Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Finland vraagt lidmaatschap NAVO officieel aan

Russische dreigementen maken geen indruk
Joop

Jongeren feesten door ondanks strikte coronamaatregelen

  •  
31-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
45852515194_9255680c14_k
Een groep studenten in Rotterdam heeft vrijdagnacht een feest gegeven, in strijd met de geldende coronamaatregelen. Dat meldt het AD. Toen de politie ter plaatse kwam, probeerde de groep van 27 feestgangers zich te verstoppen.
Het AD schrijft:
"De agenten lieten zich niet weghouden en besloten naar de achterkant van het pand te lopen. Daar zagen ze tientallen jongeren verstopt zitten in de tuin. Ook bleek dat studenten zich in het huis hadden verstopt. Zo viste de politie drie mensen onder een bed vandaan en twee mensen van het dak."
Ook in het Gelderse Angelo werd een illegaal feest gegeven. Volgens Omroep Gelderland kwam er een tip binnen via Meld Misdaad Anoniem. Bij inspectie bleken er zo’n twintig jongeren aanwezig te zijn. Het feest is direct ontruimd en de politie heeft de locatie in de gaten gehouden om te voorkomen dat het later op de avond alsnog verder zou gaan. Zowel in Rotterdam als in Angelo kregen alle aanwezigen een boete.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (34)

Thuiszitter
Thuiszitter1 nov. 2020 - 10:07

Dat zullen niet de laatste feestjes zijn geweest. Als er een pandemie in mijn puberteit was geweest, zo jaar of vijftig geleden, dan was ik ook uit mijn huis ontsnapt om met mijn vrienden het ergens gezellig te maken. Terwijl Dave zijn huiswerk nogeens nakeek zat ik vermoedelijk ergens aan een jointje te lurken. Ik snap de jongelui wel en je houdt het niet tegen,

1 Reactie
NoahAmber
NoahAmber2 nov. 2020 - 16:45

Stoer hoor

NoahAmber
NoahAmber1 nov. 2020 - 9:56

Daar zagen ze tientallen jongeren verstopt zitten in de tuin. Ook bleek dat studenten zich in het huis hadden verstopt. Wat een stel pantoffelhelden en wat een mislukkelingen. Als je dan toch je vinger opsteekt en zo nodig een feestje wil houden en er dan politie komt, blijf dan ook gewoon staan en neem je bekeuring. Stomme millennials

Dave Velzen
Dave Velzen31 okt. 2020 - 21:09

@hoofdschuddend Ik heb al in de jaren tachtig en negentig meegedaan aan Greenpeace acties voor zaken die nu allemaal zijn uitgekomen. Dus ja ik ben bezig geweest hoor en ben nooit geen struisvogel geweest. Ik wens de huidige a politieke struisvogel jongeren veel plezier de komende eeuw in hun internetbubbeltje. Wat heb jij gedaan behalve wat onzin verkopen. Ik heb gediend, gestudeerd, wetenschapper, leraar geweest, eigen zaak gehad, gemeenteraadslid en nu geniet ik van mijn pre pensioen.

5 Reacties
Thuiszitter
Thuiszitter1 nov. 2020 - 9:57

Leef je om te werken of werk je om te leven ? Wat een lage dunk over de jeugd van tegen woordig.

Hoofdschuddend
Hoofdschuddend1 nov. 2020 - 10:20

@Dave Toch jammer dat u nou net de les met betrekking tot “generaliseren” gemist heeft.

LaBou
LaBou 1 nov. 2020 - 11:32

"Wat een lage dunk over de jeugd van tegen woordig." Die jeugd van tegenwoordig doet dan ook aardig zijn best om die dunk zo laag mogelijke te houden.

Thuiszitter
Thuiszitter1 nov. 2020 - 19:09

LaBou - ga toch weg, eigen jeugd vergeten zekers ?

LaBou
LaBou 1 nov. 2020 - 22:09

Ah, de gemakkelijke reactie bij gebrek aan argumentatie van een oudere die probeert populair te zijn bij jongeren. Helaas, maar dat werkt niet, thuiszitter, ze lachen je alleen maar uit wegens je pathetische poging jong over te komen.

Frank Roodenburg
Frank Roodenburg31 okt. 2020 - 17:53

Studenten inderdaad intelligenter en niet begrepen door het ‘domme volk’ en de foutieve en destructieve politieke besluiten voor deze leeftijdsgroepen! Nogmaals simpel uitgelegd : 1. Jongeren en zelfs tot leeftijd 30-40 hebben vrijwel geen (!!) risico om te overlijden of op de IC te komen door COVID!!! 2. Indien zij elkaar zouden besmetten dan zou eerder groepsimmuniteit bereikt worden : of je hier nu wel of niet in geloofd, het kan geen kwaad ( zolang deze groep afstand houd van de kwetsbare groep oa 60-70+). 3. Als we ook nog zouden zorgen dat de beperkingen van deze leeftijd zouden gestopt worden, kunnen zij nog een stuk economie redden/draaien en de schade beperken. Voorwaarde is wel : de kwetsbare moet zich voorlopug zelf beschermen en de jongere deze kwetsbare groep voorlopig op afstand houden, tenzij al doorgemaakte covid. 2 deling maatschappij totdat kwetsbare gevaccineerd is dus, beter dan alles op slot en down the drain! Al met al ben in voor een knuffel beloning voor deze studenten! Chapeau!

4 Reacties
Dave Velzen
Dave Velzen31 okt. 2020 - 20:47

Je kan geen scheiding maken in de samenleving op basis leeftijd en ook jongeren kunnen ernstig ziek worden en overleven met restschade. De samenleving is niet maakbaar. Lachen dat rechts tegenwoordig in dezelfde val trapt, die links vroeger maakte.

Piet Helmons
Piet Helmons1 nov. 2020 - 8:38

Dan moeten studenten ook niet klagen dat ze veel online onderwijs krijgen en er bijna geen stage plekken zijn want dat zijn wel allemaal het gevolg van Corona. En ze zien natuurlijk ook graag af van hun niet acute medische behandelingen in ziekenhuis?

prgrssf
prgrssf1 nov. 2020 - 9:16

@Dave Velzen Kijk naar het rookgedrag! Het duurt even, maar in een paar decennia is de samenleving op dat punt drastisch verbeterd. De samenleving is dus wel degelijk maakbaar. Als we besluiten dat Nederland geen drugsland meer zal zijn, dan kun je daar stap voor stap voor stap heel ver mee komen, niet morgen, maar wel in een paar decennia.

Nick the Stripper
Nick the Stripper1 nov. 2020 - 22:24

( zolang deze groep afstand houd van de kwetsbare groep oa 60-70+). Maar ja, als ze vervolgens iemand van in de 40 besmetten die, ik noem maar wat, als mantelzorger geen afstand kan houden van die kwetsbare oudere volgt er alsnog besmetting. [ Indien zij elkaar zouden besmetten dan zou eerder groepsimmuniteit bereikt worden} Als zij elkaar besmetten heb je vooral veel meer besmettelijke jongeren rondlopen, die hun virus verspreiden in winkels, het OV en de rest van de openbare ruimte [ het kan geen kwaad ] Dus wel.

Dehnus
Dehnus31 okt. 2020 - 14:54

Had het nou gewoon "Een praise ceremony" genoemd. Iedereen in priester outfit, en "JESUS LEEEFT!" NIemand vloeken maar wel hard zingen. Mocht de politie niks doen. Zolang Grefo Nederland het mag, dan mag de rest dat ook. Dan mag de overheid dat nog "geen religie vinden", maar dat moeten ze dan toch maar eens hard gaan maken.

Dave Velzen
Dave Velzen31 okt. 2020 - 14:17

Ze doen maar hoor. Verstand hebben ze niet. De meesten kunnen nauwelijks een wetenschappelijk boek lezen. Ik wens deze generatie veel plezier met puinruimen, overleven en veel plezier met de coronaschulden berg.

2 Reacties
Hoofdschuddend
Hoofdschuddend31 okt. 2020 - 17:19

Gezien uw opmerking geloof ik niet dat u zich ook maar enigszins in anderen (jeugd) kunt inleven. Maar de rotzooi die deze jeugd mag opruimen zal waarschijnlijk grotendeels door uw generatie veroorzaakt zijn.

Thuiszitter
Thuiszitter1 nov. 2020 - 10:00

Dave - u heeft zelf geen kinderen ?

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland31 okt. 2020 - 11:38

Snappen die jongeren nou niet dat je alleen mag feesten als je in de tweede kamer zit?

Deugkeizer
Deugkeizer31 okt. 2020 - 10:33

Neder—-land what’s in the name..

1 Reactie
prgrssf
prgrssf31 okt. 2020 - 12:09

Nederland, en Gelderland, nou dat snap ik ook nog wel. Angelo heb ik moeten opzoeken. Het lijkt Angerlo te moeten zijn, deel van de gemeente Zevenaar, ligt tegen Doesburg aan.

Aart van de aap
Aart van de aap31 okt. 2020 - 10:13

Aart zegt tegen de jeugd : Luister niet naar de politie, daar is het de politie voor Aart zegt ook tegen de jeugd : Hou 1,5 meter afstand, alstjeblieft, doe het nou even. Doe het voor Aart.

8 Reacties
Satya
Satya31 okt. 2020 - 11:32

Autoriteit is in een samenleving allom aanwezig, we kunnen niet zonder. Een kind laat je de snelweg niet op rennen. Hoe die autoriteit zichzelf legitiem maakt is waar het om gaat en dat is in Nederland vrij goed geregeld, wat niet zegt dat het niet beter kan.

Thuiszitter
Thuiszitter31 okt. 2020 - 11:36

De jeugd zegt “ who the f*ck is Aart “

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland31 okt. 2020 - 11:40

ach Aart - ik weet nog dat ik als jongere een half jaar niet mocht drinken wegens een TBC besmetting. Dat vond ik erg rampzalig in die tijd - voor hen is het nu eenmaal een tijd van veel sociaal contact. In het latere leven mogen ze slechts zwoegen voor de baas zonder tijd voor iets anders. Ik keur het af maar ik kan het me wel voorstellen.

Aart van de aap
Aart van de aap31 okt. 2020 - 13:15

Aart maakte een beetje een grapje Je moet zelf weten, of je naar de politie luistert Satya, dat is een filosofische discussie die heel lang door kan gaan. Ik heb er nu geen tijd voor

Dehnus
Dehnus31 okt. 2020 - 14:55

Zegt Aart dat ook eventjes tegen de Grefoboeren? Want die gaan gewoon door. Niet dat ze naar Aart luisteren want: Predestinatie en Jesus is alleen voor mij gestorven! Je komt niks verder.

Aart van de aap
Aart van de aap31 okt. 2020 - 15:18

Griezel Ik snap het ook wel Maar, je kan toch ook drinken met elkaar en dan bijvoorbeeld in de open lucht, in het park ofzo ? Dan kan je afstand houden ondertussen

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland1 nov. 2020 - 0:12

Satya Ik leer mijn kind geen snelwegen over te rennen Daarvoor heb ik geen gummieknuppel nodig. Waarom zou ik tegen mijn kind tekeer gaan met geweld?

Aart van de aap
Aart van de aap5 nov. 2020 - 12:00

Aart maakt geen woorden vuil aan gereformeerde boeren, die nog in de middeleeuwen leven Teveel moeite.

adriek
adriek31 okt. 2020 - 10:06

Zolang de pakkans nihil is en in de meeste gevallen de 'straf' bestaat uit het vroegtijdig beeindigen van het feest zullen feestgangers er zich weinig van aantrekken. Niet voor niets hebben overheden in veel landen ten einde raad een avondklok ingesteld. Ook dat zal weinig effect hebben, want wie wil er nu niet doorfeesten van tien uur tot het de volgende ochtend weer licht wordt? (Zelfs) ik begin mijn enige hoop op een vaccin te hebben. Als dat een beetje vlot komt krijgen de corona-ontduikers gelijk: zie je wel dat we gewoon door kunnen feesten? De paarduizend extra doden nemen zij op de koop toe, een weekendje zuipen is tenslotte belangrijker dan de gezondheid van je oma.

2 Reacties
ton14024
ton1402431 okt. 2020 - 11:46

Jij begint nu met hopen op een vaccin? Dat is dus 8 maanden te laat, en onzinnig want die vaccins zijn er nu.

Zandb
Zandb31 okt. 2020 - 11:53

Eirda Wat wilt u nu zeggen? Omdat de pakkans nihil is en in de meeste gevallen er geen straf volgt, trekt 'niemand' (???) zich iets aan van de regels. Ik zou dan toch denken, dat u vindt dat we wat aan die oorzaken moeten doen en de pakkans moeten vergroten en werkelijk straf op moeten leggen. Maar u stelt voor, niets te doen en lijdzaam te hopen op een vaccin? Als ik dit goed begrepen heb, dan vind ik dat een hele vreemde redenering.

Willem Heerema
Willem Heerema31 okt. 2020 - 9:32

In tegenstelling tot bij eerdere feesten waar de politie het feest heeft gestopt gingen in deze gevallen de feestgangers niet in anonimiteit vrijuit, maar zijn ze geverbaliseerd en is het voorval vastgelegd. De verwachting is dat deze tendens afschrikwekkend gaat werken voor de jeugd, bij hun overweging om wel of niet aan een feestje deel te nemen. En hopelijk neemt hiermee de verspreiding van Corona af, waar we allen ons voordeel mee kunnen halen, door toekomstige verlichtingen.