Joop

Joost Eerdmans geen lijsttrekker meer voor Leefbaar

  •    •  
08-11-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
joosteerdmans
Joost Eerdmans is bij de volgende verkiezingen geen lijsttrekker meer voor Leefbaar Rotterdam. Ondertussen lonkt hij naar een grotere rol bij Forum voor Democratie. Eerder wilde Eerdmans voor Leefbaar de Eerste Kamer in , maar belandde hij niet op de kandidatenlijst. Wel treedt hij af en toe op als spreker bij bijeenkomsten van de partij en begeleidt hij Statenleden.
Tegenover het AD verklaart Eerdmans dat hij niet meer beschikbaar is als lijsttrekker voor Leefbaar, omdat het tijd zou zijn voor een ‘ander fris geluid’. De vraag is wie dat zou moeten vertolken. Tanya Hoogwerf van Leefbaar trok recent de aandacht met een pleidooi voor ‘een speciale Marokkanenaanpak’. Volgens haar zouden allochtone criminelen zich bewust richten op autochtone bejaarden. Niet echt fris.
De laatste verkiezingen waren voor Leefbaar bepaald geen succes: de partij zakte van 14 naar 11 zetels, en Eerdmans slaagde er vervolgens niet in om met zijn partij in het college te komen. Andere Rotterdamse partijen voelden er weinig voor om met Leefbaar in zee te gaan, onder meer omdat de partij bij de verkiezingen een alliantie had gesloten met Forum voor Democratie.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (18)

Minoes&tuin
Minoes&tuin9 nov. 2019 - 11:12

Prima!

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin10 nov. 2019 - 4:34

Ik begreep overigens dat hij ondernemer wilde worden. Ik kan maar beter niet teveel zeggen, ieder woord aan hem besteed is immers verspilde moeite. Ik heb hem nooit gemogen en dat had natuurlijk alles met zijn denkbeelden te maken.

Joop den Uil
Joop den Uil9 nov. 2019 - 8:32

Eerdmans zou wel eens de nieuwe Wiegel kunnen worden; als er chemie is met baudet, zal die partij flink groeien , en nu ten koste van pvda

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin10 nov. 2019 - 4:35

Qua arrogantie is er wel een match!

Thuiszitter
Thuiszitter8 nov. 2019 - 16:56

Mannetje wil perse Den Haag betreden, met zijn reet in het pluche

harmmeijer
harmmeijer8 nov. 2019 - 13:11

“omdat het tijd zou zijn voor een ‘ander fris geluid’.” Zegt iets over Eerdmans dat hij het verschil niet kent over iets dat “fris” ruikt of over iets dat ongelooflijk smerig meurt naar bruine derrie.

7 Reacties
Dr. Drees
Dr. Drees8 nov. 2019 - 14:21

Noem eens een voorbeeld van een "bruin" voorstel?

Norsemen
Norsemen8 nov. 2019 - 15:23

@Dr Drees Voorbeelden zullen weinig uitmaken leert de ervaring. Probleem is namelijk dat de mensen die deze partijen steunen een "bruin" voorstel niet als zodanig zien.

Starter2
Starter28 nov. 2019 - 20:14

Je geeft geen antwoord Norsemen. Blijkbaar kan je het niet. Geeft niet maag zeg dat dan gewoon.

Zelfblijvennadenkenaub
Zelfblijvennadenkenaub9 nov. 2019 - 10:01

Jammer dat altijd weer die link naar WOII wordt gemaakt, terwijl het nergens op slaat. Dit maakt een normale discussie niet meer mogelijk en zorgt voor polarisatie. Vervolgens gaat iemand als Merel klagen over polarisatie in de maatschappij en dat het allemaal de schuld is van rechts, hetgeen weer polariserend is, etc. Cirkeltje is weer rond.

Dr. Drees
Dr. Drees9 nov. 2019 - 10:30

Nog even een nagekomen gedachte : het framen van je politieke opponenten door ze "bruin"te noemen en dat niet te willen of kunnen motiveren vind ik een zwaktebod. Of anders gezegd : een Godwin. Don't mention the war !

harmmeijer
harmmeijer9 nov. 2019 - 15:52

@ Dr. De signalen van fout nationalisme en racisme van Leefbaar zijn zo talrijk dat ik niet weet waar te beginnen.

Norsemen
Norsemen9 nov. 2019 - 16:55

Aanhanger zijn van een extreem rechtse partij is pas een zwaktebod. En waarom vraag je anderen iets te motiveren terwijl je zelf alleen maar onzin uitkraamt.

Qizilbash2
Qizilbash28 nov. 2019 - 12:41

'Volgens haar [Tanja Hoogwerf] zouden allochtone criminelen zich bewust richten op autochtone bejaarden' Dit is een leugen om autochtonen tegen allochtonen op te zetten. Surinamers worden 4 keer zo vaak beroofd dan autochtonen. Turken worden 2,6 keer vaker slachtoffer van inbraak dan autochtonen. Surinamers worden 6 keer zo vaak slachtoffer van seksueel geweld dan autochtonen. Marokkanen worden 2,7 keer zo vaak slachtoffer van mishandeling dan autochtonen. Antillianen en Turken worden 1,5 keer vaker slachtoffer van vandalisme dan autochtonen. Marokkanen worden 5,5 keer zo vaker slachtoffer van autodiefstal dan autochtonen. Bejaarden 65+ (ongeacht herkomst) worden bovendien veel minder vaak slachtoffer van criminaliteit dan jongeren. https://opendata.cbs.nl/statline/#/CBS/nl/dataset/83096NED/table?dl=2AC18

4 Reacties
Starter2
Starter28 nov. 2019 - 15:33

Tja, leuk hoor. Maar het zegt helemaal niets over het aantal overvallen. Sterker nog zonder context is het onzin.

JasDon
JasDon8 nov. 2019 - 16:29

Ook selectief geduid Qizilbash, Je kan in de getallen zien dat vooral de groep van 15-25 jarigen het slachtoffer is van de verschillende delicten en daar is ook een oververtegenwoordiging van de allochtonen waarover je schrijft. En als deze mensen ook vaker arm zijn en in een slechtere omgeving wonen zijn ze waarschijnlijk ook vaker het slachtoffer van criminaliteit. Dat heeft vervolgens weinig met afkomst of huidskleur te maken. Meer met leeftijd en locatie. En ik denk dat alle criminelen voor bepaalde delicten bejaarden als interessante slachtoffers zien.

Sonic2
Sonic28 nov. 2019 - 23:32

Ik vind dit wel verfrissende cijfers. Volstrekt ten onrechte wordt je zeer hard aangepakt. Maar dat zijn we wel gewend vanuit de gebruikelijke hoek. Ik vind het naar dat je zulke reacties zoals die van u nooit leest. Uiterst rechts moppert over de media en over eenzijdigheid. Ik vind dat het nu ook eens moet gaan over dat heel veel slachtoffers van IS moslims zijn. https://abcnews.go.com/Politics/muslims-absolutely-group-victimized-global-terrorism-researchers/story?id=48131273 En ook dit weer. Veel allochtonen worden ook beroofd en worden gestolen. Ik wil meteen toegeven dat de islam ook nare kanten heeft. Ik wil ook toegeven dat immigratie beperken niet meteen fascistisch is. Ik wil ook toegeven dat IS zijn inspiratie in de islam vindt. Allemaal prima. Erken ook gewoon dat de meeste slachtoffers van IS moslims zijn. Erken gewoon dat de meeste aanslagen verreweg in Afghanistan voorkomen. Erken dat moslim vrouwen het ook gewoon soms erg lastig hebben. En scheld hun niet uit voor kopvodvrouwen. Wat al dat volk doet wat achter Wilders aan loopt. Erken eens dat veel eerste generatie moslims allerlei vuil werk hebben opgeknapt in de jaren 60. Ik had het laatst ook met Daan Ouwens. Ik weet dat mensen hier zichzelf moeten en kunnen verdedigen. Maar u komt met een zeer verfrissende reactie. Waarvan ik eerlijk gezegd die cijfers niet precies weet. En als je dan die reacties ziet. Zucht. Deprimerend gewoon. Ga zo door. Als uiterst rechts je respectloos bejegent ben je goed bezig.

Dr. Drees
Dr. Drees9 nov. 2019 - 10:33

Appels met peren ... Ten eerste zouden we de termen "allochtoon" en "autochtoon" wat zuiverder moeten gebruiken. Surinamers zijn voormalige Rijksgenoten en derhalve Nederlanders. Dat is maar één voorbeeld van het selectief gebruiken van data door de auteur.