Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Joop-café met Heidi Dorudi en Jelmer Renema over de Brexit en Franse politici

  •  
20-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
82 keer bekeken
  •  
heidi.jelmer
In deze aflevering van de wekelijkse podcast Joop-café spreekt Hasna El Maroudi met Jelmer Renema, natuurkundige van beroep maar ook opiniemaker voor Joop.nl en de Publieke Tribune en woonachtig in Groot-Brittannië. Ook aan tafel zit Heidi Dorudi, filosofe en publicist op onder meer Nieuw Wij.
Het Joop-café komt deze week vanuit een druk en rumoerig Schiphol. Jelmer Renema schoof een uur voor zijn vlucht graag nog even aan voor een gesprek over verkiezingsjaar 2017. Na de Tweede Kamerverkiezingen in Nederland volgt Frankrijk op 23 april met de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. Theresa May kondigde bovendien deze week nieuwe verkiezingen in Groot-Brittannië aan: in juni gaan de Britten naar de stembus. Jelmer Renema en Heidi Dorudi gaan in deze aflevering van Joop-café met elkaar in gesprek over die verkiezingen, het verlies van links in Nederland, de aantrekkingskracht van de Franse presidentskandidaten Mélenchon en Le Pen in Frankrijk en waar de verkiezingen in het VK nu echt om draaien: de Brexit of een politiek mandaat voor May?
Delen uit het gesprek worden vrijdagnacht uitgezonden op NPORadio1 in De Nacht van de Radio , gepresenteerd door Malou Holshuijsen.
Abonneer je via iTunes op de Joop-podcast met onderstaande link

Meer over:

nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.