Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Louise Fresco draait lezers een rad voor ogen met tegenstelling stad-platteland

Zembla-journalist Ton van der Ham prikt beweringen over Nederlandse landbouw door
Joop

John Oliver over hoe je de leugens van Trump bestrijdt

  •  
13-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
johnoliver

© John Oliver

Alle politici spreken wel eens niet de waarheid maar met Trump in het Witte Huis is er een nieuw fenomeen: de man liegt voortdurend en glashard. In de waarheid lijkt hij niet eens geïnteresseerd.
John Oliver legt in een grappig soort mini-college uit hoe de leugens van Trump tot stand komen en waarom zijn aanhangers die onwaarheden voor zoete koek slikken.
Tot slot legt hij uit wat hij er – misschien – tegen te doen valt en komt met een opvallende actie.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

Crunchy Frog
Crunchy Frog14 feb. 2017 - 11:58

Briljant. Het is de moeite waard om tot het einde te blijven kijken.

Brave Hendrik3
Brave Hendrik314 feb. 2017 - 7:32

Laten we hopen dat de tekenaars van de Donald Duck hun verantwoordelijkheid nemen en wat snufjes werkelijkheid in Geerts wereldbeeld willen strooien.

zaoef
zaoef13 feb. 2017 - 21:05

Ach, beste heer A. Lubach, Gebruik alstublieft deze uitleg als inspiratiebron. Dan kunt u voor ons: Aan DENK, de PVV en 50 Plus uitleggen hoe het met de waarheid zit. Hartelijk dankt, (P.S. zaoef is geen Trol)

adriek
adriek13 feb. 2017 - 20:40

Commentaar is overbodig.

Bickle
Bickle13 feb. 2017 - 19:41

Erg leuk. Het zou nog veel leuker zijn als het niet over zoiets angstaanjagend zou gaan. Veel mensen, ook hier, zullen dit alles wel luchtig opnemen. Maar ik zie dit helemaal verkeerd aflopen als er niet iemand met gezag en gezond verstand een stokje voor steekt. Op dit moment zou ik zelfs blij zijn met een nieuw presidentschap van George W. Bush.

artikel
artikel13 feb. 2017 - 17:44

Zo zie je maar het hangt er vanaf hoe je hoe je de waarheid wil zien. Politiek is net geloof, daar komen ook onwerkelijke en wonderlijke zaken in voor. De hemelvaart e.d. Als je toevallig het "geloof" van trump niet aanhangt zijn er veel onwaarheden te ontdekken. Als je iets te stellig bent in de politiek of geloof roept dit veel haat op. Dit werd goed zichtbaar tijdens de presidents-verkiezingen. Je komt het steeds meer tegen dat men onverdraagzaam is,dit wordt ook gevoed door de politiek en overmatige aandacht voor de verschillen in de samenleving door de media.

Erik20
Erik2013 feb. 2017 - 17:28

Deze man had the Daily Show over moeten nemen... Trevor doet het leuk, maar Oliver is hier veel beter voor geschikt (zoals te zien was toen hij ooit tijdelijk mocht invallen voor Steward) Maar gelukkig is er dan dit HBO programma van hem

1 Reactie
joke1975
joke197514 feb. 2017 - 20:29

Ik weet niet eens of hij dat wel zou willen. Dat is een dagelijks programma en Oliver houdt, naar eigen zeggen, juist van het feit dat hij met een wekelijks programma meer onderzoek kan doen om te komen tot inhoudelijke stukken mét onderbouwing. Bij de Daily Show kan dat niet. Althans niet elke keer; dan ben je veel meer bezig met reageren in plaats van zelf iets op poten zetten.