Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Elke twee dagen wordt er een milieuactivist vermoord, al tien jaar lang

Meeste slachtoffers in armere landen en onder inheemse bevolking
Joop

JPB fluistert 'ik ben nu nog mild geweest'

  •  
19-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
balkboos_300.jpg
Premier houdt geen rekening met open microfoon
TIjdens het spoeddebat overlegde premier Balkenende even met zijn partijgenoot Maxime Verhagen. “Het was geen fijne voor hem,” zegt Balkenende in het rumoer, doelend op vice-premier Bos. “Dat kan ook niet. Want dan ben ik nu nog mild geweest, want nog een keer…” Wat nog een keer weten we niet want op dat moment tettert iemand er doorheen.

Meer over:

politiek, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (11)

WatMotDat
WatMotDat19 feb. 2010 - 7:42

Een trieste dag voor Nederland. Gisteravond is duidelijk geworden dat wij, het Nederlandse volk, gegijzeld zijn door de dictatuur van politieke machthebbers. Eindigen dictaturen gewoonlijk niet in geweld? Is dat wat ons te wachten staat?

Opinius
Opinius19 feb. 2010 - 7:42

Meneer Balkenbrei ,hopenlijk is vandaag Bos op zijn beurt even nog "mild" voor U. U begrijpt wellicht dat hij daarin naar U vandaag aan de beurt is om op passende niet mis te verstane wijze te U in Uw mildheid te bedienen. ook U schaamt zich niet. Want U pleit 5 minuten na uw uitlating boven clip,(oen open micro) toch zo voor vergaderingen van ministers en de onderlinge gesloten omgang dat die toch vvóóral binnenskamers gehouden moeten worden. (Waar Kant van die u aan het dwalen hield uitgereknd langzaam van op tilt raakte) Dat U met dubbele agendas en gezichten werkt daarin heeft U zich al langer voortreffelijk bewezen ,en zelf met deze clip gisteren voor het hele nederlandse volk. nogmaals Bos laat het ploffen,daar wil je toch samen niet meer vice premier van zijn?

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods19 feb. 2010 - 7:42

Dan is het beter dat Bos vandaag de stekker eruit trekt. Balkenende zit Bos nu gewoon (weer) te piepelen!

vaclavklaus
vaclavklaus19 feb. 2010 - 7:42

Ik ben benieuwd op welk moment dit volgde...

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen19 feb. 2010 - 7:42

"Ik ben nu nog mild geweest" Dat lijkt toch wel te impliceren dat Bos daadwerkerlijk heeft lopen jokken over wat hij van die brief wist. Laten we de waarheid daarover nu maar naar buiten brengen, en als uitruil ook de waarheid over alles rond de inval in Irak waar Balkenende over heeft gejokt. Ben benieuwd wat serieuzer is, maar ik heb zo'n vermoeden...

objectivist
objectivist19 feb. 2010 - 7:42

Toch zal hij juist vanwege de betrekkelijke grijsheid weer de verkiezingen winnen. Let maar op. En binnen 2 jaar weer verkiezingen want een coalitie vormen wordt nu bijna onmogelijk. Tenzij PVV aanhang massaal naar de VVD overstapt. En dat zal voor een deel zeker gebeuren. De PVV zal niet de winst halen die er nu staat.

[verwijderd]
[verwijderd]19 feb. 2010 - 7:42

Als je het land besturen opvat alsof je een bedrijf leidt als een CEO dan krijg je dus dit gedrag zoals Balkenende dat vertoont.

2 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten19 feb. 2010 - 7:42

Scherp opgemerkt.

JoopSchouten
JoopSchouten19 feb. 2010 - 7:42

Ik vroeg me al af waarom Wouter inees zo'n rooie kop kreeg. Het zal toch niet...?

[verwijderd]
[verwijderd]19 feb. 2010 - 7:42

Even los van ideologie, Als Balkenende nu eenmaal een beter tactischer politicus blijkt te zijn dan Bos, het metier beter beheerst, dan zij het zo.

1 Reactie
Klaas2
Klaas219 feb. 2010 - 7:42

Balkenende is een goed redenaar, dat zeker. maar dat is niet het zelfde als een goed politicus, want daarvoor moet je meer kwaliteiten hebben die Balkenende ontbeert. Zo ontbeert hij het talent sympathiek gevonden te worden, betrouwbaar gevonden te worden, solidair gevonden te worden. Het blijft een staalharde aalgladde gereformeerde die zijn redenaarstalent ook gebruikt om op zondag in het reine te komen met de Heere Heere ook (juist) als hij iemand keihard laat vallen. Mijn gevoel is dat je bij die man op geen solidariteit met wie dan ook kunt rekenen. Veel mensen willen zo'n politicus niet. Ze hebben nu eenmaal een oma die zorg nodig heeft, een kind naar dat naar school moet, een huurhuis dat duurder is dan hun inkomen reikt, etc. Het is maar de vraag of deze zorgen in goede handen zijn bij Balkenende. Op mij heeft hij dat niet kunnen overbrengen.