Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Joris Luyendijk wil dat lezers samen NRC Handelsblad kopen

  •  
03-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
115 keer bekeken
  •  
koning_300_01.jpg

Eigenaar de Belgische Persgroep moet NRC Handelsblad en NRC.next verkopen ... NRC-journalist Luyendijk wil 'wereldwijd persgeschiedenis schrijven'

NRC-journalist Joris Luyendijk roept alle 200.000 abonnees op samen NRC Handelsblad te kopen. ‘Als iedere lezer nu een (verhandelbare) obligatielening van 300 euro verstrekt, kan de krant een lezerscoöperatie worden’, zegt hij op zijn weblog. ‘Obligatiehouders krijgen een leuke rente’.
De populaire journalist en tv-presentator schrijft in zijn ‘verborgen hoekje op de NRC site’ onder de oproep ‘NRC is van ons’:
NRC staat te koop voor zo’n 65 miljoen euro. NRC heeft ruim meer dan 200.000 abonnees. Als iedere lezer nu een (verhandelbare) obligatielening van 300 euro verstrekt, kan de krant een lezerscoöperatie worden. Obligatiehouders krijgen een leuke rente, minder dan de 20% die de vorige eigenaar uit NRC zoog, maar meer dan op een spaarrekening. Het is louter gekkigheid, edoch als iedereen die dit leest even een email stuurt naar nrcisvanons@gmail.com met als subject ‘ik doe mee’ dan schrijven we maandagochtend wereldwijd persgeschiedenis.
‘Het is louter gekkigheid’, zegt Luyendijk erbij. 
De Volkskrant licht toe:
De Belgische Persgroep, eigenaar van onder meer de Volkskrant, het AD en het Parool, moet de verkoop van NRC Handelsblad en nrc.next over enkele maanden hebben afgerond van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Het hoogste bod voor de krant zou rond de 65 miljoen euro liggen. Er zijn nog drie mogelijke kopers over. 

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.