpardon niet wordt uitgebreid. Volgens Pechtold is het regeerakkoord duidelijk en is het niet nodig om het regeerakkoord open te breken. “Geen enkele casus is hetzelfde. We hebben twee instanties die het geheel kunnen wegen en beoordelen en dat zijn de rechter en de staatssecretaris.” Pechtold benadrukte dat hij niet blij is dat de kinderen in het geval van Lili en Howick tot inzet zijn gemaakt, hoe goed bedoeld ook. “Dit is niet zoals ik hoop hoe we het draagvlak voor het asielbeleid vormgeven.”"
Rutte wil geen nieuwe discussie over het Kinderpardon en ook CDA-leider Buma is onvermurwbaar. “De rechtvaardigheid zegt toch: voldoe je niet aan de regels, dan moet je terugkeren.”
Kinderbeschermers leggen zich niet neer bij de halsstarrige houding van het kabinet, meldt het AD :
"Defence for Children wil dat de wetgeving wél wordt aangepast. ,,Hier is het laatste woord nog niet over gezegd”, zegt een woordvoerster. ,,Als de wet- en regelgeving niet wijzigt, dan blijven we aan de gang met kinderen die hier al heel lang zijn en die de steun van het volk krijgen, maar toch in onzekerheid leven. We gaan de discussie aan, we vinden dat de Tweede Kamer erover moet debatteren. Hier moet een einde aan komen.”"
De moeder van Lili en Howick wil zich ondertussen zo snel mogelijk bij haar kinderen voegen. Dat gaat vermoedelijk ook redelijk snel lukken, tot grote vreugde van de twee kinderen die dromen van de hereniging.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (101)

Mag
Mag13 sep. 2018 - 4:17

U hebt gelijk Johann, dat is inconsequent van me. Dat was echt het laatste woord.

1 Reactie
johannn2
johannn213 sep. 2018 - 8:41

Mag, Ik denk, dat dit onderwerp ons beiden te diep raakt om er met elkaar uit te kunnen komen. Tot ziens in minder persoonlijk beladen onderwerpen.. Groet, Johan .

johannn2
johannn212 sep. 2018 - 22:00

Kop: " Kabinet biedt met uitzetting bedreigde kinderen geen hoop " Ook geen hoop dus voor de vier politiebonden en hun leden, die tegen hun gewetensbezwaren in die uitzettingen zullen moeten blijven uitvoeren. Rutte maakte zich toch zo'n zorgen om het zo belangrijke draagvlak voor dit beleid? Dat 'draagvlak' heeft er inmiddels al voor gezorgd, dat Harbers moest onderduiken. Ik hoop, dat de mensen om de 400 andere compleet ingeburgerde kinderen die op het lijstje staan bijtijds alarm slaan, zodat het ook met het draagvlak bijtijds in orde is. .

2 Reacties
johannn2
johannn213 sep. 2018 - 9:31

aanvulling NB: En ik hoop dat de regering beseft, dat ze met een eventueel onaangekondigd oppakken en uitzetten van deze kinderen dat "draagvlak" bepaald niet zullen vergroten. .

johannn2
johannn213 sep. 2018 - 9:33

correctie "dat draagvlak" moet zijn: "hun draagvlak" .

Mag
Mag12 sep. 2018 - 14:22

Peter R. de Vries met de nep presentatoren en soap acteurs zijn nergens te bekennen. Zeker hebben ze geen energie meer over na gevechten van het afgelopen weekend.. Of te veel kinderen geven minder publiciteit. Of die (kinderen) liegen en chanteren niet alleen geduldig wachten op genade. Of hebben ze fatsoenlijke ouders? Het zou me niet verbazen als de vader van die twee uit Armenië opeens zou opduiken.

2 Reacties
johannn2
johannn212 sep. 2018 - 16:23

Mag, Ik dacht dat je het onderwerp had afgesloten, dat WE het hadden afgesloten. Nee dus. Je gaat onverminderd, ongeremd verder met je campagne van het belasteren en verdacht maken van mensen die je niet kent. Nog steeds " liegen en chanteren" ze volgens jou. Karaktermoord, aangezien je geen enkele onderbouwing hebt, behalve je eigen haat. Maar, o ja, jij hebt wel degelijk informatie over ze. Je schreef immers aan Karingin: " Als u bewijs hebt dat de betreffende moeder alles netjes heeft gehandeld, dat ze niet loog, niet chanteerde, geen rechterlijke uitspraken aan de laars gelapt, dan hoor ik graag. Ik zou mijn mening heel graag willen veranderen maar [ en nu komt het: ] alle gegevens over deze zaak die ik tot mijn beschikking heb, zijn duidelijk anders dan u suggereert. Kom met bewijzen." (Mag10 september 2018 at 20:07) Je zegt dus: “alle gegevens over deze zaak die ik tot mijn beschikking heb“. En je eist van Karingin: “ Kom met bewijzen.”. Kom dan nu zelf op met je bewijzen, je ‘gegevens’ , of staak je ongefundeerde haat- en lastercampagne tegen hen! Zelf eis je op hoge toon bewijzen van anderen. Geef je bewijzen dan zelf ook. .

johannn2
johannn212 sep. 2018 - 16:47

Mag, Ik heb je Overzicht eens bekeken, en het valt me op, dat je pas sinds 8 september j.l. - dus nu ruim 4 dagen - op joop.nl bent ingeschreven, en dat je enige onderwerp Lili en Howick en het Kinderpardonregeling is. Ben je een troll ? .

Zandx
Zandx11 sep. 2018 - 15:16

Wat een gedoe allemaal. Terug naar de basis van al die mensen die vanuit het buitenland in NL willen wonen. Dat is bijna nooit vluchten uit land van herkomst vanwege accuut gevaar. Het zijn dus beslissingen die mensen maken waardoor ze de regie over hun leven meer of minder in handen houden of verliezen. Als je je hele bestaan op geeft in een land en naar NL toegaat, moet je je realiseren dat je plan niet altijd slaagt. In dit geval zijn de kinderen altijd de dupe. Dat is niet wat we willen in NL, kinderen de dupe willen worden. Neemt niet weg dat kinderen niet een chantage middel mogen worden om je ergens te vestigen. Hoe doe je dat dan met oorlogsvlucjtelingen als de oorlog voorbij is? Terug laten keren van kinderen is niet goed voor het welzijn van de kinderen als een land in puin is. Dus niemand gaat terug ivm gezinshereniging. We lijken zo wel weldoeners in Nederland, maar het grotere plaatje is dat we gewoon maar een beperkt aantal mensen kunnen helpen op de wereld als NL zijnde. En onze maatstaf van welzijn is niet hetzelfde als in een 3de wereld land. Als je dat niet wilt realiseren steek je behoorlijk je kop in het zand. Niet echt een vrolijk verhaal, maar wellicht wel realistisch is de World poverty uitgelegd met gumballs: https://youtu.be/LPjzfGChGlE

1 Reactie
johannn2
johannn211 sep. 2018 - 21:35

Zandx, Ik raad je het volgende artikel aan. Geeft kort en helder deskundige uitleg over de werking van de asielprocedure, maar niet over alles wat je je hier afvraagt. https://www.nrc.nl/nieuws/2018/09/07/op-howick-en-lili-is-het-asielrecht-niet-berekend-a1615739 Bron: NRC 7-9-18 Door: Folkert Jensma .

johannn2
johannn211 sep. 2018 - 14:25

Beknopte (..) geschiedenis van de regel van het “ moeten meewerken met hun uitzetting” Oorspronkelijk is de eis van “ meewerken met uitzetting” ingevoerd i.v.m. recht op “bed, bad en brood” Daar op reageerde – toen al – de VN- rapporteur voor de Mensenrechten van de VN als volgt: [Citaat] VN-rapporteur Philip Alston noemt het akkoord dat de coalitie van VVD en PvdA woensdag sloot over de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers ‘in strijd met de internationale regels’. De asielzoekers worden alleen verder geholpen als zij open staan voor een terugkeer. Daarover spreekt Alston van “een overduidelijke schending van de mensenrechten” en “een illegaal beleid”. [einde citaten] Bron: http://www.nu.nl/politiek/4036346/vn-rapporteur-noemt-akkoord-illegalen-in-strijd-met-internationale-regels.html Bron: NU.nl ANP  23 april 2015 10:32 En dán:  Citaat] “[…] er is in de Definitieve regeling van het Kinderpardon bepaald dat kinderen na vijf jaar in Nederland mogen blijven, omdat het voor hun ontwikkeling en gezondheid te schadelijk is om nog te worden uitgezet. [En dan komt het:] Maar de Nederlandse regering heeft een maasje in het kinderbeschermingsnet gemaakt zodat aan dit criterium niet hoeft te worden voldaan: als de ouders niet meewerken met uitzetting geldt deze regeling niet. En dus komt er nauwelijks nog een kind voor in aanmerking, ook al treft hen geen blaam, ook al is het voor hen niet minder traumatiserend.” Bron: https://www.groene.nl/artikel/gelden-kinderrechten-dan-niet-voor-vreemdelingenkinderen Kortom: De regering heeft dus de al eerder als schending van het internationaal recht veroordeelde wetgeving ook nog eens ingepast in het Kinderpardon.  Daarmee is onze Kinderpardon-wetgeving in dit opzicht “ een overduidelijke schending van de mensenrechten en een illegaal beleid”. Vervolgens: [Citaat:] ” In februari [ 2017] weigerde het kabinet de voorwaarden voor het kinderpardon te versoepelen, nadat een meerderheid in de Tweede Kamer daartoe in een motie had opgeroepen. Volgens de Kamermeerderheid moest de ‘meewerkvoorwaarde’ worden geschrapt. Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie, VVD) wilde het beleid niet aanpassen, uit angst illegaal verblijf in Nederland “onnodig te stimuleren”.” Bron: NRC 29-6-17  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/06/29/extra-voorwaarden-kinderpardon-onrechtvaardig-a1564944  Maar die regel werd niet geschrapt dus, zoals heel Nederland nu beseft. En zo komen we terecht bij het mensonterende drama van Lili en Howick, met waarschijnlijk blijvend psychisch letsel (PTSS) tot gevolg. En bij de ongeveer 400 kinderen die, als het aan Rutte en Buma c.s ligt, onder dezelfde illegale regeling toch nog dreigen te worden uitgezet en te worden beschadigd. Kinderen die misschien wat minder fotogeniek zijn als Lili en Howick, die zich misschien niet zo goed kunnen presenteren als zij. Zoals de Kinderpardonregeling nu is, heeft vrijwel geen kind en kans om eronder te vallen. Een wet hoeft, dus, nog helemaal niet rechtvaardig te zijn en kan zelfs illegaal zijn, zoals hier blijkt. Deze twee rechtsprincipes werden i.g.v. Lili en Howick - bijna - heel bewust met voeten getreden. En de daders – want anders kan ik hen niet noemen – weigeren van hun fouten te leren en dreigen in recidive te gaan. De staat van het recht in rechtsstaat Nederland. Met daarbij opgeteld die andere twee recente debacles van de regering vordert ons land goed in de richting van rechtsstaat naar bananenrepubliek. .

omaoeverloos
omaoeverloos11 sep. 2018 - 13:51

Volgens Han van der Horst is er niets mis met de asielprocedure, dus die kinderen kunnen met een gerust hart de grens over getrapt worden, of ze moeten natuurlijk bij Pauw hun verhaal kunnen doen. De Speld maakt er een geintje van, maar wel met een wrange ondertoon... https://speld.nl/2018/09/10/adam-het-onbekende-broertje-van-howick-en-lili-uitgezet-naar-armenie/

1 Reactie
johannn2
johannn212 sep. 2018 - 16:53

oma, Probeer deze ook eens: Bron: NRC 29-6-17 https://www.nrc.nl/nieuws/2017/06/29/extra-voorwaarden-kinderpardon-onrechtvaardig-a1564944 .

vdbemt
vdbemt11 sep. 2018 - 9:37

"De rechtvaardigheid zegt toch: voldoe je niet aan de regels, dan moet je terugkeren.” Dat gaat op, als de regels rechtvaardig zijn. Als 'menselijkheid' niet in de regels zijn opgenomen, zijn ze in mijn ogen niet rechtvaardig. Ik snap dan wel dat de VVD en het CDA (maar D66?) dat niet als een voorwaarde zien, dat maakt ze nog altijd niet rechtvaardig. De norm van menselijkheid en fatsoen van de VVD en het CDA gaat toch, mag ik hopen, niet de nationale norm worden?

Kopinhetzand
Kopinhetzand11 sep. 2018 - 8:06

Het kan toch niet zo zijn dat we stoppen met het uitzetten van mensen omdat "het zo zielig is"? Dit heeft een zuigende werking op ieder die zich in ons land wil vestigen. We hebben protocollen gemaakt over hoe hier mee om te gaan. Het is uiterst verwijtbaar dat het allemaal zo lang duurt. Het zou volgens mij zinnig zijn dat er een commissie komt waarin belanghebbende partijen zich kunnen vinden, die met een bindend advies komt. Het woord is aan de politiek u, spijkers met koppen slaan.

3 Reacties
vdbemt
vdbemt11 sep. 2018 - 9:44

Och gossie: zuigende werking. Dat is ook zo. Er is natuurlijk geen ruimte in dit welvarende land. Hoewel. Er zijn sectoren, waar ze maar wat blij zijn met buitenlanders. Dus als ze ons uit de shit helpen, zijn ze welkom. Maar anderen uit echte shit helpen, daar zijn we te beroerd voor.

korheiden2
korheiden211 sep. 2018 - 11:09

@vdbemt : 'Och gossie: zuigende werking. Dat is ook zo. Er is natuurlijk geen ruimte in dit welvarende land. Hoewel. Er zijn sectoren, waar ze maar wat blij zijn met buitenlanders. ' Ons land lijkt me behoorlijk dichtbevolkt. Het is een ander probleem, maar we staan weer uitgebreid in de file en de treinen zitten stampvol. Er zullen zeker sectoren zijn waar men blij is met buitenlanders, maar dan denk ik vooral aan hoogopgeleide ICT'ers uit India e.d. Zeer vele asielzoekers zijn laagopgeleid en komen langdurig in de bijstand. En hoeveel ruimte is er nog hier? Is twintig miljoen Nederlanders de grens? Of dertig? De Afrikanen staan in de startblokken hoor.

johannn2
johannn211 sep. 2018 - 13:27

korheiden, Ja, en daarom is het zo mooi, dat deze langdurig in Nederland verblijvende kinderen nog helemaal hoog opgeleid kunnen worden. Althans opgeleid tot actieve geïntegreerde Nederlandse staatsburgers. Ik ga er daarbij gemakshalve van uit, dat je ook niet-hoog opgeleide Nederlanders als waardevolle burgers beschouwd. En dat je ook niet heel hoog op te leiden ' nieuwkomers' als meer dan slechte investeringen zult beschouwen. Al was het maar omdat mensen meer zijn dan investeringen, en ' zelfs' meer dan hun algemeen nut. .

Frank1234
Frank123411 sep. 2018 - 7:13

Waarschijnlijk dezelfde 100.000 mensen die tegen het referendum waren. Misschien was het toch handig geweest dit instrument te behouden voor dit soort situaties.

2 Reacties
Paul250371
Paul25037111 sep. 2018 - 10:35

Ja, echter daar staken het CDA en VVD een stokje voor.

Paul250371
Paul25037111 sep. 2018 - 10:36

Met een rare maatregel om iets met terugwerkende kracht te verbieden.

Meta  Foor
Meta Foor11 sep. 2018 - 7:04

- de eerste vragen heb ik al gehoord: waarom wel witte kinderen en niet uit Afrika; Kabinet heeft zich behoorlijk in de nesten gewerkt dankzij hun getreuzel en beslissingsloze VVD-ers. Zal dit ondwerwerp zijn bij nwe verkiezingen als deze rotzooi-maar-aan overheid gevallen is ? Pechtold loopt zich al warm ...

2 Reacties
Juliette Lourdes
Juliette Lourdes11 sep. 2018 - 8:56

ze bedoelen witte kinderen zoals Mauro?

Helen2
Helen211 sep. 2018 - 11:15

Ja inderdaad, witte kinderen zoals Mauro. De witte stok is weer tevoorschijn gehaald.

punt2
punt211 sep. 2018 - 6:23

Bedreigde kinderen..... Er zijn ook bedreigde volwassenen, die wachten ook op uitzetting want ze voldoen niet aan de minimale asielregels. Wij zetten mensen uit die onterecht een beroep hebben gedaan op de regels, dat er veel mogelijkheden zijn om het verblijf hier op te rekken is allang duidelijk. Maar dat geeft nog steeds niet automatisch recht op verblijf.. Het is niet zo en kan niet zo zijn dat wanneer je maar vaak genoeg nee hoort dat dat dan automatisch ja zal worden. Dat is niet zo in het gewone recht en ook niet in het asielrecht.

1 Reactie
johannn2
johannn211 sep. 2018 - 14:33

Rob, De regels zijn - als het goed is - niet bedoeld om iemand de hersens mee in te slaan, Rob. .

Anoniempje5
Anoniempje511 sep. 2018 - 5:56

'Maar' 400 kinderen in dezelfde situatie. Hier geboren of al heel lang in Nederland. Waar gaat het over, gewoon accepteren en hier laten blijven. Tijd en geld dat daardoor vrij komt besteden aan asiel aanvragen die nog niet hier al veel te lang zijn. Scheelt ook jaren constant gezeur over dit onderwerp met elke week/maand een nieuw geval waar we ons druk over moeten maken. Schijnbaar heeft zelfs Verdonk meer dan 4000 keer gebruik gemaakt van de bevoegdheid. En als er iemand was waarvan ik zou hadden verwacht geen hart/gevoel te hebben was zei het wel.

3 Reacties
W-74
W-7411 sep. 2018 - 7:45

"Waar gaat het over" Achjoh, enkel maar de geloofwaardigheid van de rechtstaat.

Helen2
Helen211 sep. 2018 - 11:18

Dat wordt dan dweilen met de kraan open, want er komen steeds nieuwe kinderen bij. Ergens moeten we ook een grens kunnen en willen trekken. Dat vereist een heel duidelijk, rechtvaardig en strak aielbeleid. Nu is dat beleid een zwabber, en kan alle kanten op met als gevolg rechtsongelijkheid.

johannn2
johannn211 sep. 2018 - 15:15

Helen, Nou, nou, 'dweilen met de kraan open" .. Je maakt het wel erg dramatisch, Helen. Het valt me mee dat je er geen dijkdoorbraak of tsunami van maakt. Ik zie Nederland nog niet onderlopen, eerlijk gezegd.- Het is, om de vergelijking door te zetten, een kraan die hoogstens een beetje druppelt. Maar daar houdt de vergelijkbaarheid op. 400 kinderen, die hier toch allang wonen, van jongst af aangepast zijn, hier gewoon verder laten gaan met hun ontwikkeling: het is het ideaal van integratie. Jouw open kraan doet me een beetje denken aan de berg en de molshoop, en aan die mug en die olifant. .

Mostafa
Mostafa11 sep. 2018 - 5:52

''Rutte wil geen nieuwe discussie over het Kinderpardon en ook CDA-leider Buma is onvermurwbaar. “De rechtvaardigheid zegt toch: voldoe je niet aan de regels, dan moet je terugkeren.” Dat weet ik wel hoor, maar wat bedoelen Nederlanders met de bekende uitspraak : '' Nood breekt de wet'' ??! Als kinderen in nood de Nederlandse wet niet kan breken moeten we ophouden met zulke mooie luxe uitspraken!

4 Reacties
punt2
punt211 sep. 2018 - 6:37

Teveel” nood breekt wet” en dan is het geen wet meer. Het is een uitzondering en wanneer een uitzondering zekerheid zou moeten worden moet je de wet aanpassen . En waar leg je de grens?

JStokx
JStokx11 sep. 2018 - 14:54

Welke nood? Hun veilige thuisland?

johannn2
johannn211 sep. 2018 - 15:25

Mostafa, Volgens Buma: " De rechtvaardigheid zegt toch: voldoe je niet aan de regels, dan moet je terugkeren.” Beste Buma, dat zegt de rechtvaardigheid niet, dat zegt de wet. Rechtvaardigheid zegt juist het omgekeerd, nl. dat de wet / regel moet voldoen aan de rechtvaardigheid. Dat doet deze Kinderpardon wetgeving zeer zeker niet, zoals VN rapporteur voor de Mensenrechten Philip Alston vaststelde over het " meewerken met de eigen uitzetting" vereiste. Hij noemde het " een schending van de Mensenrechten" en ronduit "illegaal beleid" . .

johannn2
johannn211 sep. 2018 - 15:46

Rob, In de asielwet is voor de zekerheid van de uitzonderingen, die er nu eenmaal altijd mogelijk zijn, de ' hardheidsclausule' van de discretionaire bevoegdheid ingebouwd. Alle wet- en regelgeving, die algemeen dekkend moet zijn, heeft zo' n clausule. Simpelweg omdat geen mens de uitzonderingen niet allemaal kan voorzien. Maar dan moet je natuurlijk wel een bewindspersoon hebben die weet, wanneer een wet / regel onrechtvaardig wordt, de bedoelingen overschrijdt. Die niet het - zoals bleek vermeende - " draagvlak" ( lees: kiezersgunst) boven zijn eigen integriteit / geweten stelt. . .

Andrew G
Andrew G11 sep. 2018 - 5:03

Aangezien mevrouw hier vanaf 2009 illegaal verbleef, zou je wettelijk gezien die 8 jaar niet moeten beschouwen als verblijf, ik denk dan ook niet dat het heel makkelijk wordt voor haar om herenigd te worden. Daar staat wel wat over in het verdrag van de rechten van de mens, echter is dat aan voorwaarden verbonden. Illegaliteit, liegen en bedriegen zullen haar tegenwerken alsmede dat men er van overtuigd moet zijn dat het van belang voor de kinderen is en dat de moeder goed voor haar kinderen kan zorgen terwijl haar eigen advocaat zo zijn best heeft gedaan om aan te tonen dat dit niet zo is. Zo zullen haar eigen leugens haar gaan tegenwerken, maar er zal wel weer ergens een linkse activist zijn die weer iemand gaat bedreigen waardoor het wel weer goed komt. Zo werkt de rechtstaat nu eenmaal.

3 Reacties
Krek
Krek11 sep. 2018 - 10:05

Geachte heer AndrewG, Welnee. Men zal het belang van de kinderen voor alles laten gaan en de moeder zo snel mogelijk terug laten komen. Hoe wrang dat ook is, het is de beste oplossing.

Helen2
Helen211 sep. 2018 - 11:22

Wedden dat die leugens geen enkele consequentie hebben? Volgens de advocaat was ze niet in staat voor haar kinderen te zorgen, heeft ze het afgelopen jaar niets ondernomen om haar kinderen bij haar te krijgen, en heeft ze vanaf een afstand zich steeds bemoeit met het onttrekken van de kinderen aan het gezag.

johannn2
johannn211 sep. 2018 - 18:55

Helen, . . . met het onttrekken aan uitzetting.

Thuiszitter
Thuiszitter10 sep. 2018 - 23:13

Elk geval is anders . Zou niet weten waarom een Verdonk de bevoegdheid vele malen heeft toegepast en nu een Harbers deze niet durft te gebruiken. 400 gevallen vind ik niet veel overigens .

Georg Groenegaard
Georg Groenegaard10 sep. 2018 - 23:10

"Ja, maar het is zo erg voor al die kinderen die in vergelijkbare situaties wel zijn vertrokken. " Inderdaad verschrikkelijk. Die kinderen hadden dus ook nooit mogen worden gedeporteerd. Hun levens werden "juridisch" en "democratisch" verwoest door onze eigen barbaarse overheid. Moeten Lili en Howick de schuld dragen van het onherstelbare leed dat anderen aan is gedaan? Moeten joden die aan de holocaust zijn ontsnapt zich schuldig voelen dat ze nog leven? .

4 Reacties
punt2
punt211 sep. 2018 - 6:41

Je vergelijking raakt kant nog wal. De overlevenden van Holocaust hebben vrezen voor hun leven, Afgewezen asielzoekers niet, anders waren ze niet afgewezen. Het is een feit dat er veel overlevenden een enorm schuldgevoel hebben, zelfs de generatie daarna. Ik vind je vergelijking ongepast.

W-74
W-7411 sep. 2018 - 7:52

Laat die joden, deportatie en de Holocaust er even buiten, ouwe demagoog.

Helen2
Helen211 sep. 2018 - 11:29

Die uitspraak kun je pas doen als je weet hoe het die kinderen vergaan is in het thuisland van de ouders. Als de ouders en kinderen zijn uitgezet naar hun veilige thuisland, zijn ze gewoon begonnen met het opbouwen van hun leven daar. Immers er is duidelijkheid gekomen dat hun toekomst in het thuisland van hun ouders ligt en niet in Nl. Kinderen groeien overal ter wereld gewoon op hoor, evenals de kinderen in Nl. Juist door het eindeloos doorprocederen krijgen kinderen de idee aangereikt dat hun leven anders daar, in het thuisland van de ouders, een ‘verwoestende invloed’ heeft. Dat is absurd, overal ter wereld wonen kinderen onder andere omstandigheden dan in Nl. Dat zijn allemaal verwoeste levens? Wat een arrogantie...

johannn2
johannn211 sep. 2018 - 15:55

Rob, W-74 De vergelijking is straf, maar gaat op. Dan mag ie, volgens Godwin, je weet wel, die van de ' Wet van Godwin' over het trekken van vergelijkingen met WO-II, waaronder de Holocaust. Het gaat niet aan om dit vanwege een fatsoensdogma af te wijzen, Rob. .

Fritz Leiber
Fritz Leiber10 sep. 2018 - 22:56

Een zeer kwalijke en even valse zaak over door het kabinet bedreigde kinderen te spreken. Het is een verdere ontsporing van de hetze die een exreem-activistische groeiende minderheid zich aanmeet en waardoor er al politici vanwege eruit voortkomende doodsbedreigingen door types die de gebruikte alle perken te buiten gaande propaganda serieus nemen. Die is overigens ook serieus bedoeld. Het gaat hier in werkelijkheid om het bestaande Kinderpardon wat al bestaat en blijft zoals het is zoals Rutte heeft bevestigd. Een Kinderpardon wat een voortvloeisel is van al een veel langer geleden (2002) in gang gezette regeling om tot verschillende vormen van een liefst kort nodig generaal pardon te komen. Iets wat b.v. door GroenLinks, maar ook toen al door b.v. kleine rechtse christelijke partijen, en niet minder door Fortuijn werd geprefereerd als humane oplossing. Dit omdat zij vonden dat vooral de overheid verantwoordelijk was dat er zulke lang uitgerekte proceduremogelijkheden waren dat er mensen, en dan vooral vanwege de kinderen, zodanig geworteld waren dat ze ondanks hun eigen verantwoordelijkheid zover door te procederen niet meer weggestuurd hoorden te worden. Maar dan wel ook heel snel een herziening van de proceduremogelijkheden en maximale duur. Bepaald niet een dingetje van de PvdA dus. Die heeft er bijna anderhalf decennium later nog eens stoer over lopen doen. Al met al heeft het dus nog veel te lang geduurd voordat er snellere procedures kwamen die ook sneller een finale uitkomst hadden. Daar zij een aantal niet zo blij mee die daarna alsnog hoopten op de strategie van zolang mogelijk uitstel bewerkstelligen leidend tot de schrijnende situatie die als dwangmiddel kon fungeren, wat dus vooral iets was waar de asielindustrie zich op heeft weten te funderen en groot is geworden. Blijkbaar hebben ze met beloftes in die zin valse verwachtingen gewekt bij veel mensen die er nu achter gaan komen dat ze geen recht kunnen ontlenen aan het discretionaire pardon voor Lili en Howick en vaak sowieso van na het moment zijn dat er nog ouder regelingen golden. Het is zeer kwalijk welke dreiging er nu klinkt uit de ontsporende taal over het feit dat het bestaande en voorlopig in deze vorm blijvende Kinderpardon niet genoeg zou zijn omdat er waarschijnlijk veel meer andere belangen in het geding zijn.

1 Reactie
Buitenstaander
Buitenstaander11 sep. 2018 - 7:50

@ Fritz Mee eens, en ondanks het feit dat al geroepen wordt dat de procedures al veel strakker zijn, lijkt het me veel beter om ook eens te kijken hoe we het 'zand tussen de raderen gooien' kunnen vermijden, lees: niet belonen. En ondanks een ieder, die hier beweert dat actie groepen en asieladvocaten gewoon hun clienten tot het maximale moeten verdedigen en helpen, op zich mee eens, schrik ik toch even als zelfs Peter R. de Vries meent te moeten opmerken, dat "als mensen in procedure zien hoe er in de Tweede Kamer wordt gelogen (bonnetjes affaire)" dat dat blijkbaar een goede reden mag zijn om tijdens de procedure ook maar de waarheid te piepelen….. Hoe ver gaat dat maximale dan?

Paul!
Paul!10 sep. 2018 - 22:46

Dat wordt het dus. Gewoon algemene wetgeving gericht op uitzetten, met een uitzonderingsmogelijkheden voor de meest mediagenieke kids. Het gaat om zulke kleine aantallen, gewoon allemaal toelaten is toch een stuk eenvoudiger dan elke keer opnieuw zo'n toestand? Het scheelt ook nog eens enorm in de proceskosten en allerlei andere zaken, zoals opsporingsactiviteiten. Iedereen blij.

Hiltermann
Hiltermann10 sep. 2018 - 21:17

Er is wetgeving die regelt wie hier aanspraak kan maken op asiel. Wanneer dat structureel anders moet dan moet die wetgeving veranderd worden. Die 400 kinderen waar het nu over gaat voldoen niet aan de richtlijnen voor asiel. Dan is de enige conclusie ze moeten terug.

10 Reacties
johannn2
johannn210 sep. 2018 - 22:44

Hiltermann, Ik kies voor jouw eerste alinea. Dat is de enige rechtvaardige. Als de wet niet rechtvaardig is, dan moet de wet veranderen. .

Marc2406
Marc240611 sep. 2018 - 5:15

Inderdaad moet die wetgeving verandert worden, deze is simpelweg onhoudbaar op de lange termijn. Wij moeten mogelijk maken dat mensen die hier willen komen en een bijdrage willen leveren aan de maatschappij. Dat is niet alleen beter voor hen, maar ook voor onszelf omdat deze immigranten de komende krimp van de bevolking kan opvangen en op economisch vlak veel meer kunnen bieden dan bange nationalistische mensen denken. Dit is naast dat het rechtvaardig is, gewoon slim om te doen.

LaBou
LaBou 11 sep. 2018 - 5:31

Als die 400 kinderen niet aan de richtlijnen voldoen komt dat omdat die richtlijnen zo'n 4 jaar geleden bij het tot stand komen van het kinderpardon zodanig zijn opgesteld dat ze er niet aan kúnnen voldoen. Dát is de juiste conclusie.

Mostafa
Mostafa11 sep. 2018 - 5:56

Deze kinderen kunnen over een paar jaar een grote rol spelen in de Nederlandse economie nu Nederland begrint te mauwen over tekort aan werknemers!

punt2
punt211 sep. 2018 - 6:46

@mostafa, wanneer dat het criterium moet zijn zullen er zeer veel statushouders weer moeten vertrekken. Dan is niet de reden van asielaanvraag leidend maar het niveau van opleiding en potentioneel nut voor de maatschappij. Lijkt mij onwenselijk.

W-74
W-7411 sep. 2018 - 7:56

Johannn en Labou Dura lex, sed lex

Krek
Krek11 sep. 2018 - 10:03

Geachte W-74, Zo hard is die wet niet. Het grote struikelblok is de voorwaarde dat de migrant meewerkt aan terugkeer terwijl het verzoek in behandeling is. Het overgrote deel van de migranten vertikt het om daaraan te voldoen. Dan is het niet zo raar dat er maar weinig kinderen in aanmerking komen.

LaBou
LaBou 11 sep. 2018 - 10:38

"Dura lex, sed lex" Dat is natuurlijk gemakkelijk roepen zolang je zelf niet het slachtoffer wordt van die wet. De (onmogelijke) richtlijnen zijn bewust in de wet gefietst om de uitvoering te frustreren (de VVD heeft met de PvdA daar een geweldige loer gedraaid en de Samsom is er met beide voeten ingetrapt).

LaBou
LaBou 11 sep. 2018 - 10:46

Nog twee opmerkingen: 1. Als je latijn wilt gebruiken doe het dan goed: lex dura sed lex, niet dura lex, sed lex. 2. Met voor PvdA hoort daar niet.

johannn2
johannn211 sep. 2018 - 19:03

W-74, En het mooie van een democratie is dan, dat je die wet kunt veranderen als hij niet deugd. Ja zelfs, dat er een hardheidsclausule, bijv. een discretionaire bevoegdheid, is om direct onbedoelde schade te beperken. En dat je als volk de vrijheid van meningsuiting hebt om ervoor te zorgen, dat degene die die bevoegdheid vertegenwoordigt bij de les blijft. . .

Tukker3
Tukker310 sep. 2018 - 21:01

Is het niet zo, dat in het verlengde van het pardon ook gezinshereniging opdoemt (Verdrag Kinderrechten)? Ik mis dit aspect/gevolg in de discussies.

2 Reacties
johannn2
johannn210 sep. 2018 - 22:45

Tukker, Dan heb je niet goed opgelet. .

Thuiszitter
Thuiszitter10 sep. 2018 - 22:59

Wat dacht jij ? alleen de kinderen en de ouders niet ? dat laten we maar aan Trump over. Tuurlijk komt het gehele gezin .

MG1968
MG196810 sep. 2018 - 20:37

Het is heel simpel. Als het momentum ontstaat om dat te doen waar je al jaren in woord voor zegt te staan en dat nalaat... dan is dat verwijtbaar en maakt je volledig ongeloofwaardig op sociaal-ethische onderwerpen. Op onderwerpen waar het om principes gaat. Voor het eerst sinds lange tijd is een tegenbeweging ten opzichte van de verrechtsing en afwijzende omgang van migranten te kapitaliseren. Dat nalaten.. Pechtold, Segers... dan kun je ook nooit meer ageren tegen Wilders en Baudet. Of aangeven dat ze bewust angst en onvrede omzetten naar vreemdelingenhaat. Want toen het mogelijk was om ook het positieve geluid te laten horen. Een opbouwende sfeer nalaten te ondersteunen is nog walgelijker dan het negativisme zelf te exploiteren Je hebt zelf jaren aangegeven wel beter te weten. Zeker als dat wat NU mogelijk is en gezien de trend onmogelijk leek juist dat is wat je zelf altijd hebt gewild. En degene die dat niet willen moreel hebt weggezet.

2 Reacties
Piet de Geus
Piet de Geus11 sep. 2018 - 0:14

"Als het momentum ontstaat" Waar ontstaat dat momentum dan? Tijdens de laatste peiling bleek een meerderheid van de Nederlanders voor het terugsturen van die kinderen. Laat je nou niet blind maken door een klein succesje, dat uiteindelijk alleen te danken is aan de chaotische situatie die ontstond doordat de kinderen wegliepen. Job Cohen schetste bij Pauw een realistisch beeld van hoe het er op dat vlak in Nederland voor staat en dat is niet al te best.

MG1968
MG196811 sep. 2018 - 7:06

"Tijdens de laatste peiling bleek een meerderheid van de Nederlanders voor het terugsturen van die kinderen." Bij snel doorpakken vermoed ik dat voor de kinderen die wel onder de geest en oorspronkelijke bedoeling van het kinderpardon vallen, maar die niet in aanmerking komen doordat een -verdragsrechtelijk te betwiste- uitzonderingsgrond is opgenomen die strikt toegepast het gehele kinderpardon onderuit haalt. En strikt toegepast wordt. "Laat je nou niet blind maken door een klein succesje, dat uiteindelijk alleen te danken is aan de chaotische situatie die ontstond doordat de kinderen wegliepen." Ja, de staatssecretaris had zeker niet anders beslist als deze situatie niet was ontstaan. En Ja hij vertegenwoordigd zeker een groot deel van de bevolking die het asielbeleid het liefst zo ingericht zien dat er geen menselijke maat afwegingen meer gemaakt worden. Maar ook nee, want de situatie (en dan niet alleen de laatste dag) liet ook zien dat er ook draagvlak is voor het ontzien van de gewortelde kinderen (en dus de-facto het kinderpardon zijn waarde toe te kennen zoals in eerste instantie bedoeld). Zelfs diverse hardliners hier gaven aan dat dit voor deze groep wel reeel was (en koppelde dit aan kortere procedures waarbij de situatie dan niet meer zou ontstaan) "Job Cohen schetste bij Pauw een realistisch beeld van hoe het er op dat vlak in Nederland voor staat en dat is niet al te best." En ik onderschrijf dat het er niet best voor staat. Juist daarom verwijt ik het D66 en CU om in een situatie waarin er op zijn minst iets van licht schijnt zelf dit uit te maken. Zonder ook maar te proberen even van de zon te genieten. Ja, regeerakkoord kun je betogen -en dus voor het grotere belang ingeruild- en ik onderschrijf dat je je zeker in zijn algemeen aan gemaakte afspraken moet houden echter het is maar de vraag of sociaal-ethische kwesties zich wel lenen voor compromis. Zeker als je je daar in het verleden op een manier in opgesteld als d66 en cu in deze. Dat komt dan als een boemerang terug. Waarom is het niet mogelijk om regeerakkoorden te maken waarin je principes altijd terugbrengt tot vrije kwesties. Zelf schreef je ergens dat je bereid was om te accepteren dat door de inrichting van het asielbeleid (waar je niet wil gaan werken met een overload aan professionals in rustige tijden om de drukke tijden genoeg capaciteit te hebben) soms situaties ontstaan waardoor je moet concluderen dat het gewoon niet meer anders kan om beslissingen te nemen die weliswaar niet voortvloeien uit de asielwetgeving maar wel het enige juiste is. En dat vind ik in elk geval een reële benadering, eentje waar je de negatieve gevolgen van de inrichting niet bij het individu maar bij de overheid legt. In ruil daarvoor krijg je een hanteer en betaalbaar systeem. Zelf zou ik opteren voor twee dingen. Inderdaad kijken naar de lengte van de doorlooptijd van de verschillende procedures maar daarnaast de redelijkheids- en billikheidstoets die nu door de uitvoerder gedaan moet worden (en waarbij de manier waarop deze gehanteerd wordt onbedoeld deel is geworden van onderhandelingen bij het regeerakkoord) terug te brengen naar de rechterlijke macht en jurisprudentie daar te laten ontwikkelen. De asielwet is immers bewust restrictief gemaakt, de wetgever heeft geweten dat daardoor onredelijke uitkomsten konden ontstaan en heeft de veiligheidsklep van de discretionaire bevoegdheid ingebouwd. Deze blijkt echter afhankelijk van de stemming van de dag, de sfeer in het land. Hierdoor wordt ook de bedoeling van de wetgever met voeten getreden. En treft iedereen die alleen naar de formele wetgeving wijst géén doel.

Poezenmens
Poezenmens10 sep. 2018 - 20:11

Zacht voor multinationals, hard voor kinderen.

JvanDeventer
JvanDeventer10 sep. 2018 - 19:43

Niet wanhopen, kindervrienden! Trek u niet teveel aan van wat een regering zegt en laat die rechters maar kletsen. We hebben toch zojuist gezien hoe het systeem (niet) in elkaar zit? Wat de regering zegt is één ding, wat een minister doet is iets anders.

1 Reactie
LaBou
LaBou 11 sep. 2018 - 5:33

Inderdaad, kijk naar de dividendbelasting. Het is net goochelen.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon10 sep. 2018 - 19:04

"dan blijven we aan de gang met kinderen die hier al heel lang zijn" aldus Defence for Children. Ergo, vierhonderd kindertjes zullen dus meedogenloos worden geinstrumentaliseerd voor emotionele chantage en NPO-mediaoptredens om de staatssecretaris tot een positief besluit te dwingen. En dan staat er altijd nog een batterij "useful idiots" [zeer vermoedelijk ultralinkse gekkies] paraat om het vuile werk op te knappen en wat extra druk uit te oefenen op deze weinig te benijden bewindspersoon.

3 Reacties
OlavM
OlavM10 sep. 2018 - 22:10

@ Gadfly: Sorry, wat een schandalige verdraaiing! Defence for Children zegt juist: regel het Kinderpardon nu eindelijk eens goed voor de enkele honderden kinderen die het betreft, anders krijgen we het telkens opnieuw terug. (En dat is zeer ongewenst). De strekking is dus het omgekeerde van wat jij hier suggereert.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon10 sep. 2018 - 22:26

@ OlavM Je hebt helemaal gelijk. Ik las het zojuist terug en had deze uitspraak verkeerd geinterpreteerd. Neemt niet weg dat indien het verruimde kinderpardon er niet komt dit waarschijnlijk de beproefde strategie zal worden.

johannn2
johannn210 sep. 2018 - 22:47

Gadfly, Het kan nog meedogenlozer: ze eruit knikkeren. .

Fritz Leiber
Fritz Leiber10 sep. 2018 - 18:41

Tsja.... 100.000 handtekeningen verzameld? Daar werd hier toch bij andere acties om via de tot heroverweging bedoelde referenda toch ook gegniffeld dat het te weinig was en er sowieso niet naar geluisterd moest worden? Dat die mogelijkheid tot referenda gesmoord is was toch ook best? Spijt?

JamesCullen
JamesCullen10 sep. 2018 - 18:18

Die procedures moeten korter, zodat mensen geen 10 jaar kunnen procederen.

5 Reacties
Paul250371
Paul25037110 sep. 2018 - 19:01

Scheelt ook tijd als de staat niet in beroep gaat.

Nurks
Nurks10 sep. 2018 - 19:43

Als ik het goed begrepen heb, zijn de procedures steeds verder verkort. De moeder van de twee (en haar kinderen) kregen al in 2009 te horen dat ze niet mochten blijven. Vermoedelijk met hulp van Nederlandse organisaties voor de hulp aan Vluchtelingen (en iedereen die dat claimt te zijn) hebben ze het daarna nog negen jaar uitgehouden. Ja, nu zullen ze wel "geworteld" zijn. Er van alles over te zeggen, maar de normale procedures duren niet zo lang. Daar is de hulp van tal van gespecialiseerde advocaten voor nodig.

OlavM
OlavM10 sep. 2018 - 22:25

@ Nurks: [Daar is de hulp van tal van gespecialiseerde advocaten voor nodig.] Wel eens gehoord wat de taak van advocaten is? Het specifieke belang van hun cliënt dienen, zolang dat wettig is en zij het in gemoede rechtvaardig achten. Jij lijkt daarover nogal zuur te doen. Goed dat er tegenwoordig advocaten zijn die voldoende afweten van het vreemdelingen- en vluchtelingenrecht. En, zoals je zult weten, een deugdelijke regelgeving ook op deze gebieden is de taak van de wetgever, en niet van anderen.

koffieleut2
koffieleut211 sep. 2018 - 4:49

En nu volop voor de gezinshereniging.

JamesCullen
JamesCullen11 sep. 2018 - 7:14

@Paul Hoezo? De staat bepaald of iemand een Nederlands paspoort krijgt, en niemand anders.

vdbemt
vdbemt10 sep. 2018 - 18:15

Kabinet biedt met uitzetting bedreigde kinderen geen hoop, Nee zeg. Men zou eens gaan denken dat het kabinet menselijk is, een hart heeft.

2 Reacties
JamesCullen
JamesCullen10 sep. 2018 - 19:17

Dit blijf je altijd houden bij zulke zaken, als je mensen niet meer kunt uitzetten naar veilige landen kun je net zo goed iedereen een NL paspoort geven..

johannn2
johannn210 sep. 2018 - 22:48

vdbemt, Ze hebben een hard. Althans dat waren de woorden van Rutte. .

JStokx
JStokx10 sep. 2018 - 18:11

Dit was te verwachten nadat Howick en Lili mochten blijven. Je geeft met discretionaire bevoegdheid een vinger en er wordt om je hele arm geroepen.

4 Reacties
Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon10 sep. 2018 - 19:14

Discretionaire bevoegdheid heeft geen precedentwerking. Wordt alleen in zeer uitzonderlijke gevallen toegepast. Al schijnt emotionele chantage, forse bedreigingen en opportunistische politieke druk in sommige gevallen een handje te helpen.

Nurks
Nurks10 sep. 2018 - 19:43

Inderdaad.

OlavM
OlavM10 sep. 2018 - 22:18

@ Gadfly: [Discretionaire bevoegdheid heeft geen precedentwerking.] Je praat Hiltermann na. Formeel-juridisch is het waar, maar de facto heeft een bepaalde toepassing van de discretionaire bevoegdheid in een zo publiek geworden kwestie wel degelijk een zekere precedentwerking. Uiteraard ontkennen de regeringsfracties dat heftig. Zo heeft de zaak van Mauro indertijd bijgedragen aan de regeling van het Kinderpardon.

johannn2
johannn210 sep. 2018 - 22:50

JStokx, Nee, om je aftreden. .

Marc2406
Marc240610 sep. 2018 - 18:01

“De rechtvaardigheid zegt toch: voldoe je niet aan de regels, dan moet je terugkeren.” Dhr. Buma is (zoals wel vaker) weer in verwarring en begrijpt niet (of wilt niet begrijpen) dat onrechtvaardige regels niet kunnen voorschrijven wat nu rechtvaardig is. Het probleem hier is dat men (een rascistische) zekerheid probeert te creëren door iets volledig te vatten in regels die onherroepelijk zullen leiden tot schrijnende onrechtvaardige situaties. Dit kan dus nooit werken. De enige rechtvaardige oplossing is om mensen die in principe een beter leven voor zichzelf willen en daarvoor aan de maatschappij wil bijdragen een kans moeten krijgen om dit te realiseren. Dat is bovendien iets waar wij als maatschappij alleen maar rijker van worden. En dan hebben we het over zowel oorlogs- als zogenaamde economische vluchtelingen. Progressieve mensen moeten dan ook in vredesnaam stoppen met meegaan in het rechtse frame van "economische vluchtelingen". Die is bedacht door nationaal-fetisjisten, en deze formulering alleen al blokkeert het bereiken van de enige mogelijke rechtvaardige beleid. Het maakt simpelweg niet uit om welke reden mensen migreren, het zijn mensen en (mits zij zich niet crimineel gedragen) hebben zij net zo goed als wij allemaal recht op een beter leven. Al die starre regels bedacht door angstige starre mensen, zijn simpelweg niet een oplossing laat staan dat zij rechtvaardig zijn. Want dit soort regelgeving zal altijd leiden tot precies hetzelfde soort schrijnende situaties die we nu zien. Simpelweg omdat het mensen zijn die net als wij allemaal een gelukkig welvarend leven en laten zien dat zij daarin alles in het spel te zetten. En gelijk hebben ze! Zouden wij in hun plaats niet precies hetzelfde doen? Het tegenhouden van dit soort nogal vastberaden mensen zou bovendien ons allen als maatschappij verarmen, terwijl wij gezamelijk juist veel kunnen winnen met het toelaten van mensen (uiteraard mits zij zich niet crimineel gedragen). Dit soort "vluchtelingen" politiek is gebaseerd op het in stand houden van een (eigenlijk extreem rechts) angstbeeld, en daar hebben wij collectief helemaal niets aan. Dit beleid is op alle vlakken simpelweg onrechtvaardig en geen enkele door de politiek bedachte regel (die leidt dat mensen worden tegengehouden in iets wat eigenlijk niet meer dan hun goed recht is, nl. het nastreven van een beter leven) zal die onrechtvaardigheid weg kunnen nemen. Beste meneer Bume, de migranten politiek in huidige vorm is gewoon kansloos en de absolute tegenpool van rechtvaardig.

6 Reacties
itsme3
itsme310 sep. 2018 - 19:03

""Progressieve mensen moeten dan ook in vredesnaam stoppen met meegaan in het rechtse frame van “economische vluchtelingen”. U weet hoop ik dat ongeveer drie kwart van de wereldbevolking minder te besteden heeft dat bij ons een bijstandsgerechtigde. En een heel groot deel hiervan wil best iets bijdragen om hier te mogen wonen.

Paul250371
Paul25037110 sep. 2018 - 19:03

Helemaal eens.

Hiltermann
Hiltermann10 sep. 2018 - 21:25

" U weet hoop ik dat ongeveer drie kwart van de wereldbevolking minder te besteden heeft dat bij ons een bijstandsgerechtigde. En een heel groot deel hiervan wil best iets bijdragen om hier te mogen wonen. " Wanneer Mark 2406 zijn zin krijgt hebben we hier allemaal minder te besteden als een bijstandsgerechtigde. Je bent het niet eens met bestaande richtlijnen voor asielverlening? Verander die dan langs de geëigende weg door daar democratisch verandering in te brengen. Hou eens op met dat kinderachtige zeuren over onrechtvaardige wet en regelgeving.

Helen2
Helen211 sep. 2018 - 0:11

« De enige rechtvaardige oplossing is om mensen die in principe een beter leven voor zichzelf willen en daarvoor aan de maatschappij wil bijdragen een kans moeten krijgen om dit te realiseren. Dat is bovendien iets waar wij als maatschappij alleen maar rijker van worden. En dan hebben we het over zowel oorlogs- als zogenaamde economische vluchtelingen. » Maar dan krijgen we weer een tienjarig slepende affaire over het verschil van mening tussen de maatschappij en de economische vluchteling, met alle excuses en uitvluchten waarom het economische niet gelukt is (taalbarrière, niet aansluitende diploma’s en opleidingen, andere religie, andere normen en waarden, etc. etc.) We hebben in Nederland nog een stuwmeer aan mensen die in de bijstand ‘hangen’. Als we dan toch willen dat mensen die hier asiel krijgen economisch rendabel moeten zijn, hebben we nog heel veel werk voor de boeg. Laten we eerst maar eens dat stuwmeer wegwerken voor we kunnen beginnen aan nieuwe ‘economische’ vluchtelingen. Het is een waanbeeld (eigenlijk extreem links) dat we iedereen die vasthoudend eindeloos procederend moeten toelaten, ook mensen uit veilige gebieden, ook economische vluchtelingen die op zoek zijn naar een beter leven.

Marc2406
Marc240611 sep. 2018 - 4:50

@Hilterman Het zijn precies die partijen zoals die van Dhr. Buma die er alles aan lijken te doen om de gemiddelde welvaart van ons af te nemen ten faveure van multinationals. Het zijn niet immigranten die hier het probleem zijn maar juist politici (gesteund door corporate belangen) die de nationalistische kaart spelen. Dit heeft dan niet veel meer te maken mrt democratie en alles met corporatsime. Mensen die desondanks tegen hun belangen in op deze partijen blijven stemmen, omdat hun nationalistische natte dromen verwezenlijkt worden, die zou ik kinderachtig durven noemen. Het is misschien ook wel erg kinderachtig om iemand te beschuldigen van kinderachtig gedrag alleen omdat er een mening verkondigd die kennelijk indruist tegen de waanideeën die hij/zij koestert. Het is bovendien dhr. Buma die begint te zeveren over "rechtvaardigheid" terwijl juist dit in geen velden of wegen te bekennen is. Hij is bovendien politiek leider van de grootste zogenaamd christelijke partij van Nederland. Ik vraag me af wat Christus zelf als hij zou hebben geleefd als advies zou hebben gegeven aan een zelfverklaard "christen" als dhr. Buma? Zou Christus dhr. Buma in het oor hebben gefluisterd dat het opstellen van regels bedoeld om onschuldige mensen te beletten een beter leven voor zochzelf te realiseren gelijk staat aan rechtvaardigheid? Is dat überhaupt Christelijk? Of is wat dhr. Buma hier over "rechtvaardigheid" oreert van een buitengewoon huichelachtig niveau? Kom op zeg, wie is hier nu kinderachtig?

Hiltermann
Hiltermann11 sep. 2018 - 20:45

Marc2406, ” U weet hoop ik dat ongeveer drie kwart van de wereldbevolking minder te besteden heeft dat bij ons een bijstandsgerechtigde. En een heel groot deel hiervan wil best iets bijdragen om hier te mogen wonen. ” Ik spreek je hier op aan omdat dit geen argument is. Het antwoord waar je Buma, multinationals etcetera bij haalt heeft niets te maken met jouw argument over inkomensverdeling.

Meta  Foor
Meta Foor10 sep. 2018 - 17:57

- het zijn allemaal de zelfde reacties als bij het Ukraine referendum en de donorwet; schieten uit de heup en niemand weet waar het over gaat , wat de consequenties zijn en wat het allemaal kost. De leunstoel demonstraties.

Bobby de Bouwer
Bobby de Bouwer10 sep. 2018 - 17:43

Het Kabinet heeft zich hiermee even mooi in de eigen voet geschoten. Immers: mensen die naar een veilig land moeten NIET uitzetten?? En: kinderen die liegen en de procedure tegenwerken, belonen met een verblijfsvergunning?? Hier zou iedereen tegen moeten zijn, maar het rare stelletje van CDA-VVD-CU-D66 steunt dit rare gedrag, en zet ons land voor schut.

W-74
W-7410 sep. 2018 - 17:38

Een asielprocedure valt dus rustig een jaar of 10 te rekken en om in aanmerking te komen voor het kinderpardon moeten kinderen langer dan 5 jaar in Nederland wonen. Ok, één plus één...

4 Reacties
Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon10 sep. 2018 - 19:08

In een notendop de makke van het huidige asielsysteem.

Henriette3
Henriette310 sep. 2018 - 20:12

Met andere woorden; als volwassene met kinderen heb je na langdurig rekken veel meer kans om te blijven dan iemand zonder kinderen. Is dit geen discriminatie?

JStokx
JStokx10 sep. 2018 - 21:21

Klopt. Om je kansen hier als illegaal te vergroten moet je een kind nemen of lang genoeg laten opgroeien. Mocht je zelf alsnog uitgezet worden kan je daarna alsnog herenigd worden hier.

Helen2
Helen211 sep. 2018 - 0:14

Henriette, wetende dat dit kan bijdragen aan de kans op een verblijfsstatus heeft al heel wat kinderen opgeleverd.