Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kabinet bezuinigt op mishandelde kinderen

  •  
05-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ruttezml.JPG
Staatssecretaris Veldhuijzen opende onlangs met veel bombarie twee hulpcentra... Zij kondigen aan nu al hulp te moeten halveren
Het kabinet bezuinigt fors op de behandeling van mishandelde kinderen. Onlangs openden staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten en Fred Teeven twee multidisciplinaire centra kindermishandeling, om ervoor te zorgen dat we ‘geen kinderen meer kwijtraken’. Gebakken lucht blijkt nu: volgens Janet Bavel, projectleider van het centrum in Haarlem, kan het centrum veertig procent van de kinderen niet meer helpen als de bezuinigingen van dit kabinet doorgaan.
Eén van de bezuinigingen is het uit het basispakket halen van de vergoedingen voor ‘aanpassingsstoornissen’, een stoornis die veel mishandelde kinderen oplopen. Deze week maken verzekeraars bekend aan de instellingen hoeveel zorg zij komend jaar zullen inkopen. In Haarlem schrikken ze ervan.
Bavel:
Onze behandelaars schrikken zich kapot. Niet eens om hun eigen baan, maar ze zeggen: ‘Wat erg, wat moet er met al die kinderen?’ […] De staatssecretaris wilde ons als voorbeeld stellen met de nieuwe aanpak, met de samenwerking met onder andere de politie. Dan worden er juist meer kinderen zichtbaar die hulp nodig hebben. En die moet ik straks weigeren.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.