Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Jesse Klaver wil met links blok Nederland gaan verbouwen

Een heldere linkse agenda moet de kiezer overtuigen van een betere toekomst
Joop

Jongerenorganisatie FvD royeert klokkenluiders om lekken extreemrechtse apps

  •  
17-11-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Congres van Forum voor Democratie

© AMSTERDAM - JFvD-voorzitter Freek Jansen tijdens het congres van Forum voor Democratie. ANP JEROEN JUMELET

De jongerenorganisatie van Forum voor Democratie, JFVD, heeft de klokkenluiders geroyeerd die eerder dit jaar aan de bel trokken wegens extreemrechts gedachtengoed binnen de club. Dat meldt de Volkskrant dinsdag. De krant heeft de royementsbrieven in handen, die zijn op 17 september verstuurd.
Volgens het JFVD-bestuur hebben de klokkenluiders geprobeerd de partij ‘binnen te dringen en druk uit te oefenen op het bestuur’. Ook worden ze ervan beschuldigd ‘wanorde binnen de organisatie’ te hebben geschapen. Het wordt de klokkenluiders niet in dank afgenomen dat ze met de extreemrechtse, racistische en antisemitische berichten naar de pers zijn gestapt.
Eind april publiceerde HP/De Tijd een artikel waarin de inhoud van een appgroep van de JFVD openbaar werd gemaakt. Daarin werden verschillende antisemitische berichten gedeeld en werd lovend gesproken over het nationaalsocialisme en over de extreemrechtse terrorist en kindermoordenaar Anders Breivik. Ook schreef een van de leden ‘letterlijk iedere ideologie’ te steunen die Nederland ‘weer 95% blank maakt met 0% moslims’. Het zijn nu dus niet de verspreiders van deze berichten die uit de partij zijn gezet, maar degenen die de berichten openbaar maakten.
De voorzitter van de JFVD, Frederik Jansen, is bij de komende Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021 de nummer 7 op de lijst van Forum voor Democratie. In mei van dit jaar bleek uit rechtbankstukken in bezit van opnieuw HP/De Tijd dat Jansen door een oud-werkgever beschuldigd wordt van het ‘relativeren van de Holocaust en het verheerlijken van de economische politiek van het Derde Rijk’. Ook bleek dat Jansen het mailadres van toenmalig Commissaris van de Koning, Jacques Tichelaar, had vervalst. Die deed vervolgens aangifte van identiteitsfraude tegen Jansen.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (73)

Visionair NL
Visionair NL17 nov. 2020 - 17:17

"het verheerlijken van de economische politiek van het Derde Rijk" Het is onzinnig om iets slecht te noemen, enkel en alleen omdat het uit de koker van het Derde Rijk komt. Een voorbeeld van de drogreden "argumentum ad Hitlerum". Vegetariërs zijn slecht, want Hitler was vegetariër. Honden, vooral Duitse herders, zijn slecht, want Hitler hield een Duitse herder. Etcetera. Interessanter is je af te vragen welke elementen van deze economische politiek hij "verheerlijkte", en waarom. Baanzekerheid is bijvoorbeeld iets, waar veel mensen ook nu blij mee zouden zijn. De reden waarom deze baanzekerheid er was, namelijk de massale productie van moordtuig om de rest van Europa mee te onderwerpen en joden mee uit te moorden, uiteraard niet. Bepaalde elementen van deze economische politiek kunnen denk ik nuttig zijn. Om precies te zijn: keynesiaanse investeringen in de infrastructuur en bijvoorbeeld de kolonisatie van de Noordzee. Zorgt ook voor werk, maar dan ten koste van niemand. Ook de autarkie waar de nazi's naar streefden is op zich positief. Autarkie betekent: geen uitbuiting van Kongolese kinderen in coltanmijnen of verwoestende olie-oorlogen in het Midden Oosten. https://duitslandinstituut.nl/naslagwerk/62/economisch-succes Het naziregime was fout omdat het racistisch was, agressief expansionistisch en totaal geen respect had voor het menselijk leven. Niet vanwege hun economische politiek per sé, afgezien uiteraard van zaken zoals het gebruik van dwangarbeiders en het gebruik van resten van vergaste joden in producten. De nazitijd als een unieke anomalie in de Europese geschiedenis te behandelen is dom en gratuit. De dreiging van gewetenloze totalitaire systemen en racisme (in de zin van discriminatie op huidskleur en afkomst) is nog steeds springlevend. De "goeden", zoals de VS, kenden tot in de jaren vijftig rassenwetgeving. Winston Churchill was medeplichtig aan een genocidale hongersnood in Bengalen waardoor drie tot tien miljoen Bengalen stierven. Zuid Afrika, een andere "geallieerde" staat, kende tot 1990 racistische wetgeving. De brute stalinistische dictatuur behoeft geen verdere uitleg. Duitsland kende deze tot de komst van de nazi's niet. Durf te denken zonder verdoving en trek de juiste lessen uit de geschiedenis. Daarmee kunnen we voorkomen dat deze zich op onaangename wijze herhaalt.

5 Reacties
Joe Speedboot
Joe Speedboot17 nov. 2020 - 18:55

' keynesiaanse investeringen' En zij vindt het niet verdacht dat hij Hitler gebruikt om het beleid van Keynes te verkopen? 'Ook de autarkie waar de nazi’s naar streefden is op zich positief. Autarkie betekent: ' Je maakt het alweer mooier dan het is. Bij de nazi's stond die autarkie voor wel wat meer. Te weten: onvervalst nationalisme. Hetzelfde gif als Baudet en Wilders lopen te prediken. 'en trek de juiste lessen uit de geschiedenis. ' Splinter, balk.

Paul250371
Paul25037117 nov. 2020 - 20:53

Waarom voel je zo een behoefte om de door ook door jou verfoeide Hitler, positief te benaderen om een FVD wannabenazi te rechtvaardigen. Stel dat je een punt hebt en dat bepaalde dingen economisch nuttig zijn, dan zijn er toch zat andere landen en modellen te vinden waar dat ook plaats heeft gevonden. Waarom vind je deze rechtvaardiging nodig, waarom probeer je voor dat uitschot begrip te kweken?

The Apple
The Apple17 nov. 2020 - 21:54

Paul250371 - De vraag stellen is hem beantwoorden.

Sonic2
Sonic217 nov. 2020 - 21:55

Het is algemeen bekend dat Hitler op economisch gebied maar wat deed. Hij zat bij bankiers op schoot. En het volgende moment zat hij te slijmen bij arbeiders. Dat is wel een goede vergelijking met Trump/ Wilders/ Baudet. Alle vier eigenlijk hadden een louter opportunistische sociaal economische paragraaf. Eigenlijk spraken ze op dat gebied iedereen naar de mond en waren ze alle vier van ideologisch. Behalve dan dat ze alle vier slecht waren of zijn voor arbeiders. Of voor mensen met lage inkomens. De baantjes waren participatiewet baantjes. De economie van het nazi rijk was een ramp en kon alleen draaiende worden gehouden door een oorlogseconomie. Net als op de New Deal heel wat aan te merken was. In 1940 was de werkloosheid in Amerika nog gierend hoog. Dat het nazi regime een economisch succes was is een verzinsel. Bluf politiek.

Paul250371
Paul25037118 nov. 2020 - 10:07

The Apple Klopt.

[verwijderd]
[verwijderd]17 nov. 2020 - 15:03

--- Dit bericht is verwijderd —

3 Reacties
Paul250371
Paul25037117 nov. 2020 - 21:08

Anti semitisme is walgelijk, onze Joods Christelijke Cultuur heeft duizenden jaren onze Joodse medemens ontmenselijkt, afgemaakt. Europa, Rusland, overal waren de Joden op zijn minst tweederangs burgers. Bijna 2 duizend jaar zijn de Joden afgeslacht uit naam van Christus. De Holocaust was de kroon op de massa slachting van de Joden is wellicht crue gezegd maar gezien de geschiedenis is dat wel een feit. Anti semitisme tiert welig helaas. Joden, Moslims, LHTB, Zigeuners, Negers, Aziaten kortom, iedere minderheid in dit land wordt door vele Autochtone / blanke Nederlanders al eeuwen gediscrimineerd. Niets nieuws onder de zon getuige de PVV / FVD / VVD / CDA / PVDA / D66 en noem de rest van het Rutje van Rutte maar op.

Paul250371
Paul25037117 nov. 2020 - 21:22

Destijds werd het als een Kroon gezien, nu door vele terecht beschouwd als een tragische anti climax.

Sonic2
Sonic218 nov. 2020 - 10:53

Je kunt tegen progressief fulmineren, maar als je eens objectief bent dan is rechts ook weg gezakt in een mentaliteit die enerzijds elke uitkeringsgerechtigde als een crimineel ziet. En anderszijds vervalt in het boreale gewauwel van Baudet. En Alt Right dus. Die ook niet helemaal vrij zijn van racisme en antisemitisme. De nederlaag van Trump in Amerika is ook deels een afkeer van de suburbs tegen dit soort gedachtengoed. Bovendien is Biden over de top geholpen door ook veel zwarte kiezers. En ik geef je op een briefje. Als Baudet met dat boreale gelul door gaat dan wordt hij weg gevaagd door vooral de VVD. Wilders ook. Als u zich zo stoort aan dat "progressieve" identiteit gezeur dan moet u dat niet overtreffen door er alt right identiteit gezeur tegenover te zetten. Het verschil is dat de zelfreflectie bij uw kamp 0,0 is. Bij het linkse kamp is er teveel zelfreflectie. Een treffend voorbeeld was Marijnissen in debat met Baudet. https://www.youtube.com/watch?v=VO8_S0nsUlg Midden in een pandemie raaskalt clown Baudet over Zwarte Piet. Het geeft aan hoe ontzettend out of touch Baudet is en met hem vele rechts radicale kiezers. Als je denkt in deze context met Zwarte Piet de verkiezingen te winnen. Vergeet het maar. Als je dan toch kritisch bent op progressieven. Kijk eerst in je eigen stal. Beste Ploert/Kees/ Giraf. Of onder welk pseudoniem u ook reageert.

karel b
karel b17 nov. 2020 - 14:35

Als de stalinistische partij top van de SP wil meereg een neoliberaal kabinet, dan zal ze worden afgestraft , het is een keuze tussen bestuurspartij (zoals PvdA , GroenLinks) of aktiepartij , het gevaar is als het voortzetting is van neoliberaal beleid, dat men de arme onderklasse in handen drijft van extreem-rechtse xenofoben , 40 jaa r neoliberaal belied heeft er de voedingsbodem voorgelegd , het gevolg ervan Trump in de VS: historisch gezien: Het Lijkt op Lenin/Stalin die de Arbeidersoppositie (de vakbondsvleugel) zeg maar de Links-communisten dus een factie binnen de Communistische partij van de Sowjet Unie uitschakelden, later zou Trotsky ook worden verstoten , eerst werden de andere socialistische partijen en anarchisten verboden

1 Reactie
Bastet2
Bastet217 nov. 2020 - 15:12

Dat is dan duidelijk...

Norsemen
Norsemen17 nov. 2020 - 14:13

Iedereen bij FvD is fout, dus ook de klokkenluider.

3 Reacties
MaxMax2
MaxMax217 nov. 2020 - 15:31

Dat is nogal een statement..., een nogal raar statement. En volgens die logica zijn alle moslims ook fout, een klein gedeelte van die moslims is immers extremistisch.

Paul250371
Paul25037117 nov. 2020 - 21:12

Helemaal eens. Kleine nuance wil ik aanbrengen. De klokkenluider pijnigen we als laatste met brandende braamstruiken op het extreem rechtse zitvlak. Dat verdient hij.

Norsemen
Norsemen19 nov. 2020 - 13:13

Wat een onnozelheid Max

MaxMax2
MaxMax217 nov. 2020 - 13:19

Rare snuiters daar, met die voorzitter als opper-engnek. Chapeau dat ze bij de SP wel de ballen hebben om gekkies te royeren.

4 Reacties
Kuifje3
Kuifje317 nov. 2020 - 14:53

Dat is toch precies hetzelfde eigenlijk? Waarom is het dan bij de SP wel goed?

Herr Vorragend
Herr Vorragend17 nov. 2020 - 15:03

@Kuifje Bij Forum hebben de extremistische engnekken de macht en zetten de klokkenluiders er uit. Bij de SP worden de extremistische engnekken er uit gezet.

MaxMax2
MaxMax217 nov. 2020 - 15:29

@Kuifje Omdat ze bij FvD de mensen royeren die het aankaarten.

Sonic2
Sonic217 nov. 2020 - 21:58

Dit is nu eens een verstandig betoog. In twee zinnen sla je heel wat spijkers op de kop. Neem je verstandig afstand van al dat doodenge FvD volk en geef je terechte credits aan de SP. Zeer verstandige taal. Hulde. Grote complimenten.

Paul250371
Paul25037117 nov. 2020 - 13:11

Sie sind wieder da.

snieanders
snieanders17 nov. 2020 - 11:21

Volgens mij zijn er bij de SP ook wat royementen uitgedeeld. Extremen komt bij alle partijen voor dus nu niet vol op het orgel aub.

5 Reacties
snieanders
snieanders17 nov. 2020 - 11:22

En bij1 is de jeugd ook niet zo fris bezig tegen de landelijke Politie

Sonic2
Sonic217 nov. 2020 - 12:29

De SP loopt niet elke keer te brallen en te bluffen dat het met hun allemaal helemaal anders gaat. Die 2 rechts radicale leugenaars doen niet anders. Stem VVD eruit en FvD lost het allemaal op. Het wordt tijd om schoon schip te maken onder Wilders 1. Dat zijn de slogans die je hoort. Alles aan links is altijd fout. Alles aan de VVD is corrupt. Het media kartel deugt niet. Het partijkartel deugt niet. Iedereen is wat mij betreft bij de minste of geringste misstap van 1 van die 2 partijen volledig gerechtvaardigd om helemaal vol op het orgel te gaan. FvD en PVV willen een soort van revolutie. 40 a 50 jaar "puinhopen" willen ze ongedaan maken. Of je komt een keer met een eerlijk verhaal naar de kiezers. Dat Baudet en Wilders absoluut geen wonder dokters zijn. Dat dingen veranderen in Nederland veel tijd kosten. Dat uit de EU gaan heel lastig is. Dat het klimaat akkoord het raam uit gooien extreem lastig is. Of dat een Koran verbod juridisch niet haalbaar is. Dat is de ene kant. Wat ze niet doen. Of je accepteert dat FvD en PVV op elk klein foutje worden afgestraft. Ze willen toch anders en beter zijn als alle andere partijen? Geen enkel excuus meer mogelijk. Of de retoriek drastisch en flink omlaag. Of echt alles maar dan ook alles waar maken. FvD en PVV mogen de schoenveters van PvdA/ CDA/ VVD nog niet eens vast maken Het enige wat PVV voor elkaar heeft gekregen is een grove mislukking in Rutte 1. De FvD blinkt alleen uit in ruzie maken. Eerst die retoriek maar eens flink dimmen. En ook stoppen met te doen alsof Wilders en Baudet het allemaal kan oplossen. Zou jullie ook een stuk minder gehaat maken.

Zandb
Zandb17 nov. 2020 - 12:30

snieanders U vergelijkt appels met peren. Dat mag wel maar is allesbehalve effectief. Bij de SP gaat het om geradicaliseerde leden en bij het FvD gaat het om mensen die 'bewijzen' aandragen dat zich nogal wat radicale elementen binnen het FvD ophouden.

Joe Speedboot
Joe Speedboot17 nov. 2020 - 15:03

'Extremen komt bij alle partijen voor' Het standaard extreem rechtse antwoord: 'zullie doen het ook'.

Paul250371
Paul25037117 nov. 2020 - 21:21

snieanders "En bij1 is de jeugd ook niet zo fris bezig tegen de landelijke Politie" In Nederland is de vrijheid om te beledigen slegs vir blankes https://www.frontaalnaakt.nl/archives/in-nederland-is-de-vrijheid-om-te-beledigen-slegs-vir-blankes.html

Bouwman2
Bouwman217 nov. 2020 - 11:13

Net gelezen (AD) dat Theo Hiddema het bijtje heeft neergelegd, wegens gezeur aan zijn kop. Hij werd er horendol van. Nou dat is zeer herkenbaar, Theo. . Dat gezeur over Forum, bedoel ik. Dat gesim en van namen als snob en hol. men kleuter Er is ook wel een aangename geur verbonden is aan Forum, die van lavendel zelfs. Je kunt best van lavendel ouden, een prikkelende aromatische geur. Een geur voor liefhebbers. Zelf houd ik meer van de geur van dennennaalden, de geur van kerstmis. Je weet het vast nog wel, van toen je nog kleine kleren droeg. dat feest van verdraagzaamheid. Van die loopgraven in WO I, toen de manschappen die tegen elkaar vochten daar uit kwamen om samen kerstmis te vieren. Al meer dan een eeuw geleden, was dat. Saamhorigheid is ouderwets, leve de polarisatie luidt het parool.

Bernie2
Bernie217 nov. 2020 - 10:35

Misschien kan deze kinderafdeling van Baudet worden opgerold? Zat redenen dunkt me.

1 Reactie
Paul250371
Paul25037117 nov. 2020 - 21:24

Zat redenen dunkt me. Die provocerende zijscheiding is alleen al reden tot.

teo
teo17 nov. 2020 - 10:02

Wat verwacht je van een partij die geleid wordt door een holle snob en een dandy?

4 Reacties
Dave Velzen
Dave Velzen17 nov. 2020 - 11:45

Hiddema was advocaat zwarte weduwe. Soort zoekt soort.

michellekepen
michellekepen17 nov. 2020 - 15:33

Dave Velzen, Misschien is het je niet bekend, maar Hiddema heeft (of in ider geval had) een strafrechtprakrijk. Ik denk dat er daarom aan nagenoeg alle cliënten van Hiddema, een onfrisse lucht zit. Zoals dat overigens voor alle strafrechtadvocaten geldt. En hoe 'groter' de advocaat, hoe oinfrisser die lucht zal zijn. Overigens had Hiddema in het geval van client "zwarte weduwe" kennelijk ook nog een juridisch punt: zijn cliënt bleek namelijk recht te hebben op het betwiste weduwepensioen. Dat pensioen druiste een hoop mensen tegen de borst (mij ook). Maar dit vormde voor de rechtbank gelukkig geen reden om dat recht opzij te zetten. Nu zijn er Dave Velzen's die menen dat de rechtstaat voor sommige mensen niet geldt. En dit soort mensen daarom geen recht op juridische bijstand heeft. Misschien ben jij zo'n Velzen? Of is het je slechts om (doorzichtige) 'guilt by association' te doen? Dan kan ik je verklappen, dan krijg je aan de advocatuur een dagtaak. Tenzij je je natuurlijk slechts toelegt op uitermate selectieve guilt by association'....

Joe Speedboot
Joe Speedboot17 nov. 2020 - 18:41

'Hiddema was advocaat zwarte weduwe.' Dat niet alleen, zowel zijn broer als vader waren lid van de NSB. https://www.welingelichtekringen.nl/politiek/1126780/theo-hiddema-als-ik-boer-was-zat-ik-misschien-ook-bij-de-nsb.html

MaxMax2
MaxMax217 nov. 2020 - 21:50

@Joe Speedboot 'Dat niet alleen, zowel zijn broer als vader waren lid van de NSB.' Iets met sins of the father...

Puin Ruimer
Puin Ruimer17 nov. 2020 - 9:57

De geroyeerde radicale klokkenluiders waren zeker niet radicaal genoeg voor de JFvD, de jongerenafdeling van het heropgerichte Zwart Front aka FvD.

1 Reactie
Dave Velzen
Dave Velzen17 nov. 2020 - 11:49

De grote coke snuivende uil tolereert geen tegenspraak. Hij de grote uil van Minerva is de baas.

DeKleineSalamander
DeKleineSalamander17 nov. 2020 - 9:32

Het FvD is gewoon een fascistenclubje. Die moet je - zo laat de geschiedenis weten- niet de ruimte geven. Maar ja, wat doen we in Nederland hier tegen? Bitter weinig. Niets geleerd.

1 Reactie
Dave Velzen
Dave Velzen17 nov. 2020 - 12:52

Ja hoor juist wel. Hopenlijk maakt men elkaar lekker af. Geen 1 middenpartij gaat met ze in zee trouwens.

Sonic2
Sonic217 nov. 2020 - 9:24

Het is net als vroeger met doping in het wielrennen( en nog steeds trouwens). Er heerst een omerta in dit soort kringen. De klokkenluiders zijn helden. Die dit enge groepje ontmaskeren. Mark Huysman legt het hieronder nog een stuk beter uit. Uiteraard zwijgen de (ex) FvD'ers hier weer eens oorverdovend. Ze staan vooraan als de vinger naar links kan. Ze staan vooraan als het over KOZP staat. Dan hoor je ze altijd. En nu maar goed praten. En nooit toegeven hoe erg ze met dit "frisse rechtse" avontuur de plank mis hebben geslagen. Erg treurig.

18 Reacties
Jerry Bidet
Jerry Bidet17 nov. 2020 - 9:31

Nee hoor, ik vind het partijprogramma nog steeds vrij goed van Forum. Maar zoals je ziet, zeker bij nieuwe partijen maar kijk vandaag ook maar bij de SP, kunnen er altijd extremen binnen een partij onderdak vinden waar je pas later achter komt. Zelfs een bestaande partij als GL kan daar last van hebben, zie de recente rel ivm moslimbroederschap. Wel is het zo, persoonlijk gezien, dat Baudet het bij mij wel verbruid heeft het afgelopen +- half jaar. En dit bericht maakt het er ook niet beter op. Dus ik moet nog eens goed nadenken waar mijn stem naar toe gaat in maart. Misschien wel de SP.....;)

NoahAmber
NoahAmber17 nov. 2020 - 9:36

@Jerry Bidet 17 november 2020 at 10:31 Nee hoor, ik vind het partijprogramma nog steeds vrij goed van Forum. Op zich was er met het partijprogramma van de NSDAP ook niet zoveel mis. https://www.tracesofwar.nl/articles/1652/Partijprogramma-van-de-NSDAP-24-02-1920.htm Zie best wel veel overéénkomsten

Robert Brand
Robert Brand17 nov. 2020 - 9:42

@ Jerry Bidet: Verschil met de SP is in deze dat de extremisten de partij uit gegooid worden en dat bij het FvD de extremisten binnenboord worden gehouden en degenen die de extreemrechtse uitingen aan de kaak wilden stellen er uit worden geknikkerd. Ergo de SP wil géén extremisme binnen de partij en het FvD overduidelijk wel!

Jerry Bidet
Jerry Bidet17 nov. 2020 - 10:26

@Noah Klopt, geweldig argument. Blijkt dat je of niet of selectief hebt gelezen. Prima.

Eric Minnens
Eric Minnens17 nov. 2020 - 10:29

@Robert Brand Precies. Bidet redeneert zo krom dat hij in zijn eigen staart bijt. Gewoon op de SP stemmen Jerry, dan kun je weer logisch door het leven.

Jerry Bidet
Jerry Bidet17 nov. 2020 - 10:35

@Eric Kan je dat ook toelichten? Aangezien ik gewoon toegeef dat ik mij vergist heb in Baudet. Dat kan ieder mens overkomen, lijkt mij niks mis mee. Of ben je zo volmaakt en geschoond van fouten? Een soort Übermensch?

Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!17 nov. 2020 - 10:40

Sonic, Deels heb je gelijk. Ook ik vond in het verkiezingsprogramma van het FvD goede punten zitten. Niet alles, maar dat kan volgens mij ook niet. Ik vind dat Baudet de afgelopen jaren volledig door de mand is gevallen. Hij komt nu over als een narcistisch mannetje met enge denkbeelden. Een complotdenker die geschikt is voor een dwangbuis. Hiddema blijf ik verfrissend vinden. Ook afgelopen zondag bij WnL zei hij verstandige dingen.

Sonic2
Sonic217 nov. 2020 - 12:58

@ Jerry Bidet Hahaha. Je begint met Nee. Daarna begin je met te zeggen dat je het partij programma van Forum nog goed vind. Daarna gaat de vinger naar links. Zoals ik hierboven al vermeldde. Daarna wat gemopper op SP en Groenlinks. Want een vergelijking met een "kartelpartij" zoals Groenlinks is waar FvD op uit is. LOL. Daarna is het vooral een persoonlijke afwijzing voor u. Want inhoudelijk bent u nog dol op dit soort "lieve bewegingen" . En het is heel goed dat u nadenkt. Het gaat de goede kant op. Het is dat ik op u niet zo boos kan worden, want deze "extreemlinkse hokjesdenker" mag u wel. En doe maar gewoon helemaal geen FvD stem beste Bidet. Gratis advies. @ Tweede kans Ik doe echt mijn best om u te begrijpen. Alleen Hiddema en Baudet is ideologisch 1 pot nat. En bovendien is Hiddema behoorlijk op leeftijd en totaal niet relevant voor de macht binnen die partij Een beetje alsof je op Niels van de Berge stemt omdat je Klaver haat. En elke partij heeft goede punten. Allemaal drogredenen eigenlijk om niet volmondig te erkennen dat FvD sowieso een gefaald project is. Al halen ze 50 zetels aankomende Maart. FvD werkt niet. Baudet kan je het bestuur van een kleiduiven vereniging nog niet toe vertrouwen. Dat erkennen betekent voor velen hier dat je het gelijk moet erkennen van de media, van Joop, van al die "vreselijke" linkse reageerders hier. En dat je jaren lang op het totaal verkeerde paard heb gewed. Maak die draai gewoon. En wees welkom in het kamp der realisten.

Jerry Bidet
Jerry Bidet17 nov. 2020 - 13:15

@Sonic Haha, misschien begon ik wat krom inderdaad. Maar die 'nee' was gerefereerd aan het goedpraten. Want Nazi sympathieën of complot theorieën van Baudet ga ik niet verdedigen. Daar pas ik voor. Die nee was meer dat ik er niet voor weg loop, en ja, er staan dingen in het partijprogramma waar ik mij nog steeds in kan vinden. Maar Baudet het heeft het al zover verkloot dat het bijna niet meer opweegt tegen het programma. En wb dat vingertje wijzen, dat mag je niet vinden. Maar dat is het niet. In veel partijen rommelt met verkeerde kandidaten, niet alleen bij FvD. Dat is mijn punt.

Jerry Bidet
Jerry Bidet17 nov. 2020 - 13:32

@mezelf En wb dat vingertje wijzen, dat mag je vinden. (anders klopt het niet)

Eric Minnens
Eric Minnens17 nov. 2020 - 13:51

@Jerry Bidet Jij schreef: "Maar zoals je ziet, zeker bij nieuwe partijen maar kijk vandaag ook maar bij de SP, kunnen er altijd extremen binnen een partij onderdak vinden waar je pas later achter komt." Robert Brand (op wie ik reageerde) merkte hierover op: "Verschil met de SP is in deze dat de extremisten de partij uit gegooid worden en dat bij het FvD de extremisten binnenboord worden gehouden en degenen die de extreemrechtse uitingen aan de kaak wilden stellen er uit worden geknikkerd." Ik liet mij leiden door Robert's opmerking, en concludeerde: Je kunt een partij die extremisten omarmt niet verdedigen door te verwijzen naar een partij die extremisten eruit gooit. Dan redeneer je krom en bijt je in je eigen staart. Maar eerlijk is eerlijk! Als ik jouw oorspronkelijke opmerking nog eens goed bekijk, zeg jij eigenlijk alleen maar dat zich in elke partij extremisten kunnen nestelen, en zeg jij dus niks over de manier waarop deze partijen met die extremisten omgaan. Dat ik een pokkehekel heb aan het Forum (zie o.a. de manier waarop het met zijn extremisten omgaat) doet nu even niet terzake, maar jij had dus gelijk en mijn conclusie was onjuist. Sorry!

Jerry Bidet
Jerry Bidet17 nov. 2020 - 13:59

@Eric Geen probleem, terug lezend stond het er ook niet heel duidelijk, aangezien Sonic er ook 'viel'. Dank voor je toelichting. Je aversie tegen FvD deel ik in mindere mate, maar het begint wel toe te nemen. Dankzij een aantal kwibussen die ze rijk zijn.

Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!17 nov. 2020 - 15:38

Sonic, Ik heb mij inderdaad vreselijk vergist in Baudet. Had niet verwacht dat het zo een enge man zou zijn. Ik denk niet dat Baudet en Hiddema ideologisch 1 pot nat zijn. Het partijprogramma (immigratie naar Australisch model, stoppen uitbreiding EU, soevereiniteit, beperken invloed zorgverzekeraars, bureaucratie in zorg terugdringen, open sollicitatie publieke functies, referendum) vind ik nog steeds erg goed. Baudet slaat echter volledig door. Hiddema is veel realistischer. Weet ook wat er binnen de wet mogelijk is en slaat niet door in luchtfietserij of vreselijke vergezichten. Dat hij behoorlijk op leeftijd is of geen macht heeft binnen de partij zegt mij niet veel. Ik stem niet meer op die partij. Maar ik vind Hiddema wel duidelijk. Dat wil niet zeggen dat ik heel veel spijt heb van mijn stem 4 jaar geleden of dat "links" gelijk heeft gehad, of dat ik nu naar het kamp der realisten kan. Dat zit denk ik niet in de linkse hoek. Zolang "progressieve" mensen de Islam met haar man/vrouw ongelijkheid, eerwraak, geen LHTBIQ rechten blijven verdedigen, geen realistische klimaatdoelen stellen, massa-immigratie blijven steunen, meer verantwoordelijkheden naar Brussel willen sturen, heb ik daar niet veel te zoeken. Mijn zorgen op deze gebieden blijven.

NoahAmber
NoahAmber17 nov. 2020 - 16:29

@Jerry Bidet 17 november 2020 at 11:26 @Noah Klopt, geweldig argument. Blijkt dat je of niet of selectief hebt gelezen. Prima. Kennelijk heb je de link die ik gaf niet gelezen. Als je het partijprogramma van de NSDAP afzet tegen die van het FvD dan moet je toch echt gemerkt hebben dat er weldegelijk overéénkomsten zijn?~! Of je moet het partijprogramma van het FvD ook niet gelezen hebben en dan slaat dat: Ik vind het partijprogramma van het FvD echt goed, helemaal nergens op..

Jerry Bidet
Jerry Bidet17 nov. 2020 - 17:16

@noah Nou vertel, wat komt overeen volgens jou? Ik zie er namelijk ook een paar die ik bij SP of D66 kan onderbrengen, maar dan ga ik die partijen daar nog niet mee vergelijken.

Sonic2
Sonic217 nov. 2020 - 17:32

@ Tweede Kans Helder en goed betoog naar mijn mening. Waarbij ik het niet volledig met je eens ben. De macht binnen FvD is vooral in handen van driehoek Rooken, Roos, Baudet. Nog een beetje met Frederik Jansen. U mag vinden dat Hiddema een belangrijke rol heeft. Dat is mijn perceptie geenszins. Net als u recht hebt om ergens zorgen over te hebben. Immigratie, islam. Een verstandige keuze van u om met FvD te breken. Net als Bidet. Al rest bij hem nog hier en daar wat twijfel. Die zal Baudet weg nemen. Want de grootste vijand van FvD is Baudet. Ik ben voor de rest benieuwd hoe u dan tegen de SP aanstaat, want die zijn nu ook niet zo soft op de drie I's. Overigens heeft Halsema zich tegen de hoofddoek uitgesproken. Was Kuiken laatst kritisch op islamitische scholen. De SP was kritisch op immigratie. Een beetje makkelijk beeld dus. Maar laten we naar de punten zoeken waar we het wel met elkaar eens zijn. De beste FvD'ers zijn ex FvD'ers. Dat is het meest relevante.

Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!17 nov. 2020 - 20:26

Sonic, Dank voor je reactie. Nergens beweer ik dat Hiddema de macht in handen heeft. Dat denk ik ook niet, anders had hij Baudet wel eerder in zijn hok gestopt of uit de partij gegooid. Al denk ik niet dat hij de ambitie heeft om de partij te leiden. Ik geef alleen aan dat ik dat een verstandige man vind met goede, heldere teksten en zoals afgelopen zondag prima ideeën. Ik denk dat heel veel mensen die bij de vorige verkiezingen op FvD hun stem hebben gegeven, zwaar teleurgesteld zijn in Baudet. Vanaf zijn boreale speech is hij al de weg kwijt. Ik denk ook dat Baudet de grootste vijand van FvD is. Ik bewonder Lilian Marijnissen om haar dossierkennis, en haar optredens in de tweede kamer waarin zij vaak alles uit haar hoofd doet. Enkele punten van de SP spreken mij ook wel aan. Al kan ik persoonlijk niet zoveel met het activisme van de partij. Uiteraard zijn alle partijen, met uitzondering van GroenLinks, D'66 en Denk, nu meer kritisch op de orthodoxe Islam. Ik orienteer mij breed voor mijn nieuwe keuze????

NoahAmber
NoahAmber19 nov. 2020 - 10:49

@Jerry Bidet 17 november 2020 at 18:16 Nou vertel, wat komt overeen volgens jou? Ik zie er namelijk ook een paar die ik bij SP of D66 kan onderbrengen, maar dan ga ik die partijen daar nog niet mee vergelijken. Dus je ziet overéénkomsten met de NSDAP en het FvD dus wel....Daar gaat het om. Paralellen trekken.

Sailor2
Sailor217 nov. 2020 - 9:22

"So I'm going to make the perfect fascist world: everyone is beautifull, everything is shiny, everything has big guns and fancy ships, but it's only good for killing fucking bugs!" Paul Verhoeven

Bastet2
Bastet217 nov. 2020 - 9:08

Je mag toch hopen dat dat betekent dat dat schertsfiguur op een onverkiesbare plaats is beland. Of zouden er in Nederland nog echt zoveel achterlijke mensen zijn die dit donkerbruine gedachtengoed ondersteunen?

2 Reacties
Piet Helmons
Piet Helmons17 nov. 2020 - 11:41

Bastet: hij staat 7e op de kieslijst. Dat is op dit moment al een onverkiesbare plek bij FVD. Denk niet dat er veel mensen nu nog op deze partij gaan stemmen.

Bastet2
Bastet217 nov. 2020 - 15:10

Ja, dat bedoelde ik ook; we zijn het dan eens. Wat mij betreft zou zelfs de lijsttrekker al onverkiesbaar moeten zijn...

Rick Hofland
Rick Hofland17 nov. 2020 - 9:08

Het wordt weer verkiezingen en alle partijen zijn toch maar eens hun eigen achterban onder de loep aan het nemen. Op zich prima dat ze radicalen de partij uitzetten bij FvD, zo ook de SP die een groep commuisten de wacht aan gezet heeft. Er staan ook nog verschillende kandidaat kamerleden met twijfelachtige palmares bij verschillende partijen van rechts tot links. Het is dat ik tegen gokken ben, anders zou ik er een weddenschap op aan durven gaan dat er nog wel wat van deze kandidaat kamerleden gaan sneuvelen voor we naar de stembus gaan.

3 Reacties
Robert Brand
Robert Brand17 nov. 2020 - 9:44

Bij het FvD worden de radicalen er dus niet uitgezet, maar diegenen deze radicalen binnen het FvD aan wilden pakken. Klein nuanceverschil.

rvb2
rvb217 nov. 2020 - 9:46

Als binnen een partij tegen antisemitisme zijn, tegen nazisme zijn en tegen racisme zijn als radicaal geldt, dan is er wat mis met je partij.

Eric Minnens
Eric Minnens17 nov. 2020 - 10:38

@Robert Brand "Klein nuanceverschil" Ik begrijp de ironie. Maar voor de duidelijkheid, want er zijn blijkbaar meer mensen die hieroverheen lezen: GROOT nuanceverschil!

Mark Huysman
Mark Huysman17 nov. 2020 - 8:56

Het is duidelijk dat de openlijk nazistische leden enkel geschorst zijn omdat hun opvattingen naar buiten kwamen. In eerste instantie wilde het bestuur hier niks mee. Zogenaamd omdat men ‘geen gedachtenpolititie willen zijn’. Het royeren van de kritische leden die dit naar buiten hebben gebracht moet er voor zorgen dat openlijk nazistische taal in vervolg binnen de partijmuren blijft.

1 Reactie
Mark Huysman
Mark Huysman17 nov. 2020 - 8:57

'wilde'

vdbemt
vdbemt17 nov. 2020 - 8:52

Ze leren snel, die jongeren. Tegengeluid de mond snoeren. Dat is de Forumdemocratie.

3 Reacties
Herr Vorragend
Herr Vorragend17 nov. 2020 - 9:12

Op interne tegengeluiden zijn de meeste politieke partijen niet happig. Probleem bij Forum is dat obscurantistisch rechts de Leitkultur is geworden.

adriek
adriek17 nov. 2020 - 9:55

Forum voor Democratie is geen forum, want een forum is een plaats voor discussie en Thierry staat nooit open voor de mening van anderen, en het is ook geen democratie want in een democratie is de wens van de meerderheid de basis voor beslissingen. Maar Thierry maakt mooie volzinnen, dat wel.

vdbemt
vdbemt17 nov. 2020 - 10:03

@Hervorragend. "Op interne tegengeluiden zijn de meeste politieke partijen niet happig" Dat is waar. Maar daar wordt veelal niet zo drastisch op ingegrepen. "Probleem bij Forum is dat obscurantistisch rechts de Leitkultur is geworden." Dat is ook waar.