Joop

John Oliver geeft een hilarische kijk op de Brexit

  •  
18-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
oliver_brexit
De komiek John Oliver is terug met zijn show Last Week Tonight. Deze week legt hij de Britten op de pijnbank, met een ruim twintig minuten tirade over de waanzin rondom de Brexit. Een voorproefje, waarbij Oliver ingaat op de angst van Britten straks zonder medicijnen te zitten:
"Een tekort aan medicijnen is niet het type probleem waaraan Britten gewend zijn. Problemen gingen voor de Britten meestal niet veel verder dan het twintig jaar moeten wachten op een volgend koninklijk huwelijk."
Het volledige item is hier te zien:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

Kwee he ook nie
Kwee he ook nie19 feb. 2019 - 16:03

Wat kan je zeggen van brexit . Net als ieder anderland dat bestuurd word , door onbenulen en machts wellustigen . Alles om dat verdraaide verdrag van Lissabon te omzeilen .

Wilma3
Wilma319 feb. 2019 - 9:30

Ik vraag me nog steeds af of er wel een Brexit komt? Toch niet op het laatst een referendum waarbij gestemd wordt voor stay?

HM van der Meulen
HM van der Meulen19 feb. 2019 - 2:32

Ik herhaal mijn voorspelling: May bedingt uitstel om nieuwe verkiezingen uit te schrijven (geen referendum), die worden door Corbyn gewonnen, die vervolgens een akkoord sluit met de EU inzake een douane-unie. Barnier gaf al te kennen dat hij de voorstellen van Jeremy Corbyn zowel qua toon als qua inhoudt de moeite van het overwegen waard vond. Bovendien geniet Corbyn veel aanzien bij Sinn Fein, dus van die kant kun je ook medewerking verwachten. Zelfs/ook May weet dat dit de enige uitweg is om de boel zonder veel kleerscheuren af te ronden en ze zal op die manier (terecht) de geschiedenis ingaan als de premier die haar eigen positie opofferde aan het landsbelang. Zo hoort het in Monty Python, nietwaar?

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin18 feb. 2019 - 20:00

Een ingewikkeld probleem ongekend helder uiteengezet, ik hoop dat veel britten dit zien opdat het ze duidelijk wordt wat ze hebben gedaan.

groentje7
groentje718 feb. 2019 - 18:38

Oliver legt het Brexit-probleem erg duidelijk uit. Jammer dat hij zijn eigen betogen altijd steevast ondergraaft met een aantal ontzettend slechte grappen. De grap over de blindedarm was daarentegen spot on!

1 Reactie
ton14024
ton1402419 feb. 2019 - 11:22

En zo lekker universeel.

Grietje Genot
Grietje Genot18 feb. 2019 - 17:40

Nice. Om good ol' Wlliam maar weer 's te parafraseren: Full fathom five she will lie.

1 Reactie
Grietje Genot
Grietje Genot18 feb. 2019 - 17:41

William S., that is.