Joop

Jongen (11) belt alarmnummer en wordt direct door agent neergeschoten

  •    •  
26-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5024 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2023-05-26 om 13.17.56

Een politieagent in de Amerikaanse staat Mississippi heeft een 11-jarige jongen neergeschoten. De jongen had op aandringen van zijn moeder het alarmnummer gebeld tijdens een huiselijke ruzie. De agent die op de oproep afkwam, schoot vrijwel direct de jongen neer.

Het incident vond plaats op 20 mei in de plaats Indianola. Nadat agent Greg Capers op het adres arriveerde, trok hij direct zijn wapen en beval iedereen naar buiten te komen. Het moment dat de 11-jarige Aderrien Murry de hoek om kwam, vuurde Capers meerdere kogels op hem af.

Murry ligt momenteel in het ziekenhuis met een klaplong, gebroken ribben en een gescheurde lever. Ook ligt hij aan de beademing. Volgens de advocaat van het gezin is agent Capers momenteel geschorst. Het gezin eist ontslag en vervolging van de man.

Volgens advocaat Moore is het noodzakelijk dat Capers vervolgd wordt voor poging tot moord. Hij eist dat de bodycambeelden van de agent worden vrijgegeven. Dat is vooralsnog niet gebeurd en de politieleiding weigert commentaar te geven op de zaak. Volgens Moore is het niet de eerste keer dat Capers zich schuldig maakt aan politiegeweld. Zo zou hij in december een man hebben getaserd die handboeien droeg en geen gevaar vormde.

Correctie: de agent blijkt niet wit, zoals eerder werd gemeld.

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (69)

Minoes&tuin
Minoes&tuin28 mei 2023 - 9:59

Ik weet niet wat er hier gebeurd is, behalve dan dat een jonge jongen neergeschoten is die het alarmnummer had gebeld. n.a.v. huiselijkk geweld. Iets is hier gruwelijk mis gegaan, maar waarom of waardoor?

1 Reactie
Sofia Thales
Sofia Thales28 mei 2023 - 13:02

@Minoes&tuin, 28 mei 2023 - 11:59 "...Iets is hier gruwelijk mis gegaan, maar waarom of waardoor?" * Beste Minoes&tuin, Misschien een goed idee, om het artikel nog eens goed na te lezen.

Kijk eens even
Kijk eens even28 mei 2023 - 8:37

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Sofia Thales
Sofia Thales27 mei 2023 - 16:22

Zwarte politieagenten worden, zowel in Amerika als in Nederland door hun witte collega's, onder druk gezet om 'harder' op te treden tegen zwarte mensen. Zoniet dan worden ze beschuldigd van 'partijdigheid.' Dit is hetzelfde principe, dat ze in de jaren '60 in Amerika hanteerden tegen hun eigen mensen om steekpenningen aan te nemen (Serpico), anders werden ze door het gehele corps uitgekotst!

4 Reacties
Jozias2
Jozias227 mei 2023 - 18:32

@sofia Aha het ligt aan de huidskleur van de agent behalve als de agent een donkere huidskleur heeft, dan ligt het aan de huidskleur van zijn collega’s.

Sofia Thales
Sofia Thales27 mei 2023 - 21:52

@Jozias2, 27 mei 2023 - 20:32 "Aha het ligt aan de huidskleur van de agent behalve als de agent een donkere huidskleur heeft, dan ligt het aan de huidskleur van zijn collega’s." * Begrijpend lezen is blijkbaar niet je sterkste kant! Alles wat ik schrijf, komt uit betrouwbare bronnen en helaas heeft de geschiedenis - voor en na het ontstaan van de Ku Klux Klan - uitgewezen, dat het over het algemeen aan de huidskleur van hun collega’s lag. Het gebeurd nog steeds, dat witte agenten hun zwarte collega's aanhouden op basis van hun huidskleur!

Jozias2
Jozias228 mei 2023 - 8:01

@sofia Je kunt het onderbouwen met bronnen maar de conclusie blijft dan toch hetzelfde? “Het ligt aan de huidskleur van de agent behalve als de agent een donkere huidskleur heeft, dan ligt het aan de huidskleur van zijn collega’s. “ Dat is de essentie van wat u zegt.

Pater
Pater31 mei 2023 - 1:57

@Jozias Teleurstellende kwaliteit van jouw redenering. Sofia onderbouwt dat zwarte agenten onder druk worden gezet door hun blanke collega's om zwarte burgers harder aan te pakken, ze ziet een vergelijkbare gang van zaken bij corrupte - niet-corrupte agenten vroeger. Kortom, ze verheldert en verklaart de gang van zaken. Je bestrijdt dat niet, maar je zeurt over dingen die Sofia helemaal niet zegt: alsof de zwarte agent opeens zonder schuld zou zijn.

tinekea2
tinekea227 mei 2023 - 14:10

Ik lees hier alle reacties door en ik lees nogal wat opmerkingen dat of de dader een racist is of dat alle reageerders die niet direct racisme roepen zelf racisten zijn. En toen kwam er uit dat de agent zelf zwart is en er dus geen sprake van racisme is. Ik vraag me af of al die betweters die hieronder direct de racisme kaart trekken en er geen probleem mee hebben een ander racisme te verwijten zich schamen?

3 Reacties
Satya
Satya27 mei 2023 - 15:55

Ik vraag mij af wat jij eigenlijk weet van de Amerikaanse cultuur. Volgens mij helemaal niets, ll cool j, Ice t, cool moe dee en NWA beschreven dit soort agenten in hun muziek. Ik heb beneden een link naar zo'n nummer gedeeld. Weet je dat white supremacy figuren porno films maken waarin ze donkere vrouwen sexueel uitwonen, dat geeft ze een kick. Zoek maar eens. Jouw beelden rond racisme zijn zo beperkt dat ik begin te begrijpen waarom je het zo bagatelliseert. Jammer maar die naïviteit stelt mijn beeld van je wel een beetje bij, je weet gewoon niet beter.

tinekea2
tinekea228 mei 2023 - 8:08

Beste Satya. Dat noemen ze in de argumentatietheorie nu een drogreden en wel specifiek Ad Hominem.

oproerkraaier
oproerkraaier28 mei 2023 - 18:27

Tinekea, het benoemen van denkfouten is geen ad hominem.

Grozny
Grozny27 mei 2023 - 14:01

Ga je dadelijk hier ook weer het BLM effect krijgen. Je hebt mss wel 300 minder politiedoden, maar er worden meer dan 6000 extra moorden gepleegd en talloze andere geweldadige misdaden. Staat los trouwens van het feit dat de politie in de VS hervormd moet worden, maar dit soort zaekn worden veelal gewoon misbruikt.

1 Reactie
oproerkraaier
oproerkraaier27 mei 2023 - 15:38

Hoezo worden dit soort zaken misbruikt? Je maalt niet om de slachtoffers?

peidy
peidy27 mei 2023 - 11:05

onderbuik gepraat, gewoon niet waar

peidy
peidy27 mei 2023 - 6:37

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/greg-capers-mississippi-aderrien-murry-b2346669.html de agent is zwart

5 Reacties
VeganHarrie
VeganHarrie27 mei 2023 - 9:24

Oeps, een aantal mensen hieronder staan een beetje voor aap door meteen racisme te roepen. Neemt niet weg dat de agent een grote fout lijkt te hebben gemaakt.

LaBou
LaBou 27 mei 2023 - 9:50

Ja, dat is verandert de zaak natuurlijk. Dan moet het wel aan het slachtoffer gelegen hebben dat die agent schoot.

Jan Wijn
Jan Wijn27 mei 2023 - 12:08

Wees maar gerust VeganHarrie: even een korte onderbreking want het duurt niet lang of alle aandacht over misstanden in de Wereld ligt weer bij Rusland.

oproerkraaier
oproerkraaier27 mei 2023 - 13:00

Vegan, hoe zou dat komen denk je?

oproerkraaier
oproerkraaier28 mei 2023 - 18:30

Vegan, nogmaals de vraag waardoor het komt dat mensen dat denken? Heb je naast je plezier in het feit dat het een zwarte agent was die dat jongetje neerschoot, ook nog iets meer te zeggen hierover?

pahan
pahan27 mei 2023 - 4:37

Toont voor de zoveelste keer aan dat wij eigenlijk wel erg blij mogen zijn met hoe de politie in Nederland acteert en functioneert. Het blijft mensenwerk en er worden fouten gemaakt, maar deze stroom van berichten schetst een samenleving en een politie apparaat waar ik niet jaloers op ben.

7 Reacties
Sofia Thales
Sofia Thales27 mei 2023 - 13:09

@pahan, 27 mei 2023 - 6:37: "Toont voor de zoveelste keer aan dat wij eigenlijk wel erg blij mogen zijn met hoe de politie in Nederland acteert en functioneert..." * Dit zijn de George Floyds van Nederland De dood van George Floyd – vandaag een jaar geleden – drukte de wereld met de neus op (racistisch) politiegeweld in de VS en elders. In ons land stierven sinds 2016, 50 mensen tijdens of na een aanhouding, maar tot een serieuze veroordeling kwam het nooit. Dit zijn de verhalen van Tomy Holten, Mitch Henriquez, Abid Mahyouti, Bekim Hasani, Salim Hadj Ali, Raymon Gokoel en Samuel Seewald. https://www.oneworld.nl/lezen/discriminatie/racisme/dit-zijn-de-george-floyds-van-nederland/

Jozias2
Jozias227 mei 2023 - 13:59

@sofia Niet iedereen die overlijd tijdens of na een aanhouding overlijd door schuld van de politie. En niet bij iedereen die overlijd door verwijtbare schuld door de politie spelen racistische motieven.

Sofia Thales
Sofia Thales27 mei 2023 - 15:41

@Jozias2, 27 mei 2023 - 15:59 "...En niet bij iedereen die overlijd door verwijtbare schuld door de politie spelen racistische motieven." * Iedere dode door racistisch politiegeweld, is er één teveel! - "Racisme en discriminatie zijn een "structureel probleem" binnen de politie. Dat zei Martin Sitalsing, politiechef in Midden-Nederland en portefeuillehouder diversiteit." https://nos.nl/artikel/2429926-politiechef-racisme-en-discriminatie-structureel-probleem-binnen-de-politie

LaBou
LaBou 27 mei 2023 - 16:27

Die jozias toch. Leest iets wat er helemaal niet staat en gaat direct in de verdediging. Er worden een aantal voorbeelden gegeven waarbij racisme en discriminatie nou juist wel een rol speelden.

Jozias2
Jozias227 mei 2023 - 18:47

@labou Misschien eerst naar de feiten kijken? Tommy holten kwam om het leven door een overdosis drugs niet door politiegeweld. Mitch henriquez wel maar daar was er geen sprake van discriminatie. Beide voorbeelden slaan qua ‘ Nederlandse George floyds’ dus nergens op. https://www.destentor.nl/zwolle/zwolse-arrestant-tomy-holten-overleed-niet-aan-politiegeweld-maar-aan-overdosis-drugs~a93da78a/ https://www.rechtspraak.nl/Bekende-rechtszaken/mitch-henriquez

LaBou
LaBou 27 mei 2023 - 21:25

De feiten van jozias? Jouw "feiten" staan op papier en zijn regelmatig dat papier niet waard. Jozias ziet alleen regels en protocollen, niet de werkelijkheid. En in de door hem genoemde gevallen is de geur van de eigen vlees keurende slager levensecht aanwezig.

Jozias2
Jozias228 mei 2023 - 8:05

@labou Dus nu ligt het aan de rechter die niet onafhankelijk is? Beetje flauw om eerst iets te stellen. Als er vervolgens bronnen zijn waaruit het tegendeel blijkt het op deze manier af te doen. U gelooft de artsen niet die de doodsoorzaak hebben vastgesteld bij holten? Maar u gelooft wel de artsen die de doodsoorzaak hebben vastgesteld bij henriquez? Misschien dat toch iets meer onderbouwen.

Pater
Pater27 mei 2023 - 2:30

Racisme zit daar nog veel sterker in de samenleving dan hier. Ik vraag me wel af: krijgen agenten daar een goeie opleiding? Ik heb het opgezocht, De duur van de opleiding verschilt per staat en per instantie. Het duurt gewoonlijk gemiddeld 13 tot 19 weken, maar kan tot zes maanden duren. In NL: De opleiding tot assistent politiemedewerker niveau 2 (surveillant) duurt anderhalf jaar (2400 studiebelastingsuren). Politiemedewerker niveau 3 drie jaar (4800 studiebelastingsuren). Bron: "Politieonderwijs,kwaliteit afgestudeerden geborgd?", Inspectie OOV. De Politieacademie duurt 4 jaar.

3 Reacties
Gerygrr
Gerygrr27 mei 2023 - 14:21

Hm, zit racisme “daar nog veel sterker in de samenleving dan hier?” Ik ben me pas onderdeel van een racistische samenleving gaan voelen, toen het zo werd benoemd. Ooit dachten we gewoon deel uit te maken van een maatschappij waar er klassenstrijd was. Discriminatie van wie arm was en bedelend door het land trok. Het verhaal pauperparadijs en van Veenhuizen.

Sofia Thales
Sofia Thales27 mei 2023 - 15:45

@Gerygrr, 27 mei 2023 - 16:21 "Hm, zit racisme “daar nog veel sterker in de samenleving dan hier?”... * Als het over racisme bij de politie gaat, klinkt vaak de disclaimer ‘dat het in de VS véél erger is dan in Nederland’. Zijn de landen dan echt niet te vergelijken? Chris de Ploeg zegt van wel: ‘Dat politiegeweld een groter probleem is in de VS, lijkt vooral te komen door militarisering van de politie, niet doordat het Nederlandse politieapparaat minder racismeproblemen zou hebben.’ https://www.oneworld.nl/lezen/essay/nederlands-politieracisme-is-wel-te-vergelijken-met-de-vs/

Pater
Pater31 mei 2023 - 2:07

@Sofia Ik had het over racisme in de samenleving, niet over racisme bij de politie. Een maatschappij waarin een zwarte jogger in een dure wijk wordt doodgeschoten en waar een ouder echtpaar met getrokken wapens op de veranda staat als er zwarten langslopen is echt veel racistischer dan die van NL. Waamee ik racisme in de NL-samenleving en bij de politie absoluut niet wil ontkennen en waarbij ik me aansluit bij de analyse over militarisering van de VS-politie. Sterker nog, ik vul die aan met een paar feiten over het opleidingsniveau.

Trees2
Trees227 mei 2023 - 2:05

Ik wil een onderzoek naar agressie van de nederlandse politieman. Bij het aanhouden voor een boete , krijg je al te maken met zoveel haat en dédain, dat er geen normaal gesprek van vraag en antwoord mogelijk is.

1 Reactie
Jozias2
Jozias227 mei 2023 - 9:42

@trees Dat is vaak een wisselwerking…

Jozias2
Jozias226 mei 2023 - 21:32

Voor diegene die vinden dat huidskleur het vermelden waar is en gelijk weer de racisme kaart trekken. Volgens de media in de vs is het een agent met een donkere huidskleur. “Moore said Nakala Murry told him that Sgt. Greg Capers, who is Black, yelled into the home and said anyone inside should come out with their hands up. Moore said Aderrien walked into the living room with nothing in his hands, and Capers shot him in the chest.“ https://abcnews.go.com/amp/US/wireStory/attorney-demands-firing-mississippi-police-officer-after-11-99612729

2 Reacties
Vuurrood
Vuurrood27 mei 2023 - 13:32

Iemand van kleur kan niet racistisch zijn?

Satya
Satya27 mei 2023 - 15:48

Over dit soort agenten wordt gerapt in het nummer fuck the police van NWA.

Geer1
Geer126 mei 2023 - 20:37

Nou die agent is echt wel de sjaak hoor. Dit knulletje is geen bedreiging te noemen en ook al willen een paar hufters de zaak onder de pet houden, dat lukt tegenwoordig niet meer. Zou vijf jaar geleden gekund hebben, sinds Floyd en anderen wordt het niet meer gepikt als ze dat proberen. En verder gewoon om te kotsen om op een kind te schieten. Had hij een teddybeer vast die op een RPG leek of zo.

Déjà vu
Déjà vu26 mei 2023 - 17:31

Een witte die onterecht 15 jaar in de cel zit, krijgt een miljoentje of wat ter compensatie. Een zwarte die hetzelfde overkomt en 50 jaar vastzit krijgt "sorry" te horen. Niet alleen de politie, ook de rechterlijke macht en het OM daar zijn racisten.

Tuck'R
Tuck'R26 mei 2023 - 17:25

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Ranonkel2
Ranonkel226 mei 2023 - 15:49

Die hele cultuur is verziekt in de vs. Iedereen loopt met wapens met het bijkomende geweld. Bendes en andere criminelen die tamelijk trigger happy zijn. De politiehonden krijgen een langereopleidingdan de politie zelf. Agenten die alleen naar dit soort meldingen toe gestuurd worden. Ik vind het niet vreemd dat er met dat bij elkaar dit soort dingen gebeuren. Het hoeft niet eens racisme te zijn. De combinatie van bovenstaande werkt dit soort trieste toestanden in de hand.

Tuck'R
Tuck'R26 mei 2023 - 13:47

Triest voor alle betrokkenen. maar waarom is het relevant dat het kind zwart is.

21 Reacties
MichielV2
MichielV226 mei 2023 - 14:28

Volgens mij weet u het antwoord wel. Als u hier ontkent dat het motief hoogstwaarschijnlijk racistisch was bent u zelf een racist. Denkt u dat ze een wit kind van 11 hadden neergeschoten?

MichielV2
MichielV226 mei 2023 - 14:30

"Triest voor alle betrokkenen" Triest voor familie en het kind zelf. Niet triest voor de agent zelf. Wat wel triest is is dat de agent (vooralsnog) alleen geschorst is en niet direct is opgepakt.

oproerkraaier
oproerkraaier26 mei 2023 - 14:43

Waarom vraag jij dat?

Satya
Satya26 mei 2023 - 14:49

Waarom kan ik geen reactie overzicht van deze troll zien?

Volrin
Volrin26 mei 2023 - 15:56

Misschien omdat gekleurde amerikanen disproportioneel gedood worden door de politie: https://www.nbcnews.com/news/nbcblk/report-black-people-are-still-killed-police-higher-rate-groups-rcna17169 https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(21)01609-3/fulltext https://www.forbes.com/sites/niallmccarthy/2020/05/28/police-shootings-black-americans-disproportionately-affected-infographic/

oproerkraaier
oproerkraaier26 mei 2023 - 16:25

Satya, dat vraag ik me ook al een tijdje af. Mischien heeft het te maken met de ' in zijn nick?

GeenProbleem
GeenProbleem26 mei 2023 - 18:01

@volrin 'Misschien omdat gekleurde amerikanen disproportioneel gedood worden door de politie: https://www.nbcnews.com/news/nbcblk/report-black-people-are-still-killed-police-higher-rate-groups-rcna17169 ' Daarentegen zijn zwarte amerikanen ook oververtegenwoordigd in vuurwapengeweld.. https://giffords.org/lawcenter/memo/gun-violence-in-black-communities/#:~:text=Trends%20in%20Gun%20Violence&text=In%20fact%2C%20Black%20Americans%20die,the%20rate%20of%20white%20Americans.&text=On%20average%2C%20more%20than%2012%2C400,the%20highest%20number%20on%20record.

Satya
Satya26 mei 2023 - 19:10

Oproerkraaier Zou kunnen, lijkt me dat de naam dan ook niet geaccepteerd zou worden. Word altijd wantrouwend van dat soort dingen. Site gehackt?

Satya
Satya26 mei 2023 - 19:10

Wat een ontzettend gemene vraag.

Geer1
Geer126 mei 2023 - 20:32

Omdat het ook relevant is als de dader van een misdrijf zwart is. Helaas leven we nog steeds in een rasbewuste wereld.

Ranonkel2
Ranonkel226 mei 2023 - 20:55

Volrin. De criminaliteit is onder de zwarte bevolking dan ook vele malen hoger dan de rest van de bevolking. Dat zal zijn reden hebben zoals de sociale achterstand die ze hebben in de vs. Net als dat dat deels te verklaren is door racisme en daardoor minder kansen die ze krijgen. Dat neemt niet weg dat het ook gedeeltelijk verklaard waarom agenten eerder tot geweld over gaan. een agent in de vs zit alleen in de auto. Weet dat de kans groot is dat er een wapen bij betrokken zal zijn en door het gebrek aan training verklaard dat gedeeltelijk de de reactie van de politie. Die reactie heeft lang niet altijd met racisme te maken. Meer met een verrot systeem. Jou linkjes zeggen niet zo veel als je er de criminaliteit cijfers per bevolkingsgroep er niet naast legt.

Zandb
Zandb27 mei 2023 - 5:55

Tuck'r Ik heb geen idee waarom u denkt dat dat relevant is. Ik weet slechts dat het wel eens net zo relevant zou kunnen zijn als dat het niet het geval kan zijn. Ik bedoel: Te stellen dat het niet relevant is is net zo bezopen (racistisch?) als te stellen dat het wel relevant is!

Satya
Satya27 mei 2023 - 6:39

"Jou linkjes zeggen niet zo veel als je er de criminaliteit cijfers per bevolkingsgroep er niet naast legt." Dat zegt natuurlijk nog niets, het gaat om gelijke behandeling in vergelijkbare gevallen. Zou dit op een trailerpark net zo gaan? Vaak niet.

Satya
Satya27 mei 2023 - 6:46

"Daarentegen zijn zwarte amerikanen ook oververtegenwoordigd in vuurwapengeweld.." En? Daarom mag je nu ook al zwarte kinderen doodschieten dus. Het blanke leven heeft bij jou en tuckr veel meer waarde als het zwarte blijkt maar weer eens.

Jan Wijn
Jan Wijn27 mei 2023 - 7:39

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Jozias2
Jozias227 mei 2023 - 9:41

@michiel Je kunt toch geen racistisch motief afleiden uit het enkele feit dat het slachtoffer een donkere huidskleur heeft en de verdachte een blanke. Zeker omdat in dit geval de verdachte helemaal geen blanke huidskleur blijkt te hebben…, is het nu opeens niet meer racistisch?

Volrin
Volrin27 mei 2023 - 12:05

@GP U snapt het niet. Het gaat om gelijke gevallen. Zwarte criminelen worden sneller en vaker be- en doodgeschoten dan witte criminelen.

Volrin
Volrin27 mei 2023 - 12:06

@Ranonkel U snapt ook niet dat het om gelijke gevallen gaat.

Jozias2
Jozias227 mei 2023 - 14:01

@volrin Dat kan ook komen door de soort criminaliteit en de buurt waar de aanhouding plaats vind.

tinekea2
tinekea227 mei 2023 - 14:16

beste MichielV2. u schrijft: "Als u hier ontkent dat het motief hoogstwaarschijnlijk racistisch was bent u zelf een racist." nu blijkt de agent zelf donker te zijn en het dus zeker geen racistisch motief was. Wat maakt dat nou van u, dat u zo makkelijk mensen onterecht beschuldigt van racisme? Schaamt u zich eigenlijk niet?

Satya
Satya27 mei 2023 - 15:47

"nu blijkt de agent zelf donker te zijn en het dus zeker geen racistisch motief was" Dit soort agenten wordt door NWA al beschreven in het nummer fuck the police, dit soort gasten slooft zich uit om te horen jij bent een goede. Vaak daardoor nog racistischer in gedrag als blanken. "But don't let it be a black and a white one 'Cause they'll slam ya down to the street top Black police showin' out for the white cop" https://youtu.be/qZuxPKUVGiw

Eerlijkgezegd
Eerlijkgezegd26 mei 2023 - 13:35

Dit soort gebeurtenissen maakt mij zo verdrietig, racisme blijft een groot probleem. In Amerika, maar ook in Nederland. Deze week nog voor mijn ogen. Een blanke jongen fietste op de linkerweghelft van een fietspad. Daar kwam hem een vrouw op een fiets tegemoet. Maar hij gaat niet terug naar zijn eigen weghelft, waardoor de vrouw tot stoppen gedwongen werd, ze moest afstappen. Pas toen ging de jongen weer - breed lachend - terug naar zijn eigen weghelft. Intimidatie pur sang. Ik riep hem na: "Waar ben je mee bezig?!" en de vrouw voelde zich hierdoor gesteund. Hoe oud die jongen was? 13, 14 jaar. Als ik dat zie, word ik zó kwaad. We moeten blijven strijden TEGEN racisme! STOP RACISME!

1 Reactie
peidy
peidy27 mei 2023 - 9:55

en wat is hier racistisch aan?

Volrin
Volrin26 mei 2023 - 13:32

Hoe dan?

Palipka
Palipka26 mei 2023 - 13:01

Onze racistische grote broer de VS.

GeenProbleem
GeenProbleem26 mei 2023 - 11:53

Hoe kun je nou een kind van 11 neerschieten 😢

11 Reacties
Bert van der Neut
Bert van der Neut26 mei 2023 - 12:48

Is volledig bizar.

Kilted
Kilted26 mei 2023 - 13:27

Tja, het antwoord op die vraag is helaas niet erg moeilijk. 1) De jongen op de foto is donkergekleurd 2) De staat in kwestie is Mississippi; mogelijk de meest racistische van de Amerikaanse staten. Veel meer hoef je niet te zeggen... Ik hoop dat Aderrien Murry het redt.

Pietje Puk139
Pietje Puk13926 mei 2023 - 13:37

Oh, maar dat is heel gemakkelijk. Gewoon de kromme wijsvinger die voor de trekker van het pistool zit, ietsje naar je toe halen. Nederlandse politie agenten kijken eerst wat er aan de hand is. Als de situatie dat vereist, trekken ze hun pistool en schieten als eerste in de lucht. Amerikaanse politie agenten weten dat er in dat land meer vuurwapens in omloop zijn dan inwoners. En daarom gaan ze overal op af met getrokken pistool. Het hoeft geen uitleg dat een hele kleine schrikreactie voldoende is om een leven te beëindigen. Maar, och, dat maakt niet uit, want Amerika heeft 370 miljoen inwoners. En er mag geen abortus meer worden uitgevoerd, dus dat worden er in rap tempo nog veel meer. Mensen zijn niet belangrijk in de Westerse wereld. Het enige dat van belang is, is GELD.

Adaestuo
Adaestuo26 mei 2023 - 16:12

@GeenProbleem "Hoe kun je nu een kind van 11 neerschieten 😥" Nou, dat gaat net zo makkelijk als een vluchtelingenkind op volle zee dumpen hoor...

GeenProbleem
GeenProbleem26 mei 2023 - 17:55

@adaestuo 'Nou, dat gaat net zo makkelijk als een vluchtelingenkind op volle zee dumpen hoor...' Zoals ik al eerder zei: onverantwoorde ouders die hun kind op een gammel bootje zetten.

Satya
Satya26 mei 2023 - 19:08

"Nou, dat gaat net zo makkelijk als een vluchtelingenkind op volle zee dumpen hoor..." Ik heb me ingehouden, dacht zeg het niet. Mooi man.

Paul Spijkers
Paul Spijkers26 mei 2023 - 23:11

Adaestuo Mensen die zonder papieren de grens overgaan, en dan terug naar Turkije gesleept worden waar ze vandaan kwamen, en dan veilig terug in Izmir zitten, is niet een vergelijkbaar ding met iemand met getrokken geweer oproepen en dan neerschieten met meerdere kogels. Behalve als men het soort leugen agitatie wil pushen van een Trump of een Baudet met zijn vergelijkingen met de holocaust of een ener vande blogger voor geld en click. Over trollen gesproken.

oproerkraaier
oproerkraaier27 mei 2023 - 2:04

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Satya
Satya27 mei 2023 - 5:51

"Zoals ik al eerder zei: onverantwoorde ouders die hun kind op een gammel bootje zetten." Nee, mensen die de grenzen sluiten en niets aan migratieredenen doen. Niemand anders.

GeenProbleem
GeenProbleem27 mei 2023 - 6:09

@satya Nou poeh poeh.

Satya
Satya27 mei 2023 - 10:13

"Nou poeh poeh." Zeg dat dan gewoon direct bij dit soort onderwerpen, dat mensenlevens je niets doen. Wees gewoon eerlijk joh, bedenk niet steeds smoesjes. Eindelijk ben je een keer eerlijk.