Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Jonge fan in plastic Messi-shirt op de vlucht vanwege bedreigingen

  •  
02-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
194 keer bekeken
  •  
essi
De beelden van de  jonge Messi fan Murtaza Ahmadi gingen de wereld over. De vijfjarige Afghaanse jongen werd wereldberoemd toen foto’s van hem verschenen in een blauw/witte plastic tas waar een Messi shirt van gemaakt was. Nu blijkt dat alle media aandacht hem in het vizier bracht van Afghaanse militanten die dreigen hem voor losgeld te ontvoeren. Dat melden Pakistaanse media.
De foto’s van de jonge voetbalfan ontroerden velen. Een van de Messi fans besloot naar hem op zoek te gaan en vond hem in Afghanistan. Zo werd bekend dat zijn oudere broer het shirtje voor hem gemaakt had en vervolgens op Facebook plaatste. Toen het nieuws de befaamde Messi zelf bereikte, stuurde hij Murtaza een echt shirt en liet hij weten de jonge fan te willen ontmoeten. Die ontmoeting wordt gefaciliteerd door een overkoepelende Afghaanse voetbalorganisatie.
Alleen moest de familie van Murtaza nu noodgedwongen naar de West-Pakistaanse Quetta vluchten en een vluchtelingenstatus aanvragen. Ook verzoekt zijn vader de autoriteiten om, gezien de huidige omstandigheden de ontmoeting met Messi te bespoedigen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.