Joop

Joop-opiniemaker Anne Fleur Dekker ondergedoken na ernstige bedreigingen, doet haar relaas

  •  
24-03-2017
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
79 keer bekeken
  •  
bus

© cc-foto: Alix Guillard https://flic.kr/p/Pdxhp

Anne Fleur Dekker, die op Joop een veelgelezen opinie publiceerde met de titel ‘ Thierry Baudet is Wilders in schaapskleren ‘, is op advies van de politie ondergedoken. Dat vertelt Dekker in de nieuwe wekelijkse podcast ‘Joop café’ waarin opiniemakers, journalisten en deskundigen aan het woord komen.
In deze aflevering (mp3) gaat Anne Fleur in gesprek met cultuursocioloog Fiona Harmsen die een heel ander stuk over de kersverse politicus publiceerde: ‘ Thierry Baudet moet geholpen worden, niet afgemaakt ‘. Zij zet zich af tegen het harde oordeel van Anne Fleur en gelooft meer in de dialoog. De twee gaan met elkaar in gespek over de vraag hoe om te gaan met Baudet en de politiek waar hij voor staat. Anne Fleur vertelt:
"Ik heb dat stuk gepubliceerd op Joop en daar de volgende dag een interview over gegeven aan het AD. Naar aanleiding daarvan is er een hele beweging tegen me op gang gekomen met bedreigingen en dergelijke en zit ik momenteel ondergedoken, onder andere omdat zowel de aanhang van Thierry Baudet als die van Geert Wilders het heeft opgepikt. Ik krijg bedreigingen op m’n werk, m’n familie, ze weten ongeveer waar ik woon. Ik ben actief in de gemeenteraad die is extreem benaderd, GroenLinks de partij waar ik actief voor ben is benaderd. Er zijn mensen letterlijk naar me op zoek daar bij het partijbureau en ik zit op het moment ondergedoken omdat ik van de politie niet in mijn woonplaats mag komen."
Anne Fleur heeft vaker vervelende reacties ontvangen nadat ze gebruik maakte van haar recht op vrije meningsuiting maar dat ging er dan anders aan toe.
"Het was dit keer heel erg georganiseerd. In twee, drie dagen tijd zijn er allemaal dingen over mij op internet verschenen en gedeeld. Zelfs Geert Wilders zelf heeft het gedeeld en mensen die op de lijst staan van Forum voor Democratie hebben het gedeeld. Thierry Baudet zelf overigens niet. De beweging rond zijn partij is heel erg goed georganiseerd en heel erg goed in het samen attacken van mensen. Er werden kennelijk al langer dossiers over me bijgehouden. Ze kwamen met screenshots uit interviews die ik eerder heb gegeven en die je niet even in een dagje terugvindt. Dat is het allerengste, niet zozeer Thierry Baudet zelf, niet zijn ideeën want hij is een eenling maar de beweging die hij aan het opbouwen is rond hemzelf. Daarom is Thierry Baudet gevaarlijker dan Wilders. In mijn artikel op Joop zeg ik Baudet is een Wilders in schaapskleren maar inmiddels ben ik van mening dat hij wel tien keer erger is dan Wilders. Wilders is een eenmansact met een groep volgers maar Baudet bouwt echt een beweging op. Dankzij die club ben ik nu ondergedoken."
Na afloop van de opname wordt de impact van de bedreigingen op het dagelijks leven van Anne Fleur duidelijk. Ze werd tot haar grote schrik al eerder op straat herkend en uitgescholden naar aanleiding van de publicaties. Na het verlaten van De Balie, waar het gesprek werd opgenomen, vlucht ze vrijwel meteen het debatcentrum terug binnen omdat een man op straat zich opvallend verdacht gedraagt. Onder begeleiding wordt ze vervolgens naar de auto gebracht die haar komt ophalen om naar het onderduikadres te gaan.
Eerder al kreeg een dominee in Den Haag te maken met intimidaties door Baudet aanhangers.
In de eerste aflevering van Joop Café (mp3) spreekt Francisco van Jole met politiek journalisten Peter Kee (Pauw) en Willem Frank de Nood (De Nieuws BV). Ook over Baudet maar op een heel andere manier. Beiden verwachten dat Theo Hiddema, het tweede Kamerlid van FvD, snel zal opstappen. Volgens Kee klaagde Hiddema al snel dat Baudet hem te vaak belt. Kee stelt dat Baudet nieuwe jonge mensen de Kamer moet binnenhalen die een nieuw soort politiek gaan bedrijven. “Dan kan hij wellicht een bedreiging worden voor Wilders”.
Ook de nieuwe samenstelling van de Kamer, de formatieonderhandelingen, de rol van GroenLinks en de toekomst van Edith Schippers komen ter sprake.
Joop Café wordt ook verspreid via iTunes, wekelijks een nieuwe aflevering waarin een van de Joop-redacteuren spreekt met opiniemakers en anderen. Abonneer je nu.
Fragmenten uit beide podcasts worden in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 02:00 en 04:00 uur uitgezonden op NPORadio1 in het nieuwe VARA-programma van Malou Holshuijsen: De Nacht van de Radio.
cc-foto: Alix Guillard

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (149)

Xen
Xen29 mrt. 2017 - 13:02

Het is zo grappig. Ze zegt eerst dat hij een eenling is en dan is Wilders een eenmansact maar vervolgens is Baudet gevaarlijker want hij is geen eenmansact en dus eigenlijk ook geen eenling want hij bouwt een beweging op en is hij nu een eenling of?... Maar jongens, laat die meid met rust.

Irons
Irons28 mrt. 2017 - 21:26

"De tijd van gezellig thee drinken is wel voorbij" stelde juffrouw Dekker net. Waar heb ik toch eerder bezwaar tegen thee drinken gehoord??

Evert Baptist - sjomp
Evert Baptist - sjomp28 mrt. 2017 - 12:15

Wilders gaat van de week aangifte doen, nu Baudet nog.

rgeurtsen
rgeurtsen28 mrt. 2017 - 11:49

DriekV - geweldig stukkie tekst. Puur genieten.

rgeurtsen
rgeurtsen28 mrt. 2017 - 11:48

Waar zu het toch aan liggen dat ik de indruk krijg dat nationalistisch anti-vrijheidsgepeupel dat zogenaamd Nederlandse cultuur wil beschermen meer gewelddreigingen en meer geweld gebruikt dan de alle godsdienstfanaten bij elkaar? . Wat ik wel leuk vind is dat de volgers van Baudet en wilder eigenlijk heel dom volgers gedrag vertonen. De inspiratie van een man, zeker geen vrouw, doet hen groeien qua lef en grofheid. Dat lijkt echt op dat infantiele autocratische gedoe waar in Turkije ook een grote aanhang voor is. Naast dat dit leuk lijkt is het ook eng, in een vooruitstrevend landje als het onze lijkt het erop vrijheid iets is om bang voor te zijn. Vrijheid betekent namelijk ook anders zijn accepteren, diversiteit als normaal zien, verschillende talen spreken... Vrijheid is niet gemakkelijk, vrijheid blijkt eng voor rechtse opvattingen. Vrijheid wordt pas aangenaam als het vrijheid is voor gelijkgestemden en mensen di op ons lijken. . De rest moet ver weg blijven.

1 Reactie
Irons
Irons28 mrt. 2017 - 20:36

"Vrijheid wordt pas aangenaam als het vrijheid is voor gelijkgestemden en mensen di op ons lijken.De rest moet ver weg blijven." Tsjonge, dit zou zomaar op 'Links' kunnen slaan ook! Niets menselijks is beide zijden kennelijk vreemd.

John Boog
John Boog28 mrt. 2017 - 9:56

Je bent niet op de hoogte dat in NL kerk en staat gescheiden zijn? PS: Zouden meer landen moeten doen...

Don Quichote
Don Quichote28 mrt. 2017 - 9:52

Nuance.... Bedreigingen, ontoelaatbaar gedrag wat zwaar moet worden bestraft. Net zoals aanzetten tot haat en aanzetten tot geweld. Bovenstaande is mijn stellige overtuiging! Onder de noemer " vrijheid van meningsuiting" mag men in Nederland ver gaan, erg ver zelfs. Dat is een zwaarbevochten en beschermd recht. Voor zover ik uit de media mag begrijpen is er een vrouw geweest die heeft opgeroepen in België stenen naar een moskee te gooien, in reactie hierop schijnt er een tweet de wereld ingezonden te zijn met daarin het voorstel om 500 stenen naar Wilders te gooien ( als ludiek ?) Dat vind ik een onbegrijpelijke tweet. Zelfs aslzijnde ludiek kan ik me werkelijk niet voorstellen hoe iemand zo'n oproep kan plaatsen . De reacties zijn verschrikkelijk , vluchten en moeten verblijven op een geheim adres omdat er gestoorde personen de meest verschrikkelijke dingen zeggen en toewensen is verschrikkelijk en zeer ongewenst in onze maatschappij. Daar is geen enkel excuus voor te verzinnen. Maar hetzelfde gaat ook op voor die tweet.

Zandb
Zandb28 mrt. 2017 - 9:06

Als je nu weet, dat dit de context is, waarin Anne Fleur (vorig jaar al) zogenaamd "oproept tot stenigen van Wilders" ........ "Dat begon met een tweet waarin een andere vrouw schrijft: „Ik ben op zoek naar mensen die samen met mij stenen willen gaan gooien naar de moskee van Beringen, minstens 500 mensen, als ‘ludieke reactie’ op het radicaal moslim geweld van de afgelopen nachten.’” Dekker reageert daarop: „‘Fijn type dit ook weer’.” En daarna: „‘Wie gaat er mee 500 stenen op Wilders gooien? Vind ik wel een ‘ludieke actie’." .....dan moet je toch wel een enorme klootviool van gewapend beton zijn, om aangifte te willen doen tegen Anne Fleur Dekker en dan ben je zo mogelijk nog een grotere enz als je dit als PVV-er en - dus de PVV - zo uit zijn verband weergeeft, dat mensen menen niet eens meer op een rechterlijke uitspraak te hoeven wachten maar gewoon dat op zijn PVV's gaan regelen. ps: Daar hebben we de trollenpraat van Driek-V niet eens meer voor nodig, om te begrijpen dat het niet tot een rechtszaak komt tenzij tegen Wilders.

2 Reacties
Don Quichote
Don Quichote28 mrt. 2017 - 12:10

@Zandb, stel dat Wilders deze tweet eruit had gegooid met als onderwerp Anne Fleur waartegen de 500 stenen had moet worden gegooid als "ludieke" actie? Dan was jouw reactie, en van velen met jou, veel feller geweest. Er is een dubbele standaard. Ook ik zou hier tegen protesteren, maar op precies dezelfde wijze als mijn eerdere reactie.

Zandb
Zandb28 mrt. 2017 - 14:56

Don Vito Wie speculeert moet dat wel zo doen, dat het wel duidelijk is dat die speculeert. U gaat er vanuit dat mijn "imaginaire reactie" - want door u verzonnen - werkelijkheid is. Ten eerste meen ik wat ik beweer; Tweets zonder context zijn niet te begrijpen. Ten tweede, zou ik niet reageren als Anne Fleur maar wie hier een serieuze oproep van Anne Fleur inziet om Wilders te gaan stenigen, die is niet goed snik. En ten derde is Wilders is ongelooflijk vals bezig, door de zaken verkeerd voor te stellen en daarmee mensen op het verkeerde been te zetten. (Zie de gevolgen.) Maar daar wijdt u geen woord aan! NOTA BENE. Driek-V Altijd goed om te onthouden, dat u de glashandel bij u op de hoek een warm hart toedraagt. Ik zou overigens niet weten wat het verband tussen "trollenpraat" en "ramen ingooien" is.

Josef K
Josef K28 mrt. 2017 - 8:45

Goh, om 8:14 op zijn en dan dat soort teksten neerknallen..... Terwijl de zon schijnt!

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*28 mrt. 2017 - 7:54

Goedendag. Op 15 maart 2017, hebben miljoenen Nederlanders niet op de PVV gestemd. De peilingen van de laatste twee jaar lieten blijkbaar zien dat de PVV misschien de grootste partij van Nederland op die dag zou worden. Zelfs die mevrouw van RTL spraak van 3,5 miljoen PVV stemmers toen, tijdens het Carré debat. Het is 1,3 miljoen PVV stemmers geworden. Met andere woorden, tussen 2010 (24 zetels) en 2017 (20 zetels) is de PVV juist helemaal niet gegroeid. Ik hoop dat de PVV met een wat lagere en matigere toon gaat zingen de komende tijd binnen en buiten het Parlement. De meerderheid van alle Nederlandse stemmers in heel Nederland heeft juist fatsoenlijke en redelijke partijen massaal omarmd twee weken geleden en niet de PVV. Een fijne dag.

Minoes2
Minoes227 mrt. 2017 - 15:10

Het is de mentaliteit in Nederland die zo veranderd is. Het zijn de mensen die het hardst roepen om normen en waarden maar niet meer weten wat dat is. In een land waar het ook steeds meer ieder voor zich en God voor ons allen wordt. Nog nooit in mijn leven hier zijn waarden en daaraan verbonden normen zo misbruikt als heden ten dagen.

cornelis36
cornelis3627 mrt. 2017 - 8:38

Men is hier altijd van mening dat Wilders zijn bescherming aan zichzelf te danken heeft vanwege zijn uitlatingen. welnu. Vrijheid van meningsuiting toch?

2 Reacties
Tom Meijer
Tom Meijer28 mrt. 2017 - 7:17

"Men is hier altijd ..." Hoe kom je aan dit waandenkbeeld? "... toch? " Je praat het goed begrijp ik. Wat een moraal.

cornelis36
cornelis3628 mrt. 2017 - 9:47

@Tom Meijer, het is geen denkbeeld lees maar wat hier over Wilders wordt neergeschreven. Ben bang dat U het woordje -welnu- niet goed begrepen heeft.

Bart Bakker
Bart Bakker27 mrt. 2017 - 8:14

"Het systematisch demoniseren van mensen met een andere opvatting, heeft gezorgd voor deze gigantische tweedeling in de Nederlandse maatschappij waar we nu mee zitten. Het uit zijn verband plaatsen van quotes uit literaire stukken draagt bij aan de haatzaaierij." - Goed gezien Altena. En wie oplet kan precies zien welke zeer bedenkelijke rol sommige media en opiniemakers daarbij spelen.

4 Reacties
pvlaren
pvlaren27 mrt. 2017 - 13:21

" En wie oplet kan precies zien welke zeer bedenkelijke rol sommige media en opiniemakers daarbij spelen" Juist.

Zandb
Zandb28 mrt. 2017 - 9:14

Bart: Hierboven (11.06) geef ik een niet mis te verstaan voorbeeld, van hoe Wilders met zijn PVV dat doet; dat "uit zijn verband plaatsen van quotes". En wat daarvan het gevolg is. Ik heb verder geen idee wie u (en pvlaren) precies bedoelen. Ik ben niet zo van de framerij; ik ben meer van de concrete feiten.

pvlaren
pvlaren28 mrt. 2017 - 13:42

Ik ben ook van de feiten. Vandaar dat ik de mening van Altena en Bart deel. Ik begrijp namelijk heel goed welk spelletje er gespeeld wordt.

Zandb
Zandb28 mrt. 2017 - 14:56

pvlaren Welk spelletje wordt er dan gespeeld?

Irons
Irons26 mrt. 2017 - 21:10

@Driek-V Ik heb nu een aantal van uw reacties gelezen. Ik schrik ervan moet ik zeggen.........

Irons
Irons26 mrt. 2017 - 21:01

Dit land word steeds enger. En ik heb niet de indruk dat dit aan Thierry Baudet ligt.......

6 Reacties
Mark Huysman
Mark Huysman26 mrt. 2017 - 22:14

Niet alleen. Maar wel in zekere mate.

ArieV2
ArieV227 mrt. 2017 - 8:17

Inderdaad het ligt alleen aan de politie 'correcte' onbenullen, de 'nuttige idioten', en zeker niet aan Thierry Baudet, dus ik weet wat mij bij de volgende verkiezingen weer te doen staat.

Zandb
Zandb28 mrt. 2017 - 9:17

Irons De manier waarop Wilders Anne Fleur Dekker te grazen neemt, is ver, ver over de top. Nu is Wilders geen Thierry Baudet. Maar als dit land steeds enger wordt, en Thierry Baudet speelt daar geen rol in, dan doet Anne Fleur Dekker dat al helemaal niet. Wie, behalve Wilders, overigens wel?

Kepler
Kepler28 mrt. 2017 - 11:18

Klopt, maar het volk zoekt altijd een schuldige. En op links is Baudet nu aan de beurt.

Irons
Irons28 mrt. 2017 - 20:40

@Mark Huysman In welke mate dan?

Irons
Irons28 mrt. 2017 - 20:44

@Zandb Als iemand die van mening is dat er "een ondergrondse burgeroorlog gaande is" 'ludiek' oproept iemand met 500 stenen te bekogelen, dan zou ik als ik die iemand was ook willen dat de politie zich even met de zaak bemoeit en de rechter zich erover buigt. Zeker met de moord op een andere 'verkeerd populistische' politicus in het achterhoofd. Sorry, maar het verleden leert dat in bepaalde kringen geweld bepaald niet geschuwd wordt.

North
North26 mrt. 2017 - 11:09

Het systematisch demoniseren van mensen met een andere opvatting, heeft gezorgd voor deze gigantische tweedeling in de Nederlandse maatschappij waar we nu mee zitten. Het uit zijn verband plaatsen van quotes uit literaire stukken draagt bij aan de haatzaaierij. Selectief kritisch zijn op literatuur, wat een omgeving dient te scheppen voor artistieke vrijheid, berokkent die literatuur ernstige schade toe en is meer iets wat in landen als Turkije past. Maar ach, alles voor het Linkse ideaal. Zolang 'het GoedVolk' zichzelf maar op de borst kan blijven kloppen!

1 Reactie
DFVJGOP
DFVJGOP27 mrt. 2017 - 6:52

Bovenstaande reactie hoort onder de bijdrage van Phil hieronder.

Zandb
Zandb26 mrt. 2017 - 7:24

Josef Als we nu toch iets van rechts moeten aannemen, dan is het toch hoe ongelooflijk belangrijk het is om zaken te benoemen! En als er dan eens mensen zijn, die niet alleen benoemen maar ook nog uitleggen en onderbouwen waarom ze dat doen - kom daar bij Wilders en Baudet maar eens om - dan zou dat niet deugen, omdat het rechts niet aanstaat? Meneer Josef: Als "de" islam erger is dan het nazisme en andere culturen vergiftigen de onze, hoe moeten we de mensen die tot de islam gerekend worden en/of die een "andere (?)" cultuur uitdragen, benoemen?

Phil2
Phil225 mrt. 2017 - 16:30

Trieste van bewegingen zit 'm met name in de achterban, de aanhang. Ook hier dus weer. Zou goed zijn als Baudet duidelijk afstand neemt van het stelletje mongolen dat zich aanhang noemt en dat eerder een lesje behoeft in maatschappijleer, democratie en vrij meningsuiting. Terug naar de schoolbanken, en nu wel bij de les blijven.

4 Reacties
koffieleut2
koffieleut226 mrt. 2017 - 14:25

Trieste van bewegingen zit ‘m met name in de achterban. Helemaal mee eens, Pim Fortuyn was ook al het slachtoffer van het uiten van zijn mening door ene van der G die , hoewel hij geen vlees at, toch in staat was een vreselijke daad te plegen. Ik weet zo snel even niet bij welke club Volkert hoorde, maar ook Geert Wilders wordt al constant bewaakt, en nog even Baudet en Dekker misschien ook. Allemaal door demoniseren zoals Pim het noemde. Wat er nu met mevrouw Dekker gebeurt kan echt niet, en zou zo spoedig mogelijk gestopt moeten worden. Je moet ten alle tijden een visie en een mening moeten kunnen verkondigen, want vrijheid van meningsuiting geld ook voor diegene met wie je het niet eens bent.

Windowjan
Windowjan26 mrt. 2017 - 18:43

Phil, ''Terug naar de schoolbanken, en nu wel bij de les blijven.'' Klopt helemaal, vooral voor de ouders die hun kinderen niet naar een openbare school laten gaan, en religie de boventoon laten voeren.

ArieV2
ArieV226 mrt. 2017 - 21:40

Quote: - Zou goed zijn als Baudet duidelijk afstand neemt van het stelletje mongolen dat zich aanhang noemt Ik ben dus een mongool !? Ben je eigenlijk wel in staat om over je eigen infantiele niveau na te oordelen ?

Phil2
Phil227 mrt. 2017 - 7:33

@ArieV "dat zich aanhang noemt en dat eerder een lesje behoeft" etc. De nadere aanduiding loopt door... Lesje Nederlands voor jou erbij doen?

Zandb
Zandb25 mrt. 2017 - 15:43

Don Vito Helaas voor u gaat dat - "Ik hoef de voorbeelden niet te kopiëren, iedereen weet precies wat ik bedoel." - niet op. Of ik moet of mag geen deel uitmaken van "iedereen". Ik vind, als ik discussieer dat ik gelijk heb. En dat laat ik wellicht blijken. Maar dat wil nog niet zeggen, dat ik me niet realiseer, dat ik het bij het verkeerde eind kan hebben. Als ik vind dat iemand die PVV stemt, plannen steunt die tot een dictatuur leiden, dan scheld ik niemand uit. Als ik vind dat Baudet een hele gevaarlijke weg inslaat met zijn ideeën omtrent de homeopathische verdunning van cultuur en de negatieve gevolgen omdat zoiets niet anders dan in een dictatuur verwezenlijkt kan worden, dan scheld ik de verdedigers van Bauder niet uit, als die ik verwijt toe te werken naar een dictatuur.

Sardar2
Sardar225 mrt. 2017 - 14:31

Je moet maar durven om een van de pilaren van Nederlandse beschaving (racisme) in zijn nieuw jasje bloot leggen! Anne Fleur Dekker zou voortaan twee keer meer nadenken alvorens haar woorden op papier zetten! Overigens is er niks mis met haar stuk.

7 Reacties
pvlaren
pvlaren27 mrt. 2017 - 8:50

"Je moet maar durven om een van de pilaren van Nederlandse beschaving (racisme) in zijn nieuw jasje bloot leggen." U heeft hier ongetwijfeld een verschrikkelijke tijd met 'al die racisten' waar u m.i.z. niet voor onder doet als ik zo uw commentaar op de Nederlanders lees. Je moet maar durven....

Sardar2
Sardar227 mrt. 2017 - 13:50

@ pvlaren 27 maart 2017 at 10:50 Met je wens wordt geen mens mooier! Je reageert als een naaister die zelf de maten van klant schat, de stof op die maten snijdt en naait. En als lijkt de maten van gemaakte kleding niet kloppen geeft de schuld aan klant die over verkeerde maat klaagt. Ik schrijf kritiek op je nationale verworvenheden, als blijkt een deel bruine trekjes vertoont en niet op mij (migrant) toepasbaar is, maakt je mij uit aan je eigen trekjes. Ik schrijf nota bene over racisme (dat is niet hetzelfde als ‘al die racisten’ van jou) ik kan het niet iets anders noemen zodat het mooier gaat klinken. En ja, ik heb het hier naar mijn zin, ondanks ‘al die racisten’ van jou!

pvlaren
pvlaren27 mrt. 2017 - 16:24

U reageert als een klant die het dood normaal vind dat hij een gratis pak ontvangt en op het moment dat hij het ontvangt zoekt hij naar een reden om erover te kunnen klagen ipv te kijken naar de moeite die men voor hem gedaan heeft. M.i.z. heb ik het vermoeden dat uw gevoel voor racisme versterkt wordt door stukken van mensen waarvan u denkt dat ze de realiteit beschrijven. "een van de pilaren van Nederlandse beschaving (racisme)" noemen gaat namelijk wel erg ver en is ronduit zeer beledigend.

Sardar2
Sardar227 mrt. 2017 - 22:36

@ pvlaren 27 maart 2017 at 18:24 “M.i.z. heb ik het vermoeden dat uw gevoel voor racisme versterkt wordt door stukken van mensen waarvan u denkt dat ze de realiteit beschrijven.” Hoewel ik meer bewondering heb voor links toch ben ik niet politiek georiënteerd. Het hoort bij mijn kennis om de structuren te kennen en ook benoemen. He constateren en benoemen van te ratificeren feiten horen geen belediging te zijn. Alleen zij ervaren het “ronduit zeer beledigend” die in verleden hun wortels zoeken. Naar maatstaven van heden is de verleden een dode materie. Ik zou nooit willen ermee geassocieerd worden! En geloof me geen Hollander die “een gratis pak” zou versterken!

pvlaren
pvlaren28 mrt. 2017 - 10:30

"En geloof me geen Hollander die “een gratis pak” zou versterken!" U toont aan geen flauw benul te hebben wat er allemaal voor migranten gedaan is.

Sardar2
Sardar228 mrt. 2017 - 13:18

@ pvlaren 28 maart 2017 at 12:30 Voor mij en voor mijn familie niks. Of mag ik dat niet zeggen? Maar dat was ook niet de reden waarvoor ik in NL was beland!

pvlaren
pvlaren28 mrt. 2017 - 15:07

"Voor mij en voor mijn familie niks. Of mag ik dat niet zeggen? " Ik ken de reden van verblijf van u en uw familie niet. Ik heb u niet als voorbeeld genomen. Maar ik weet wat er in Nederland voor migranten gedaan is en wordt. Verder sta ik u niet in de weg om te zeggen wat u wilt.

Josef K
Josef K25 mrt. 2017 - 12:14

Vanwaar toch die drang naar benoemen? Heb het gewoon over hun standpunten, maar dat is kennelijk te ingewikkeld. Nee, stop het maar in een doosje, strik erom en vooral niet verder nadenken.

Sonic2
Sonic225 mrt. 2017 - 9:41

Ik heb te doen met Anne Fleur Dekker. Het verbaast me echter niets. Als je hier op Baudet en Wilders kritiek hebt dan zal je het weten. De beide achterbannen zijn agressief. Vooral verbaal. Peter R. De Vries kreeg ook honderden bedreigingen. Herman van Veen ook. Ook de reden dat FvD en PVV zulke gevaarlijke partijen zijn. Wilders had een grote mond over vrijheid van mening uiting. Hij werd de mond gesnoerd. De vrijheid van meningsuiting van Wilders betekend dat hij alles over islam, links en de EU mag zeggen. Anne Fleur Dekker schreef een kritisch stuk en dan zie je hoe al die vrijheid strijders reageren op haar vrijheid van meningsuiting. Vooral de PVV en een deel van haar achterban is gevaarlijk. Zelf het volledige recht nemen om alles te kunnen zeggen, maar de vrijheid van meningsuiting van andere onderdrukken. En dan nog verbaast zijn dat de rest van Nederland weinig met de PVV en haar aanhang te maken wil hebben.

1 Reactie
John Jansen2
John Jansen226 mrt. 2017 - 8:37

Ach ja, geweld van links is er ook, het is hier een beetje pot en ketel. Rara, krakers rellen, geweld door Afa demonstranten, RAF, Baader Meinhoff Gruppe etc. Niet huilen, links en rechts hebben gewelddadige elementen, actie reactie. Het zit in de mens.

Mark Huysman
Mark Huysman25 mrt. 2017 - 7:09

Zoals ik elders geschreven heb zouden de PVV en het FvD samen wel eens de perfecte symbiose kunnen vormen van een klassiek fascistische beweging. Wilders als eenmanspartij slaagt er in om zonder LPF-toestanden een grote fractie in de kamer te hebben en continu het discours in Nederland te bepalen. Het FvD bouwt tegelijk een organisatie op van activistische rechts-extremisten die op gecoördineerde wijze politieke tegenstanders kan bedreigen, bijeenkomsten kan beïnvloeden of verstoren, etc.

6 Reacties
ArieV2
ArieV225 mrt. 2017 - 17:37

Feit 1 : Links legt de Islam geen strobreed in de weg Feit 2 : Links staat achter de BDS beweging en noemt Israel een apartheidsstaat Ik zou zeggen, als het om fascisme gaat, pak er eens een spiegel bij.

Mark Huysman
Mark Huysman25 mrt. 2017 - 22:01

Jij denkt dat als je voor godsdienstvrijheid bent en tegen apartheid dat je dan een fascist bent? Terug naar de schoolbanken, ArieV!

M4
M425 mrt. 2017 - 23:48

Ga jij dan naast hem zitten Mark Huysman?. Feit blijft dat links een blinde vlek heeft ten aanzien van de donkere kanten van de Islam. Dat links binnen de Nederlandse verhoudingen, terecht de nadruk legt op het verbinden, wil niet zeggen dat zij niet moeten benoemen, dat de Islam wereldwijd een behoudende en conservatieve kracht is, dat gebeurt veel te weinig. Ik verwacht van links een meer activistische houding, tegen bijvoorbeeld seksuele apartheid en het salafisme, een stroming die haat propageert tegenover andersdenkenden etc.

ArieV2
ArieV226 mrt. 2017 - 16:03

@Mark 1 - Het leven draait om gefundeerde waarheden, niet op meningen gebaseerd op sentimenten. 2 - Godsdienst vrijheid is een goed iets, tot op het punt dat het ten koste gaat van fundamentele vrijheden van anderen.

Mark Huysman
Mark Huysman26 mrt. 2017 - 22:11

@ArieV Dat zijn algemeenheden waar niemand iets op tegen zal hebben. Het is alleen niet duidelijk wat dat te maken heeft met mijn reactie.

ArieV2
ArieV227 mrt. 2017 - 8:18

Goede uitgangs punten voor een gezond verstand, Mark.

jopie005
jopie00525 mrt. 2017 - 6:27

De hoeveelheid ' eigen rechters' begint vormen aan te nemen die Nederland absoluut niet vooruit gaan helpen. Het vrije woord is er voor iedereen of niemand! Maar niet voor hen die de ander het woord en hun vrijheid ontnemen. Daar is de geschiedenis wel duidelijk over toch?!

L.Brusselman
L.Brusselman25 mrt. 2017 - 5:33

Het zijn gewoon ordinaire fascisten. Methoden die doen denken aan Duitsland beginjaren dertig Dit soort terreur kennen we maar al te goed. Ik heb maling aan die zogenaamde Godwin wet.Zeker als de parallellen zo overduidelijk waar te nemen zijn.

2 Reacties
ArieV2
ArieV225 mrt. 2017 - 17:54

Quote: 'Het zijn gewoon ordinaire fascisten.' - Moet kunnen Wat dan wel weer voor ze pleit, is dat zij niet met de BDS beweging en de Islam heulen.

L.Brusselman
L.Brusselman25 mrt. 2017 - 23:53

wij hebben thuis ook een open haard.

Minoes2
Minoes225 mrt. 2017 - 4:35

Laat ik dan maar afsluiten; Bedreigingen zijn een teken van zwakte! Ze willen vooral een ander het vrije woord , vrijheid ontnemen. Het is van alle tijden en op vele manieren en om vele verschillende redenen ingezet. Het is in dit geval precies wat ze IS verwijten te doen. We moeten ons niet door de angst laten leiden is daar het advies en vooral doorleven en gebruik maken van onze vrijheid, Mooi gezegd maar niet altijd even gemakkelijk gedaan. Dagelijks worden er ook vele vrouwen mishandeld en gestalkt, bedreigd door mannen. We besteden er doorgaans niet veel woorden aan.

Hertog2
Hertog225 mrt. 2017 - 0:21

Even je twitter account doorgenomen Anne..Een oproep om Wilders te stenigen (leek AF wel een ludieke actie). Over het FvD heeft mevrouw het volgende te melden; Oproep; als je belastend materiaal vindt over Baudet/ FvD, wil je dit dan naar me sturen..... Een aantal lieden konden zich niet inhouden, even fotoshoppen doet wonderen. Wie kent het plaatje van de liggende Baudet op een/ zijn piano niet? Nu lag de heer Baudet gefotoshopt op een verbrandingsoven van een vernietigingskamp. How low can you go? Ter weet Anne Fleur mijn achtergrond is Joods, dieper kan je mij niet krenken. Ik noem het erg en verschrikkelijk dat je nu moet onderduiken, ik weet wat het is...Extreem rechtse idioten, jazeker ze bestaan!. Net als extreem linkse idioten, daar heb ik drie maanden een hotel aan te danken, met een gezin.... Jij schrijft; "De beweging rond zijn partij is heel erg goed georganiseerd en heel erg goed in het samen attacken van mensen. Er werden kennelijk al langer dossiers over me bijgehouden." Klikt mij bekend in de oren, ook ik moest (georganiseerd) kapot. Wij allemaal zijn verantwoordelijk over hoe wij met elkaar moeten omgaan. Of wij nu geel groen of paars zijn!. Jij ook Anne Fleur.

6 Reacties
kindval
kindval25 mrt. 2017 - 11:57

+1

Gerda rozendal
Gerda rozendal25 mrt. 2017 - 14:32

Wat een mooie bijdrage, meneer Hertog.

Mark Huysman
Mark Huysman25 mrt. 2017 - 17:04

[Even je twitter account doorgenomen Anne..Een oproep om Wilders te stenigen (leek AF wel een ludieke actie).] Heb je echt haar twitter berichten tot een jaar terug bekeken? Of kwaak je gewoon de rechtse sites na? Als je dat bericht gevonden hebt dan weet je ook dat het volgt op een screenshot van een zekere Judith Rockhoven die op zoek is naar 500 mensen die stenen willen gooien naar een moskee. ‘Ludieke’ oproep die tot geen enkele ophef leidde.Vandaar dat Anne Fleur de oproep herhaalde maar dan richting Wilders. Om te laten zien hoe er met 2 maten gemeten wordt. Tot op de dag van vandaag wordt ze er om bedreigd.

ArieV2
ArieV225 mrt. 2017 - 17:50

En dit soorten walgelijke gasten achten zichzelf nog moreel superieur ook.

benning
benning25 mrt. 2017 - 18:49

+2

pvlaren
pvlaren26 mrt. 2017 - 13:07

Uw mening is oprecht maar dat neemt niet weg dat u alsnog in een deel van de trucendoos trapt. Dat deel is gebaseerd op demonisering, propoganda, nepnieuws, vals beschuldigen en de slachtofferrol.

JanB2
JanB225 mrt. 2017 - 0:05

Het geteisem doet weer van zich spreken. Tokkie's zijn een veel groter probleem voor Nederland dan IS (althans tot nu toe).

Marijn Startaficus
Marijn Startaficus24 mrt. 2017 - 20:47

Ik snap ook niet waarom je Baudet zou tegenspreken. Wat heeft die man misdaan? Je kan het best met hem oneens zijn, maar waarom moet je hem zo hard aanpakken?

3 Reacties
JanB2
JanB225 mrt. 2017 - 0:04

Wat heeft die man misdaan? Hij is als een chippendale op een vleugel gaan liggen. Daarna rook hij ook nog aan een bos lavendel. Ik ken mensen die voor minder onder vuur werden genomen.

RU486
RU48625 mrt. 2017 - 9:05

Je moet juist dit soort mensen [Baudet] aanpakken voor ze iets gaan misdoen. De put dempen voor het kalf verzopen is.

Sonic2
Sonic225 mrt. 2017 - 9:44

Gevaarlijke redenatie. Anne Fleur heeft de bedreigingen aan haar zelf te danken volgens jou. Als je Baudet te hard aanpakt( dat viel ook wel weer mee) kan je bedreigingen verwachten. Als ik zeg dat Wilders zijn bedreigingen aan de term "kopvoddentaks" te danken zou hebben dan valt heel rechts Nederland over je heen. Iedereen moet keihard kunnen worden aangepakt. Iedereen moet belachelijk gemaakt kunnen worden.

Cliff Clavin
Cliff Clavin24 mrt. 2017 - 19:08

Waarom komen er ernstige bedreigingen tegen politici en journalisten altijd uit de rechter hoek? Kennelijk kunnen we nu ook de FvD-aanhang tot de al bekende Riool-Polizei in de PVV-hoek rekenen. Mij is niets bekend van een vergelijkbaar links-georiënteerd gepeupel, bijvoorbeeld uit SP- en GL-hoek, dat op eenzelfde hysterische manier tekeergaat. (Gelieve nu niet te gaan emmeren over de bedreigingen aan het adres van Wilders - ik heb daar nog altijd niet eens concrete bewijzen voor gezien; en als ze er waren, dan weten we ook nog niet of die vanuit de 'linkse' hoek kwamen. Gejeremiëer over de AFA hoort ook al niet in deze thread thuis. Volkert evenmin. Waarom niet? Omdat ik het zeg, daarom.)

18 Reacties
pvlaren
pvlaren24 mrt. 2017 - 20:33

"Waarom komen er ernstige bedreigingen tegen politici en journalisten altijd uit de rechter hoek? Kennelijk kunnen we nu ook de FvD-aanhang tot de al bekende Riool-Polizei in de PVV-hoek rekenen. Mij is niets bekend van een vergelijkbaar links-georiënteerd gepeupel, bijvoorbeeld uit SP- en GL-hoek, dat op eenzelfde hysterische manier tekeergaat. Volkert evenmin" Uw gewenste blinde vlek is uw probleem.

Jhonathan
Jhonathan24 mrt. 2017 - 21:07

@ Cliff Clavin 24 maart 2017 at 20:08, Man man, wat zet jij jezelf met deze reactie buitenspel zeg.

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer224 mrt. 2017 - 21:14

Janmaat's vrouw is invalide geworden door een bomaanslag van links. Fortuijn is vermoord door links.

Voice of Reason
Voice of Reason24 mrt. 2017 - 21:16

"Waarom komen er ernstige bedreigingen tegen politici en journalisten altijd uit de rechter hoek?" De islamist die Theo heeft vermoord is rechts? Volkert van der Graaf is rechts? De mensen die Geert Wilders jaren lang bedreigen zijn rechts?

Nick the Stripper
Nick the Stripper25 mrt. 2017 - 0:39

Voice of Reason 24 maart 2017 at 22:16 [De islamist die Theo heeft vermoord is rechts?] Me dunkt! [Volkert van der Graaf is rechts?] Nee, die dan weer helemaal niet. [De mensen die Geert Wilders jaren lang bedreigen zijn rechts?] Ja, conservatieve religiefanaten zijn zo'n beetje de definite van 'rechts'. In dit geval hebben we het dus over rechtsgekkies die andere rechtsgekkies bedreigen.

spazinazi
spazinazi25 mrt. 2017 - 0:40

@Bruggenbouwer Je moet niet liegen. Bij de demonstratie in Kedichem hebben de neonazi's die voor de beveiliging zouden zorgen asbakken naar buiten gegooid. Omdat er binnen gerookt werd branden er kaarsjes op diverse tafels en de stukke ruiten samen met windje zorgde ervoor dat de vitrages vlam vatte. Mevrouw Schuurmans raakte in paniek door de rook en sprong uit het raam. Daarbij brak ze haar been, en om onduidelijke redenen is dat geamputeerd. Zelf is ze er van overtuigd dat ze haar been niet gebroken heeft. Geen bommen in Kedichem, geen brandbommen, enkel testosteron-bommen met een bruin overhemd.

Willem Straxic
Willem Straxic25 mrt. 2017 - 1:20

@Voice of Reason De islamist die Theo heeft vermoord is rechts? Ja Volkert van der Graaf is rechts? Nee, links De mensen die Geert Wilders jaren lang bedreigen zijn rechts? Zowel links als rechts

M4
M425 mrt. 2017 - 4:46

Beste Cliff, voor links-georiënteerd gepeupel moet je wel degelijk bij de AFA zijn, kijk ook eens op de blog van Peter Breedveld een (dom) linkse haatsite, of anders krapuul, ook een linkse haatsite, waar er lustig op los word gedemoniseerd. Hierbij hecht ik er wel aan te stellen dat het bij het demoniseren qua reaguurders aldaar, het er een stuk intelligenter aan toe gaat dan bij sites als TPO, wat een dom volk is dat, nou uitgezonderd vuurrood dan.

Theo Hiddemeister
Theo Hiddemeister25 mrt. 2017 - 7:49

@Cliff Misschien nog maar even een biertje met Norm drinken, zodat die laatste paar werkende hersencellen ook nog af kunnen sterven. Cliff, de verpersoonlijking van het failliet van links. Faalhaas!

DaanOuwens
DaanOuwens25 mrt. 2017 - 9:33

@ pvlaren/Jhonathan/Bruggenbouwer/Voice of Reason Zoals wel vaker is er bij extreem rechts een zekere blindheid bij het onderkennen van het asociale gedrag van geestverwanten. Als voorbeeld: Er is niemand bij de PVV of het forum voor democratie die zich verantwoordelijk voelt voor de molotovcocktail gooiers bij de moskee in enschede. Die blindheid lees ik ook in jullie reacties. Cliff Clavin vergelijkt de achterban van groenlinks en de SP met die van het FvD en de PVV. In die context heeft hij helemaal gelijk. Ook de moordenaar van Fortuyn de de moordenaar van Van Gogh hebben zich niet gepresenteerd als kritisch groenlinks lid. Persoonlijk denk ik dat Cliff de plank wel misslaat echter in de zin dat de PVV/FVD daadwerkelijk extreem rechtse partijen zijn. En groenlinks en de SP niet hun links tegenhangers zijn. Beide linkse partijen zijn een stuk genuanceerder. Extreem rechts moet je vergelijken met extreem links. En dan heeft de achterban van de PVV/FvD vergelijkbaar extreme opvattingen als geradicaliseerde moslims en extreem radicale leden van het dierenbevrijdingsfront. Overigens heeft de laatste groep weer veel meer verwantschap met de partij voor de dieren dan met groenlinks. Kortom jullie wijzen allen de verkeerde kant op.

Sonic2
Sonic225 mrt. 2017 - 9:36

@ Bruggenbouwer Die aanslagen kwamen door EXTREEM links. Vermeld dat er ook even bij.

Vuurrood
Vuurrood25 mrt. 2017 - 9:43

Voice en anderen: van Gogh en Fortuijn zijn vermoord door moordenaars. Criminelen dus. Men zegt dat Wilders wordt bedreigd. Door wie dan? Nooit enig bewijs van gezien. Ik denk zomaar dat jullie bij iedere moord eerst kijken wat de moordenaar heeft gestemd. Links of rechts. Is het links dan heeft links de moord gepleegd. Is het rechts dan is de moordenaar een verward persoon welke te weinig geestelijke hulp heeft gehad!

Sonic2
Sonic225 mrt. 2017 - 9:45

@ Cliff Het komt altijd uit PVV hoek en uit voormalige PVV hoek. De VVD heeft er niets mee te maken. De SGP ook niet. Het komt altijd uit een bepaalde rechtse hoek.

Cliff Clavin
Cliff Clavin25 mrt. 2017 - 14:05

Ik zie dat ik heel gevoelige snaren geraakt heb, en dat is goed. Voorts heb ik het over deze, 'onze eigen' tijd. Dat dringt maar heel moeilijk, of niet tot rechtse mensen door. Dom rechts houdt van fictie, die de realiteit vervangt. Indien nodig, fabriceer het zelf die fictie: een 'vroeger' dat er nooit geweest is, een Islam die Nederland aan het inpakken is, en vluchtelingen die onze huizen stelen, en onze vrouwen verkrachten. Wil Schuurman was in 1986 Janmaats secretaresse, ze werd pas in 1996 zijn vrouw. Dat doet aan de ernst van die aanslag niets af; maar goed lezen kan ook belangrijk zijn. Ik teken aan dat 1986 nu 31 jaren geleden is. Volkert van der Graaf was geen representant van een brede, extreem-linkse, en gewelddadige beweging. Hij was dat wat de Duitsers een 'Einzeltäter' noemen. Een tragisch figuur, die een moordenaar werd, omdat hij het belang en de plannen van Fortuyn zowel verkeerd begreep, als enorm overschatte. Mohammed Bouyeri is een man die op 25-jarige leeftijd, na familieverdriet, ernstig begon te radicaliseren. Vóór die tijd was hij, voorzover ik in kort bestek na kon gaan, een sociaal actief Nederlander die zich inzette voor wijk- en buurtactiviteiten. Zijn verhaal is hier te vinden: https://nl.wikipedia.org/wiki/Mohammed_Bouyeri Noch de misdrijven in Kedichem, noch die van Volkert van der Graaf en Mohammed Bouyeri hebben ook maar één iota te maken met de orgie van beledigingen, gescheld, en bedreiging die tegenwoordig vanuit de hoek van het o zo gezonde, lelieblanke, en authentiek Hollandse internetgepeupel over een aantal mensen heen spoelt. Ik stelde de klanten uit PVV- en FvD-hoek tegenover de sympathisanten van GL en SP. Ik keek naar hun gedrag. En ik zag doorslaggevende verschillen.

pvlaren
pvlaren25 mrt. 2017 - 14:12

Hr. Ouwens, Er zal ongetwijfeld een zekere blindheid zijn bij Extreem Rechts. Maar niet alleen bij Extreem Rechts. Dat bewijst deze discussie. Ben benieuwd welke 'blindheid' u leest in mijn reactie. Want ik mag dan het stemgedrag van VvdG niet kennen. Ik weet wel uit welke hoek hij komt. En dat is dezelfde hoek van de huidige GL campagneleider die ooit zelf in de kamer zat en hier auteur is. De hr. Cliff/Frank mag m.i.z. dus downplayen wat hij wil maar ik confronteer hem er graag mee. Want het zal niets aan de gebeurtenissen veranderen. Ook niet voor hen die het niet wensen te zien.

Voice of Reason
Voice of Reason25 mrt. 2017 - 14:23

"Ja, conservatieve religiefanaten zijn zo’n beetje de definite van ‘rechts’. Nee nee nee, zo gaan we het niet spelen. Conservatief/progressief is iets anders dan links/rechts. Je kunt niet alle slechte moslims naar rechts schuiven en zo het probleem van jou kant afhouden.

Voice of Reason
Voice of Reason25 mrt. 2017 - 17:59

"Men zegt dat Wilders wordt bedreigd. Door wie dan? Nooit enig bewijs van gezien." Hij staat al jaren op de most wanted lijst van Al Quaida en krijgt regelmatig doodsbedreigingen via twitter. Meeste halen het nieuws niet omdat het net zo vaak voorkomt als een auto die door rood rijd. Alleen als er bijv. een collega politicus dreigt dan ligt dat anders. Hier 2 voorbeelden. http://nos.nl/artikel/2086210-pvda-voorzitter-katwijk-wenst-wilders-dood-in-tweet.html http://www.gelderlander.nl/binnenland/jonge-d66-er-bedreigt-geert-wilders-met-de-dood~a451aa53/

DFVJGOP
DFVJGOP26 mrt. 2017 - 11:31

Spazinazi, u bent een leugenaar en u weet het. De met knuppels en rookbommen bewapende linksfascisten gooiden rookbommen door de ramen waardoor de vitrages vlam vatten. Mevrouw Schuurman viel bij het ontsnappen door een ruit waardoor zij haar been lelijk openhaalde en het geamputeerd moest worden.

Dostojevski
Dostojevski24 mrt. 2017 - 18:12

Heel lastig voor Anne Fleur. Ze is het pertinent oneens met Baudet. Is zit ondergedoken. Waarom eens een normaal gesprek met Bauder en Anne Fleur. Aan het eind ben je het niet met elkaar eens. Okidokie. Dingen zijn besproken. De bedoeling is dat je gewoon over straat kunt blijven lopen.

6 Reacties
Haastig
Haastig24 mrt. 2017 - 18:32

Dat helpt niet met de dreigers. 'Tis niet Baudet, maar zijn achterban.

flardinga
flardinga24 mrt. 2017 - 19:02

Ik weet niet of er een gesprek gewenst is tussen Baudet,Wilders en Anne Fleur Dekker, Wilders gaat bijna alleen in gesprek met zijn vrienden van de Telegraaf/WNL en verder met niemand maar buiten Baudet, zoals Baudet graag zijn mening naar buiten brengt via diverse media mag Anne Fleur Dekker dat met bijdrages o.a. hierop Joop ook doen met haar mening, we schrikken toch met hoe er bijvoorbeeld door Erdogan of Denk met kritieke media word omgegaan, ik zie deze Nederlanders hetzelfde gedrag vertonen en ondanks dat sommige ook hierop de site er erg gemakkelijk over doen,zegt het mij wel iets over een bepaald klimaat wat aan het ontstaan is zo langzamerhand en dat is wel zorgwekkend te noemen en verdient de aandacht,kritiek is gezond en een belangrijk onderdeel van ons democratische systeem.

Hanvander Horst
Hanvander Horst25 mrt. 2017 - 8:30

Zo moet Wilders zeker ook in gesprek met zijn bedreigers.

Irons
Irons26 mrt. 2017 - 21:19

@Dostojevski Daar zowel juffrouw Dekker als de heer Baudet lid zijn van een politieke partij, zou het logisch zijn als er in de volksvertegenwoordiging gediscussieerd zou worden. Maar helaas, de mensen zijn heden ten dage gewend geraakt maar van alles op Twitter te kwetteren. Het is een bijzonder tijdperk waarin we nu leven. Veel mensen die erg overtuigd zijn van hun eigen gelijk.

Dostojevski
Dostojevski27 mrt. 2017 - 21:28

Enfin, reacties gelezen. Praat eens met ELKAAR. Niet via sociaal (a-sociaal) media maar face to face. En probeer een goed mens te zijn. Ik ben het met heel veel mensen oneens. Maar ik haat ze niet. Ik begrijp waarom iemand anders denkt. Dat is nu eenmaal zo. Dit gaat teveel over de as van digitale oorlogsvoering. Met alle consequenties van dien (Breivik, Volkert van der Graaf). Dat moeten we voorkomen. Onze vrijheid om te zeggen wat we willen staat op het spel!!

Xen
Xen29 mrt. 2017 - 13:12

Ik ga er maar van uit dat de politie Baudet nu al als een gevaar voor haar leven heeft bestempeld en haar zal afraden ooit contact met hem op te nemen. Op deze wijze verzekeren ze dat ze aan het werk kunnen blijven voor haar.

Haastig
Haastig24 mrt. 2017 - 17:42

Het zou fijn zijn als iedereen eens op hield met bedreigen. Dat geldt voor de achterban van Baudet en Wilders, maar ook bij de fanatieke tegenstanders van bv Wilders. Als AF Dekker eerder heeft opgeroepen Wilders te stenigen, is dat ook niet echt sociaal te noemen. Hopelijk vindt de politie de bedreigers en zijn deze te vervolgen.

rbakels
rbakels24 mrt. 2017 - 17:32

Baudet deugt niet, zoveel is duidelijk. Op z'n best is het een publiciteitsgeile querulant. Maar ik zie hem er niet voor aan dat hij gewelddadig is, en ook Wilders bepleit voortdurend geweldloosheid, naar ik aanneem op advies van zijn advocaten. Wat deze "heren" niet beseffen is dat zij tuig aanspreken dat wel gewelddadig is. Baudet gaat met zijn uitingen ook wel ver. Hij suggereert dat wie hem niet volgt het land verraadt. In het strafrecht kennen we zoiets als "voorwaardelijk opzet". Toen iemand een vijand een vergiftigde taart stuurde om hem naar de andere wereld te helpen, maar niet het beoogde slachtoffer doch dienst echtgenote het gebak oppeuzelde, en vervolgens spoedig naar de andere wereld vertrok, leek hij zijn straf wegens moord te ontlopen omdat hij geen opzet had op het doden van deze dame. De Hoge Raad maakte daar toen (in 1911) korte metten mee, en bepaalde dat strafrechtelijk met opzet gelijk moest worden gesteld "het willens en wetens op de koop toe nemen van het geenszins te verwaarlozen gevaar". Ik vrees dat Baudet evengoed als Wilders "willens en wetens de geenszins te verwaarlozen kans nop de koop toe nemen" dat hun woorden worden uitgelegd als een oproep tot geweld. Baudet kan dus worden aangeklaagd voor medeplichtigheid aan opzettelijke poging tot zware mishandeling, c.q. bedreiging. En dan vrees ik dat zelfs zijn nieuwe collega Hiddema hem niet uit de gevangenis zal kunnen houden. Ik weet trouwens niet wie ik meer haat: Baudet of Hiddema. Hoe verbazend dat de twee irritantste mannen van Nederland elkaar hebben getroffen.. .

3 Reacties
Frank Straathoff
Frank Straathoff24 mrt. 2017 - 22:26

= Baudet kan dus worden aangeklaagd voor medeplichtigheid aan opzettelijke poging tot zware mishandeling, c.q. bedreiging. = Wat een kolder weet jij uit te kramen. = Ik weet trouwens niet wie ik meer haat: Baudet of Hiddema. = Chill out Frits. Zet een bak sterke koffie of neem een pil. Het zijn maar meningen. Je slaat door.

pvlaren
pvlaren25 mrt. 2017 - 9:47

"Baudet kan dus worden aangeklaagd voor medeplichtigheid aan opzettelijke poging tot zware mishandeling, c.q. bedreiging." De voorgedrukte aangifte formulieren zullen vast wel in elk politieburo voor u klaarliggen. "Ik weet trouwens niet wie ik meer haat: Baudet of Hiddema." Nu stelt u Wilders een beetje teleur. Hij is toch de nr. 1?

Frank Straathoff
Frank Straathoff26 mrt. 2017 - 9:10

@Driek Moeilijk een touw aan vast te knopen. Moslims worden voortdurend bedreigd, zeg je. Is het niet juist andersom? Kom jij als het om de schuldvraag gaat niet gewoon altijd bij de blanke westerse man/vrouw uit?

StHuck
StHuck24 mrt. 2017 - 16:48

Anne-Fleur Dekker hoort niet bedreigd te worden vanwege haar mening, hoe kwalijk die ook mag zijn of als zodanig ervaren wordt. Dw.z. of deze nu niet meer dan een harde in vorm gegoten kritische of satirische mening is, of zelfs wanneer het een feitelijk smadelijk, en tot haat en geweld aanzettende uiting is. Men mag haar hooguit net zo goed keihard kritisch of satirisch aanvallen. Voor wat betreft smaad of aanzetten tot geweld kan men als slachtoffer een gang naar de rechter overwegen. Baudet zal dat m.i. niet overwogen hebben. Dát Dekker's uiting zelf over Baudet kwalijk was en zelfs smadelijk en tot geweld aanzettend kan ik met meer dan een mening feitelijk beargumenteren. Baudet had het met zijn uitgesproken zorg over een verwatering van de cultuur van Europese volken duidelijk, en later door hem meermalen bevestigd, over de westerse vrijheden vervat in verworvenheden als gelijkberechtiging, vrijheid van meningsuiting, scheiding van kerk en staat, en daarmee wereldse boven religieuze macht. Die verwatering, die ook regelmatig i.v.m. die van andere minder universele idealen gebruikt wordt, omschreef hij als homeopatische verdunning. Iemand op grond daarvan volgehouden met nazisme en fascisme in verband brengen is zeer kwalijk, smadelijk, en zelfs aanzettend tot geweld. Francisco van Jole verklaarde hier op Joop in een opinie eerder zeer gekant te zijn tegen het neerzetten van mensen als fascist of nazi "omdat de vergelijking iedere tegenactie, tot en met liquidatie, legitimeert. Je kunt niet beweren dat iemand gelijk is aan Hitler en vervolgens volhouden dat hij toch niet uit de weggeruimd moet worden. Het één beweren is het ander impliceren." Anne-Fleur Dekker verdient het net zomin als Thierry Baudet bedreigd te worden. Men moet daarbij ook zelf bedenken hoezeer men aan een dergelijk bedreigende atmosfeer bijdraagt door ongenuanceerde en zelfs onterechte kwalificaties richting anderen te uiten.

4 Reacties
Hamid2
Hamid224 mrt. 2017 - 20:46

Turkije seculier? Weet je dat zeker?

Hanvander Horst
Hanvander Horst25 mrt. 2017 - 8:32

Bedoel je zoals Wilders het aan zichzelf te danken heeft dat hij zo wordt belaagd vanwege zijn polariserende taal? Bedoel je dat?

StHuck
StHuck26 mrt. 2017 - 0:15

@HanvanderHorst ???? Uitbreiding van mijn eerste zin: Anne-Fleur Dekker, Thierry Baudet, Geert Wilders e.v.a. horen niet bedreigd te worden vanwege hun mening, hoe kwalijk die ook mogen zijn of als zodanig ervaren worden. Em mijn eerdere slotwoorden: "Anne-Fleur Dekker verdient het net zomin als Thierry Baudet bedreigd te worden. Men moet daarbij ook zelf bedenken hoezeer men aan een dergelijk bedreigende atmosfeer bijdraagt door ongenuanceerde en zelfs onterechte kwalificaties richting anderen te uiten." En dan kom jij met: "Bedoel je zoals Wilders het aan zichzelf te danken heeft dat hij zo wordt belaagd vanwege zijn polariserende taal? Bedoel je dat?" Nee Han, dat bedoel ik dus duidelijk niet. Wat ik bedoel is dat het wél zo is dat men met het onwelgevallig andersdenkenden extreem criminaliseren, zelfs dehumaniseren en demoniseren, zoals anders dan Baudet zover mij bekend, maar wel Wilders, Dekker, e.a. doen, zelf verantwoordelijk is voor een atmosfeer waarin anderen die je daarbij serieus nemen aanzet tot gewelddadige bedreigingen en zelfs pogingen en geslaagde uitvoeringen daarvan. Dat kan zich dan ook tegen je keren. Van Jole zegt het terecht: Wanneer je iemand als fascist of nazi neerzet en dat serieus genomen wordt legitimeert dat geweld tot en met liquidatie. Dat geldt andersom ook als mensen dat onterecht doen of zich politiek links ideologisch of religieus extremistisch uiten.

Zandb
Zandb27 mrt. 2017 - 6:25

Han StHuck heeft geen idee, wat zijn woorden (zinnen zijn het vaak niet) impliceren. Hij beweert hier immers, oh zo logisch, dat mensen (Baudet, Wilders, Dekker bv) er zelf voor zorgen dat zij en anderen bedreigd worden maar dat dat niemand bedreigd mag worden.

[verwijderd]
[verwijderd]24 mrt. 2017 - 16:44

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
KeesV3
KeesV324 mrt. 2017 - 18:21

Wat moet het toch heerlijk zijn om jan en alleman voor racist en fascist uit te maken. Persoonlijk vind ik het een even ernstige beschuldiging als 'pedofiel'. En voordat je iemand pedofiel noemt, moet je met bewijzen komen. Anders is het smaad. Toch? Zou dat ook niet moeten gelden voor beschuldigingen als 'fascist' en 'racist'. Of kun je iedereen die rechts van het midden is daarvan beschuldigen?

pvlaren
pvlaren24 mrt. 2017 - 19:06

Stond dat in zijn partij programma?

H.Witte
H.Witte24 mrt. 2017 - 16:38

Meneer Baudet, zwijgen is toestemmen. Ofschoon u niet verantwoordelijk bent te houden voor de houding van een aantal van uw aanhangers, bent u wel in de beste positie om deze mensen tot enige redelijkheid te bewegen. Blijf dus niet zwijgen en laadt derhalve niet de schijn op u dat u achter bedreigingen staat.

4 Reacties
pvlaren
pvlaren24 mrt. 2017 - 21:00

"Ofschoon u niet verantwoordelijk bent te houden voor de houding van een aantal van uw aanhangers, bent u wel in de beste positie om deze mensen tot enige redelijkheid te bewegen" Nu nog een paar andere doelgroepen aanspreken op hun zogenaamde verantwoording en het wordt weer 'gezellig' in dit land.

H.Witte
H.Witte24 mrt. 2017 - 22:40

pvlaren, kunt u niet lezen?

pvlaren
pvlaren25 mrt. 2017 - 0:09

U leest over het woord 'zogenaamd' heen Hr. Witte.

RU486
RU48625 mrt. 2017 - 9:12

@pvlaren 24 maart 2017 at 22:00 Nu nog een paar andere doelgroepen aanspreken op hun zogenaamde verantwoording en het wordt weer ‘gezellig’ in dit land. Wat je vindt je eigenlijk van de bedreigingen die zijn ge-uit?

Gerda rozendal
Gerda rozendal24 mrt. 2017 - 16:29

Dat kan nog wat worden dan: Asha ten Broeke is haar leven ook al niet meer veilig. http://www.volkskrant.nl/opinie/hoe-sterk-je-moet-zijn-om-als-vrouw-je-mening-te-uiten~a4478144/ Misschien is dit het: http://www.destentor.nl/verkiezingen/thierry-baudet-de-critici-lijken-door-mij-geobsedeerd~a66a36fc/

Django3
Django324 mrt. 2017 - 16:27

Ik wil hiermee trouwens niets af doen aan de ervaringen van mw Dekker. Het is gewoon van de zotte dat je in dit land niet gewoon je mening kan geven zonder dat kneuzen op tilt slaan en hun agressie bij jou over de schutting pleuren. Veel sterkte toegewenst!

Popiejopie3
Popiejopie324 mrt. 2017 - 16:24

De terroristen van rechts zijn net als hun Islamitische evenknie. Succesvol bestrijden ze meningen...met hetzelfde gelijk aan hun zijde.

Joe Speedboot
Joe Speedboot24 mrt. 2017 - 15:54

'Fijn land' is dit toch aan het worden dankzij dit soort fascisten!

2 Reacties
pvlaren
pvlaren24 mrt. 2017 - 20:59

Welk soort 'facisme'? Want ik heb nogal wat facisme gezien de afgelopen 20-30 jr.

Joe Speedboot
Joe Speedboot25 mrt. 2017 - 6:07

'Welk soort ‘facisme’?' Mensen bedreigen vanwege hun mening slimmerik.

Poezenmens
Poezenmens24 mrt. 2017 - 15:51

Het blijkt keer op keer: Een oorlogszuchtig volkje, de aanhang van extreem rechts.

3 Reacties
Voice of Reason
Voice of Reason24 mrt. 2017 - 18:07

Het is niet extreem rechts dat Wilders bedreigt. Die moet al meer dan 10 jaar onderduiken. Dus doe niet alsof dit een extreem rechts probleem is, dit is een extreem probleem dat aan beide kanten van het spectrum voorkomt.

Tom Meijer
Tom Meijer24 mrt. 2017 - 20:37

"Dus doe niet alsof dit een extreem rechts probleem is, dit is een extreem probleem dat aan beide kanten van het spectrum voorkomt." Dat betwijfel ik, het is niet hard te maken. Geweld is wel degelijk een (extreem?) rechts probleem.

Poezenmens
Poezenmens24 mrt. 2017 - 20:49

@ Voice Ja gek he, geen enkele politicus heeft zo extreem veel beveiliging nodig omdat zij de voorkeur geven om op niet zo'n extreme manier een hele groep mensen op een extreme wijze buiten te sluiten,.

Donkerwoud
Donkerwoud24 mrt. 2017 - 15:36

Sympathiek mens, die Anne Fleur Dekker. Rond de verkiezingen kreeg ik enige interesse in Twitter, en daar heb ik haar wel eens voorbij zien komen bij de hete hangijzers waar reagurend Nederland een mening over heeft. Het is stuitend hoe eenzijdig en agressief iedereen bejegend wordt die het durft om een andere mening over het ene of het andere te hebben. Geluiden uit links of centrum-midden worden volledig overschreeuwd door haatcampagnes die bij nader inzien een stuk georganiseerder zijn dan ze lijken.

Vuurrood
Vuurrood24 mrt. 2017 - 15:19

De beschaving van Nederland is heel goed af te meten aan het gedrag van de volgelingen van Baudet en Wilders! En die is niet best! En dan druk ik mij nog zacht uit. Ik wacht af hoe ook hier op Joop gereageerd gaat worden op dit bericht.

19 Reacties
PHJoop
PHJoop24 mrt. 2017 - 15:41

Vuurrood ik vraag me af hoe het staat met jouw beschaving en gedrag. Zelf ben ik geen aanhanger van Wilders of Baudet maar de manier waarop jij generaliseert is bij de konijnen af. Rotte appels zal je overal tegenkomen. De meeste volgelingen van Baudet en Wilders zijn volgens mij gewoon mensen die zich zorgen maken en daar een uitlaatklep voor zoeken bij een partij waarvan ze denken dat die voor hun op zal komen. Of dat zinnig is, is een andere vraag.

Django3
Django324 mrt. 2017 - 16:22

"De beschaving van Nederland is heel goed af te meten aan het gedrag van de volgelingen van Baudet en Wilders!" Jij vindt het gedrag van wat extremisten dus maatgevend voor de gehele Nederlandse maatschappij? En dat deze maatschappij kantlijnschreeuwer als jij tolereert is niet maatgevend ofzo?

H.Witte
H.Witte24 mrt. 2017 - 16:45

PHJoop, gaan we nou mierenneuken om een formulering waarvan toch de essentie is dat Wilders en Baudet bepaald ongelukkige krachten los maken in onze samenleving. Ik vind niet dat er gegeneraliseerd wordt met de woorden: 'gedrag van de volgelingen'. Het zijn toch de volgelingen, niet alle volgelingen. Als het woordje 'de' was weggelaten was u wellicht akkoord gegaan. Muggeziften dus. Kwalijk om dan meteen de beschaving van Vuurrood op basis hiervan in twijfel te trekken, waarmee u zich, hoewel geen aanhanger van beide heren (kennelijk) op hetzelfde hellend vlak bevindt als de bedreigers.

H.Witte
H.Witte24 mrt. 2017 - 17:34

Django, waarom vindt u vuurrood een kantlijn schreeuwer? Zijn reactie heeft n.l. NIETS schreeuwerig, maar is een opvatting die een meer inhoudelijke reactie rechtvaardigt. Weliswaar heeft u gelijk dat het gedrag van een groep niet door geprojecteerd mag worden, gegeven is wel dat bedreigingen aan mensen hand over hand toenemen, waarbij we in aanmerking moeten nemen het gegeven dat als er een iemand reageert 99 mensen de pen vastgehad hebben. We praten op onze bevolking al gauw over een paar honderdduizend mensen die bedreigen, er dicht tegen aanzitten, dan wel dit ondersteunen of zwijgend goedkeuren. Je mag dus, ondanks dat het dan nog altijd om een beperkte groep gaat, best stellen dat er in de breedte iets goed mis is met de huidige samenleving.

PHJoop
PHJoop24 mrt. 2017 - 17:45

Henk Witte, nee het is geen mierenneuken. Dat Wilders zo groot geworden is en Baudet nu in de 2 kamer zit is voor een zeer groot deel te danken aan de PVDA, denk daar maar eens over na. De PVDA heeft Wilders groot gemaakt en ervoor gezorgd dat Baudet nu in de 2 kamer zit. Bedreigen is onder geen enkele omstandigheid geoorloofd. Kennelijk vindt vindt u zich verheven boven de anders stemmer Verder is het zo dat Vuurrood "de beschaving" ter sprake bracht, dat is geen uitspraak van mij. Mijn uitgangspunt is dat je respect moet hebben voor ieder zijn mening ook al is dat niet die van jou.

foxdie
foxdie24 mrt. 2017 - 18:01

De beschaving van Nederland is af te lezen aan de hand van een stelletje racistische randgroeperingen? Dat is een beetje hetzelfde als zeggen dat alle moslims niet deugen omdat er Salafisten zijn. Internet maakt dingen groter dan het is. NL heeft 17 miljoen inwoners, maar een paar 100 kunnen het al snel bont maken op het internet. Twitter, dat is wel een ding wat we hard moeten gaan negeren. Een kleine verbale minderheid vertegenwoordigd echt helemaal geen ene zak en moet dus niet meer aangehaald worden als bron. Iedereen wordt helemaal gek gemaakt door een paar idioten en de media blijft het maar pushen als mening van een hele populatie om maar nieuws te kunnen blijven brengen. Als het dan mis gaat is de ethiek vaak ver te zoeken. Clickbait/Prutjournalistiek noem ik dat.

Hamid2
Hamid224 mrt. 2017 - 18:36

Henk Witte, je fileert Wilders en Baudet, maar die jongens van Denk mogen van jou niet kritisch ondervraagd worden door Jeroen Pauw, want veel Turken zijn nu eenmaal fan van Erdogan.

pvlaren
pvlaren24 mrt. 2017 - 18:54

"De beschaving van Nederland is heel goed af te meten aan het gedrag van de volgelingen van Baudet en Wilders!" De afgelopen 30 jr. heeft mij geleerd dat er 'volgelingen' zijn die heel wat verder gingen dan die van Baudet en Wilders.

H.Witte
H.Witte24 mrt. 2017 - 20:26

Hamid u heeft mijn reactie niet begrepen. Ik leg het bij het betreffende artikel nog eens uit.

H.Witte
H.Witte24 mrt. 2017 - 22:53

PHJoop U dicht de PvdA veel meer macht toe dan ze ooit heeft gehad. Nooit een absolute meerderheid en heel vaak buitenspel. Als u de geschiedenis bekijkt zult u moeten vaststellen dat juist de PvdA zich in de jaren zestig en zeventig enorm heeft verzet tegen het definitief binnenhalen van gastarbeiders en de hereniging van gezinnen. De PvdA wilde maximaal twee-jarige contracten om de werkgelegenheid voor de eigen landgenoten niet voor langere termijn in gevaar te brengen. Hetzelfde geldt voor integratie programma's die juist door VVD en CDA zijn gefrustreerd. Dezelfde partijen (voorgangers van CDA) die op verzoek van de werkgevers de gastarbeiders in de jaren zestig naar ons land hebben gehaald omdat ze zo lekker goedkoop waren. Winstbejag dus. U praat na, lijkt me, zonder u verdiept te hebben in de feiten.

JanB2
JanB225 mrt. 2017 - 0:26

Dat Wilders zo groot geworden is en Baudet nu in de 2 kamer zit is voor een zeer groot deel te danken aan de PVDA, denk daar maar eens over na. Daar zit een hele harde kern van waarheid in. En die heeft niet eens zozeer te maken met de "tolerantie" (in feite was het desinteresse gecombineerd met windowdressing) voor het stilvallen cq ontsporen van de integratie van allochtonen, maar veel meer met het feit dat de PvdA zich (samen met nagenoeg de hele rest van de politiek) zich vervreemd heeft van de realiteit van het menselijk bestaan door mee te gaan in een neoliberale orgie van heb ik jou daar. Een orgie die niet beperkt bleef tot Nederland overigens maar feitelijk de hele westerse wereld in zijn greep nam. De gevolgen zijn ernaar. Tot overmaat van ramp deed de PvdA ook nog aan allochtoontje knuffelen om de illusie van een sociaal-democratische volkspartij te wekken, terwijl het beleid waar de PvdA mede verantwoordelijk voor was nog rechtser was dan dat waar de VVD in de jaren 80 voor stond. Veel kiezers zijn echter niet debiel. Die vragen zich terecht af wat er links is aan theedrinken met vertegenwoordigers van een groep die bovenaan staat in de misdaadstatistieken en wat er überhaupt nog sociaal is aan de PvdA. Maar helaas zijn er ook debiele kiezers die niet inzien dat Wilders en (in sterkere mate) Baudet feitelijk ook exponenten zijn van het neoliberalisme (redelijk extreme zelfs) die zich, net zoals de PvdA destijds, in het jasje van de volkse politicus hebben gestoken. Ik kan deze mensen alleen maar aanraden volgende keer anders te stemmen. In hun eigen belang.

Voice of Reason
Voice of Reason25 mrt. 2017 - 5:41

"waarom vindt u vuurrood een kantlijn schreeuwer? Zijn reactie heeft n.l. NIETS schreeuwerig," Vuurrood heeft het talent om ontzettend veel uitroeptekens in zeer korte reacties te zetten. In de reactie waar we het nu over hebben stonden er ook 2. Dat is voor hem nog relatief weinig, maar toch vrij veel. En uitroeptekens komen schreeuwerig over als je ze zo veel gebruikt. Daarom heten ze ook uit-roep-tekens.

Haastig
Haastig25 mrt. 2017 - 8:47

Henk Witte 24 maart 2017 at 23:53 "PvdA zich in de jaren zestig en zeventig enorm heeft verzet tegen het definitief binnenhalen van gastarbeiders en de hereniging van gezinnen. De PvdA wilde maximaal twee-jarige contracten om de werkgelegenheid voor de eigen landgenoten niet voor langere termijn in gevaar te brengen." Een soort PVV dus?

Django3
Django325 mrt. 2017 - 9:21

Henk Omdat ik de reacties van Vuurrood wel wat langer ken dan vandaag. En het is alleen maar getrol.

Sonic2
Sonic225 mrt. 2017 - 9:49

@ Vuurrood Je kunt als columnist beter geen Twitter of FB hebben. Op sociale media zit het vol met dit soort PVV volk. Super agressief en uiteraard de harde kern. Die zal ook altijd bij Wilders blijven. Het gaat om honderden of misschien duizenden mensen. En op sociale media zijn ze super dominant. Vandaar dat ik ook dacht dat de PVV veel beter zou scoren als haar huidige scoren.

Datmeenjeniet...
Datmeenjeniet...25 mrt. 2017 - 11:59

'waarom vindt u vuurrood een kantlijn schreeuwer?' Wellicht omdat het uitroepteken waarschijnlijk de meest versleten toets is op zijn/haar toetsenbord. Daarnaast komt hij/zij zelden met argumenten en is de nuance in zijn/haar posts vaak ver te zoeken.

Vuurrood
Vuurrood25 mrt. 2017 - 13:50

PHJoop: Maak je over mijn beschaving en gedrag maar geen zorgen. Ik had liever dat jij je zorgen maakte over de beschaving en het gedrag van Wilders, Baudet en een groot aantal van hun aanhangers. Django: Kantlijnschreeuwer als jij? Goh, waar dacht jij dat jij je mee bezighield?

Django3
Django325 mrt. 2017 - 19:23

Vuurrood "waar dacht jij dat jij je mee bezighield?" Met kantlijnschreeuwertjes op hun plaats zetten.

Vuurrood
Vuurrood26 mrt. 2017 - 9:22

Django: Waanvoorstelling Django. Waanvoorstelling van een met zichzelf ingenomen hypocriet persoon.