Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte tracht stikstofbom van Hoekstra onschadelijk te maken

Sigrid Kaag wil draaiend CDA aan afspraken houden
Joop

Joop-café met Heidi Dorudi en Jelmer Renema over de Brexit en Franse politici

  •  
20-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
heidi.jelmer
In deze aflevering van de wekelijkse podcast Joop-café spreekt Hasna El Maroudi met Jelmer Renema, natuurkundige van beroep maar ook opiniemaker voor Joop.nl en de Publieke Tribune en woonachtig in Groot-Brittannië. Ook aan tafel zit Heidi Dorudi, filosofe en publicist op onder meer Nieuw Wij.
Het Joop-café komt deze week vanuit een druk en rumoerig Schiphol. Jelmer Renema schoof een uur voor zijn vlucht graag nog even aan voor een gesprek over verkiezingsjaar 2017. Na de Tweede Kamerverkiezingen in Nederland volgt Frankrijk op 23 april met de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. Theresa May kondigde bovendien deze week nieuwe verkiezingen in Groot-Brittannië aan: in juni gaan de Britten naar de stembus. Jelmer Renema en Heidi Dorudi gaan in deze aflevering van Joop-café met elkaar in gesprek over die verkiezingen, het verlies van links in Nederland, de aantrekkingskracht van de Franse presidentskandidaten Mélenchon en Le Pen in Frankrijk en waar de verkiezingen in het VK nu echt om draaien: de Brexit of een politiek mandaat voor May?
Delen uit het gesprek worden vrijdagnacht uitgezonden op NPORadio1 in De Nacht van de Radio , gepresenteerd door Malou Holshuijsen.
Abonneer je via iTunes op de Joop-podcast met onderstaande link

Meer over:

nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

Libertain
Libertain21 apr. 2017 - 7:47

("Elmer Renema en Heidi Dorudi gaan in deze aflevering van Joop-café met elkaar in gesprek over die verkiezingen, het verlies van links in Nederland,..") Dit is contradictio in termini - Links kan niets verliezen in Nederland omdat Links bestaat gewoonweg niet meer In Nederland. Links heeft zich tijdens de neoliberale hetze zelf opgeheven.

[verwijderd]
[verwijderd]20 apr. 2017 - 19:56

--- Dit bericht is verwijderd —

3 Reacties
Hank2
Hank220 apr. 2017 - 23:26

De profeet van de "race to the bottom" aan het woord: als we niet willen dat de Chinezen de boel overnemen, moeten gewoon allemaal Chinezen worden. Dat solidariteit van Erwin kent gewoon geen grenzen.

M4
M421 apr. 2017 - 4:10

Europa zal de rijen moeten sluiten en haar grenzen selectief. Concurreren over de ruggen van de laagst betaalden zo als tot nu toe, is een opmaat tot links of rechts fascisme, maar ook een race naar de bodem, die wij nooit kunnen en niet moeten willen winnen. Als wij onze eigen burgers geen economische zekerheid, maar ook culturele stabiliteit kunnen geven, dan is het alla de dertiger jaren van de 20e eeuw over en uit. De oplossing is in ieder geval niet en zeker niet voor Nederland, het sluiten van de grenzen.

LaBou
LaBou 21 apr. 2017 - 5:35

Te pas en te onpas: je bent net Cato Maior met zijn uitspraak " censeo Carthaginem esse delendam". Maakt niet welk onderwerp, je weet altijd wel weer over Brussel te beginnen. Wordt je soms betaald voor die kritiekloze propaganda?