Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

China klaar om Oceanië in te lijven

Nieuwe overeenkomst betekent grote machtsuitbreiding in gebied
Joop

Joods actiecomité voert actie op Dodenherdenking

  •  
03-05-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dodenherdenking300.jpg
Tradition is our Future gaat vanuit de lucht in actie tegen herdenking van overleden Duitse soldaten
Het Joodse actiecomité Tradition is our Future (TOF) gaat op vier mei, Dodenherdenking, actievoeren in het Gelderse Vorden tegen de herdenking van Duitse soldaten. Een woordvoerder van het comité verklaart dat ze dit ‘vanuit de lucht’ zullen doen.
Hoe de actie exact zal verlopen is nog geheim. “We willen niet dat de burgemeester achter onze plannen komt en ze dan kan dwarsbomen”, aldus de woordvoerder.
Deelnemers aan de dodenherdenking in Vorden kunnen op 4 mei kiezen tussen twee routes op de begraafplaats. Naast de reguliere route is er ook een die voert lang de graven van tien Duitse militairen. TOF vindt dat hier geen plaats voor moet zijn.

Meer over:

leven, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (37)

JoopSchouten
JoopSchouten3 mei 2012 - 13:58

Voor mij maakt het niet uit aan welke kant je staat en geweld gebruikt. Ik zie allen als door emotie misleide mensen en misleide emotionele mensen. Allen verdienen hulp.

JacquesDanzig
JacquesDanzig3 mei 2012 - 13:58

Ja, actievoeren op dodenherdenking! Dat helpt... En wie daar dan weer schande van spreekt, wordt dan natuurlijk ook uitgemaakt voor rotte vis... (of enig andere kwalificatie, natuurlijk)

DikBrix
DikBrix3 mei 2012 - 13:58

Het aanhangen van traditie als beginsel kan nog al eens leiden tot blokkeren van groei en ontwikkeling. In die zin vind ik zowel de naam van deze groep als hun actie niet zo tof.

Bernie2
Bernie23 mei 2012 - 13:58

Niet erg TOF vind ik. Met alle respect maar ondanks dat hun gemeenschap bizar hoge verliezen heeft geleden, moeten joden natuurlijk niet de exclusieve slachtofferrol opeisen en willen bepalen wie herdacht mag en kan worden. Ik geloof dat we dat na zeventig jaar wel achter ons kunnen laten. Wat mij betreft is er een nadrukkelijk verschil tussen nazi's en Duitse soldaten. De laatsten, die net als soldaten van andere mogendheden ongewild een wereldoorlog in werden gesleept. En naast die soldaten erg veel burgers, zoals dat hoort in oorlogen en verzetsstrijders die in alle kampen actief waren. Wat mij betreft komt er een kentering in het karakter van de herdenkingen en wordt die gruwelijke periode en vooral de ervaringen daaruit gebruikt als insteek voor een nieuwe benadering. Een die goed aansluiting vindt bij de collectieve gedachte na beëindiging van WOII, namelijk: dit NOOIT weer. Want: met de snelle herintroductie, opkomst en bloei van het populisme en neofascisme in Europa en Nederland in het bijzonder nodig als nooit tevoren. Maar ja, da's politiek incorrect he?

JanGert
JanGert3 mei 2012 - 13:58

Op 4 mei herdenken wij. Actievoeren kan op elk van de andere 364 dagen!

lindenboom
lindenboom3 mei 2012 - 13:58

Wat mij betreft is 4 mei de dodenherdenking van ´40-´45, en alle omgekomen landgenoten die in die periode zijn omgekomen. Welke kleur, geslacht, nationaliteit, etc.etc. ze ook gehad hebben. Ondanks het feit dat ik veel respect heb voor de wijze waarop de Oosterburen naderhand hun democratie hebben opgebouwd doet dit respect niets af aan het feit dat Duitsland ons land heeft overvallen en vijf ellendige jaren heeft bezorgd, met honderdduizenden doden tot gevolg. Het geeft dus m.i. geen pas, op welke wijze dan ook, vertegenwoordigers van de Bezetters --of ze nou lid waren van de SS, de Wehrmacht of welke andere Duitse organisatie dan ook-- mede te " herdenken". Ze waren hier bepaald niet uitgenodigd, en dat ze omgekomen zijn is vooral te wijten aan de plaats waar ze op dat moment waren: onuitgenodigd. Hadden ze hier maar niet moeten zijn!! Eigen schuld, dikke bult dus. Om hen mede te herdenken gedurende " onze" Dodenherdenking kan m.i. alleen maar het gevolg zijn van het beperkte brein van iemand die elk historisch besef/benul/respect voor onze omgekomen landgenoten mist: misschien kan deze burgemeester/overheidsdienaar minder kwaad als tuinman op het kerkhof, waar de slachtoffers liggen. In plaats van Neo.nazi´s te activeren, en Joodse organisatie´s tot rare actie´s te laten komen: dat krijg je ervan als je onbenullen tot burgemeester benoemd ipv tot tuinman.

Dehnus
Dehnus3 mei 2012 - 13:58

Weten deze Joodse mensen dat de Dodenherdenking origineel niet eens voor hun bedoelt was? Maar voor overleden Nederlandse Soldaten, en dat er haast geen aandacht in het begin aan gegeven werd. Sterker nog... in de jaren 50 en 60 waren er wel eens ongeregeldheden. Dit werd afgedaan als :"Belhamels". Pas in de jaren 90 gingen we veel ste ver in onze overreacties. En eerder mochten andere slachtoffers ook al meedoen. Dus mogen we de Duitse Dienstplichtigen ook nog herdenken? Valt me weer eens vies tegen van deze organisatie, een organisatie waarvan de meeste mensen de oorlog niet eens hebben meegemaakt. Mogen we wel Oostenrijkse soldaten herdenken? Hitler was een Oostenrijker namelijk en geen Duitser. Mag ik mijn Over opa aan moeders kant nog herdenken? Die afgemaakt is door de Duitsers.. want dat was een Socialist... of valt dat onder de grote lijder haar (nationaal) Socialisme. Nou maak je geen zorgen, ik doe toch al niet mee gezien de afstand. Dus van deze Socialist hoeven deze joods organisatie en haar grote Lijder niet bang te zijn. Leuk dat ze dit feestje gekaapt hebben. Ze moeten zich verdomme eens schamen. Eerst een 15 jarige lastigvallen en zijn leven kapot maken om een gedichtje en nu dit. Bah... zij geven hun Joodse medemens hier een heel slecht imago mee.

Tom Meijer
Tom Meijer3 mei 2012 - 13:58

TOF en CIDI bezorgen Joden een slechte naam. Het kan blijkbaar altijd erger. Wat bezielt ze, een actie tijdens de herdenking, en het claimen ervan, kan alleen maar leiden tot een verder afbrokkelen van begrip.

ruurd2
ruurd23 mei 2012 - 13:58

TOF hoor. Laat ik maar eens met gepaste lompheid reageren. Immers het idee van TOF is verre van dat. Maar goed. Dames en heren van TOF: zie af van uw actie. Het betreft hier een DODENherdenking en geen JODENherdenking. Goedendag.

SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch3 mei 2012 - 13:58

Ik opteer voor het afschaffen van de dodenherdenking. Zijn we van dit jaarlijks terugkerend gezever ook af. En als we dan toch doden gaan herdenken, dan ook allemaal. Uiteindelijk was en is nog steeds een ieder slachtoffer.

clara51
clara513 mei 2012 - 13:58

Ik heb vroeger geleerd dat het minimaal twee generaties, minimaal tachtig jaar dus, duurt voordat de verschrikkingen en trauma's van een oorlog enigszins uit mensen zijn weggeëbd en hanteerbaar worden. Dat geldt voor alle mensen, alle tijden, alle oorlogen. Ook de oorlogen van vandaag. Dus is het aan de ene kant voor velen nog te vroeg voor andere vormen van reflectie. Terwijl aan de andere kant een jongen als Auke de Leeuw, geboren in de tweede generatie na de oorlog, voor wie oorlog geschiedenis is, aangeeft bereid te zijn te reflecteren op goed en kwaad en in staat is te zien dat ieder mens te allen tijde voor zijn eigen daden verantwoordelijk is. Maar die twee uitersten gaan nog niet samen. Ik hoorde Chris van der Heijden (auteur van 'Grijs verleden') vandaag bij EenVandaag uitleggen dat er een soort onbewuste hiërarchie is in slachtoffers. Ik herkende dat op het moment dat hij het zei. Bovenaan staan de joodse slachtoffers (en de Sinti en Roma en homoseksuele slachtoffers die niet genoemd werden), dan de verzetsstrijders, dan de militairen, en helemaal onderaan de Nederlanders die 'fout' waren en ook het leven verloren. http://www.eenvandaag.nl/binnenland/40308/ophef_rond_dodenherdenking Het is voor velen te vroeg voor een herdenking die breder is dan het herdenken van joodse slachtoffers, verzetsstrijders en militairen. Ik vind dat persoonlijk spijtig maar heb dat te respecteren. Maar het zou goed zijn als het protest tegen verlangens van mensen die de herdenking willen verbreden - mensen die aangeven toe te zijn aan de vraag die Auke de Leeuw hardop stelt: welke keus zou ik vandaag maken - als dat protest wel proportioneel blijft. Protestgroepen van nabestaanden die een dodenherdenking dreigen te verstoren om op die manier bij anderen een bepaalde manier van gedenken af te dwingen vind ik ronduit respectloos. Tegenover de levenden en de doden.

JanJansen9
JanJansen93 mei 2012 - 13:58

Het luchtruim dient verdedigt te worden tegen dit soort acties.

Joeri2
Joeri23 mei 2012 - 13:58

http://www.4en5mei.nl/4_en_5_mei/nationale_herdenking “Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken we allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.” Waarom mag het van sommige alleen over hen gaan?

hameer
hameer3 mei 2012 - 13:58

Eerder vroeg ik mij af of het TOF wel echt zou bestaan maar volgens de Volkskrant van vandaag heeft de woordvoerder een naam, Dennis Pekel, en komt het comité met acht man naar Vorden. En als het even meezit dan stuiten ze daar op een groepje neo-nazi's dat zich de kans om hun Arische helden officiëel te mogen herdenken natuurlijk niet laat ontnemen. Kortom, geweldige actie van burgermeester Aalderink: verzoenen, dat doe je zó! Ik ben bepaald geen vriend van de staat Israël en als ik ergens een hekel aan heb is het wel dat in sommige kringen elke kritiek op Israel wordt afgedaan met 'antisemitisme'. Maar van sommige reacties hier wordt ik ook niet vrolijk: hoe lomp en ongevoelig kan je zijn? Die kwalificaties gelden ook de burgemeester(Juinen in het kwadraat). Je hele of halve familie is door de Nazi's vermoord maar daar moet je nou maar eens over heen stappen, want die arme Duitse soldaten werden ook maar gestuurd. En Israël is ook niet zo fris dus hou naar maar eens op over de Holocaust. Vooral op 4 mei, dan herdenken we weliswaar de doden maar die Duitse soldaten zijn ook dood en dat is heel zielig want die werden ook maar gestuurd. Als het niet zo treurig zou zijn was het om te lachen. Zoveel onbenul.

dollen
dollen3 mei 2012 - 13:58

en hoe gaan wij de acties van deze joden noemen,,en gaan wij dit tuig ,,hun benamingen,,ook voor de rechter slepen,wandt het is antie herdenking dus strafbaar,,en gaan we de cidi de grote aanstichter zamen met vrienden van israel verbieden,,omdat deze opruiers keer op keer de nederlandse maatschapij waar hun niet in thuis willen horen,,ontwrichten,,ophitsen tegen vanalles wat antie israel is,,net als in belgie met die bloeddiamanten en ext/drugs handel door deze mafia . lees dit maar eens http://www.blog.vrede.be/?p=748 en kijk hoe ze niet willen thuis horen in de streken waar ze wonen,,doods bedrijgingen etz,,gelukkig durven ze de wapens nog niet ter hand te nemen,,anders zouden ze hier net zo huishouden als in omgeving israel.

KingBenzai
KingBenzai3 mei 2012 - 13:58

QUOTE: ´Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken we allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.´ Dat betekent dus NIET dat alleen joden of slachtoffers herdacht mogen worden op 4 mei, beste egoïsten van TOF en anderen slachtoffer-rol-toekennenden. Maar wellicht dat de moraalridders hier het weer beter weten. Wie niks weet moet maar alles geloven. Ey Pietje??!

Tom Meijer
Tom Meijer3 mei 2012 - 13:58

Respect voor de inwoners van Vorden die terecht niet onder de indruk waren van de uitspraak van de rechter. Men had zich kunnen conformeren aan de uitspraak die alleen gold voor B&W maar hebben dat gelukkig niet gedaan en zijn zoals dat in het programma stond gewoon langs de graven van de duitse soldaten gelopen. Ik vond de uitspraak een dieptepunt en ik betwijfel eigenlijk of die wel juridisch houdbaar is. In hoger beroep gaan en uitvechten tot de hoogste instantie zou duidelijkheid moeten brengen.

Rene1002
Rene10023 mei 2012 - 13:58

Het joods comite is veel te ver gegaan met haar aantijgingen vanuit de lucht aan de bevolking van Vorden. Schaamteloos en ongegeneerd probeert zij anderen haar wil op te leggen, hetgeen gelukkig niet gelukt is gezien de bevolking van Vorden die massaal voorbij ging aan de graven van de Duitse soldaten. Leed hebben er velen gehad tijdens de oorlog, maar waar het comite aan voorbij gaat is dat vele jonge militairen eenvoudig geen keuze hadden in een land waar nee gehonoreerd werd met doodstraf. En ja heren en dames van het comite, het spijt me voor jullie dat wij, in het oosten van het land, eerder klaar waren met de oorlog en de daarbij gevoeder handelingen, overigens zonder te vergeten zijn dat zij gruwelijk waren en nooit maar dan ook nooit meer gebeuren mogen. Tevens is het zo door de geografische ligging dat velen van ons verder moesten met onze buren en daardoor weer sneller alles in normale perspectieven zagen.

bob b.
bob b.3 mei 2012 - 13:58

Ik kan me dat vanuit hun standpunt heel goed voorstellen. Toch is 4 mei een dag om al het leed uit Wo2 te herdenken. Ook dat van de collaborateurs en anderszins verkeerden. En niet een herdenking van en voor Joden alleen.

1 Reactie
Dehnus
Dehnus3 mei 2012 - 13:58

Jup daar komt bij dat heel veel NLers er aan mee hebben gewerkt. ZOnder het eerst te weten, word wel eens vergeleken met een kikker in kokend water, zorg dat je hetlangzaam laat koken en ze merken het niet eens. Mogen we die mensen nu ook niet meer welkom heten? Trein machinisten bijvoorbeeld, die niet eens in de wagons mochten kijken? Nee dan die VALSE verzets mensen. Die zelf geen schoon geweten hadden. Oh wat gingen ze tekeer de smeerlapen, mensen kaalscheren en oranje verven. Wat een HELDEN waren he hè. Want ze ging met een Duitser.. ooh toen durfden ze ineens wel. Dat heel Amsterdam en Winschoten leeg waren en er geen Joods persoon meer te vinden was... ach.... dat intereseerde ze niet. Maar nu een grote bek!? Er waren ook meisjes bij die met een Duitser gingen waarvan die Duitse Soldaat wist dat er Joden verstop werden en die ervoor zorgde dat er meer voedselbonnen binnen kwamen. Die hij dan gaf aan dat meisje. Ook dat soor moedige meisjes zijn kaalgeschoren door deze "HELDEN!". Maar nee al die zogenaamde "We hebben allemaal in het verzet gezeten" mensen.... smeerlappen. Echte Verzets's mensen praten er niet over, want als je praat kan je gepakt worden. Nee Mondje dicht... want de vijand luistert altijd mee. Die gaat zeker niet opscheppen.

a.doorgeest
a.doorgeest3 mei 2012 - 13:58

En gaat het TOF zijn toevlucht nemen tot het uitvoeren van precisiebombardementen op Duitse graven op deze avond? Dat zou wel geestig zijn. Verder vind ik dat men wel een beetje doorslaat in deze: het niet-voorlezen van een gedicht over een gesneuvelde oud-SS'er vond ik een zeer goede zaak. De burgemeester van Vorden daarentegen heeft voor een buitengewoon goede oplossing gekozen: alleen hen die daar behoefte aan hebben, kunnen na de Dodenherdenking de graven van wat gesneuvelde Wehrmachtsoldaten aandoen om een gebaar van verzoening/vergeving/verbroedering in de vorm van een lied te maken. Da's buitengwoon kies: wie daar geen behoefte aan hebben, hoeven zich hiermee niet in te laten. Mensen die dit wel willen, kunnen op gepaste wijze hun gang gaan. Misschien is het tijd voor TOF om nu hun plannen te cancelen. Voor verzoening 68 jaar na WO2 mag toch wel enige ruimte zijn?

2 Reacties
Dehnus
Dehnus3 mei 2012 - 13:58

Waarom was dat gedicht zo raar? Mag die jongen ook herdenken en er achter komen wat zijn oudoom gedaan heeft. Mag ook hij er vrede mee krijgen? OF moet hij boeten onder de zonden van zijn voorvaders?

Tom Meijer
Tom Meijer3 mei 2012 - 13:58

"Misschien is het tijd voor TOF om nu hun plannen te cancelen" Niet dus.

KingBenzai
KingBenzai3 mei 2012 - 13:58

Sorry dat ik het zeg, maar ik krijg een enger gevoel bij het horen van het woord ´joden´ dan bij het woord ´moslims´. Joden gaan even bepalen wie wel en niet herdacht mogen worden... Wat een ongepaste, ronduit egoïstische, belachelijke actie.

2 Reacties
Dehnus
Dehnus3 mei 2012 - 13:58

Laat alstjeblieft niet deze idioten bepalen hoe een Joodse man of vrouw moet zijn. De meesten zijn niet zo. Maar tegenwoordig heb je een hele luide minderheid die maar even zegt wat Joods is en wat niet. Alles wat het niet met hun eens is word als "AntiSemitisch" of "Zelf hatende Jood" de mond gesnoerd. Laat alstjeblieft niet deze idioten dit bepalen, en praat eens met een normale Joodse meneer of mevrouw. En niet door soort aandachts geile klootzakken waarvan de meeste de Oorlog niet mee hebben gemaakt.

mees.
mees.3 mei 2012 - 13:58

We hebben het hier gewoon over mensen,waarom altijd zo denken in termen van zij dit en zij dat. Moslims zijn niet alleen maar slechte of goede mensen net zoals joodse mensen niet alleen maar goede en nooit slechte mensen zijn. In landen waar moslims wonen heb je gevangenissen evenals in Israël waar mensen zitten opgesloten. Soms denk je weleens als mensen over moslims praten dat die mensen alleen maar slecht kunnen zijn en joodse mensen alleen maar goed. Dat is dus niet zo,dus ook onder joodse mensen vind je tuig van de richel (om met Willem Frederik Hermans te praten,ook onder katholieken)evenals onder moslims etc. Mensen die moorden en kinderen verkrachten. Mensen zijn niet alleen maar goed of slecht,mensen zijn mensen,ieder mens uniek.

Patrick Faas
Patrick Faas3 mei 2012 - 13:58

Nazi’s, fascisten, landverraders, antisemieten, anti-islamidealisten, kruisridders &c. mogen op 5 mei hun doden tellen en rouwen over de nederlagen van Hitler, terwijl wij feestvieren over hun ondergang. Op 4 mei herdenken de goede Nederlanders hun slachtoffers. Daar hebben de nazi’s niets te zoeken. Het herdenken van de oorlog gaat niet over verbroedering met de vijand, dus ik begrijp best dat extreem rechts zich buitengesloten voelt van het nationale gebeuren. We herdenken nationaal, maar niet heel de natie is antifascistisch. Een aanzienlijk deel heeft PVV en LPF gestemd. Op 4 en 5 mei bevinden zij zich in een ongemakkelijke positie. Het lijkt me geen goed idee om ook de fouteriken als slachtoffers (waarvan?) te gaan herdenken, maar we kunnen wel een extra feestdag inlassen waarop iedereen welkom is, goed en fout, zoals een feestdag van de EU. De Europese eenheid heeft ons immers verbroedering met de Duitse vijand gebracht, niet de bezetting of de bevrijding. Op 4 en 5 mei kan extreem-rechts zich beter verstoppen, maar op een feest van de EU krijgt zelfs Wilders een biertje, want daar is ook de vijand welkom.

1 Reactie
MissyBurps
MissyBurps3 mei 2012 - 13:58

"Op 4 mei herdenken de goede Nederlanders hun slachtoffers." Een vijftienjarige jongen heeft dit jaar een mooi gedicht geschreven. Dat ging over vergeving en de nutteloosheid van oorlog. Goede en foute Nederlanders. Wij en zij.. Autochtonen en allochtonen. Christen en moslims.. Nie wieder toch?

JosephM2
JosephM23 mei 2012 - 13:58

67 Jaar na de 2de wereldoorlog zouden we genoeg afstand moeten kunnen nemen om een meer gebalanceerd beeld te hebben van wat er toen gebeurd is. De oorlog was een ramp voor de mensheid; voor alle mensen, ook voor de Duitsers. Joodse organisaties over de hele wereld, ook hier in Canada, laten geen gelegenheid voorbijgaan om naar alles wat Duits is te trappen. Alles wat Duits is moet & zal in een verdacht daglicht gezet worden; behalve dan natuurlijk de herstelbetalingen, pensioenen, hulp aan Israel en al het andere wat door de Duitse natie al sinds 1945 betaald is. Het boek 'The Holocaust Industry' van Norman Finkelstein geeft een goede inzage in 'het waarom' van deze niet aflatende haat aan Duitsland. Het is droevig te zien, dat een volk dat zo vervolgd is als de Joden, niets geleerd heeft van hun eigen geschiedenis en van hun eigen acties. Er is geen volk, dat een ander volk niet iets te vergeven heeft. Kennelijk kunnen de Joden dit niet. Ze zijn te uitverkoren.

1 Reactie
ockham
ockham3 mei 2012 - 13:58

En de haatcampagne in de VS tegen Finkelstein laat zien hoe waarheidslievend, en hoe voor vrijheid van meningsuiting, joden (niet allemaal dus) zijn.

eeweew
eeweew3 mei 2012 - 13:58

Dat is eigenlijk best wel eng? Wie vertegenwoordigen deze mensen? We mogen hier toch herdenken wie we willen?

1 Reactie
hameer
hameer3 mei 2012 - 13:58

Dat vroeg ik mij ook al af. In Metro wordt een niet bij naam genoemde woordvoerder opgevoerd, op het internet is verder niets te vinden over dit actiecomité. 't Zal me niks verbazen als TOF uit niet meer bestaat dan een of twee verhitte koppen die hiervoor niet eens wisten dat Vorden bestond. Waarschijnlijk is het een loos dreigement en blijft het persbericht hun enige wapenfeit. Al kan ik me de kritiek indenken. Ik vind het ook niet erg gepast om tijdens de dodenherdenking op 4 mei Duitse soldaten te herdenken. Prima om een genuanceerd beeld te willen geven van WOII, maar er is een tijd en plaats voor alles. Juist op zo'n moment en bij zo'n gevoelig onderwerp moet je als burgemeester niet je eigen verlichte ideeën opdringen aan mensen die daar enorm veel moeite mee hebben.

JoeChip
JoeChip3 mei 2012 - 13:58

Wellicht is de tijd beter besteedt, door onszelf de fundamentele vraag te stellen, waarom mensen zo vreselijk gemeen tegen elkaar zijn. (vrij naar Stephen Toulmin) Het maakt niet uit welk ras, het maakt niet uit welk land, het maakt niet uit welk geloof, ze doen het allemaal. Het is een menselijke eigenschap. I bedoel: De eerste dodenherdenking vindt plaats op 5 mei 1945. De tweede dodenherdenking vindt plaats op 5 mei 1946. De derde dodenherdenking vindt plaats op 5 mei 1947. Op 9 december 1947 executeren Nederlandse soldaten 431 ongewapende burgers in het dorp Rawagede (Indonesië) Op 9 april 1948 executeren Joodse Milities 107 Palestijnse burgers in het dorp Deir Yassin. De vierde dodenherdenking vindt plaats op 5 mei 1948 Wat is het nut van zeggen "nooit meer" en stilstaan bij de slachtoffers, zonder je af te vragen hoe het iedere keer weer zo ver komt?

2 Reacties
JoeChip
JoeChip3 mei 2012 - 13:58

Correctie de eerste dodenherdenking vond plaats op 9 mei 1945. De daar op volgende jaren in eerste instantie op 3 mei. Ik zou niet weten wanneer het naar 4 mei is over gegaan. Voor het argument maakt het niet uit.

xerxes020
xerxes0203 mei 2012 - 13:58

Enige vorm van genuanceerd denken lijkt voor een boel Joodse activisten compleet onmogelijk. Deze mensen zijn verblind door de haat die van generatie op generatie doorgegeven wordt. Ik vind dat we 4 en 5 mei moeten afschaffen. Niemand kan zelfs nog uitleggen wat vrijheid betekent, alleen spoedig overledenen kennen nog oorlogsslachtoffers en na elk jaar wordt het steeds duidelijker dat deze evenementen compleet gekaapt zijn door joodse pro-zionistische lobby's. Laten we ons allemaal lekker schuldig voelen over iets waar we niks mee te maken gehad hebben als individu. Joden zijn niet zielig, Duitsers zijn niet kwaadaardig en Nederland moet eens ophouden over die stomme oorlog, wat ons als land dwarszit is hoe mak en tam onze grootvaders en moeders zich lieten besturen door de nazi's. Ons probleem is niet met de Duitsers, het is met onszelf.

1 Reactie
JosephM2
JosephM23 mei 2012 - 13:58

Dito met wat je hier schreef. In een recente email aan Norman Finkelstein schreef ik het volgende: Dear Sir, Attached please find my little write up on the Arab – Israeli conflict. There is nothing new in this report, just a focus on what this conflict is about. Without going into too much detail on the topic, let me say that it is people like you, few as you are, who may help prevent another Jewish holocaust. If the current Zionist agenda is allowed to continue, I am afraid that another horrendous backlash against Jews in general will occur in the future. Mankind does not need another holocaust, nor does it need the utter selfishness as manifested in Zionism. Best regards Joseph Mens