Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Jonge moeder gedwongen 15 liter borstvoeding weg te gooien op Heathrow

  •  
26-04-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
214 keer bekeken
  •  
airport_620x310
Het zal je maar gebeuren. Als werkende moeder op zakenreis wekenlang kolven op toiletten, in taxi’s, vliegtuigen en tussen vergaderingen door om je kind maar te kunnen geven wat iedereen schreeuwt dat het beste is , en dan al dat harde werk door een douanebeambte door de gootsteen geknikkerd zien worden. Het overkwam de Amerikaanse Jessica Coakley Martinez vorige week, toen ze probeerde een diepgevroren blok borstvoeding van bijna 9 liter in een koeltas en wat flesjes vloeibare melk mee te nemen op een vlucht vanaf Heathrow Airport.
In een open brief aan de luchthaven , die inmiddels al 4500 keer gedeeld werd via haar Facebookpagina, legt Coakley Martinez uit dat ze zich ‘compleet verslagen voelde als professional en als moeder’ toen ze door luchthavenpersoneel gedwongen werd om ‘twee weken voeding voor mijn zoon’ weg te gooien.
"Ik erken mijn aandeel in dit verhaal. Ik had de lokale regelementen voor burgerluchtvaart op moeten zoeken. Jullie staan het niet toe dat een moeder borstvoeding mee aan boord neemt als haar kind niet meereist, een regel die op zichzelf al ontzettend oneerlijk en uitsluitend is voor werkende moeders zoals ik die op sommige momenten noodgedwongen van hun baby gescheiden zijn, maar die wel door willen gaan met het geven van borstvoeding. Dat gezegd hebbende, meer dan de helft van die melk was bevroren. Diepgevroren en hard als steen. Ik had er vrede mee dat de vloeibare melk weg moest, maar jullie wilden ook het ijs omdat het zou kunnen smelten."
Volgens Coakley Martinez was het de eerste keer dat haar gevraagd werd om afstand te doen van haar borstvoeding voor een vlucht, terwijl ze toch veel reist en die week al vier keer eerder met het blok borstvoeding aan boord had gemogen. Haar aanbod om het ijs als bagage in te checken werd ook als ‘onmogelijk’ van de hand gedaan. Hoewel de vrouw veel respect heeft voor het moeilijke werk dat nodig is om luchthavens veilig te houden, vindt ze het niet fair om passagiers te straffen onder het mom van bescherming. Alleen omdat ze de natuurkundig volstrekt logische aanname had gedaan dat massief ijs geen vloeistof is. Ze hoopt dan ook dat het personeel een volgende keer wat meer compassie op kan brengen zodat anderen deze vernederende ervaring bespaard blijft.
Afbeelding: screenshot Facebook
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.