Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Jongen (11) belt alarmnummer en wordt direct door agent neergeschoten

  •  
26-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5296 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2023-05-26 om 13.17.56

Een politieagent in de Amerikaanse staat Mississippi heeft een 11-jarige jongen neergeschoten. De jongen had op aandringen van zijn moeder het alarmnummer gebeld tijdens een huiselijke ruzie. De agent die op de oproep afkwam, schoot vrijwel direct de jongen neer.

Het incident vond plaats op 20 mei in de plaats Indianola. Nadat agent Greg Capers op het adres arriveerde, trok hij direct zijn wapen en beval iedereen naar buiten te komen. Het moment dat de 11-jarige Aderrien Murry de hoek om kwam, vuurde Capers meerdere kogels op hem af.

Murry ligt momenteel in het ziekenhuis met een klaplong, gebroken ribben en een gescheurde lever. Ook ligt hij aan de beademing. Volgens de advocaat van het gezin is agent Capers momenteel geschorst. Het gezin eist ontslag en vervolging van de man.

Volgens advocaat Moore is het noodzakelijk dat Capers vervolgd wordt voor poging tot moord. Hij eist dat de bodycambeelden van de agent worden vrijgegeven. Dat is vooralsnog niet gebeurd en de politieleiding weigert commentaar te geven op de zaak. Volgens Moore is het niet de eerste keer dat Capers zich schuldig maakt aan politiegeweld. Zo zou hij in december een man hebben getaserd die handboeien droeg en geen gevaar vormde.

Correctie: de agent blijkt niet wit, zoals eerder werd gemeld.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.