Joop

Joop Zomercafé met Stella Bergsma: na Pussy Album werd ik een beetje seksmoe

  •    •  
05-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
stellaa
In dit Joop Zomercafé laten we de actualiteit los en praat Joyce Brekelmans met de uitgesproken schrijver en kunstenaar Stella Bergsma over kunst, boeken, vrouwen, seks en alles ertussenin. Leven we in preutsere tijden? Komen we ooit af van het seksistische verwijt ‘aandachtshoer’? En is het na de seksuele bevrijding tijd voor het ontketenen van de vrouwelijke woede?
Beluister de podcast hierboven,  via de site  van NPO Radio 1 ( RSS-feed ). Of via  iTunes en abonneer je.  Of  Stitcher.
Fotograaf: Cornelie Tollens
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

Molly Veenstra
Molly Veenstra6 aug. 2018 - 12:13

Stella Bergsma heeft ooit mijn hart veroverd met een artikel ik de Volkskrant waarin ze een pedofiele man die zijn straf had uitgezeten en wiens huis dagenlang werd belegerd door een woedende volksmassa, voorstelde bij haar te komen wonen. Het mag misschien een zelfingenomen kutwijf zijn, dit heeft ze ook gedaan.

Grietje Genot
Grietje Genot5 aug. 2018 - 17:57

..bontst...

Grietje Genot
Grietje Genot5 aug. 2018 - 17:56

.. zou willen worden...

Grietje Genot
Grietje Genot5 aug. 2018 - 17:55

Ik heb de website van Stella even met een bezoek vereerd. En jawel, eerlijk is eerlijk, het barst 'r van de loftuitingen. Helaas alleen van 't soort halvegaren en halvezolen - Giphart, Jeroen Vullings, A.F.Th. van der Heijden etc - waarmee een gewoon mens nog niet een in grafkuil zou willen aangetroffen. Het bonst maakt ene Sylvia Witteman het. Die komt weer 's aankakken met de hersendode dooddoener dat 'wie kan schrijven alles mag'. Je vraagt je wat Wittemans excuus is. Enfin, toch maar 's lezen, wellicht, deze Stella.

Grietje Vleeshart
Grietje Vleeshart5 aug. 2018 - 13:45

Dat zowel de geïnterviewde als de interviewster verguld zijn met zichzelf, is aandoenlijk. Dáár kunnen we nog wel tegen. Maar die onafzienbare berg van 'gedropte namen' (wie voor de duivel zijn Georgina, Bill Hupeldepup, Dinges Gatsby, en Beffobrusselmansnymofanie in vredesnaam?) is onverteerbaar. (En wie o wie is er geïnteresseerd in mijn uitnodiging voor Film by the Sea? Daar heb ik opeens totaal en compleet geen zin meer in)

Brave Hendrik4
Brave Hendrik45 aug. 2018 - 13:29

Hmm, het (zelfbenoemde) genie Stella B. meent dat nymfomanie 'ipso facto' betrekking heeft op mannen (vanwege het achtervoegsel 'manie') Een typisch feministisch wereldbeeld - waarbij men met navelstaren en zelffelicitatie de dag door komt - waarin alleen mannen megalomaan, dipsomaan, kleptomaan, en pyromaan kunnen zijn. Enfin, schrijft voor de Volkskrant, dus dan weet je het wel.

2 Reacties
Brave Hendrik4
Brave Hendrik45 aug. 2018 - 20:54

Nou, ja, misschien iets onaardiger dan nodig. We gaan je lezen, Stel.

Minoes&tuin
Minoes&tuin6 aug. 2018 - 5:47

Ach Brave Hendrik Als je vrouwen echt vrij laat staat er geen straf op preutsheid.