Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Joop-debat: PvdA verkwanselt principes

  •  
07-09-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Prominent Rudy Rabbinge wordt geconfronteerd met reacties van Jopers
Oud-Eerste Kamerlid en partijprominent Rudy Rabbinge zegde zijn lidmaatschap op van de Partij van de Arbeid. Volgens Rabbinge verkwanselt de partij haar principes. Vervolgens bleef het vanuit de vaak rumoerige partij verontrustend stil. De stilte voor de veldslag of die van het kerkhof? In het Joop-Debat wordt hij geconfronteerd met reacties van Jopers.
Luister en kijk live naar het Joop-Debat via De Gids FM , donderdag 8 september om 11:45 uur. Reacties op Joop komen aan de orde in de uitzending.
De oud-hoogleraar Duurzaamheid Rabbinge heeft een lange staat van dienst in de partij. Zo schreef hij diverse malen mee aan de partijprogramma’s. Maar die tijd is voorbij. Hij noemt de sociaal-democraten anno nu ‘ beginselloos, opportunistisch en reactief’.
Hij stelde in een interview met de Volkskrant onder meer:
De PvdA laat zich steeds meer leiden door marktoverwegingen, door de economie. In de sociaal-democratie hoort de markt een middel te zijn, een instrument om de eigenlijke doeleinden te verwezenlijken: een eerlijke verdeling van inkomen, kennis en macht. Die ijknorm raakt meer en meer op de achtergrond.”
Op Joop wordt zijn kritiek op de partij gedeeld. Samengevat enkele punten uit de reacties:
– Agenda is niet meer links – De PvdA vond de multiculturele samenleving belangrijker dan de arbeider. – De partij zit in een ivoren toren: ex-politici zitten in de top van voormalige overheidsorganisaties en bezig met zelfverrijking  (commentaar op Kok) – Job Cohen is niet de charismatische leider die men verwacht had – De angst regeert: men durft zich niet duidelijk uit te spreken tegen Wilders en de PVV – PvdA is een doctorandussenpartij
Is het goed dat Rabbinge deze punten aan de orde stelt? Is zijn kritiek terecht of moet de partij juist meer het midden opzoeken?

Meer over:

politiek, opinie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.