Joop

John Oliver: Trumps redding is dat zijn medewerkers te stom zijn

  •  
22-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Zondagavond ging John Oliver in zijn programma Last Week Tonight nog eens in op wat hij ‘Stupid Watergate’ noemt, het onder zoek van speciaal aanklager Robert Mueller naar de Russische inmenging bij de presidentsverkiezingen van 2016. Dit in het licht van het afgelopen week verschenen rapport, zij het zwaar geredigeerd. Waar minister van Justitie William Barr president Trump in eerste en ook in tweede instantie volledig vrijpleitte, was Oliver het daar niet mee eens.
Oliver merkte op dat Trump verdacht werd van minstens tien mogelijke pogingen tot obstructie van het onderzoek. In het rapport staat geschreven dat als Trump hier inderdaad onschuldig aan was, Mueller en zijn onderzoekers dat expliciet hadden genoemd. Dat is niet gebeurd. ‘Een vrij opvallende niet-vrijspraak,’ aldus Oliver. Daar komt nog bij dat de voornaamste redenen die worden genoemd waarom obstructiepogingen en samenwerking met Rusland mislukten, ongehoorzaamheid en totale incompetentie bij Trumps medewerkers betrof. Zo staat in het rapport dat Donald Trumps oudste zoon Donald junior wel in strijd met de wet heeft gehandeld, maar niet intelligent genoeg is om dat te beseffen.
Ook herinnert Oliver het publiek er nog eens aan dat Trumps persoonlijke advocaat Michael Cohen heeft geprobeerd contact op te nemen met de woordvoerder van de Russische president Vladimir Poetin, Dmitry Peskov, maar de e-mail naar het verkeerde adres stuurde: ‘Als blijkt dat er wel een samenzwering was, is de redding van Trump dat ondanks alle hulp van de Russen, iedereen om Trump heen te stom was om met hen samen te werken.’
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

JanDuine2
JanDuine223 apr. 2019 - 9:11

En op de inhoud?

Geesteman
Geesteman23 apr. 2019 - 6:41

Pompeo en Bolton zijn niet stom maar gevaarlijk. Trump is een decoy.

Me, Myself and I
Me, Myself and I23 apr. 2019 - 5:44

Hmm, je wint nooit omdat jij of je teamgenoten te stom of te dom zijn. Als jij en je teamgenoten winnen, en je bent niet al te slim, dan houdt dat in dat je tegenstanders nog veel dommer waren.

Aurora01
Aurora0122 apr. 2019 - 17:25

Had er niet beter kunnen staan: John Oliver: Trumps redding is dat zijn medewerkers nog stommer zijn.

hanzeboog2012
hanzeboog201222 apr. 2019 - 14:37

Alle Trump medewerkers als stom neerzetten lijk me te kort door de bocht. Betere formulering is dat sommige medewerkers hun (eigen) belangen hadden om voor Trump te werken. Je hoeft niet veel mensenkennis te hebben om te weten dat Trump zeer dominant is. En een pathologische leugenaar. In de boek Fear is te lezen dat de meeste mensen Trump niet durven tegen te spreken. Rex Tillerson was wel zo'n persoon die niet bang was voor Trump. Met vele ruzies als gevolg. En waardoor hij door Trump eruit gegooid is. Trump is vanaf 20 januari 2017 officieel president. Vele mensen hebben de eer aan zichzelf gehouden. En zelf ontslag genomen. En de echte "lastige" mensen zijn door Trump eruit gewerkt. Zie o.a. Rosenstein. In zijn plaats kwam William Barr. Trump laat zich omringen met mensen die loyaal aan hem zijn. Zien hoeveel van zijn huidige "fantastische" mensen gewetensnood krijgen. En de eer aan zichzelf houden. Het zijn vele ja knikkers geworden De ergste Trump medewerkers zijn de mensen die van Trump willen profiteren. Zoals Stone die door Mueller is gepakt. Mensen die schaamteloos zichzelf verrijken. Net als Trump. Maar een deel van Amerika zien dat niet vanwege de afkeer van de gevestigde orde. Dus vestigen ze hun hoop op die alternatief. Een trend die je in meer landen ziet. De eerste slechte voortekenen zijn er al. De staatsschuld is op recordhoogte. De lage belastingen zijn vooral gunstig voor de mensen die gaan golfen op een bepaalde golfbaan in Florida.