Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kaag is moediger dan Van der Plas

  •  
08-03-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
35320 keer bekeken
  •  
kee jole 646467

Caroline van der Plas heeft in een gesprek bij het mannenprogramma VI bekendgemaakt dat ze zaterdag niet naar de boerendemonstratie in Den Haag gaat. Ze voelt zich daar niet veilig vanwege bedreigingen. Van Jole stelt dat het vreselijk is dat mensen bedreigd worden maar plaatst wel een paar kanttekeningen. “Het komt haar ook wel goed uit om daar weg te blijven. Het wordt mogelijk een explosieve dag omdat zowel de boeren als Extinction Rebellion naar Den Haag gaan. Niemand weet wat er gaat gebeuren. Maar er komen niet alleen boeren maar ook burgers, zoals zij dat noemt. Dat zijn wappies. En daar wil ze bij wegblijven.” Volgens Van Jole wil ze misschien niet het risico lopen dat daar iemand tussen staat met bijvoorbeeld Kaag aan een galg, zoals eerder gebeurde. Hij vindt het ook opvallend dat het de eigen keuze is van Van der Plas. “Het is geen politieadvies. Dat mag maar je kunt je afvragen of je dan wel politiek leider moet zijn. Kaag is dan toch moediger. Die treedt die wappies met fakkels gewoon tegemoet. Terwijl haar voorganger, Els Borst, vermoord is door een wappie, in de zin van iemand die geen onderscheid meer kan maken tussen werkelijkheid en fantasie.”

Kee bespreekt bewonderend de tv-optredens van Van der Plas. “Ze werd kritisch ondervraagd bij Jinek maar hield zich goed staande. En passant deelt hij een sneer uit naar VI vanwege hun, zo constateert hij sarcastisch, "superkritische interview met Mark Rutte".

Daarna gaat het over het debat komende zondag Linksom of Rechtsom tussen VVD en PvdA-GL. Van Jole vraagt Kee, die achter de schermen aan het debat werkt waarom Sophie Hermans niet is uitgenodigd maar Mark Rutte. Kee legt in bedekte termen dat Hermans niet goed genoeg is om een dergelijk debat spannend te maken.

Tot slot komt aan de orde dat vrouwen in de politiek vaker bedreigd worden dan mannen en dat er toe leidt dat ze afhaken. Kee merkt op dat er meer vrouwen dan voorheen in de politiek zitten. Volgens Van Jole is het hoog tijd dat mannen beseffen wat er mis is.

Bekijk het hele item hier of beluister hieronder de podcast:

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.