Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Joe Biden kiest Kamala Harris als running mate

  •  
11-08-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
116 keer bekeken
  •  
Candidates former Vice President Joe Biden and U.S. Senator Kamala Harris take the stage on the second night of the second 2020 Democratic U.S. presidential debate in Detroit

© Candidates former Vice President Joe Biden and U.S. Senator Kamala Harris take the stage on the second night of the second 2020 Democratic U.S. presidential debate in Detroit, Michigan, July

De Democratische presidentskandidaat Joe Biden heeft de Californische senator Kamala Harris gekozen als kandidaat voor het vicepresidentschap. In een e-mail aan zijn aanhangers schrijft Biden: “Ik heb besloten dat Kamala Harris de beste persoon is om me te helpen in het gevecht met Donald Trump en Mike Pence, en om het land te leiden vanaf januari 2021.”
Harris was eerder ook in de race voor de Democratische nominatie, maar ze besloot al eind vorig jaar, voor de eerste voorverkiezing, af te haken: ze gooide de handdoek in de ring wegens geldgebrek en slechte peilingen.
De Californische senator viel Joe Biden vorige zomer aan tijdens een van de Democratische debatten. Ze wierp hem onder meer voor de voeten dat hij in het verleden had samengewerkt met racistische senatoren die zich verzetten tegen gemengde scholen.
De 55-jarige Harris, die in het verleden openbaar aanklager was, geldt als een relatief gematigde Democraat. Als Biden de verkiezingen wint, zal zij de eerste vrouwelijke en niet-witte vicepresident worden. Als Biden wint en besluit niet op te gaan voor een tweede termijn als president, zou Harris in 2024 een ideale uitgangspositie hebben om hem op te volgen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.