Joop

Joodse organisaties: 'Donald Trump is een antisemiet'

  •  
22-02-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
8566717881_3050db3e61_k

© cc-foto: Gage Skidmore

De zogenaamde Amerikaanse president Donald Trump is een antisemiet. Dat heeft Steven Goldstein, directeur van het Amerikaanse Anne Frank Centrum voor Wederzijds Respect gezegd in gesprek met nieuwszender MSNBC. Dinsdag sprak Donald Trump zijn afkeer uit voor de toename van antisemitisme in Amerika. ‘Te laat,’ aldus Goldstein
‘Het was opmerkelijk,’ zei Goldstein over het afstand nemen van Donald Trump. ‘Daar stond hij dan, Donald Trump, en hij verwachtte dat als een soort Mozes het water voor hem zou wijken omdat hij zei dat antisemitisme slecht is. Donald Trump kwaakt, loopt en praat als een antisemiet. Dat maakt hem een antisemiet.’
“Trump quacks, walks, and talks like an anti-Semite. That makes him an anti-Semite.” —Anne Frank Center Exec. Dir. Steven Goldstein pic.twitter.com/QPFGPPOLNS
— Kyle Griffin (@kylegriffin1) 22 februari 2017
Als voorbeelden voor dat antisemitisme haalt Goldstein onder meer de aanstelling van Steve Bannon aan, zo’n beetje de belangrijkste man in het Witte Huis en volgens vele de werkelijke president. Bannon, afkomstig van complotsite Breitbart, is een notoire jodenhater. Ook weigerde Donald Trump tijdens de onlangs gehouden Holocaust-herdenking de joden specifiek te noemen.
Sindsdien ligt Trump onder vuur door meerdere Joodse organisaties in binnen- en buitenland. Ondertussen neemt het antisemitisme in de Verenigde Staten fors toe. Meerdere synagogen en Joodse instellingen hebben de afgelopen weken te maken gehad met bedreigingen en bommeldingen. Vorige week vroeg een Joodse journalist aan Trump wat hij van plan was aan het antisemitisme te doen. Daarop snauwde Trump dat de man moest gaan zitten en zei vervolgens dat hij ten eerste de minst antisemitische persoon ter wereld was en ten tweede de minst racistische. Daarmee was voor Trump de kous wel af.
Dinsdag zag hij zich genoodzaakt toch nog wat meer afstand te nemen. ‘Antisemitisme is vreselijk en het moet stoppen,’ zei Trump tijdens een persconferentie in het National Museum of African American History and Culture in Washington, D.C. ‘Een zielige vertoning en veel te laat,’ vond ook de Jewish Holocaust Memorial Group. Net als Goldstein is de groep van mening dat de regering van Trump ‘geïnfecteerd’ is met anti-Joodse sentimenten.
Bronnen: NBC , Times of Israel  / cc-foto: Gage Skidmore

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (56)

jahoor2
jahoor222 feb. 2017 - 20:16

Lekker bezig die Trump. Misschien eens stoppen met Twitter, het schelden op de pers, de rechtspraak, links etc. En heel misschien gewoon eens gaan regeren dat is namelijk zijn werk nu.

2 Reacties
JanB2
JanB223 feb. 2017 - 0:37

Misschien eens stoppen met Twitter, het schelden op de pers, de rechtspraak, links etc. Dat zit er niet echt in met zijn stoornis.

OlavM
OlavM23 feb. 2017 - 1:05

@ jahoor: [En heel misschien gewoon eens gaan regeren dat is namelijk zijn werk nu.] Meen je dit serieus? Trump heeft totaal geen verstand van bestuur en politiek, dus hoe zou hij dat moeten doen? Met het allegaartje medewerkers van vooral miljardairs en rechtse fanaten? Zijn rechts-extremistische goeroe Bannon heeft hem geadviseerd in de "campagne-stand" te blijven, wat hij braaf blijft doen. Dat dient Bannons duistere oogmerken, maar leidt het Amerikaanse volk steeds verder het drijfzand in. Vroeg of laat zullen ook de Republikeinen niet aan een impeachment-actie ontkomen.

Rara2
Rara222 feb. 2017 - 19:16

Grappig, zijn schoonzoon en belangrijkste adviseur is joods.

2 Reacties
Dewik2
Dewik223 feb. 2017 - 1:47

zijn dochter Ivanka is ook joods

Crunchy Frog
Crunchy Frog23 feb. 2017 - 13:39

@Rara [Grappig, zijn schoonzoon en belangrijkste adviseur is joods.] Tja, Erhard Milch, staatssecretaris onder Göring, was half joods. Emil Maurice, medeoprichter van de SS en persoonlijke vriend van Hitler, was ook deels joods. Dus hoeveel zegt dit gegeven over de vraag of Trump of mensen in zijn omgeving antisemitisch zijn of niet?

Django3
Django322 feb. 2017 - 13:21

Al begin jaren 90 was Donald Trump het grote voorbeeld van Patrick Bateman, de hoofdpersoon uit American Psycho. Niet dat dit enige relevantie met antisemitisme heeft, buiten het feit dat Bateman ook antisemiet was, maar het zegt wel iets over de brillance van Brett Easton Ellis en zijn scherpzinnige psychologische inzicht in de vervreemding die het bezit van vele miljoenen/miljarden met zich meebrengt. Het daardoor compleet losraken van enige menselijke maat en beleving.

8 Reacties
EricDonkaew
EricDonkaew22 feb. 2017 - 14:34

Het probleem met Trump is dat hij altijd CEO/eigenaar overal van is geweest, dankzij zijn vader en diens vermogen. Hij heeft dus nooit orders hoeven uitvoeren van leidinggevenden. Hij heeft ook nimmer echt moeten samenwerken met collega's. Uiteindelijk heeft het hem gemaakt tot wat hij nu is. Vul maar in. Trump is geen 'van krantenjongen tot miljonair'-miljardair.

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer222 feb. 2017 - 15:55

@ Eric Je kunt het Donald Trump toch niet kwalijk nemen dat hij uit een beroemde, succesvolle familie komt. Zijn oom was bijvoorbeeld een bekend natuurkundige en uitvinder. https://en.wikipedia.org/wiki/John_G._Trump

Django3
Django322 feb. 2017 - 16:20

"Trump is geen ‘van krantenjongen tot miljonair’-miljardair." U heeft mij niks in die richting zien beweren. Juist bij de born-millionaires zie je die vervreemding het duidelijkst. De selfmade types hebben nog wel enige verbinding met het normale menselijke, daar komen ze tenslotte uit voort. Zij kunnen nooit diezelfde onthechting van normaliteit bezitten als bv een Trump. En het komt niet eens zozeer omdat zij altijd een legertje ja-knikkers om hen hebben die aan al hun grillen tegemoetkomen, maar het is omdat ze nooit beter hebben geweten, de vervreemding is eigenlijk hun normaliteit.

Django3
Django322 feb. 2017 - 16:23

Bruggenbouwer "Je kunt het Donald Trump toch niet kwalijk nemen dat hij uit een beroemde, succesvolle familie komt." Net zo min als je het Marie-Antoinette kwalijk kunt nemen dat ze riep dat het volk maar cake moest eten toen er geen brood was. Ze wist niet beter en heeft in haar opvoeding ook nooit de vaardigheden aangereikt gekregen om wel beter te weten.

JanB2
JanB223 feb. 2017 - 0:45

@ Bruggenbouwer Veel familie's kennen een traditie van kapitaal, eruditie, succes etc. An sich is daar niets uit af te leiden. Wat mensen vormt is hoe er binnen de familie met dit succes wordt omgegaan. En dat kan binnen één en dezelfde familie zelfs per gezin verschillen. Trump is gewoon het stereotype van een verwend rijkeluis kindje. Voeg daar (voor zover niet veroorzaakt door zijn vorming) een narcistische persoonlijkheidsstoornis (klassiek psychopatisch gedrag) aan toe en je krijgt een onmens die in de verste verte niet op zijn oom lijkt.

adriek
adriek23 feb. 2017 - 9:05

@Bruggenbouwer: je kunt hem zijn afkomst niet kwalijk nemen, wel zijn totale desinteresse in het volk dat hij leidt. Hij leidt het land zoals hij zijn bedrijven leidt: vanuit een zakelijk-egoistisch principe: alles ten dienste van hem en zijn imperium, waarbij hijzelf en zijn inner-circle nadrukkelijk voor al het andere gaat. De chaos rond zijn persoon zal snel minder worden omdat hij zich, waarschijnlijk net zoals in zijn bedrijven, omringt met adviseurs en adjudanten die het echte werk voor hem doen.

Vuurrood
Vuurrood23 feb. 2017 - 9:58

Bruggenbouwer: Hoe vaak is Trump ook alweer failliet gegaan?

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer223 feb. 2017 - 10:35

@ django "Net zo min als je het Marie-Antoinette kwalijk kunt nemen dat ze riep dat het volk maar cake moest eten toen er geen brood was." Wat een onzin opmerking. Verder waren politici als JFK net zo goed met de zilveren lepel geboren. Het is dus gewoon een non-argument.

Mostafa
Mostafa22 feb. 2017 - 12:57

Extreemrechts figuren gebruiken de ellende en angst van mensen voor hun eigen belang, meer niet. In Nederland ook, we hebben genoeg politici die de angst van burģers gebruiken voor hun eigen belang...Media doet het ook...voor hoge kijkcijvers en natuurlijk voor hunneigen broekzak. Niets algemeen belang zoals als hoort in een beschaafde wereld. Wie denkt dat het slopen van Mensenrechten en democratie de ellende en angst bij mensen weghaalt is drie keer gek. Les is: stem.met je hoofd en niet met je gevoelens..want het hoofd is van jou zelf de gegoelens niet omdat deerden kunnen je gevoelens bijvloeden.

Break on through
Break on through22 feb. 2017 - 12:57

Ik denk dat deze organisaties daar gewoon gelijk in hebben. Maar is wel mee op deze man aan te merken. seksisme, racisme, haat zaaien, bangmakerij, en dan de bewuste belastingaangifte. Reden dat hij aan de macht is gekomen is angst en haat zaaien en tegelijk hebberigheid bij de mensen aanmoedigen. Hie realistisch is het dat onrendabele industrieën weer werkgelegenheid voort gaan brengen? Hij heeft het belooft! Denk eens na...

Phil2
Phil222 feb. 2017 - 12:12

Vergeten we niet om dit te tekenen?? https://petitions.whitehouse.gov/petition/america-first-make-netherlands-second-because-they-requested-it

poeslief
poeslief22 feb. 2017 - 11:50

......en een anti-antiheld.

Tibbit
Tibbit22 feb. 2017 - 11:28

Ik vind het zo vreemd dat hij zowel zwaar leunt op Steve Bannon als op zijn schoonzoon Jared Kushner. De eerste is dus een antisemiet volgens velen, en de laatste is dus Joods. Snap dat niet helemaal. Dat gaat niet samen lijkt mij.

NicoSchouten
NicoSchouten22 feb. 2017 - 10:38

De voorbeelden getuigen alleen maar van lompheid, en dat karakteriseert Trumps optreden in het algemeen.

[verwijderd]
[verwijderd]22 feb. 2017 - 10:33

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
TotCo Ring
TotCo Ring22 feb. 2017 - 11:27

Anti-homo. anti-feminist, anti-vrouw, anti-alles behalve de blanke witte man die met zijn guns en trucks al pruimtabak kauwend pro-Trump is. Je gaat je toch afvragen wie er dan allemaal op hem gestemd hebben, zo groot is die groep niet.

Crunchy Frog
Crunchy Frog22 feb. 2017 - 16:58

@TotCo Ring [Je gaat je toch afvragen wie er dan allemaal op hem gestemd hebben, zo groot is die groep niet.] Tja, zo veel hebben er ook niet op hem gestemd. Van de kiesgerechtigden die heeft gestemd (55,3% opkomst) heeft de minderheidspresident 45,9% gekregen (een laagterecord voor een presidentsverkiezing zonder serieuze derde kandidaat). Dat betekent dat iets meer dan een kwart van de kiesgerechtigden op hem heeft gestemd (en dan vergeten we voor het gemak even de groep die geen stemrecht heeft). Als je dan ook bedenkt dat Amerikaanse kiezers nogal partijgetrouw zijn (wat blijkt uit het feit dat zwakke kandidaten met volledig mislukte campagnes zoals Dukakis en Dole destijds ook nog 40-45% van de stemmen haalden), dan kun je ervan uitgaan dat van dat kwart een flink aantal op Trump heeft gestemd omdat ze nu eenmaal altijd Republikeins stemmen zoals hun ouders en grootouders dat ook deden (of omdat ze gewoon een bloedhekel aan Hillary hadden). Dus ondanks het lawaai dat ze maken en de 'landslide'-leugens van SCROTUS zelf lijkt zijn harde kern me echt niet zo vreselijk groot.

rgwrgw
rgwrgw22 feb. 2017 - 10:23

Ik begrijp nog steeds niet dat de Amerikanen dit wilde kontvlees van een cavia president kon laten worden. Wanneer start de afzetting? Laat de VS afscheid nemen van deze achterlijke vertoning. Pfffff.

1 Reactie
Martin108
Martin10822 feb. 2017 - 15:50

Weet je nog hoe we vol verbijstering zagen hoe Bush jr. werd herkozen? Je verlangt bijna terug naar hem.

Paddy3
Paddy322 feb. 2017 - 10:13

Ik denk dat zijn schoonzoon en Netanyahu er anders over denken.

3 Reacties
Sonic2
Sonic222 feb. 2017 - 11:05

Dat zijn twee hele slechte voorbeelden natuurlijk. Een schoonzoon kies je als vader niet uit. Dat is de keuze van je dochter of zoon. Je moet maar dealen met de keuze die je kind maakt. Het moet wel heel ver gaan en je moet wel heel veel als publiek persoon willen riskeren als je een jood als schoonzoon wilt afwijzen. Netanyahu( net als May overigens) heeft Amerika keihard nodig. Hij is enorm afhankelijk van Amerika en heeft niet een wezenlijk andere keuze. De moeizame relatie met Obama is ook niet iets wat erg in zijn voordeel heeft uitgepakt. Het is een bizar rare mix. Wilders en Trump hebben antisemitische contacten. Front National is een antisemitische partij. Jean Marie Le Pen is een anti semiet en je kan hem nooit los zien van FN. Het lijkt me eerder dat het Jodendom wordt gebruikt als een front in de vuurlinie tegen de islam. Ik kan Wilders en Trump niet op oprechte joden liefde betrappen. Het is allemaal in het kader van de strijd tegen de islam. In Amerika meer gevoerd door Bannon dan door Trump. Als een moslim een vrouw aanrandt dan is hij de islam fascist. Als Trump zich wat raar uitdrukt over vrouwen dan is het 11 jaar geleden en is het een media hetze van vrouwen die alleen maar aandacht en roem willen. In boerendorpjes kan je beter geen homoseksueel zijn, maar alle aandacht gaat uit naar moslims die homoseksuelen in elkaar trappen. Of je nu als homoseksueel of vrouw door een moslim of christen in elkaar wordt gemept, aangerand of verkracht dat moet niet uitmaken. Karen Geurtsen meldde heel nadrukkelijk als undercover journalist dat het beleid is om alleen over vrouwen en homo rechten te spreken in combinatie met de islam. Trump en Wilders zijn vooral anti islam. Dat betekent niet dat ze pro Joods, pro vrouwen, pro vrijheid, pro homoseksuelen zijn. Dat is ook weer zo'n grote denkfout.

Paddy3
Paddy322 feb. 2017 - 20:47

@Sonic, maar zijn vertrouwensrelatie met zijn schoonzoon gaat wel iets verder, dan dat zijn dochter die uitkoos. "Tijdens de verkiezingscampagne van zijn schoonvader was hij de architect van de digitale, 'online' en sociale mediacampagnes. Hij was betrokken bij Trump's campagnestrategie, hielp hem met diens speeches en werkte aan plannen voor Trump's overgangsteam mocht zijn schoonvader winnen. Tijdens de overgangsfase na Trump's zege speelde Kushner een zeer belangrijke adviserende rol."

Sonic2
Sonic223 feb. 2017 - 12:37

@ Paddy Dat is ook geen goed voorbeeld. Ik zal het met een understatement stellen. Trump heeft zeer, zeer weinig politieke vrienden. Hij kiest( en dat is niet zo vreemd) mensen om zich heen die hem niet hebben aangevallen. Dan kom je dus op een kleine inner circle uit. Trump heeft zijn schoonzoon nodig. Ik zal er geen RTL Boulevard van maken, maar de relatie tussen Ivanka en Donald is onvoorstelbaar hecht. Zijn genoeg filmpjes te zien. Ik denk dat Jared eerder een concurrent is als een vriend voor Trump. Overigens heeft Trump het hardop gezegd. Als het niet zijn dochter was had hij het wel geweten. Je zult het maar horen als schoonzoon van Trump. Dat je schoonvader zoiets over je vrouw zegt. Trump heeft misschien alleen met Bannon iets. Ook Pence is iemand die hij nodig heeft. Ik denk dat hij zelfs zijn verkiezingsoverwinning deels te danken heeft aan de christelijk conservatieve achterban van Pence. Overigens zit Bannon op 1 lijn met Bosma op het gebied van Isreael. Als Israel valt dan valt het Westen. Dat is de ideologische achtergrond van Bannon. Trump heeft Nethanyahu al tot rust gemaand met nederzettingen. Zijn verhalen varieerde ook van van een 1 tot 2 staten oplossing. Het blijft in het geval van Wilders en Trump altijd bij woorden valt me op. Waarom sturen ze niet troepen naar Israel? Als het een keertje niet bij woorden moet blijven.

BakkerGerard
BakkerGerard22 feb. 2017 - 10:08

Die Joodse organisaties kun je helaas niet serieus nemen, want ze noemen iedereen die kritiek heeft op Israël anti-semiet. Dat hij die journalist op die persconferentie afsnauwde vond ik vreselijk om te zien, schandalig gewoon. Maar geen anti-semitisme. Dat label wordt tegenwoordig veel te makkelijk ten onrechte gebruikt.

3 Reacties
Johan eldert
Johan eldert22 feb. 2017 - 14:04

ik denk dat we jou niet serieus kunnen nemen want trump heeft op iedereen kritiek behalve op israel. integendeel zelfs. dus je vergelijking klopt van geen kanten.

Piet de Geus
Piet de Geus22 feb. 2017 - 17:57

Misplaatste poging tot zelfverdediging.

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer222 feb. 2017 - 20:36

@ johan Heb je het gemist? Trump heeft wel degelijk veel kritiek op Israel.

Bouwman2
Bouwman222 feb. 2017 - 10:02

De klassieke begripsverwarring: de fout is Israël verwarren met het begrip joods. Wat Israël inhoudt is redelijk duidelijk: dat is een staat met sterk religieuze trekken, het begrip joods is veel vager en ruimer.dan de definitie die Tel Aviv daaraan geeft. Volgens die definitie is iedereen met een joodse oermoeder zelf ook joods en is Israël het familiehuis.. Op die manier kwamen onder andere nogal wat Russen in Israël terecht en sommigen delen daar nu de lakens uit. Het gevolg was dat je met Russisch in Israël heel goed uit de voeten kunt. Maar Russische joden brachten ook Russische ideeën mee. Een van die ideeën is dat Russen niet tot het westen behoren en zich dus ook keren tegen de ideeën van de Verlichting. Het idee van de seculiere staat is in Isreal voor een groot deel lippendienst. Israël wordt steeds religieuzer en het recht staat steeds meer onder druk. Neem het omineuze geval van een sergeant die een Arabier en plein publiek executeerde. Of neem het idee dat Israël steeds meer bezit van Arabieren confisqueert op grond van de belofte van God aan zijn Volk. Het probleem van mister Trump is niet dat hij een antisemiet zou zijn, het probleem is omgekeerd, Trump is een Rus die Amerikaans spreekt. Trump is net zo min gedefinieerd joods als zijn schoonzoon. Maar de familie Trump heeft ook niets te maken met de waarden van de Verlichting die nog steeds in Europa le

1 Reactie
Bouwman2
Bouwman222 feb. 2017 - 10:08

idend zijn. Het probleem met de Russische federatie is dat Russen een heel andere traditie hebben dat die van west Europa. Rusland kent helemaal niet de traditie van democratie. Het gesprek met de Russen wordt ook niet gevoerd op basis van democratie, maar moet plaats vinden op basis van economie en militaire macht. Dat is buitengewoon tragisch, want de Russen wordt op die manier alle uitzichten op vooruitgang onthouden. En dat geldt ook voor de VS en voor de joodse Staat.

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer222 feb. 2017 - 9:54

Antisemitisme moet keihard worden aangepakt, hier in Nederland, daar in Amerika, en in de rest van de wereld. Het is een schandvlek in de geschiedenis van de mensheid.

7 Reacties
Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer222 feb. 2017 - 10:00

Wat is overigens het harde bewijs dat die Bannon een "notoir jodenhater" is?

Daniel Dennett
Daniel Dennett22 feb. 2017 - 10:43

Ben het met je eens maar ik hoop wel dat je eigenlijk bedoelt racisme in het algemeen moet keihard worden aangepakt.

seniorg
seniorg22 feb. 2017 - 10:46

http://www.timesofisrael.com/stephen-bannon-5-things-jews-need-to-know/

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer222 feb. 2017 - 11:05

@ seniorg Ja, dat was ik al tegengekomen. Daar staat werkelijk niks anders in dan "hear-say" (zijn ex-vrouw) en "guilty by association". Voorbeeld: Hij kent Marine LePen, en Marine LePen's vader is een anti-semiet, dus.... Tsja.

RU486
RU48622 feb. 2017 - 12:41

Bruggenbouwer 22 februari 2017 at 11:00 Wat is overigens het harde bewijs dat die Bannon een “notoir jodenhater” is? Misschien wordt het tijd voor je om zijn uitlatingen eens rustig door te lezen. Zie ook de link van seniorg. Maar met hard bewijs bedoel jij waarschijnlijk of er Mein Kampf is gevonden, een hakenkruis armbandje en een handig meeneem spuitbusje met Zyclon B.

Johan eldert
Johan eldert22 feb. 2017 - 14:06

[ Bruggenbouwer 22 februari 2017 at 11:00 Wat is overigens het harde bewijs dat die Bannon een “notoir jodenhater” is? ] gewoon even de site breitbart opzoeken en zijn stukken nalezen. dan vallen de schellen wel van je ogen

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer222 feb. 2017 - 20:41

Beste reageerders, ik heb de stukken nagelezen en op wat vage beschuldigingen na ben ik nergens tegengekomen dat Bannon een duidelijke antisemiet is. Ik denk dat we hier te maken hebben met fake-news.

T. Harrush
T. Harrush22 feb. 2017 - 9:45

Laten we Trump over zeg 1 jaar hierop beoordelen.

3 Reacties
Sonic2
Sonic222 feb. 2017 - 10:48

Hillary werd door al die PVV kenners hier al ver voor de verkiezingen afgeschreven en ongeschikt geacht, maar Trump moeten we volgens jou een jaar geven. Het kan niet hypocrieter en het kan niet selectiever. We zullen het in 2040 zien. Dan kan je een goed overzicht krijgen van de presidenten voor en na Trump. Dan pas kan je Obama echt beoordelen. Reagan moeten we anno 2017 een goede president noemen van rechts. Hij is zelfs in die kringen een god, maar ook Reagan liet de ongelijkheid ontsporen en de staatsschuld enorm oplopen. Zijn prestaties tijdens de koude oorlog werden schromelijk overdreven. Het was eerder de USSR die economisch op instorten stond. Vooral rechts kleurt de feiten op zo manier in dat rechts er goed uitkomt en links niet. Ik ben ook niet zo geïnteresseerd in een PVV"er die Trump beoordeeld. Dat is als de slager die zijn eigen vlees keurt. De bakker die zijn eigen brood keurt. Ik snap best dat Trump voor behoorlijk radicaal rechts een held is en dat hij de beste president ooit wordt. Dat is natuurlijk een mening en niet vast gesteld, maar het is puur een mening. Niet een feit.

T. Harrush
T. Harrush22 feb. 2017 - 14:32

Goed dat u nu al weet dat ik PVV ga stemmen, was er zelf nog niet over uit nl. Dank voor uw info hieromtrent. En ook over de directe link die er schijnt te bestaan tussen Trump en de PVV. Ik had overigens niet zoveel tegen Hillary. Die had ik ook 1 jaar gegeven en zou door rechts waarschijnlijk ook net zo hard zijn aangevallen als Trump nu door links, maar je hebt nu eenmaal te maken met beginnersfouten etc. Dat is bij iedereen in elke nieuwe baan zo. Reagan was niet mijn favoriet, maar los daarvan we moeten maar zien wat Trump gaat doen op het gebied waar hier de discussie over gaat. Trump is voor mij ook geen held, eerder the "best" of the worst two candidates ever. Tot 2040 wachten lijkt me wat overdreven. Ik ga hier nu in op elk punt dat u me toedicht. Maar het is wel zo dat als ik alles moet gaan ontkennen wat iedereen me aanreikt, kom ik bijna niet meer aan het plaatsen van mijn eigen mening toe.

Sonic2
Sonic222 feb. 2017 - 22:48

Ik zeg niet dat mensen moeten wachten tot 2040, maar je krijgt een beter beeld van de prestaties van een president als je ook zijn voorganger en opvolger kan beoordelen. Misschien kan je na de periode Trump ook Bush beter beoordelen. Voor de rest herken je PVV'er van 100 km afstand. Ze willen allemaal Trump een kans geven. Ze zeggen nooit dat ze PVV stemmen. Ze twijfelen altijd. Overigens heeft Wilders 100 keer aangegeven fan te zijn van Trump. Die link is zo enorm overduidelijk.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen22 feb. 2017 - 9:31

Geen nieuws. Hij heeft tijdens de campagen een uitermate anti-semitische reclamespot laten draaien en een paar van zijn speaches waren ook puur anti-semitisch, hij heeft natuurlijk een excuus-schoonzoon, maar dat verandert niets aan de aard van het beestje.

Spelchecker2
Spelchecker222 feb. 2017 - 9:28

Antisemitisme is natuurlijk helemaal fout, net als anti-islam trouwens! Jammer dat Trump niet antizionistisch en antiIsraël is. Daar zou de wereld echt wat mee opschieten.

2 Reacties
Neef Herbert
Neef Herbert22 feb. 2017 - 16:48

Want? Er gaat volgens mij weinig dreiging uit van Israel.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen26 feb. 2017 - 9:46

[Er gaat volgens mij weinig dreiging uit van Israel.] Er zijn weinig Palestijnen die hun land en/of huis door Israël gestolen zagen worden voor het bouwen Joodse nederzettingen en niemandsland in Palestina die dat met je eens zijn.

rbakels
rbakels22 feb. 2017 - 9:20

Ik ben geen fan van Trump, maar ik vind het raar als hij van antisemitisme wordt beschuldigd alleen omdat hij zich te laat tegen antisemitisme heeft uitgesproken. Wel plezierig is dat dit verwijt de afzetting van Trump ontegenzeggelijk dichter bij brengt, want de joodse lobby is heel sterk in de VS. Te sterk volgens sommigen, maar elk nadeel hep z'n voordeel.

3 Reacties
Johan eldert
Johan eldert22 feb. 2017 - 10:33

het probleem is dat trump zich laat omringen door antisemieten en daar blijkbaar geen probleem mee heeft. dat zijn wl mensen die stevige invloed hebben op trump en zijn beleid. en als je tijdens een holocaust bijeenkomst, 'vergeet' de Joden te noemen, dan laad je de nodige verdenking op je. want holocaust herdenking gaat toch vooral om de joden. ook al werden ook vele andere groepen vervolgd en in de kampen vernietigt. dus dan kan trump wel achteraf roepen dat hij geen antisemiet is, zijn gedrag is er niet naar. dus dat is wat GOldstein bedoelt: hij loopt, kwaakt en praat als een antisemiet.

Sonic2
Sonic222 feb. 2017 - 10:54

Trump is er als de kippen bij om zijn zielige strijd met de media uit te vechten, maar heeft wat meer moeite er mee om op tijd zijn weerzin tegen antisemitisme uit te spreken. Het lijkt me dat de bestrijding van antisemitisme wat belangrijker is als die zielige strijd tegen de media. In die context helemaal terecht als Trump daar op wordt aangepakt. Hij heeft de eed afgelegd op de constitutie bij zijn inauguratie. Dan mag je ook maximale inzet verwachten voor het verdedigen van de rechten van alle minderheden. Van de rechten van vrouwen en homoseksuelen. Geen enkel medelijden met Trump. En al helemaal niet met zijn aanhang in Amerika en Nederland. Die zijn er altijd als de eerste om anti zionisme te verdraaien tot anti semitisme. Die zijn er als eerste bij om een weerzin tegen de POLITIEK van Israel te verdraaien tot anti semitisme. Ze hebben ook dan nog de 2e wereldoorlog nodig om hun "argumenten" nog wat "kracht" bij te zetten.

Martin108
Martin10822 feb. 2017 - 16:22

Als Trump inderdaat zou worden afzet door o.a. de Joodse lobby dan zou dat veel antisemieten sterken in hun overtuiging van het grote joodse complot...