Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Jihadronselaar vermoordt Franse agent en diens vrouw

  •  
14-06-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
114 keer bekeken
  •  
4864837936_dfec7d74b2_o

© cc-foto: C Holmes

Een extremist die veroordeeld is wegens ronselpraktijken heeft in Magnanville, een plaats zo’n vijftig kilometer ten noordwesten van Parijs, op straat een politiecommandant doodgestoken en vervolgens diens vrouw enige tijd gegijzeld. Tijdens onderhandelingen met de politie over het beëindigen van de gijzeling zou de gijzelnemer aan IS gerefereerd hebben. Na enkele uren is een politie-eenheid het huis binnengevallen en heeft de dader gedood. In de woning werd de vrouw van de politieagent aangetroffen, naar verluidt was haar keel doorgesneden. De vrouw werkte ook bij de politie. Het driejarig zoontje van het echtpaar bleef ongedeerd.
De 25-jarige dader, afkomstig uit de buurt, was bekend bij de politie. Hij werd in 2013 veroordeeld tot drie jaar wegens het ronselen van jihadstrijders voor Afghanistan en Pakistan. Ook werd hij vervolgd wegens diefstal en heling.
Update: De terrorist die gisteravond een politie-echtpaar vermoordde nabij Parijs heeft via de videofunctie van Facebook zijn volgers live mee laten kijken naar de moorden. Dat heeft journalist David Thomson, gespecialiseerd in jihadisme, gezegd.
Het Facebookprofiel van de dader, de 25-jarige Larossi Abballa, is inmiddels verwijderd. Op zijn pagina was een 13 minuten durende video te zien en foto’s van de slachtoffers. Dat schrijft De Morgen. In het filmpje was ook het 3-jarig zoontje van het vermoordde echtpaar te zien. Naar verluidt poseert de terrorist in de video naast het kind en zegt hij dat hij ‘nog niet weet’ wat hij met hem zal doen.
De jongen bleef uiteindelijk ongedeerd. Wel verkeerde hij in shock toen de speciale interventie-eenheid RAID de woning binnenviel en de terrorist doodschoot.
bron: Trouw
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.