Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Joe Biden naar Tel Aviv, China en Rusland veroordelen Israël

  •  
17-10-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1138 keer bekeken
  •  
bidenisrael

Joe Biden zal woensdag een bezoek brengen aan Israël. De Amerikaanse president zal daar in gesprek gaan met Benjamin Netanyahu. Volgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zal Biden er bij de Israëlische premier op aandringen om de burgerbevolking van Gaza zoveel mogelijk te sparen.

Ook willen de Amerikanen dat er humanitaire hulp komt voor de 2,3 miljoen inwoners van de Gazastrook. Door de Israëlische aanvallen is er een gebrek aan water, voedsel en brandstof. Maandag werden hulpgoederen tegengehouden bij de Egyptische grens met Gaza.

Biden zal behalve Israël deze week ook Jordanië bezoeken. Hij zal daar met koning Abdullah II, de Egyptische president Abdel Fattah al-Sissi en de Palestijnse president Mahmoud Abbas spreken.

Ondertussen veroordelen China en Rusland de Israëlische bombardementen van Gaza in steeds steviger bewoordingen. De Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi hekelt het “collectief straffen van de bevolking van Gaza”. Oorlogsmisdadiger Vladimir Poetin vergeleek de aanval op Gaza al met de belegering van Leningrad tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.