Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vernederd op papadag door racistische buschauffeur

  •  
26-04-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
176 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-04-26-om-22.57.43
"Woensdag, Papadag. Het zonnetje schijnt en de kids hebben besloten: we gaan naar de kermis op de Dam. Maar de buschauffeur van Connexxion heeft kennelijk zijn dag niet, want hij maakt direct een einde aan onze vrolijkheid."
Het zijn de eerste zinnen van een Facebookbericht dat sinds een paar dagen met veel verontwaardiging wordt gelezen en doorgestuurd. Het is het verhaal van Showiab Ahmadi die met zijn kinderen een dagje uit ging, maar in de bus te maken kreeg met een racistische chauffeur. Het raakte hem zo dat hij besloot zijn verhaal op Facebook te zetten.
“Ik laat zulke types als jij niet binnen”, zou de chauffeur tegen hem gezegd hebben. Showiab kon zijn oren niet geloven en vond uiteindelijk toch een manier om de bus in te komen, waar het er niet beter op werd. Hij vroeg aan de chauffeur wat hij nu precies bedoelde. Showiab:
"Mijn ‘soort’ wil hij niet. Ik moet maar gauw een kaartje kopen, want ik verdien toch genoeg zwart geld volgens de buschauffeur. Deze meneer heeft zich duidelijk vergist in mij. Ik weet niet waar hij mij voor aanziet, maar ik ben gewoon een Amsterdammer met een hipsterbaard en een tintje."
Showiab voelde zich in de steek gelaten door zijn medepassagiers die, op een enkeling na, niets deden of zeiden en hoopt dat zijn verhaal op Facebook ertoe zal leiden dat dit probleem bespreekbaar gemaakt kan worden. Showiab:
"Ik wil die buschauffeur zo graag eens spreken en hem vragen wat het is dat hem zo heeft gemaakt. Ik wil hem vertellen dat ik het hem vergeef. Het is niet zijn schuld. Hij is gewoon verkeerd geïnformeerd: de wereld is niet zo zwart-wit."
Reactie Connexxion Inmiddels is busbedrijf Connexxion met een reactie gekomen, schrijft de website Dutchturks.nl. Het bedrijf zegt de zaak te zullen gaan onderzoeken en er met Showiab over in gesprek te willen gaan. “Als het verhaal klopt, dan betreuren wij dit uiteraard,” laat een woordvoerder van Connexxion weten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.