Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Johnny Hallyday, de Europese Elvis, overleden

  •  
06-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
johnny

© cc-foto: les senses ordinaires https://flic.kr/p/6spS9t

De Franse rock ‘n’ roll legende Johnny Hallyday is op 74-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Hallyday scoorde begin jaren zestig in Nederland twee nummer tophits in Nederland maar de Belgisch-Franse artiest slaagde er later niet meer in dat te evenaren boven de Nederlandse zuidgrens. NRC schrijft:
Johnny Hallyday was een ster, maar dat is veel te zwak uitgedrukt. Hij was een icoon – een vaak misbruikt woord, dat bij hem echter volkomen van toepassing was. (…) Hallydays eerste Nederlandse optreden, eveneens in 1963, ontketende in het Concertgebouw in Amsterdam „een ware razernij”, aldus het Algemeen Handelsblad, een van de beide voorlopers van NRC: „Men behoeft geen Sigmund Freud te heten om een deel van de aantrekkingskracht van deze jongeman, manipulerend met de microfoon op het podium, te kunnen begrijpen.”
Hallyday verloor onder meer aan populariteit omdat hij vaak Franse versies bracht van Engelstalige hits. Dat lot trof hem ook met eigen werk: zijn hit ‘Tes tendres années’ werd verdrongeb door de Nederlandse versie ‘Spiegelbeeld’ door Willeke Alberti.

Meer over:

frankrijk, nieuws, muziek
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.