Joop

Jongen draagt vader urenlang naar vaccinatiecentrum

  •    •  
12-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
brazilieregenwoud
 
 
De 24-jarige Tawy Zó’é heeft meer dan vijf uur met zijn vader op de rug gelopen om het dichtstbijzijnde vaccinatiecentrum te bereiken. De twee behoren tot de inheemse Zó’é-bevolkingsgroep, meldt VRT Nieuws. De foto is een jaar geleden gemaakt, maar de maker – de arts Erik Jennings Simões – zette ’m pas begin dit jaar op Instagram.
"De jongeman draagt zijn 67-jarige vader op de rug in een traditionele draagzak voor ouderen. De vader ziet volgens de arts bijna niets meer en heeft een ernstig probleem aan de urinewegen, waardoor het onmogelijk is om zelf door het woud te stappen."
De Zó’é hebben tot nu toe niet te maken gehad met besmettingen. De leden van de stam zijn dan ook bijzonder voorzichtig. Ze hebben weinig contact met de buitenwereld en families leven sinds het begin van de pandemie geïsoleerd van elkaar. Andere inheemse volken in Brazilië zijn wel hard getroffen door corona.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

Greendutch
Greendutch13 jan. 2022 - 16:18

podcast van vrij nederland dd 12-januari-2022 over inheemse volkeren in de amazone

Thuru
Thuru13 jan. 2022 - 0:05

Respect voor de zoon, die de lange trip met zijn vader maakte. Hopelijk zal deze stam geen besmettingen krijgen van corona.

Berend Luns
Berend Luns12 jan. 2022 - 16:22

Paar opmerkingen hierover. Het zijn de Braziliaanse autoriteiten die er vooral op toezien dat deze verspreid levende groepen afgeschermd blijven van de buitenwereld ondermeer om te voorkomen dat ze besmet raken met ziektes zoals virussen. Dat is al van lang voor de corona-pandemie zo. Interessant volk ook vanwege de sterke gelijkheid van vrouw en man en de algemene polygamie waarbij dus ook de vrouwen er steeds verschillende en meerdere partners op nahouden naast dat er niet zo gekeken wordt naar leeftijdsverschil. Het is trouwens Zo’é en niet Zó’é.

2 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe12 jan. 2022 - 19:22

Hopelijk vallen deze mensen niet aan andere ziekten ten prooi. Ze zijn erg kwetsbaar. https://www.survival.es/indigenas/zoe

DanielleDefoe
DanielleDefoe12 jan. 2022 - 19:33

In de late jaren 80 brak er influenza uit. Het beste is om ze met rust te laten. Ook al is hun taal erg interessant voor linguisten.

Thuiszitter
Thuiszitter12 jan. 2022 - 16:01

Ja zo gaat dat daar , met zo’n afzondering zou je denken dat die mensen niet zitten te wachten op een vaccin, kunnen de wappies van hier wat van leren. ( de oude man heeft een gezichtje in zijn rechterknie staan, apart gezicht)

1 Reactie
Paul250371
Paul25037113 jan. 2022 - 10:23

( de oude man heeft een gezichtje in zijn rechterknie staan, apart gezicht) Inderdaad.