Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Jos Wienen (CDA) nieuwe burgemeester Haarlem

  •  
07-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
22250185298_3d5b3f8c19_h
Woensdagavond heeft de gemeenteraad van Haarlem Jos Wienen gekozen als nieuwe burgemeester van de stad. Wienen (55) is op dit moment nog burgemeester van Katwijk en voorzitter van de adviescommissie Asiel en Integratie bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). De Raad vindt Wienen ‘een gedreven boegbeeld’. Bovendien heeft hij een authentieke en enthousiaste uitstraling, wat Haarlem goed kan gebruiken.
De Raad:
"De raad acht Wienen zeer goed in staat tot het verbinden van het historisch belang van de stad met een voorspoedige toekomst van Haarlem en de Haarlemmers. Ook in relatie met de belangen van en in de regio."
Wienen uitte het afgelopen jaar veel kritiek op het vreemdelingenbeleid van het kabinet en haalde daarmee meerdere malen de media.
In totaal hadden zich 38 kandidaten gemeld. Zo werd de naam van Onno Hoes, oud-burgemeester van Maastricht genoemd, maar ook oud-staatssecretaris Fred Teeven zou de functie hebben overwogen.
Verwacht wordt dat Wienen op 21 september door Johan Remkes, de Noord-Hollandse commissaris van de Koning zal worden geïnstalleerd.
cc-foto: Congress 

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.