Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Journalistiek is geen misdaad

  •  
12-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
IMG_3181
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (6)

Appi Mohamud
Appi Mohamud14 apr. 2018 - 19:37

"maar er zijn er ook bij die zijn handlangers van een gangsterclub die heet Hamas." "Die opdracht luidt: Bewaak de grens, desnoods met je leven. Als je denkt dat het nodig is, dan schiet je, als het nodig is, met scherp." "Of jij het nu moord noemt, dan moet je zelf weten, maar dan begrijp je de betekenis van het woord moord niet." Vind het knap dat u u vooroordeel en dubbel moraal zo ventileert zonder dat er iemand om gevraagd heeft. Hamas is een gansterclub volgens U, wat inhoud dat in uw ogen niks dan criminelen zijn die geen grens beschermen of een bevolking. U roept ook dat een soldaat de grens hoort te bewaken en desnoods met dodelijke afloop. U vooroordeel is dat Hamas wat gekozen is door de burgers van Gaza als een criminele bende terwijl ze uitmuntend gehandelt hebben in hun taken vergeleken met Israëlische soldaten, noem is 1 Israëliër die door Hamas is omgekomen de laaste jaren. Uw dubbel moraal zit in dat u geen moord vind als een Israëlische soldaat zijn grens beschermd door onschuldigen te doden, maar wel moord vind als een Hamas soldaat/strijder een Israëlische soldaat doorschiet in zijn eigen territorium. Tina. De reden waarom ik om die drone verhaal vroeg was omdat ik weet waar het vandaan komt, namelijk uit Lieberman en geen enkel soldaat of inlichtingen die het kunnen variëren, sterker nog Lieberman roept dat de beste man al jaren lid was van Hamas, dat terwijl het nog vorige jaar was dat het door een Americaanse inlichtingen was gescreend voor een jorrnalistische subsidie. U verhaal klinkt als eenzijdig propoganda, ik zeg klinkt maar is het gewoon propoganda. Ik heb weldegelijk in de gaten wat in Gaza zich afspeelt en propoganda sluiten mijn ogen niet maar zetten ze verder open. Hier de tegenspraak op uw propoganda machine van Lieberman. https://www.npr.org/sections/parallels/2018/04/11/601450534/slain-palestinian-journalists-colleagues-and-family-refute-israels-hamas-claim En ook dit, de defenitie van moord. http://www.encyclo.nl/begrip/moord

Appi Mohamud
Appi Mohamud14 apr. 2018 - 7:55

"Soldaten vermoorden niet, soldaten schakelen uit, meestal overlijdt iemand daar aan." Ja en dat noemt men vermoorden. Hoe je het ook bekijkt, een mens die een ander mens dood heet moord of executie. Uitschakeling hoeft niet met de dood te eindigen, maar word moord zodra dat gebeurd, het is alleen om de publieke opinie te spekken dat de regering waar dat soldaat voor uitkomt nooit "moord" in de mond neemt.

rvb2
rvb213 apr. 2018 - 9:29

dus een rondvliegende drone ziet u als een goede reden om iemand te vermoorden? U bent niet goed wijs.

Appi Mohamud
Appi Mohamud13 apr. 2018 - 7:53

Welke drone?

Appie Mohamud
Appie Mohamud12 apr. 2018 - 23:27

Heb over de drone waar u het over heeft. Was er een drone in het spel toen die 6 journalisten werden neergeschoten? En heb je mischien de berichten voor me daarover, moet belijkbaar gemist hebben.

Appi Mohamud
Appi Mohamud12 apr. 2018 - 13:30

Waar hebt u het over Tina?