Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Johan Remkes presenteert stikstofconclusie

Uitstoot boeren-grootvervuilers 'beëindigen' en 'voorlopig' vasthouden aan 2030
Joop

Journalist breekt bij het lezen van het nieuws over baby's en peuters in detentie

  •  
20-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
maddow
Rachel Maddow is het journalistieke boegbeeld van de Amerikaanse nieuwszender MSNBC. Haar werk bestaat uit het brengen van het nieuws, hoe gruwelijk ook. De onophoudelijke stroom nieuwsberichten over het lot van de vaak zeer jonge kinderen die onder dwang van hun ouders worden weggevoerd en opgesloten in detentiecentra en interneringskampen aan de grens, grijpt ook haar zichtbaar aan. Bij het lezen van een bericht over het lot van zeer jonge kinderen van immigranten houdt Maddow het dan ook niet droog:
Op Twitter legt Maddow uit wat er gebeurde:
Ugh, het spijt me. Op zijn minst is het mijn werk om gewoon te kunnen praten als ik op tv ben. Wat ik probeerde te doen – toen ik plotseling niets meer kon uitbrengen – was het lezen van deze tekst: Gezagsdragers van de regering van Trump hebben baby’s en andere jonge kinderen onder dwang van hun ouders gescheiden en naar minstens drie jeugddetentiecentra gestuurd in Zuid-Texas. Advocaten en medische hulpverleners die de centra bezochten beschreven speelkamers vol peuters in crisis. Decennia nadat de Verenigde Staten weeshuizen wisten uit te bannen vanwege zorgen over permanente trauma’s bij kinderen, worden er nieuwe instituten opgericht om peuters uit Midden-Amerika op te vangen die door de regering werden gescheiden van hun ouders. “De gedachte dat ze zulke kleine kinderen in een dergelijke inrichting stoppen? Ik kan er met mijn hoofd niet bij.” Aldus Kay Bellor, vice-voorzitter van de Lutheraanse Immigratie en Vluchtelingendienst. “Peuters worden opgesloten.”

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (17)

Bobby de Bouwer
Bobby de Bouwer20 jun. 2018 - 14:40

Prima dat Amerika ouders die met alle opzet illegaal de grens overgaan scheidt van hun kinderen. Zo kunnen ze de kinderen een betere opvang geven, en hen scheiden van hun illegaal handelende ouders.

1 Reactie
gimli55
gimli5520 jun. 2018 - 20:30

De kinderen worden opgevangen in detentie centra. Opgesloten in kooien gedurende 22 uur per dag. Ja, dat is natuurlijk veel betere opvang zonder hun ouders. Illegaliteit strafbaar stellen is een politiek besluit genomen door Trump, en kinderen in gevangenissen opsluiten ook. Dat gaat in tegen de rechten van de mens, maar ja daar heeft infantiel rechts natuurlijk geen boodschap aan.

Tom Meijer
Tom Meijer20 jun. 2018 - 12:05

Het lijken mij concentratiekampen. Daar zou dus een tribunaal voor moeten komen. Gevangennemers, kidnappers, vervoerders, bewakers en ander concentratiekamppersoneel, de politiek verantwoordelijken, met name Sessions en Trump, ze zouden allen veroordeeld moeten worden tot forse gevangenisstraffen. Een reactie van die nieuwslezer zoals je van een geestelijk normaal persoon verwacht. En zelfs op deze pagina zijn er nog lieden die dit goedpraten of de nieuwslezeres aanvallen. Walgelijk.

Mohawk2
Mohawk220 jun. 2018 - 10:53

De ijzingwekkende schaamteloosheid van de goedpraters is dan weer te stuitend voor woorden. Om over Trumps verontrustende, intiem momentje met de Amerikaanse vlag nog maar te zwijgen... Zien is geloven: https://youtu.be/K9EQ2-bUMKU

3 Reacties
Bobby de Bouwer
Bobby de Bouwer20 jun. 2018 - 13:31

Staan hier berichten van goedpraters?

Cliff Clavin
Cliff Clavin20 jun. 2018 - 18:01

@ Bobby de Bouwer - nee, wel die van trollen. Dat vind ik erg, want trollen zijn lulletjes die zich altijd en overal miskend voelen. Hun enige vriendje is het keyboard.

Mohawk2
Mohawk220 jun. 2018 - 18:44

@ De Brouwer De vraag stellen is hem beantwoorden, zag ik hierboven wel. Maar ik had het over Trumps goedmakers van dienst in mijn bijgeleverde YT-link...

Satya
Satya20 jun. 2018 - 10:19

Deze reactie zou volgens mij normaal zijn op dit nieuws. De vluchteling is voor veel mensen al geen mens meer.

Flip van Veen
Flip van Veen20 jun. 2018 - 10:10

Je moet het er niet te dik bovenop leggen.

2 Reacties
Tom Meijer
Tom Meijer20 jun. 2018 - 11:57

Nee, dat moet je zeker niet. Ongelooflijk.

Nick the Stripper
Nick the Stripper20 jun. 2018 - 14:39

U vond het zeker ook wel een goede grap dat Trump-adept Corey Lewandowski "womp womp"-trombonegeluiden maakte toen zijn gesprekspartner aandacht vroeg voor een bij haar ouders weggehaalde tienjarige met Downsyndroom.

Ecclesia
Ecclesia20 jun. 2018 - 9:17

De schaamteloosheid van Trump en Trumpanzee's (niet alleen online trollen maar ook de daadwerkelijke Amerikanen die actief meegaan in hun beroep en bevelen die ze krijgen) gaat verder en verder. De trein blijft doordenderen, waar houdt de rails op? De vraag is nu of het Amerikaanse systeem (en in zekere zin het hele Westerse systeem met gescheiden machten) zelf-corrigerend is, of dat de inslag van een Trump-asteroide zo groot is dat alle normen en waarden daadwerkelijk weggevaagd kunnen worden en een volgende beschaving deze opnieuw mag gaan opbouwen...

1 Reactie
Drunken Pumpkins2
Drunken Pumpkins220 jun. 2018 - 10:37

White supremists zijn ook veel activer dan hier in west Europa. Hier worsen het kleine treurige neonazi tuig door tegenprotesten neergeslagen en kunnen per definitie niks dan op Geert stemmen en online klagen op Geenstijl/Powned dat het schandalig is dat Geerdolf niet mag meedoen. In Amerika is dat wat anders. Veel geimproviceerde dorpjes met woonwagens en shagerijnige rednecks. Voeg daar het imboren van Amerikaans nationalisme (oh pardon, patriotisme, een enorm verscheel) en een grote groep nazi sympatisten stemmen op Trimp. Je moet je zelf ook eens afvragen waarom Trump vooral won in gebieden waar veel van dit soort laagopgeleid volk woont en in de grote steden waar de hoogopgeleiden in de meerderheid zijn Hillary met een enorme marge won.

ton14024
ton1402420 jun. 2018 - 8:59

Breaking news, ze was er niet op voorbereid, gelukkig.

Cliff Clavin
Cliff Clavin20 jun. 2018 - 8:54

Een menselijke, en dus mooie reactie - Trump zal haar wel per direct uit haar functie weg gaan twitteren. Omdat ze zijn ferme immigratiebeleid op een linkse wijze en dus geheel vertekend aan gewone Amerikanen overbrengt. Hij zal brullen over een bijeengelogen gevangenissoap met kinderacteurs, en over gemeen nepnieuws dat alleen maar beoogt hem, de POTUS, in een kwaad daglicht te stellen.

1 Reactie
mordicant
mordicant20 jun. 2018 - 11:45

Een menselijke en dus mooie reactie, geheel waar. Echter het probleem ermee is dat de Dems iets teveel inzetten op de tranen en te weinig op de ratio. Dom rechtse Reps bereik je daar niet mee en de gevoelige Dems heb je al, dus wat schieten de slecht behandelde migranten ermee op? Je geeft hooguit Fox en de Trumptards ammunitie om "manipulerend links" weg te zetten als tranetrekkers

Drunken Pumpkins2
Drunken Pumpkins220 jun. 2018 - 8:51

Het is dan ook kotsmisselijkmakend. Dat de burgers niet in verzet komen en die kinderen dan maar zelf gaan bevrijden. Kim heeft Trump echt wat vieze smerige tips gwgwven hoe je mensen fataal kapot kan maken.