Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Jongen draagt vader urenlang naar vaccinatiecentrum

  •  
12-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
101 keer bekeken
  •  
brazilieregenwoud
 
 
De 24-jarige Tawy Zó’é heeft meer dan vijf uur met zijn vader op de rug gelopen om het dichtstbijzijnde vaccinatiecentrum te bereiken. De twee behoren tot de inheemse Zó’é-bevolkingsgroep, meldt VRT Nieuws. De foto is een jaar geleden gemaakt, maar de maker – de arts Erik Jennings Simões – zette ’m pas begin dit jaar op Instagram.
"De jongeman draagt zijn 67-jarige vader op de rug in een traditionele draagzak voor ouderen. De vader ziet volgens de arts bijna niets meer en heeft een ernstig probleem aan de urinewegen, waardoor het onmogelijk is om zelf door het woud te stappen."
De Zó’é hebben tot nu toe niet te maken gehad met besmettingen. De leden van de stam zijn dan ook bijzonder voorzichtig. Ze hebben weinig contact met de buitenwereld en families leven sinds het begin van de pandemie geïsoleerd van elkaar. Andere inheemse volken in Brazilië zijn wel hard getroffen door corona.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.