Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Joop-café met Anne Fleur Dekker en Geert Lovink: Wat bezielde die demonstranten eigenlijk?

  •  
15-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2017-07-15 om 16.24.45
In deze editie van de wekelijkse podcast Joop-café gaat redacteur Meredith Greer in gesprek met Anne Fleur Dekker en mediatheoreticus Geert Lovink over de demonstraties tegen de G20 in Hamburg. Ze probeert antwoord te krijgen op de vraag Wat bezielde die demonstranten nou eigenlijk?
Anne Fleur Dekker was zelf als demonstrant in Hamburg aanwezig en hield op Joop een actiedagboek bij. Daar schetste ze echter een heel ander beeld dan de gewelddadige protesten en rellen waar de Nederlandse media verslag van deden. Was dit het hele verhaal? En die gewelddadige demonstranten, kwamen die er puur en alleen om te rellen? Of zit er een filosofie of een strategie achter gewelddadige protesten?
Het gesprek roept ook andere vragen op: wanneer is een demonstratie een succes? Is er nog genoeg ruimte in Europa in 2017 om vreedzaam te demonstreren? Is het nog effectief? Of moeten we op zoek naar nieuwe vormen van protest?
Beluister hier de podcast:
Of  abonneer je hier op de Joop Café podcast , zodat je nooit meer een uitzending mist!
Fragmenten uit de postcast werden ook in de nacht van vrijdag 7  juli op zaterdag 8 juli tussen 02.00 en 04.00 uitgezonden op NPORadio1 in het VARA-programma van Malou Holshuijsen: De Nacht van de Radio.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.