Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Joost Eerdmans geen lijsttrekker meer voor Leefbaar

  •  
08-11-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
90 keer bekeken
  •  
joosteerdmans
Joost Eerdmans is bij de volgende verkiezingen geen lijsttrekker meer voor Leefbaar Rotterdam. Ondertussen lonkt hij naar een grotere rol bij Forum voor Democratie. Eerder wilde Eerdmans voor Leefbaar de Eerste Kamer in , maar belandde hij niet op de kandidatenlijst. Wel treedt hij af en toe op als spreker bij bijeenkomsten van de partij en begeleidt hij Statenleden.
Tegenover het AD verklaart Eerdmans dat hij niet meer beschikbaar is als lijsttrekker voor Leefbaar, omdat het tijd zou zijn voor een ‘ander fris geluid’. De vraag is wie dat zou moeten vertolken. Tanya Hoogwerf van Leefbaar trok recent de aandacht met een pleidooi voor ‘een speciale Marokkanenaanpak’. Volgens haar zouden allochtone criminelen zich bewust richten op autochtone bejaarden. Niet echt fris.
De laatste verkiezingen waren voor Leefbaar bepaald geen succes: de partij zakte van 14 naar 11 zetels, en Eerdmans slaagde er vervolgens niet in om met zijn partij in het college te komen. Andere Rotterdamse partijen voelden er weinig voor om met Leefbaar in zee te gaan, onder meer omdat de partij bij de verkiezingen een alliantie had gesloten met Forum voor Democratie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.