Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Elke twee dagen wordt er een milieuactivist vermoord, al tien jaar lang

Meeste slachtoffers in armere landen en onder inheemse bevolking
Joop

Jubelstemming bij PVV-fractie na 'minder Marokkanen'

  •  
02-04-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
vanvliet300
Dissident klapt uit de school: meerderheid PVV-Kamerleden alleen loyaal aan Wilders voor het geld
Volgens Tweede Kamerlid Roland van Vliet (oud-PVV) verkeerde de PVV-fractie daags na het beruchte ‘minder Marokkanen’-incident in een jubelstemming. Dat heeft hij gezegd in een interview met Elsevier.
Volgens Van Vliet trok een feestende PVV-fractie zich terug in een zaaltje op de beveiligde gang in het Kamergebouw: 
Gelach en gejoel. De PVV had de gemeenteraadsverkiezingen niet gewonnen, maar door die minder Marokkanen-uitspraak waren ze goed geluimd.
De uitspraken waren voor Van Vliet de druppel die de emmer deed overlopen, nadat hij zijn partij steeds verder zag radicaliseren:
Wat komt er na de Marokkanen? Wordt dan een joelend publiek opgehitst met ‘minder Turken’? Roept de PVV dat kinderen met een downsyndroom van de basisscholen af moeten? Op de ladder van het geweten wilde ik niet verder afdalen.
Evenals andere dissidenten schetst Van Vliet het beeld van een disfunctionele fractie waar wantrouwen en machtspolitieke spelletjes de overhand hebben:
Bespreken fractieleden iets met elkaar zonder dat Geert het weet, dan is het meteen een samenzwering tegen hem.
Partijleiders Geert Wilders schat zelf in dat de ‘harde kern’ van loyale Kamerleden goed is voor slechts 5 tot 8 Kamerzetels. Van Vliet zegt dat Wilders dat gegeven gebruikt om de fractieleden onder druk te zetten om zich aan hem te conformeren. De 11 resterende PVV-parlementsleden zouden louter om financiële redenen loyaal aan Wilders blijven: 
Sommigen hebben zo’n duur appartement, die gaan zonder Kamerzetel failliet. Zo wordt het enige doel van de PVV zichzelf in stand houden.
De Volkskrant bericht vandaag dat de PVV-fractie zich ‘terugtrekt’:
Met het vertrek van Harm Beertema uit de tijdelijke commissie ict is ook het laatste PVV-Kamerlid uit het onderzoeks- en enquêtecircuit van de Tweede Kamer verdwenen. Partijleider Wilders lijkt zich met zijn gehavende ploeg terug te trekken achter de oude linies, waarin de Kamer louter het vehikel is om politieke stellingnames wereldkundig te maken. Het parlementaire handwerk is van ondergeschikt belang.

Meer over:

politiek, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (15)

MarcusLucas
MarcusLucas2 apr. 2014 - 9:05

Gaat niet om een glijdende schaal ‘vandaag zijn het de Marokkanen en morgen...’ Dat is een drogredenering van Van Vliet. Het punt is dat de haatkoren op zichzelf verwerpelijk zijn. En het verwoestende effect op ons land, onze samenleving. De PVV is on-Nederlands.

jlundegaard
jlundegaard2 apr. 2014 - 9:05

Geef die man eens gauw een lintje. Oskar Schindler mag niet eens in de schaduw staan van deze held.

Voice
Voice2 apr. 2014 - 9:05

Ik weet niet wat deze man vertelt, waar is. Ik kan me het in ieders geval voorstellen. Maar meneer heeft ook een hoop boter op zijn hoofd. Al die jaren mee gefeest zoals hij zegt en nu de partij waardoor hij binnen de TK heeft geloosd te kakken neer zetten. Dan vind ik dat deze mensen zich een voorbeeld kunnen nemen aan Mirthe van de PvdA. Die was het er niet mee eens, maar begon niet de gehele partij af te breken. Slechte zaak van uitstappende partijgenoten.

Verwoerd2014
Verwoerd20142 apr. 2014 - 9:05

Dus nu is een feestje al verdacht. De geld argument kun je op alle fracties loslaten, behalve SP. Ik zou weleens willen weten hoeveel parlementsleden er financieel op vooruit zijn gegaan in relatie tot hun vorige salaris. Ik schat 60%.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen2 apr. 2014 - 9:05

[Op de ladder van het geweten wilde ik niet verder afdalen.] Wel eerlijk van de man dat ie hier het woord "verder" gebruikt a-typisch voor een PVV-er dus. Door PVV-er te zijn geweest was ie natuurlijk eerder al tot ver beneden NAP afgezakt.

1thing
1thing2 apr. 2014 - 9:05

@Marcus Lucas, morgen gaat Wilders zijn stemvee vragen; Willen jullie méér of mìnder broers in Nederland!?

seniorg
seniorg2 apr. 2014 - 9:05

PVV? Is dat niet die partij die zich bij voorkeur over politici uitlaat als 'plucheplakkers' en zakkenvullers? Dat zal wel een andere PVV zijn vermoed ik. En deze Van Vliet is geen haar beter.

Martin007
Martin0072 apr. 2014 - 9:05

Ik vind dat er gewoon eens op inhoud moet worden gereageerd op Geert. Geert wil het volgende: 1 Minder Islam in NL. Onmogelijk, wij hebben vrijheid van godsdienst. 2 Criminele niet westerse allochtonen het land uit zetten. Onmogelijk. Je kunt iemand om diverse wettelijke redenen zijn paspoort afnemen, maar deze staat er niet bij. Zoek het maar op. 3 NL uit de Europese Unie. In theorie mogelijk, als de PVV in de eerste EN de tweede kamer een meerderheid heeft. In de praktijk onmogelijk dus. 4 De Gulden terug. Het bedrijfsleven zal deze actie gelijk aangrijpen om de prijzen WEER te verdubbelen. Het economisch verlies op de lange termijn vergeten we maar. 5 Afschaffen van alle sociale voorzieningen, ook voor de zieken en de ouderen (hij liegt als hij dit ontkent). Dit is heel goed mogelijk, want dat is het beleid van de afgelopen 35 jaar. Kortom: stem je PVV en ben je GEEN miljonair? Ik zou er nog eens over nadenken. De SP wil trouwens ook dat Brussel niet de baas kan spelen over ons.

denmol
denmol2 apr. 2014 - 9:05

"Jubelstemming bij PVV-fractie na 'minder Marokkanen'" Eerst roffelen op de kamertafels en nu dit; Het moet niet gekker worden.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa2 apr. 2014 - 9:05

Geld, geld en nog eens geld. De racisten waren altijd dol op geld en beroving van eigendommen, niemand doet het voor zogenaamde liefde voor het eigen volk hoor!! Vraag het aan de geschiedenis!

1 Reactie
lembeck
lembeck2 apr. 2014 - 9:05

Precies... alles draait tegenwoordig om geld en voor geld verkopen de meeste mensen zelfs hun zieke moeder nog. Als het bedrag maar hoog genoeg is. Triest.

stuur47
stuur472 apr. 2014 - 9:05

Met de pvv-beweging heeft ons volk een club van achterlijken, een stel halve zolen. Een deel van het volk houdt deze club in het zadel terwijl die club niets zinvols heeft en weet te bereiken voor dat deel van het volk. Die beweging kost ons inmiddels bakken met geld.

1 Reactie
CliffClavin1993
CliffClavin19932 apr. 2014 - 9:05

Klopt. Tegelijkertijd is het wel een trieste constatering: hoe is het land er aan toe waar zo een nietszeggende vereniging zoveel aanhang kan genereren? Je denkt dan toch al gauw: wie herkent zichzelve in de PVV? Ik geloof dat het enige 'selling point' van de PVV haar 'punk-imago' is. Het 'tegen-zijn', geeft eigenlijk niet waar precies tegen, en die houding wordt met gescheld en ophitserij kracht bijgezet - als het maar een rel teweegbrengt. Dan kan Henk op de biljartclub zijn gevoel van eigenwaarde weer vanuit het nulpunt omhoogtrekken door naar de Marokkanen-rel te verwijzen (want zijn moyenne nadert wiskundig tot nul, en er zit geen verbetering in); en Ingrid kan over de schutting heen, shaggie in haar mondhoek bungelend, haar zegje over de lokale moskee doen. Trieste club.

[verwijderd]
[verwijderd]2 apr. 2014 - 9:05

Het voortdurend bashen van poppetje(s), van welke zijde ook, is een zwakzinnige aangelegenheid, dat niets oplevert.

1 Reactie
Octagon
Octagon2 apr. 2014 - 9:05

Verteld dat even tegen je vriendjes.