Joop

Joods gezin slachtoffer vuurwerkbom, eerder hakenkruizen voor huis

  •  
24-10-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vuurwerkbomkapotglas
Bij een joods gezin in het Noord-Hollandse Hippolytushoef is in de nacht van dinsdag op woensdag een zware vuurwerkbom ontploft. Daarbij is een raam gesneuveld, meldt NH Nieuws. Kort voor de ontploffing werd er een rotje door de brievenbus gegooid. Het gezin is al jarenlang het mikpunt van antisemitische treiterijen, vertelt de moeder.
" “We hebben een boomstam door het raam gehad, en ook een ijsblok. Mensen die langsfietsen en ‘kankerjoden’ roepen. Hakenkruizen in de sneeuw voor ons huis. Dit is antisemitisme.” "
De politie bevestigt dat het gezin de afgelopen jaren verscheidene malen aan de bel heeft getrokken. “Het gezin heeft blijkbaar de aandacht van enkele jeugdigen getrokken en wordt getreiterd”, verklaart politiewoordvoerder Menno Hartenberg tegenover het Noordhollands Dagblad. Buurtbewoners loven 200 euro uit voor de tip die naar de daders leidt.
Afbeelding: screenshot NH Nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (69)

Joop den Uil
Joop den Uil25 okt. 2019 - 16:08

Wat zal commentaar van Akershoek op deze intimidatie zijn ? waarschijnlijk dat zijn budget op is.

Bert de Vries
Bert de Vries25 okt. 2019 - 15:18

Jaren geterroriseerd en nooit bescherming gekregen? Zelfs niet middels camerabewaking? Daar moet een diepgaand onderzoek naar worden ingesteld. Want jarenlang worden geterroriseerd zonder in bescherming te worden genomen is volstrekt onaanvaardbaar.

Satya
Satya25 okt. 2019 - 12:25

Smerige racisten.

Norsemen
Norsemen25 okt. 2019 - 9:53

"Het gezin heeft blijkbaar de aandacht van enkele jeugdigen getrokken en wordt getreiterd”, verklaart politiewoordvoerder Menno Hartenberg" Wat een waardeloze reactie van deze Menno Hartenberg. Deze man lijkt mij niet geschikt als woordvoerder.

Bernie2
Bernie225 okt. 2019 - 9:14

Wat mij betreft krijgt de familie, ondanks enkele reacties van reagluurders hieronder, elk voordeel van de twijfel. Laffe aanvallen gericht op ras, religie, sekse, cultuur? Doen we hier niet. Dit gaat om ronduit ranzige fascistoïde praktijken. In een dorpje als Hippolytushoef moet het niet moeilijk zijn daders te spotten, op te pakken om hen vervolgens via Halt 2 jaar lang straatjes te laten vegen in bv. Dachau, waar vroeger de kreet Halt..! maar al te vaak viel... NS heeft voor eventueel transport vast nog wel wat ongebruikte wagons staan.

[verwijderd]
[verwijderd]25 okt. 2019 - 8:42

--- Dit bericht is verwijderd —

3 Reacties
Anoniempje5
Anoniempje525 okt. 2019 - 11:05

"Alleen was deze camera van een particulier die opnames van de openbare weg had gemaakt, hetgeen niet is toegestaan in verband met de privacywet." Dat klinkt mij zo zeer onwaarschijnlijk dat als het klopt een rechterlijke dwaling zou moeten zijn. Als op mijn camera een "vergismoord" op de straat voor mijn of mij buurman huis plaatsvind waarop de daad en daders herkenbaar staan zou dan dus niet als bewijs gebruikt mogen worden in een rechtszaak? Juist filmen van openbaar gebied mag toch juist ten alle tijden? Alleen de buurman mag eisen dat niet zijn (privé) terrein niet in beeld is. Maar als die dat geen probleem vindt mag het. Dat het dan niet in een rechtszaak gebruikt mag worden klinkt onlogisch.

Anoniempje5
Anoniempje525 okt. 2019 - 11:21

wauw, tis inderdaad niet toegestaan als doel om de privacy te schenden maar zolang je het opneemt om je privé bezit te beveiligen mag je openbare weg opnemen als bv je auto daardoor in beeld is, dat is dan onvermijdelijk en mag een overlap. De buren hadden wellicht geen auto of iets dergelijks dat de rechter het niet toestaat. Wel een beetje belachelijke privacy bescherming in het voordeel van kwaadwillende als je ziet wat er allemaal al is opgeheven voor compleet onschuldigen de laatste tijd die ik erger vind dan dit.

Karingin
Karingin25 okt. 2019 - 19:34

Als de veiligheid in het geding is (gerechtvaardig belang), dan mag het wel, maar dat moet je wel goed regelen dus. Zie mijn post van 21.24u. Ik snap niet dat politie of OM dit niet hebben geregeld. Lijkt erop alsof ze het niet serieus namen.

Bert de Vries
Bert de Vries25 okt. 2019 - 5:39

'Hakenkruizen in de sneeuw voor ons huis.' Heeft het in Noord-Holland al gesneeuwd, en is het er al zo koud dat die sneeuw blijft liggen?

2 Reacties
Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof25 okt. 2019 - 8:07

Het antisemitisch treiteren is al jaren aan de gang, in die tijd heeft het wel een keer gesneeuwd.

vdbemt
vdbemt25 okt. 2019 - 8:46

En DAT is waar jij je druk om maakt?

Lowieke de Vos
Lowieke de Vos25 okt. 2019 - 4:35

Ik denk dat de zaak iets anders ligt. Ik kom ook daar uit de buurt. Het gezin in kwesrie ziet er gewoon uit zoals de rest van de inwoners. Geen pijpekrullenmensen dus. Ik wist niet eens dat ze joods zijn. Ze zeggen al jaren last van terreur te hebben. Ik heb het nooit gelezen. Er zijn op hun adres ook geen 112 meldingen. Ik denk dat het eerder hun eigen malaise is en dat ze nu de achuld op buurt af willen geven. Een 100.000 klapper maakt veel lawaai. Ze buiten hun joods zijn uit om extra zielig over te komen. Dat pikt de media graag op. Ze zullen binnenkort wel gaan verhuizen en/of scheiden.

5 Reacties
Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof25 okt. 2019 - 8:09

Natuurlijk Lowieke, het is de schuld van die Joden zelf he? Ze hebben het maar verzonnen want u heeft het niet eerder gelezen. Misschien bent u gewoon een beetje selectief in uw aannames?

Dr. Drees
Dr. Drees25 okt. 2019 - 8:20

Ah,de klassieke anti-semitische reactie!

Norsemen
Norsemen25 okt. 2019 - 10:02

Lowieke, als ik jouw reactie lees krijg ik juist heel erg het idee dat de zaak niet anders ligt. Ik mag hopen voor deze Joodse familie, en eigenlijk voor iedereen, dat jij de enige in je soort bent daar in de buurt (en in de rest van de wereld). Maar dat ben je helaas niet bedenk ik me nu direct aangezien de problemen die er zijn.

Satya
Satya25 okt. 2019 - 12:27

Het kan best zijn dat het heel vervelende mensen zijn maar waarom zou je hun afkomst dan gebruiken?

Jerry Bidet
Jerry Bidet25 okt. 2019 - 20:50

@satya Inderdaad. Soms moet ik er ook op letten om de onderbuik niet de overhand te laten geven. Meestal lukt het, soms niet. Maar het mooie van een forum, dat geldt ook zeker voor mij, is dat mits je er voor open staat je toch van elkaar kunt leren.

johannn2
johannn225 okt. 2019 - 0:38

N.a.v. een zware vuurwerkbom reageert de plaatselijke politie: [citaat] ""Het gezin heeft blijkbaar de aandacht van enkele jeugdigen getrokken en wordt getreiterd”, verklaart politiewoordvoerder" "Enkele jeugdigen" "wordt getreiterd” Proef ik hierin, dat het volgens de plaatselijke politie allemaal wel meevalt? .

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen25 okt. 2019 - 15:52

Ik zat ook met mijn ogen te flapperen toen ik dat las. Raam uit de sponning geblazen en dan het woord treiteren gebruiken. Misschien kan Gi Raf, overig guurrechts hier ook een 'maar de meerderheid van H. en omgeving vindt het gezin niet aardig' in gooien. En de meerderheid beslist.

I am Legion
I am Legion24 okt. 2019 - 22:27

Ik zou maar uitkijken zomaar te stellen dat de daders extreem-rechtse nazi's zijn o.i.d. In de meeste landen in Europa, uitgezonderd Duitsland, komt persoonsgericht bedreigend en gewelddadig antisemitisme met stip uit islamitische hoek gevolgd door de linkse hoek. Dat wordt aangetoond door het grootste onderzoek ooit gehouden onder Europese joden. Zie bijgevoegde tabel met percentages van ervaringen van Europese joden met ernstige vormen van antisemitisme over een flink aantal landen: https://img.techpowerup.org/191024/schermafbeelding2019.png En de bron van het onderzoek: https://fra.europa.eu/sites/default/files/fra_uploads/fra-2018-experiences-and-perceptions-of-antisemitism-survey_en.pdf

10 Reacties
Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof25 okt. 2019 - 8:11

Maar.. feiten... die staan maar in de weg als je je onderbuik wilt legen toch? Uiteraard is extreemrechts ook een groot probleem maar die verbanden worden hier wel iets te makkelijk gelegd.

Jerry Bidet
Jerry Bidet25 okt. 2019 - 9:59

@Legion U heeft het niet begrepen; het is in eerste instantie de schuld van Wilders, Baudet en/of Trump. Dit mantra herhaalt zich een paar keer en dat is wat er blijft hangen. Of diegene daadwerkelijk invloed hebben op wat is voorgevallen, is wat minder van belang.

Satya
Satya25 okt. 2019 - 12:23

Heb je ook gelezen wat als antisemitisme wordt ervaren door velen? Ik denk dat het hetzelfde onderzoek is waarin Israel kritiek als antisemitisme wordt uitgelegd. Verstandige Joden weten wel waar de shit vandaan komt. Op het laatste FvD congres was Fausto Lanser aanwezig. https://www.trouw.nl/opinie/hele-en-halve-fascisten-op-de-forum-partijborrel~b3c85103/ Blijf jij maar lekker het zij zijn erger spel kijken en wat voor je staat ontkennen

Satya
Satya25 okt. 2019 - 12:25

Jerry Bidet Ik denk toch dat je begrijpt hoe haat normaliseren werkt?

I am Legion
I am Legion25 okt. 2019 - 15:33

@Satya "Heb je ook gelezen wat als antisemitisme wordt ervaren door velen? Ik denk dat het hetzelfde onderzoek is waarin Israel kritiek als antisemitisme wordt uitgelegd." Ohh? Dus willekeurige Europese moslims, doet er niet toe waar ze geboren zijn of hoeveel generaties ze hier al leven, op vervelende manier aanspreken of behandelen vanwege praktijken van het islamitische Saudi-Arabië, Soedan, Turkije of willekeurig welk ander islamitisch land ook is geen racisme of islamofobie? Of is dat voor jou e.a. alleen zo bij Europese joden of in geval van joden überhaupt wat anders? Hoe noem jij het als b.v. een islamitische Marokkaanse Nederlander op onprettige wijze ter verantwoording wordt geroepen door andere Nederlanders vanwege zaken die in een islamitisch land gebeuren? Ik noem dat in ieder geval racisme.

stokkickhuysen
stokkickhuysen25 okt. 2019 - 15:55

@Ongeil Wat vind je van de acties in Hypolytushoef

Jerry Bidet
Jerry Bidet25 okt. 2019 - 17:54

@satya Vooropgesteld, ik begrijp je punt. Maar ik word altijd zo moe van mensen die te pas en te onpas hun politieke 'tegenstanders' er bij moeten betrekken. Terwijl in deze casus er niets bekend is over wat er nu precies is voorgevallen. Overigens maken beide zijden van het politieke spectrum gebruik van deze tactiek.

Satya
Satya25 okt. 2019 - 20:25

Legion Ik heb het over wanneer iets als antisemitisme wordt uitgelegd. Als ik met iemand in gesprek ben en het beleid van Israël wordt ter discussie gesteld ben ik daar kritisch over. Dat maakt mij geen antisemiet. Ik heb niets tegen Joden op zich. In mijn reactie noem ik de daders racisten hierboven. Het is net zoiets als alle voorstanders van zwarte Piet racist noemen in het voorbeeld wat ik geef.

Satya
Satya25 okt. 2019 - 20:28

Jerry Dat klopt. Eerst maar weten wie de daders zijn. Bij die man die dood is gegaan in Assen om vermeend kindermisbruik werd ook al direct Marokkanen geroepen.

I am Legion
I am Legion25 okt. 2019 - 20:49

@Satya Jij bent het die in reactie op de meldingen van Europese joden die zeggen te maken hebben gehad dat zij in ernstige mate antisemitisch werden lastig gevallen dat dat dan vast vaak i.v.m. Israël was. Dat is een vooroordeel van jouw kant. En dan nog. Als dat in sommige gevallen wel een aanleiding is voor degenen die dan Europese joden daarmee lastig vallen. Wat dan nog? Er is geen enkel excuus om Europese joden, en net zo ook de weinigen onder hen met een Israëlische achtergond, op grond van e.e.a. omtrent Israël aan te spreken net als dat er geen enkel excuus is om Europese moslims van welke achtergrond ook aan te spreken op zaken waar willekeurig welk islamitisch land een rol speelt, dus ook als het een land van hun achtergrond is. Dus vind jij nu dat islamitische Marokkaanse, Turkse, Indonesische, of autochtone Nederlanders terecht aangesproken mogen worden op willekeurig welke te bekritiseren gedragingen van een of ander islamitisch land of is dat voor jou slechts voorbehouden aan joodse Europeanen vanwege Israël? Waarom? Dus even naast het feit dat Israël voor degenen die zich hieraan schuldig maken een joodse identiteit vaak op zich al voldoende is? Ik ben benieuwd hou je dit onderscheid (=discriminatie) vergoelijkt.

Karingin
Karingin24 okt. 2019 - 21:18

Vreemde toestand. Waarom hangen er bijv. geen camera's rond het huis van die familie? Als dit al zo lang aan de gang is, had dat inmiddels wel geregeld moeten zijn. Privacy is belangrijk, maar hier lijkt me het belang van de veiligheid te prevaleren. Wat een slappe houding van het bevoegd gezag. En 200 euro voor een tip, daar ga je de oorlog niet mee winnen natuurlijk.

5 Reacties
Peterrr2
Peterrr224 okt. 2019 - 21:32

Wat let je om ook een bijdrage te leveren?

van Beek
van Beek25 okt. 2019 - 6:13

Ja joh, beschuldig vooral de slachtoffers.

Anoniempje5
Anoniempje525 okt. 2019 - 6:41

Eens. Kan niet in hun portemonnee kijken maar ik had zelf dan al wel een camera geïnstalleerd. Vermoedelijk na de boomstam maar voor het blok ijs door de ramen.

Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof25 okt. 2019 - 8:12

Als je de berichtgeving had gevolgd had je geweten dat er bij een buurman camera’s hangen maar dat die beelden niet gebruikt mogen worden omdat ze de openbare weg tonen. Camera’s hebben helaas niet altijd zin :(

Karingin
Karingin25 okt. 2019 - 19:24

Van Beek: Ik heb 't over het bevoegd gezag, niet over de slachtoffers. Goed lezen blijft een kunst. Jan: Ja bij de buren, niet bij de mensen zelf. Ik lees op de site van de Autoriteit Persoonsgegevens "Uitzonderingen: Alleen in uitzonderlijke gevallen mag u een camera doelbewust richten op het terrein van uw buren of de openbare ruimte. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van serieuze veiligheidsproblemen waarbij het gebruik van een camera noodzakelijk en onvermijdelijk is. In dat geval kan er sprake zijn van een gerechtvaardigd belang." Dit had dus op die manier ofwel voorkomen kunnen worden (want je moet wel melden dat je filmt), of de daders waren er gloeiend bij geweest.

vdbemt
vdbemt24 okt. 2019 - 19:55

Nederland glijdt af.

1 Reactie
Tom Meijer
Tom Meijer25 okt. 2019 - 12:37

Je suggereert dat het vroeger minder was. Denk je dat werkelijk?

Rechtse Bal4
Rechtse Bal424 okt. 2019 - 19:39

schandalig dat daders niet opgespoord zijn inmiddels. Zou bijna denken dat die samenspannen met de politie. Zo moeilijk is dat toch niet ? J-a-r-e-n-l-a-n-g is dit al aan de hand !! niet te geloven.. waar kan ik gireren voor extra bijdrage ?

OlavM
OlavM24 okt. 2019 - 18:44

Schandelijk en diep beschamend. Dit is een uitvloeisel van de vunzigheid en vuiligheid, die rechts-extremisten als fascisten en neo-nazi's, maar ook figuren als Baudet en Wilders losmaken. (Dat die zich in het openbaar extreem pro-zionistisch opstellen is niet in tegenstelling hiermee, maar ligt juist in lijn hiermee).

25 Reacties
pharis
pharis24 okt. 2019 - 19:30

Hoe weet jij zo zeker dat dit van rechs-extremisten zijn weet meer andere mensen ? Ik ben sociaal democraat de zeker geen fan van deze heren maar ik weet wel dat ze steeds opkomen voor de joodse gemeenschap. Er zijn andere groepen in samenleving die zeer vijand tegen over de de joodse gemeenschap staan die jij waarschijnlijk niet wil of durf te benoemen. Dat maakt je (schandelijk en diep beschamend ) gewoon lachwekkend en hypocriet. Eigenlijk is het diep triest en beschamend dat jij deze walgelijke gebeurtenissen gebruikt om je eigen haat vollen mening te ventileren .

Jerry Bidet
Jerry Bidet24 okt. 2019 - 19:35

Aah, de eerste die Baudet en Wilders noemt. Ben je Trump vergeten? Persoonlijk heb ik het idee dat je in de verkeerde hoek aan het zoeken bent.

Mr Ed
Mr Ed24 okt. 2019 - 19:38

U wijst wel heel overtuigd in een bepaalde richting, er zijn helaas meer groepen in Nederland die het niet goed voor hebben met de Joodse gemeenschap. Schandalig laconieke reactie van de politie trouwens.

Ivan61
Ivan6124 okt. 2019 - 20:10

@ OlavM, Krijgen Baudet en Wilders ook schuld als jij offday hebt? Heb jij bewijzen hier voor? Wie de daders zijn weet jij niet, net als ik en zelfs als zijn uit extreem- rechte hoek komen kan jij moeilijk schuld geven aan deze 2 misbaksels. Stel eens voor dat daders SP stemmers zijn, krijgt dan Lillian de schuld? Of

Pensionada2
Pensionada224 okt. 2019 - 20:11

Ja hoor. Wilders en Baudet hebben het weer gedaan. Zij zijn juist pro zionisme! Maar ja op Joop zijn Wilders en Baudet de oorzaak van alle misstanden. Schandalig dat men dit voorval aangrijpt om weer eens heerlijk te bashen op PVV en FVD. Ben benieuwd wanneer iemand Trump de schuld gaat geven.

Ivan61
Ivan6124 okt. 2019 - 20:13

Of GL dan is Jesse aan de beurt. Laat staan dat de daders migranten afkomst hebben,,,wie krijgt dan de schuld? Laten wij hopen dat zijn snel achter slot en grendel verdwijnen en liefst voor paar jaar.

Weirdkud
Weirdkud24 okt. 2019 - 20:17

Pharis, Jerry, Abel, Er werden hakenkruizen in de sneeuw getekend. Kunnen moslim jongeren ook gedaan hebben, maar dan gaat het om extreem-rechtse moslim jongeren. Ik vermoed dat Olav aardig in de buurt zit.

Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof24 okt. 2019 - 20:24

@OlavM Het is een groep niet nader aangeduidde jongeren. Die al jaren bezig is met dit soort acties. U weet echter spontaan uit welke hoek het komt. Heel knap van u. Een andere mogelijkheid is ondenkbaar in uw eenrichtingsgeest?

Sonic2
Sonic224 okt. 2019 - 20:29

@ Pharis Laat ik maar niet teveel woorden besteden aan Wilders en Baudet. Wilders en Baudet zijn niet pro Joods, maar anti islam en moslim. Heel wat anders dus. Maar genoeg over die 2 engnekken. Al erg genoeg dat jij ze als "sociaal democraat" verdedigd. Maar als je maar niet op dat schorem stemt. Dan zijn dit soort reacties ook niet zo erg. Ik ken overigens Hippolytushoef goed. En het is een lelieblank oord. Geen moslim enclave of zoiets dergelijks. In het dorp woont wel geteld 0,1 procent Turken. 3 procent heeft een NWA. Dus dat het uit de hoek van uiterst rechts komt lijkt me waarschijnlijker als dat het moslims zijn. Mijn ouders wonen in die omgeving dus. Ik moet er overigens bij vermelden dat het dorp en de omgeving nou ook niet echt bekend staat als een extreem rechts oord. En ik moet bekennen dat ik ook nog niet eerder van de reeks aan incidenten heb gehoord. Als het moslims of Antillianen zijn moet het uit Den Helder of Alkmaar komen. Vanuit Den Helder is het een tijdje reizen. En vanuit Alkmaar dus al helemaal. Daar wonen ook niet gigantisch veel moslims en allochtonen. Wel grappig trouwens dat degene die Olav corrigeren echt helemaal niets weten van het dorp. Niets weten van Noord Holland, maar wel zoals altijd met hun geschreeuw vooraan staan.

Karingin
Karingin24 okt. 2019 - 21:13

Dank Sonic, ik wilde net de demografische cijfers van Hippolytushoef opzoeken, maar je hebt me de moeite bespaard. In die contreien wonen over het algemeen weinig moslims inderdaad, en het discours is er nogal rechts. Ik kom zelf uit Alkmaar, maar mijdt de stad al jaren omdat ik geen reet begrijp van die mensen.

pharis
pharis24 okt. 2019 - 22:39

@Sonic Dit antwoord verwachte ik van jou ,zo voorspelbaar. Ter info aan jou ik woon al mijn hele leven in Noord Holland waaronder een tijdje in Alkmaar in het kraakpand parkhof ,dus zeer bekent met de omgeving . Ik werk al tijden samen met onze gekleurde mede mens en we praten en discussiëren ook met elkaar waarbij luisteren een belangrijk onderdeel is ,zo leer nog eens wat van elkaar. Je zult verbaast zijn hoeveel gekleurde mede mens PVV of FVD stemmen. Zijn deze gek? Nee hoor ze kunnen het goed motiveren en ik kan ze eigenlijk allen maar gelijk geven , omdat ze zat zijn om te worden aangesproken te worden op gedrag van klein deel van hun gemeenschap . Ze vinden dat dit kleine deel van eens hart moet worden aangepakt omdat ze anders hele groep mee sleuren. Maar jij denk liever uit dogma's dan luisteren naar andere meningen en dat dan over nadenken wat er werkelijk word gezegd. Wel zo namelijk maar ik kijk ook naar andere kant van de medaille om daarna met een overwogen mening te komen. Mijn eerste reactie was gericht tegen de voorbarige conclusie die getrokken word want als in een ander geval iemand gezegd dat het moslim was dan nu op kast gezeten .

Qizilbash2
Qizilbash224 okt. 2019 - 22:40

@ Sonic Ik had ook al opgezocht dat er in Hippolytushoef 0.0% Marokkanen zijn en 0.1% Turken. Zeer onwaarschijnlijk dat het uit moslimhoek komt. Hoogstwaarschijnlijk rechtsextremisten, in ieder geval antisemieten.

pharis
pharis24 okt. 2019 - 22:44

Namelijk in 1 na laatste zin moet namelijk zijn , rot corectie

OlavM
OlavM24 okt. 2019 - 22:45

@ Pahris, Jerry Bidet, Abekl: Het ligt heelmaal neit voor d ehand dat het niet om rechtse "autochtone"nedrelanders zou gaan. In het NH-artikel staat: "Mensen die langsfietsen en 'kankerjoden' roepen". Het zou al lang egsignaleerd zij asl het om b.v. Marokkanen zou gaan. En het extremisme van Wilders en bauder geeft inderdaad voedingsnodem voor ook dit soort actiess. Ik heb niet egzegd dat ze hetz elf zoudne hebben gedaan. Zie ook war Sonic hierboven schrijft. @ Pharis: [Dat maakt je (schandelijk en diep beschamend ) gewoon lachwekkend en hypocriet. Eigenlijk is het diep triest en beschamend dat jij deze walgelijke gebeurtenissen gebruikt om je eigen haat vollen mening te ventileren .] Ziekelijke tekst van een wel heel verwarde, z.g. "sociaal-democraat".

OlavM
OlavM24 okt. 2019 - 22:51

Herstel (helaas vergeten te corrigeren): @ Pharis, Jerry Bidet en Abel: Het ligt helemaal niet voor de hand dat het niet om rechtse “autochtone” Nederlanders zou gaan. In het NH Nieuws-artikel staat: “Mensen die langsfietsen en ‘kankerjoden’ roepen”. Het zou al lang gesignaleerd zijn als het om b.v. Marokkanen zou gaan. En het extremisme van Wilders en Baudet geeft inderdaad een voedingsbodem voor ook dit soort acties. Ik heb niet gezegd dat ze het zelf zouden hebben gedaan of rechtstreeks ertoe aangezet. Rechts-extremisten hebben diverse variaties. Zie ook wat Sonic hierboven schrijft. @ Pharis: [Dat maakt je (schandelijk en diep beschamend ) gewoon lachwekkend en hypocriet. Eigenlijk is het diep triest en beschamend dat jij deze walgelijke gebeurtenissen gebruikt om je eigen haat vollen mening te ventileren .] Ziekelijke tekst van een wel heel verwarde, z.g. “sociaal-democraat”.

Flash825
Flash82525 okt. 2019 - 7:02

Grappig te zien dat bij dit soort artikelen bij sommige hier direct het Pavlov mechanisme in werking treedt. . Er worden allerlei voorbarige conclusies getrokken puur op basis van vooraf ingenomen standpunten en vooroordelen.

Sonic2
Sonic225 okt. 2019 - 10:00

@ Pharis Ook weer een verzinsel. In Nederland heeft de PVV een beetje aanhang bij Surinamers. Dat klopt, maar het gaat om de meerderheid. En de overgrote meerderheid stemt niet op die partijen. Ik ben een out of the box denker. U bent van de dogma's. Het dogma van de linkse nationalist. Neem de standpunten van de PVV en FvD over en links wordt populair. Steun de arbeider. Wilders en Baudet zijn extreem populair( ook onwaar). Links moet terug naar zijn principes. Welke tijd en welke principes? Verdiep je in Drees zou ik zeggen. Drees was echt geen klassieke sociaal democraat. Hij was zelf fors tegen een verzorgingsstaat zoals we die nu hadden. Juist mensen zoals u blijven in dogma's hangen. Ik stem overwegend links en heb CDA en VVD gestemd. Dus waar haalt u die moed en hef lef vandaan om te zeggen dat ik dingen niet van 2 kanten kan bekijken. Wat ik wil is kennelijk heel erg links, maar ik wil de fouten die we krap een eeuw geleden hebben gemaakt niet over doen. Dat wil ik. Niet al het moois wat we na de oorlog hebben opgebouwd door barbaarse nationalisten te laten afbreken. Dat wil ik. Zeer verdedigbaar. Of bent u wel voor extreem nationalisme. Zeg het maar. Kom eens uit de kast en kies eens stelling. Als je rechts verdedigd. Verdedig dan normaal rechts. En niet die 2 alt Right figuren. Alt Right is een ziekte. Hoeveel Jared Taylor's, Voorpost, NVU moet er nog komen voordat u wakker wordt? Hoeveel pegida's? En wat moet Baudet allemaal nog meer uitslaan voordat u wakker wordt? U bent het probleem. Met veel andere hier. Die kiezers op FvD en PVV zijn roekeloos. U bent ook onderdeel van het probleem, omdat u het faciliteert en naar de mond praat. Stop er mee. En voordat u mij aanpakt. Ik zie de problemen echt wel. Ik ben ook voor het aanpakken van problemen.Maar stop met het afvallen van iemand zoals Olav. Die volkomen terecht dat rechtse schorem aanpakt. Het is EN/ EN. En de problemen aanpakken. En eens afrekenen met dat nationalisme wat nooit gewerkt heeft. Kan me niet hard genoeg gebasht worden. Veel meer respect voor Olav. Dan voor de Von Papen strategie van u. Of de Maxime Verhagen strategie. Die strategie werkt niet. Uiterst rechts zal blij zijn met u. En met mensen die u in de kaart spelen. Buttigieg zei het heel goed. Als je je tegen rechts keert ben je een extreemlinkse socialist. Als je pro Trump bent dan ben je hetzelfde. Denk je dat uiterst rechts nu respect voor je krijgt? Ze gebruiken je. Ze hebben nooit anders gedaan. Stop met elke keer dat soort volk te verdedigen.

Mr Ed
Mr Ed25 okt. 2019 - 10:26

Uitgaan van wat voor de hand ligt is gewoon vooringenomen dommigheid. Net zoiets als bij iedere overval zeggen:” het zullen wel Marokkanen zijn”. U plaatst uzelf op hetzelfde niveau als extreem rechts.

pharis
pharis25 okt. 2019 - 11:20

Ik raad iedereen die mij hier aanvalt eens te kijken naar wat er aan de onderkant van de Duitse samenleving gebeurde in de jaren 20 van vorige eeuw. Naar de verpaupering van deze groep door de herstel betalingen , de crisis en het onvermogen van gevestigde partijen om daar wat tegen te doen. De socialisten , sociaal democraten en christen democraten vochten elkaar de tent uit dan dat ze echt wat deze deden voor deze groep. Toen kon dus een mislukte kunstenaar als Hitler aan de macht hulp christen democraten. De vraag die je als links persoon moet stellen is waarom kozen deze mensen voor Hitler of naar tijd verplaats waarom kiezen mensen in de VS voor clown als Trump. Zoek maar eens waarom men zich niet meer thuis voel bij de linkse partijen en zelfs niet meer de vakbonden zoa!s vandaag in het nieuws. Waarom mensen deze mensen zich verraden en genegeerd voelen. En kom niet met het argument dat deze mensen lijden isme of fobieën , want dan ben je wat mijn af. Het wel makkelijk om uit bubbel afkeurend naar deze mensen

pharis
pharis25 okt. 2019 - 11:59

@sonic Blij dat jij mij ook ziet als extreem rechts op andere sites word ik als extreem links gezien

Sachs
Sachs25 okt. 2019 - 16:09

@ Pharis [Ik ben sociaal democraat de zeker geen fan van deze heren maar ik weet wel dat ze steeds opkomen voor de joodse gemeenschap.] Gekker moet het niet worden. De 'heren' komen op voor Israël, niet voor de joodse gemeenschap.

Sonic2
Sonic225 okt. 2019 - 22:13

@ Pharis Wat jij elke keer opnieuw doet is extreem rechts/fascisme normaliseren. En u zult vast een goed persoon zijn. Het is alleen Von Papen gedrag. En dat is jammer, want het ontbreekt u niet aan intelligentie. Voor uiterst en extreem rechts bent u "nuttig". Laat ik het zo stellen. Uw stelling is de totaal verkeerde dus. Want als we u mogen geloven dan was het eigenlijk de schuld van het verdrag van Versailles en de Weimar Republiek of de economie dat Hitler aan de macht kwam. De fout ligt bij de NSDAP kiezers van toen en de NSDAP kiezers van nu. De NSDAP kiezers van nu zijn de Trump aanhang/ FvD en PVV aanhang. En u brabbelt alleen maar wat over de andere kant. Zodat het nog bijna logisch is dat ze op dit soort halve fascisten stemmen. U rolt nog net niet de rode loper uit. Beste Pharis. Uw volgende reactie laat zien hoe slecht mijn reacties worden gelezen. Ik heb het nooit over extreem rechts. Ik heb het altijd over uiterst rechts. Of radicaal rechts. Ik zeg niet dat die termen niets te maken hebben met extreem. Ik gebruik de term extreem alleen nooit. Ik vind wel dat mensen zoals u uiterst rechts in de kaart spelen. Bovendien zeggen sociaal democraten dit niet. Sociaal democraten beklemtonen niet dat Wilders en Baudet opkomen voor de Joods gemeenschap. Die noemen Olav niet lachwekkend en hypocriet. Wat minder Verhagens, Graham's en Von Papen wil ik en wat meer stelling. Nationalisme is gevaarlijk. Dus haal die kop uit het zand.

Sonic2
Sonic226 okt. 2019 - 10:10

@ Pjotter2 Weet u wat echt erg is? Dat is dat je je "gelijk" moet halen over de ruggen van lijken die liggen af te koelen in Bataclan of kinder lijken in Manchester? Dat is echt erg. Dat verdient echt afkeer, weerzin. Ik doel natuurlijk op clown Wilders. Of het misbruiken van het leed van vrouwen door Baudet. Veel erger als wat een aantal anderen hier doen over die vuurwerkbom. Bovendien is het vrijheid van meningsuiting. Olav mag dat vinden. En hij mag die mening hebben. Als je een andere behandeling van Wilders en Baudet vindt, moet u maar naar Geenstijl of Dagelijkse Standaard gaan. Het is overigens ook niet waar dat hier iedereen de schuld geeft aan Wilders, Trump, Baudet. Er zit hier een substantiële minderheid die alles van hun verdedigd. En die zich links noemt. @ Pharis De voorspelbaarheid hier zit duidelijk bij de mensen die de beruchte drie verdedigen. Vooral eentje die de nickname draagt van een dier met een lange nek herhaalt elke keer hetzelfde riedeltje. Het is altijd hetzelfde patroon. Links moet er weer voor de arbeider zijn. Want rechts is dat kennelijk wel ofzoiets. En links zijn slechte verliezers. Bla bla. En we ontkennen en benoemen de problemen niet. Je kunt met 5 minuten googlen overigens op opmerkingen van Halsema, Bos, Samsom, Spekman komen. En ook de SP. Hou eens op met de onzin dat links niets benoemt. En dat linkse reageerders het hier niet benoemen. Het is niet waar. Je kunt prima kritiek hebben op de islam en moslims en niet tot het electoraat behoort wat er op stemt. De oplossing zit er juist in dat je de problematiek los koppelt van degene waar je op stemt. Misschien wel het grootste probleem in Nederland. Als je in Nederland tegen immigratie bent dan zijn Wilders en Baudet je opties. Wilders is een soort Nederlands Trump met holle frases. Zeer radicaal en zeer narcistisch. Totaal niet incapabel. Hetzelfde met Baudet. Die openlijk een narcist is. Dat zijn je alternatieven. Ook een groot ander probleem is in handen van de verkeerde andere mensen. Klaver en Jetten praten tegen iemand hier zoals Korheiden alsof hij verplicht zijn huis helemaal overhoop moet gooien. En voor heel veel anderen. Dat 10.000 euro's kost. Op een toon en op een arrogantie. Jetten is zeer incompetent. En had nooit lijsttrekker moeten worden. Klaver is een narcist. En soms verdedig ik hem tegen al te onterechte kritiek, want het bashen gaat nogal ver. Maar Klaver is ook ongeschikt. En als ik hier Daan Ouwens kritisch hoor praten over de SP, moet ik hem gelijk geven. En toch stipte de SP 2 dagen geleden een heleboel belangrijke zorg problemen aan en kwam er een nieuw zorgplan. En dat de SP eigenlijk een stel bewerkte communisten zijn helpt ook niet erg. Normaal is niet weten waar je op stemt het teken van gebrek aan kennis of informatie. Ik zie nu ook mensen in mijn omgeving die goed op de hoogte zijn van politiek het allemaal niet weten. Waarop te stemmen. Of dat ze gaan stemmen. En ik kan ze hun mening zeker niet kwalijk nemen.

Pensionada2
Pensionada214 nov. 2019 - 18:31

Sonic: gisteren werd bekend dat de politie een groep jongeren op het oog heeft. Zou mooi zijn wanneer men snel de daders zou pakken. Jij hebt heel veel kennis van de demagogie van Noord-Holland dus wellicht kan je ertoe bijdragen dat deze jongeren snel worden opgepakt want we zijn het er allemaal mee eens dat deze pesterij niet kan.

Pensionada2
Pensionada219 nov. 2019 - 16:11

Sonic: Beschamend dat jij beweerd dat ik mijn gelijk probeer te halen door Bataclan of Manchester. Ik vond die aanslagen natuurlijk verschrikkelijk en heb ze nergens benoemd. Hoe kom je op deze rare gedachten. Wanneer de politie de vermoedelijke daders hier al op het oog heeft waarom zijn ze dan nog vrij?

Peterrr2
Peterrr224 okt. 2019 - 18:30

Wat lopen er toch nog veel randdebielen rond in ons land. Ik mag hopen dat deze daders gepakt worden en een flinke straf krijgen.

Gerry Jöris
Gerry Jöris24 okt. 2019 - 18:30

Verschrikkelijk!!! De politie reageert wel erg lauw.

1 Reactie
Jerry Bidet
Jerry Bidet24 okt. 2019 - 20:04

De verklaring van Menno geeft ook niet echt vertrouwen. 'Het gezin heeft blijkbaar de aandacht getrokken...' Joh.