Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Journalist breekt bij het lezen van het nieuws over baby's en peuters in detentie

  •  
20-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
185 keer bekeken
  •  
maddow
Rachel Maddow is het journalistieke boegbeeld van de Amerikaanse nieuwszender MSNBC. Haar werk bestaat uit het brengen van het nieuws, hoe gruwelijk ook. De onophoudelijke stroom nieuwsberichten over het lot van de vaak zeer jonge kinderen die onder dwang van hun ouders worden weggevoerd en opgesloten in detentiecentra en interneringskampen aan de grens, grijpt ook haar zichtbaar aan. Bij het lezen van een bericht over het lot van zeer jonge kinderen van immigranten houdt Maddow het dan ook niet droog:
Op Twitter legt Maddow uit wat er gebeurde:
Ugh, het spijt me. Op zijn minst is het mijn werk om gewoon te kunnen praten als ik op tv ben. Wat ik probeerde te doen – toen ik plotseling niets meer kon uitbrengen – was het lezen van deze tekst: Gezagsdragers van de regering van Trump hebben baby’s en andere jonge kinderen onder dwang van hun ouders gescheiden en naar minstens drie jeugddetentiecentra gestuurd in Zuid-Texas. Advocaten en medische hulpverleners die de centra bezochten beschreven speelkamers vol peuters in crisis. Decennia nadat de Verenigde Staten weeshuizen wisten uit te bannen vanwege zorgen over permanente trauma’s bij kinderen, worden er nieuwe instituten opgericht om peuters uit Midden-Amerika op te vangen die door de regering werden gescheiden van hun ouders. “De gedachte dat ze zulke kleine kinderen in een dergelijke inrichting stoppen? Ik kan er met mijn hoofd niet bij.” Aldus Kay Bellor, vice-voorzitter van de Lutheraanse Immigratie en Vluchtelingendienst. “Peuters worden opgesloten.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.