Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kaag betuigt spijt voor kille behandeling slachtoffer grensoverschrijdend gedrag

  •  
21-04-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
4325 keer bekeken
  •  

Sigrid Kaag heeft op een persconferentie openlijk spijt betuigd voor haar "te zakelijke" niet empathische benadering in het contact met de ex-medewerker die slachtoffer werd van grensoverschrijdend gedrag door partijkopstuk Van Drimmelen. Ze zegt dat ze geen kennis heeft genomen van de veelbesproken bijlage waarin geconcludeerd wordt dat er wel degelijk sprake was van grensoverschrijdend gedrag. In het officiële rapport over de kwestie werd gesteld dat dat niet het geval was. De vrouw, die werkzaam was op het partijbureau, zag zich genoodzaakt haar baan op te zeggen. Van Drimmelen kon zijn werk als voorzitter van de commissie die kandidaten selecteert hervatten.

Partijvoorzitter Victor Everhardt maakte ook excuses aan het slachtoffer en aan alle leden.

"Ik heb haar, ondanks haar twijfel, aangespoord om deel te nemen aan het onderzoek", zei Kaag, die erkende dat ze wellicht te afstandelijk was geweest. "Hier heeft een vrouw te lang geen erkenning gehad van geleden pijn en dat is verschrikkelijk." Kaag zei verder dat de partij zowel in 2016, toen het speelde, als vorig jaar voortvarender had moeten handelen.

"Het is verschrikkelijk dat mensen zich onveilig hebben gevoeld", aldus Kaag. "Ik kan het leed uit het verleden niet wegnemen, we kunnen het wel erkennen." Het bestuur en Kaag gaven ten overstaan van de pers een verklaring af of het partijbureau, overigens de plek waar het drama zich heeft afgespeeld.

Journalisten vroegen herhaaldelijk of Kaag of het bestuur aftreden vanwege de slechte afhandeling van de zaak. Noch Kaag, noch het bestuur is dat van plan.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.