Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Jongeren onder de dertig nemen vooral online nieuws tot zich

  •  
30-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
140 keer bekeken
  •  
16755600997_ca15a76fcf_z
Jongeren tot dertig jaar nemen twee keer zo vaak online nieuws tot zich in plaats van via de televisie. Ook zijn ze kritischer op nieuwsmedia en de manier waarop die belangrijke onderwerpen verslaan dan oudere volwassenen. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek van Pew Research onder volwassenen die nog geen dertig zijn. Desalniettemin vind deze groep nieuwsmedia erg belangrijk voor de samenleving.
Onder de deelnemers aan het onderzoek bevonden zich mensen uit Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. De helft van de respondenten in Denemarken vindt dat nieuwsfeiten over immigratie kloppen, terwijl driekwart van de 50-plussers dit vindt. De jongeren lezen amper dagelijks een krant. Slechts een op de zes Duitsers onder dertig doet dit, in tegenstelling tot landgenoten van 50 jaar of ouder, waarvan liefst 60 procent nog dagelijks een krant onder ogen krijgt. Volgens Pew staan de acht onderzochte landen voor 70 procent van de Europese populatie en driekwart van de economie binnen de Europese Unie.
Cc-foto: Du Truong
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.