Joop

Joop Café: Mannen die rare dingen zeggen, featuring Blok en Trump

  •    •  
22-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
15808980321_20e919c4f1_k
Francisco van Jole in gesprek met Joyce Brekelmans over de racistische uitspraken van Stef Blok. Veel Nederlanders lijken er weinig kwaad in te zien, maar zowel internationaal als op zijn eigen departement wordt met afschuw gereageerd. Wat zegt het eigenlijk als een minister van Buitenlandse Zaken niet gelooft dat verschillende culturen en etniciteiten vreedzaam naast elkaar kunnen leven? Hoe ziet hij Nederland dan?
Verder gaat het natuurlijk weer over Trump, die met de dag gekker lijkt te worden. Bestaat er een ‘method to his madness’?
Beluister de podcast hierboven,  via de site  van NPO Radio 1 ( RSS-feed ). Of via  iTunes en abonneer je.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

quatsch
quatsch23 jul. 2018 - 0:37

#Mannen die rare dingen zeggen, featuring Blok en Trump# Wat een verderfelijk seksischte stelling!

OlavM
OlavM22 jul. 2018 - 17:55

Trump en Blok zijn beiden slachtoffers van een virale mening-itis acuta mentis sanae. Die blijkt heel lastig te behandelen. Tijdsverloop is hierbij een belangrijke factor. Vochttoediening, bedrust en pijnstillers helpen onvoldoende. In de Trumpische variant (Schrumpfischer Wahnsinn) zou een absoluut twitterverbod verlichting kunnen brengen. In het Blokse geval (een soort Blokkade van helder denken) wellicht een samenlevingscursus op basisniveau. Maar succes van deze aanpak met mogelijke bijwerkingen is geenszins gegarandeerd.

1 Reactie
doron
doron23 jul. 2018 - 16:22

OlavM, Humor, hij is leuk. Deze vind ik leuk. Olafistische waanzin zou verboden moeten worden, door middel van het verplicht 3 jaar (40 uur p/w) werken bij een voedsel bank zou er enigszins verbetering kunnen optreden. LET OP. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.