Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kaag geeft niet op

  •  
28-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
119 keer bekeken
  •  
image0
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (9)

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*28 sep. 2021 - 11:38

Mevrouw Kaag heeft gewoon groot gelijk!❤

Joop den Uil
Joop den Uil28 sep. 2021 - 8:35

Heeft Nederland wel in de gaten dat het hele formatieproces getraineerd wordt door 1 persoon ? En dat die ene persoon maandenlang een verzoek (nee, eis) van de 2e Kamer genegeerd heeft om mensen uit Afghanistan te evacueren ? En dat die ene persoon daarvoor ontslagen is ? (nou, ja, de eer aan zichzelf gehouden , verantwoordelijk nemen ... noem maar een omfloersde term).. Hoop dat Remkes zich niet in de luren laat leggen door een lange babbel.... zo te zien op de treffende cartoon is hij het flink zat.

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen28 sep. 2021 - 11:36

Say his name Rutte

Libertain
Libertain28 sep. 2021 - 8:14

Die man aan de rechter kant: - "Heb ik echt liever functie elders dan dit vreselijk vooruitzicht om met progressieve mensen principieel te moeten samenwerken!"

1 Reactie
Bouwman2
Bouwman228 sep. 2021 - 10:55

Die aan de rechterhand des Heeren, die had het door: de vrede graast de kudde voor.... Dat schreef Lucebert, een groot dichter en een groot ziener was zoals zijn naam al zegt. . Overal zie je zijn tekst: Alles van waarde ius weerloos. Ik leg even hoewel je liever luistert naar spoken word- uit. Wat het citaat van ds Bernard ter Haar betekent is dat je niet moet laten verneuken,door links, maar moet luisteren naar de rechterkant, die de pose aanneemt die je zo goed kent, die van de van de Denker van A.Rodin. Je kent em wel, die ook "le baiser "maakte. Je weet toch ook van de judaskus?

Effie2
Effie228 sep. 2021 - 7:36

Waarom zou ze voor de voortzetting van de bestaande machtsverhoudingen kiezen? Dan wordt ze weer tot onderdeel gemaakt van beleid waar ze, volkomen terecht, zoveel kritiek op heeft. ...Je moet wel blind zijn of een roze bril op hebben om niet te zien dat er door politieke keuzes al decennia lang iets grondig mis is in onze samenleving.

2 Reacties
MG1968
MG196828 sep. 2021 - 8:12

Als je daadwerkelijk wat wilt veranderen dan zijn er grofweg twee manieren. Revolutie en evolutie. Bij die tweede heb je nou eenmaal de ander nodig, moet je iedereen meenemen en is het begin weliswaar met kleine stapjes. In de verwachting dat daarmee het vliegwiel aan geslingerd wordt en de veranderingen zijn eigen dynamiek krijgen. Ik zelf kies voor evolutie. Kaag ook.

Bouwman2
Bouwman228 sep. 2021 - 8:45

chaf de democratie af, het is toch enkel maar lastig en geeft gedoe. Verkiezingen zijn een misverstand. . Leg de macht maar bij mij, en reken maar dat ik de bordjes ga verhangen. Ik leid je door het doolhof, langs alle voetangers en kuilen. Velen zijn je al voorgegaan, nog veel meer zullen zich aansluiten. Het schip van de wind ligt gereed voor de reis de zon en de maan zijn sneeuwwitte rozen de morgen en nacht twee blauwe matrozen wij gaan terug naar het paradijs. was getekend, mevr. S. Kaag met stilzwijgende instemiing van J. Milton en H.Marsman. ( De laatste werd op de vlucht voor het Gevaar dfat hij zag opdoemen getorpedeerd door een Duitse onderzeeér voor de Bretonse kust.In juni 1940)

Bouwman2
Bouwman228 sep. 2021 - 7:27

Wat mevrouw Kaag voor ogen heeft is een groot midden dat er voor de randen geen plek meer over is. Wiegaan in haar idee nog opponeren? De PVV en de SP.plus nog een aantal splntyers. Van dualisme is geen sprake meer, de oppositie moet van binnen het Kabinet komen. . Dat is de reoltie van mevrouw Kaag. De Kamer als Doema. Het was de bedoeling van D66 bij de oprichting om het systeem op te blazen. Nou dat is dus wat mevrouw Kaag voor ogen staat, dat is haar ambitie. De Oppostie utschakenen. en de Macht leggen bij het Kabinet. De vraag is of de putsch van Kaag doorgaat. Of Nederland zo enorm progressief wordt dat de democratie het loodje legt. of als het Kager eiland van de EU in de boeken komt te staan.