Joop

John Oliver: claims dat Trumps naam is gezuiverd complete onzin

  •  
01-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
johnoliver
In zijn karakteristieke stijl legt John Oliver in Last Week Tonight Trump-supporters op de pijnbank die beweren dat de naam van de Amerikaanse president volledig is gezuiverd na onderzoeken door speciaal aanklager Robert Mueller. ‘In het rapport staat letterlijk dat dit zijn naam niet zuivert.’
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (36)

Crunchy Frog
Crunchy Frog4 apr. 2019 - 7:32

Inmiddels zouden er ook geluiden vanuit het team van Mueller zijn gekomen dat het rapport veel schadelijker voor Trump is dan 'Doofpot' Barr probeert voor te doen. https://www.nytimes.com/2019/04/03/us/politics/william-barr-mueller-report.html?action=click&module=Top%20Stories&pgtype=Homepage Nog afgezien ervan of dat waar is stijgt uit Barr's 4 velletjes een duidelijke geur van 'whitewash' op.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai2 apr. 2019 - 13:06

Trump is niet mijn keuze, had graag Sanders gezien maar de kiezers hebben gesproken. Het is jammer dat de Democraten niet van ophouden weten. Vraag me werkelijk af wat voor zin dit heeft. Het is verbazend hoe de pers het niet opgeeft om Trump te helpen aan zijn volgende verkiezing zege. Dit is heel dom en schieten in je eigen voet. Er staan maar liefs tussen de 40 en 50 kandidaten te trappelen bij de Democraten dat lijkt me niet echt overzichtelijk maar ja wie ben ik. Wil je van Trump winnen dan moet je uit een ander vaatje tappen dan je verzuipen in een geruchtenstroom die steeds minder mensen saanspreken.

Claesz Pieter
Claesz Pieter2 apr. 2019 - 12:15

Het maakt niet uit dat die claims complete onzin zijn, Trump heeft het narratief al naar zich toegetrokken, hij kent z'n klassiekers: “If you tell a big enough lie and tell it frequently enough, it will be believed.”

5 Reacties
Nick the Stripper
Nick the Stripper2 apr. 2019 - 16:05

Die poging om het narratief te bepalen is anders mooi mislukt. Aldus Reuters: https://www.reuters.com/video/2019/03/27/few-americans-persuaded-by-barr-summary?videoId=530447393

Claesz Pieter
Claesz Pieter2 apr. 2019 - 18:52

Sinds het rapport is de approval rating van Trump anders gewoon gestegen hoor, tot wel 42% en zijn dissaproval rating is gedaald tot 52.8%. Die summary van Barr is niet bijster interessant maar hoe Trump ermee aan de haal gaat en er al cherry pickend zijn voordeel mee doet des te meer natuurlijk. Ik had het zelf natuurlijk ook liever anders gezien maar zo is het nu eenmaal.

Nick the Stripper
Nick the Stripper2 apr. 2019 - 21:10

Die approval rating gaat over veel meer dan alleen Mueller. Die poll van Reuters gaat specifiek over Mueller / Barr Wat die approval betreft: zelfs Jimmy Carter en Gerald Ford stonden er beter voor in dit stadium van hun presidentschap. https://projects.fivethirtyeight.com/trump-approval-ratings/?ex_cid=rrpromo [ maar hoe Trump ermee aan de haal gaat en er al cherry pickend zijn voordeel mee doet ] Een zegerondje van één weekend. En nu pist-ie alles weer weg door maar weer eens over het voor de Republikeinen volstrekt kansloze onderwerp van zorgverzekeringen te beginnen. Om nog maar te zwijgen over het desastreuze plan om de grenzen dicht te gooien. Stepping on his message - daar is Trump een meester in. Gelukkig maar.

Claesz Pieter
Claesz Pieter3 apr. 2019 - 7:52

Vooralsnog stevent Trump gewoon af op een herverkiezing, helaas pindakaas.

Crunchy Frog
Crunchy Frog4 apr. 2019 - 7:21

[Vooralsnog stevent Trump gewoon af op een herverkiezing] Goh, handelt de Trump Organization tegenwoordig ook in kristallen bollen?

Freek3
Freek32 apr. 2019 - 10:55

Als Mueller daadwerkelijk vaststelde dat er geen samenzwering was, en geen belemmering van de rechtsgang, dan had zijn rapport uit 4 woorden, een komma en een punt bestaan, niet uit 400 pagina's. "No Collusion, no Obstruction."

peterzandbergen
peterzandbergen2 apr. 2019 - 9:25

Als fan van John Oliver ben ik hard op zoek naar de video van zijn commentaar op de afhandeling van de Mueller probe. Op het youtube kanaal is de video niet te vinden. Kan iemand me helpen. Zou het graag in zijn geheel zien. Dank

Libertain
Libertain2 apr. 2019 - 6:26

("John Oliver: claims dat Trumps naam is gezuiverd complete onzin") Waar het om gaat is dat Mueller hiermee op een presenteerbladje de volgende verkiezingen succes aan Trump aangeboden heeft. De zoveelste miscalculatie van de democraten.

hanzeboog2012
hanzeboog20121 apr. 2019 - 21:00

Trump gespeeld door de komiek waar D. Trump het meeste hekel aan heeft. En Robert Mueller gespeeld door een van de grootste Trump haters van Amerika: https://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiapYms5K_hAhVHJFAKHaZ6Ak8QwqsBMAB6BAgJEAQ&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DO22U8JDxGuM&usg=AOvVaw2yWYQutdXkk5UXmNGxwcS5

hanzeboog2012
hanzeboog20121 apr. 2019 - 20:39

Vergeet niet dat William Barr als Minister van Justitie slechts 4 pagina's liet zien. Dat roept nieuwe speculaties op. Als ze echt van die speculaties af willen moeten ze gewoon in één keer alles openbaar maken. En als je echt geen connecties met de Russen heb je toch niets te vrezen. Er is inderdaad niets gevonden. Maar door de gang van zaken zou je wel geneigd zijn te denken dat er iets aan de hand was/is. Eerst gooit hij Comey eruit. Jeff Sessions werd er uit getreiterd. En als laatste werd Rosenstein eruit gewerkt. Is het dan vreemd dat velen denken dat er iets niet klopt? Dat idee is er misschien nog steeds. Het is net als bij een maffiabaas. Je weet dat zo'n strafbare feiten heeft gepleegd. Maar je moet wel keihard bewijs hebben.

2 Reacties
Perezoso
Perezoso1 apr. 2019 - 21:24

Grotendeels eens Hanzeboog2012, alleen of er iets/niets gevonden is, dat is nog niet bekend. Of het Mueller-rapport ooit echt openbaar wordt, nu Barr essentiële delen onleesbaar wil maken? Ik betwijfel dat.

Nick the Stripper
Nick the Stripper1 apr. 2019 - 22:46

hanzeboog2012 1 april 2019 at 22:39 [ Vergeet niet dat William Barr als Minister van Justitie slechts 4 pagina’s liet zien. ] Zelfs dat niet. Barr heeft zelf 4 a-viertjes volgepend, met anderhalf citaat uit het Mueller-rapport. [ Er is inderdaad niets gevonden. ] Dat weten we dus niet. Er ligt, naar verluidt, een rapport van 400+ bladzijden excl. appindices.

Grietje Vleeshart
Grietje Vleeshart1 apr. 2019 - 19:22

Zo is dat. Het is een beerput en die gaat meer stinken naarmate hij langer gesloten blijft. De hoogste pief die de rechtsgang belemmert. Rillingen, meneer, rillingen en braakneigingen.

EchtWaar?
EchtWaar?1 apr. 2019 - 17:29

Ja ik dacht ook dat je toch echt onschuldig bent tot het tegendeel bewezen is. En tot dusver is er niks bewezen. Maar hij is al veroordeeld door "de pers", en dus zal hij schuldig zijn tot hij het tegendeel bewijst. Want zo werkt dat blijkbaar als je de verkiezingen wint tegen de verwachting in van "de pers".

3 Reacties
Wilco4
Wilco41 apr. 2019 - 21:16

Dit! Ik vind Trump een walgelijke vent, maar dat de democraten al drie jaar bezig zijn omdat ze hun verlies maar niet kunnen nemen vind ik ook walgelijk.. Hoop dat de democraten voor de volgende presidentsverkiezingen nu is wel met een goede kandidaat komen, want wat hadden de Amerikanen nou te kiezen afgelopen keer... Ik denk dat zelfs ik op Trump had gestemt..

Nick the Stripper
Nick the Stripper1 apr. 2019 - 22:48

@Wilco [ Ik vind Trump een walgelijke vent, (...) Ik denk dat zelfs ik op Trump had gestemt..] Soms stemmen reacties me zo intens treurig...

Freek3
Freek32 apr. 2019 - 10:48

Hoe wil je onschuldig aan samenzwering blijven als iedereen live op TV heeft gezien dat Trump de Russen vroeg om Clinton te hacken en mails te publiceren. Als iedereen vervolgens heeft kunnen vaststellen dat dat verzoek een paar uur later ingewilligd werd? Hoe kun je onschuldig aan belemmering van de rechtsgang blijven als iedereen jouw tweet heeft gelezen waarin je stelt dat je de aanklager hebt ontslagen vanwege "the Russia thing". En als iedereen live op TV heeft gezien dat je dat bevestigde en erover opschepte in aanwezigheid van de Russisch delegatie bij een of ander top? Hoe kun je onschuldig zijn aan landverraad blijven als iedereen live op TV heeft gezien dat je topgeheime intelligence die je ontving van Israël deelde met de Russen? Die hele Mueller probe is er niet om schuld of onschuld te bepalen, dat weet iedereen al, guilty on all accounts. De probe is er om alle details boven tafel te krijgen, en de juridische kant van de zaak af te dichten.

Perspectief
Perspectief1 apr. 2019 - 16:24

Het begint gênant te worden en dan heb ik het niet over Trump. Grote kans dat deze hetze nu een averechts effect gaat krijgen.

2 Reacties
Freek3
Freek32 apr. 2019 - 10:50

Dat zou goed kunnen, maar dat is geen enkele reden om dat wat er feitelijk gebeurd is niet boven tafel te willen krijgen.

Sonic2
Sonic22 apr. 2019 - 13:23

Hanzeboog heeft het hierboven geloof ik prima uitgelegd. Barr is met een samenvatting van 4 pagina's gekomen. In een rapport van honderden pagina's. Trump heeft maanden achter elkaar Mueller afgevallen. Trump fanaten zoals u zijn compleet de weg kwijt. Als er een rapport ligt van 300 pagina's en Barr komt met een summiere samenvatting van 4 pagina's is de normale vraag dat het hele rapport mag worden ingezien. Transparantie weet je wel. Dat u dat een hetze noemt laat al zien dat alles tegenwoordig een hetze is. Het doet me denken aan Erdogan qua retoriek. Die vindt alles ook terroristen. Alles hetze en demonisering. Wat de Democraten willen is gewoon goed onderzoek. En de rest is allemaal Trumpistisch gebler van al die Trump propagandisten. Elke generatie heeft van die verdwaalden die achter dit soort dictators aan lopen en kennelijk bent u daarop geen uitzondering.

Tweekeerbellen
Tweekeerbellen1 apr. 2019 - 15:43

De MSM in de VS heeft zichzelf een hele slechte dienst bewezen door het pushen van een complottheorie die van begin af aan was gebouwd op drijfzand. Ze hebben Trump nu zelf de munitie gegeven om zijn frame van 'fake news' overeind te houden. Dit zal de MSM nog lang worden nagedragen, en wij mij betreft terecht. John Oliver zou er goed aan hebben gedaan dát punt een keer te drukken inplaats van zich dieper in te graven in het eigen narratief. Een zwaktebod van John die ik over het algemeen hoog heb zitten en beschouw als één van de meest intelligente late night hosts in de VS.

2 Reacties
HM van der Meulen
HM van der Meulen1 apr. 2019 - 21:04

"Ze hebben Trump nu zelf de munitie gegeven om zijn frame van ‘fake news’ overeind te houden." Je hoeft maar te kijken hoeveel zenders/journalisten luidkeels verkondigen dat hij van alle blaam is vrijgesproken, terwijl het rapport zelf juist uitdrukkelijk stelt dat dat niet zo is. Fake news? Jazeker !

Freek3
Freek32 apr. 2019 - 10:51

[Je hoeft maar te kijken hoeveel zenders/journalisten luidkeels verkondigen dat hij van alle blaam is vrijgesproken..] Dat was vorige week, dat is nu al lang niet meer zo. Zelfs op fox niet.

Heinz2
Heinz21 apr. 2019 - 14:53

Je zou toch verwachten dat "de pers" na 2 jaar ongefundeerde beschuldigingen een toontje lager zou zingen......

5 Reacties
Joe Speedboot
Joe Speedboot1 apr. 2019 - 15:33

Zeven van Trumps naaste medewerkers van Trump zitten inmiddels achter de tralies w.o zijn ex campagneleider die tot ruim 6 jaar is veroordeeld en zijn advocaat die tot 3 jaar is veroordeeld. Plus tamelijk overweldigend bewijs van Russische inmenging. Maar niets aan de hand. Zijn volgelingen zijn meer geïnteresseerd in sprookjes dan in feiten.

Nick the Stripper
Nick the Stripper1 apr. 2019 - 15:43

Je zou toch verwachten dat we geen conclusies trekken voordat Muellers rapport openbaar is.

toshiba
toshiba1 apr. 2019 - 15:54

hoezo ongefundeerd. misschien moet je nog een keer naar oliver luisteren. de beschuldigingen zijn juist niet ongefundeerd. Het is not exonorated !

Tureluur2
Tureluur21 apr. 2019 - 16:48

Oliver is ook geen journalist. Oliver is een ''komiek'' die er in gespecialiseerd is zijn publiek te vermaken door een verhaal op te hangen dat ze graag willen horen. En daar leuk poen mee te verdienen. En het publiek van Oliver zijn al jaren lang de slechte verliezers van democratische verkiezingen/referenda.

Satya
Satya1 apr. 2019 - 19:46

Tureluur Slechte verliezers? Omdat mensen hun zorgen uiten? Trump wekt natuurlijk ook niet echt veel vertrouwen op. Een president die zijn bevolking polariseert is voor democraten een schrik. De grutto al gezien? Ik kom je wel tegen in Oost polder bij noordlaren volgend jaar, vorig voorjaar van je genoten. De hemelgeit bij de drentse a is ook zo'n genot. Dit jaar lopen we elkaar helaas mis. Ik heb je in Oost Afrika niet gehoord. Ik ben zo blij dat iemand mij op de kleine momenten in de natuur heeft gewezen een paar jaar terug. Al is het duister gitzwart jouw roep is een klein geluksgevoel.

phulshof
phulshof1 apr. 2019 - 13:34

... en ik maar denken dat iemand onschuldig was tot het tegendeel bewezen was ... Trump is een PAR en heeft ongetwijfeld een aantal onethische handelingen verricht, maar dit wanhopig vasthouden aan deze complottheorie begint ook een beetje sneu te worden.

3 Reacties
Bernie2
Bernie21 apr. 2019 - 13:47

Los van het Rusland-verhaal: als hij alleen al zijn belastingaangiftes en mafiose betrekkingen had geopenbaard was de schurk nooit VS-sloper geworden.

Elias Unique
Elias Unique1 apr. 2019 - 14:52

@Bernie: Openbaren belastingaangiften is niet verplicht. En vastgoedontwikkeling kent nogal wat vrije jongens (ahem), ook geen belemmering om president te worden. Da's wel gebleken...

toshiba
toshiba1 apr. 2019 - 15:54

dat klopt hij laat hij nu niet onschuldig zijn. de vraag is alleen in welke mate het strafbaar en vervolgbaar is