Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kabinet: anderhalve meter en thuiswerkadvies weg, horeca open tot 1 uur

  •  
10-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
213 keer bekeken
  •  
polonaise

© 11-11-2021, Nederland, Maastricht De elfde van de elfde werd vanwege de corona-crisis officieel afgelast in Limburg. Enkele diehards in de binnenstad lopen hun polonaise. foto Marcel van den

Het kabinet wil volgende week af van de anderhalve meter en het thuiswerkadvies. Ook zou de horeca weer tot 1 uur ’s nachts open mogen blijven. Dat bericht de NOS op basis van een nog niet verstuurde brief van minister Ernst Kuipers.
Het nieuwe beleid moet volgende week vrijdag (18 februari) ingaan. Vanaf die dag is op locaties met minder dan 500 bezoekers een vaste zitplaats niet langer verplicht. Ook vervalt het advies om thuis maximaal vier mensen te ontvangen.
" Het is nadrukkelijk nog wel een voorstel, want als uit nieuwe cijfers blijkt dat er nog te veel besmettingen zijn, moet het plan worden uitgesteld. “Het kabinet geeft aan wat er maximaal kan”, aldus een bron. “Maar pas na advies van het OMT is zeker of het ook kan en gaat gebeuren.”"
Het OMT brengt vrijdag een nieuw advies uit aan het kabinet. Dinsdag geeft Kuipers een coronapersconferentie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.